Ja prošle godine hteo za poklon da uzmem Osmog putnika sinu mog drugara. Kucnem Džimiju dal ima još. A on kaže, to se prodalo, ima godinu ipo... :) A meni se činilo kao da je skoro Stalker to objavio. Lete godine.
Jaki naslovi. Caza ide kod mene na policu. Samo bi šteta bilo da idu ove dve priče klot. Bar neka galerija, neka biografija, pogovor?
opa,sjajno. dobro,Zona je za mene malo previše "umetnička",ali svakako podržavam Stalkera svim srcem i dušom,zajedno sa celom Čačanskom ekipom!
a mislim da bi nejker bio još zadovoljniji kad bi u najavama bio i strip poput Nimone,a takođe i ja. Hoću da kažem,svaka čast za Bilala,Mebijusa,Tardija,Matotija ili Drijea,ali daj Džimi i nešto novotalasno.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Meni je DW najtanji, ne računam ajde C&H to je od pre, ovi svi novi ameri, to mi sve tanko. Kvalitet izdanja, krpljenje nekih rupa, sve 5, ali odabir novih naslova me nikako da potrefi.
Meni je DW najtanji, ne računam ajde C&H to je od pre, ovi svi novi ameri, to mi sve tanko. Kvalitet izdanja, krpljenje nekih rupa, sve 5, ali odabir novih naslova me nikako da potrefi.
Dosta retko se kod njih pojavljuju ne-manga izdanja, u odnosu na ostale izdavače. Kad ređe izlaze, manja šansa bude da te nešto "pogodi".
Ni meni, noviji ameri (možda i genaralno, ali govorim sad u DW slučaju) nisu bili interesantni.
Kad sam pitao ovde na forumu njihovog predstavnika, hoće li biti nešto od Marvela, pre više od godinu - odgovor je bio "biće dosta toga", a mislim da se skoro ništa nije pojavilo (jedan Punisher?).
Toliko prostora ima za proverene, komercijalne naslove, koje drugi izdavači još nisu zakačili, ali ga ne koriste - 2023-a mi je bila baš siromašna za DW.
Bio i Fjuri, i Srebrni... Koje bi ti Marvelove poterao sa ovim skokom cena? Po meni je Marvel (pored toga što su neki genijalni scenaristi i crtači radili) komercijalan strip. A sa cenama od 25-30e po stripu i možda više, pitanje je koliko bi ti prvi kupovao Marvela?
Bio i Fjuri, i Srebrni... Koje bi ti Marvelove poterao sa ovim skokom cena? Po meni je Marvel (pored toga što su neki genijalni scenaristi i crtači radili) komercijalan strip. A sa cenama od 25-30e po stripu i možda više, pitanje je koliko bi ti prvi kupovao Marvela?
Da, bio je Srebrni, eto kad search ne funkcioniše.
Hoćeš da kažeš da DW treba da pređe na meki povez ili tanja izdanja, da bi cena bila manja?
Ili je poenta da ne treba da objavljuju Marvel/DC jer ne mogu da budu konkurentni cenom stranim izdanjima, pošto se ljudima više isplati da naruče originale, na engleskom, sa odgovarajućom/nižom poštarinom?
Ne verujem da će zbog toga prestati da ih izdaju. Ali ima raznih vrsta stripova, koje bi ljudi radije videli u prevodu i dobrom domaćem izdanju.
„Divna Raselova pripovest o Nibelunzima istovremeno je verna i beskrajno inspirativna adaptacija jedne opere u strip ali i prvorazredna fantastična saga.” Nil Gejman
„Prsten Nibelunga” jedan je od najveličanstvenijih epova zapadne civilizacije. Legenda o bogovima, divovima i ljudima inspirisana germanskom i nordijskom mitologijom i vikinškim spevovima. „Rajnsko zlato”, „Valkira”, „Zigfrid” i „Sumrak bogova” priče su o potrazi za ljubavlju i za zlatom. Priče sačinjene po uzoru na antičke tragedije, u kojima ćemo saznati o zaverama, surovima obračunima, sudbinskim ljubavima i ubistvima, kako na zemlji tako i na nebu.
U biblioteci Zona u celosti će biti objavljena Raselova adaptacija Vagnerove slavne opere. Ovaj višestruki dobitnik Ajznerove nagrade čak dve je dobio za ovo delo koje, u veoma bogatoj biografiji, predstavlja jedan od njegovih najvećih umetničkih dometa.
Stalker će tokom 2024. godine ovu obimnu priču objaviti u jednoj knjizi, u prevodu Gorana Skrobonje.
Svaka čast za najave! Hoće li Nikopol imati štampani dodatak koji je išao kod Fibre? To je u originalu išlo uz Ženu klopku, i u francuskom (HA) i u engleskom izdanju (Catalan). Imam francusko, englesko i bosansko izdanje, možda uzmem i srpsko, samo zbog tog dodatka. Fibru sam nekako propustio.
Ne, ovo nije horor, ne dopustite da vas naslov zavede. U njemu nailazimo na višeznačni japanski idiom kojim se nekome ukazuje specifična naklonost i čija nam se slojevitost otkriva čitanjem ove dirljive mange. Serijal „Želim da pojedem tvoj pankreas” priča je o dvoje srednjoškolaca – introvertnom dečaku Harukiju i popularnoj devojčici Sakuri – čiji će put od netrpeljivosti do iskrenog prijateljstva i duhovne bliskosti biti iskušavan spoznajom o neizlečivoj bolesti i neminovnosti naše prolaznosti.
Ova srceparajuća romansa isprva je objavljvana kao roman u nastavcima na internetu. Nakon velikog uspeha autorka Joru Sumino svoju je priču adaptirala u scenario za mangu (2016-2017). Usledile su i dve ekranizacije, igrana 2017, a animirana 2018. godine.
Stalker priprema srpsko izdanje ove popularne mange u dva tankobona, u prevodu Sare i Ane Živković.