Author |
Topic |
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 03/08/2021 : 13:16:32
|
Jeste li vidjeli što je uradio Karsten Warholm na 400m s preponama? Čovjek je oborio svjetski rekord za 76 stotinki!
Spustio ga je sa 46:70 na 45:94. I drugoplasirani Amerikanac je povučen njim istrčao nevjerovatnu trku i završio sa 46:17. Dva ubjedljivo najbolja rezultata svih vremena.
Ovoliko pomjeranje rekorda je bukvalno na nivou onoga što je Bolt radio na 100 i 200m.
|
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31358 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 03/08/2021 : 13:24:05
|
Walsh opasno živio na kugli. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31358 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 03/08/2021 : 13:31:36
|
Kojom lakoćom preskaču 5,80 na motki, nema što ide atletika naprijed |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16475 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 03/08/2021 : 13:38:36
|
quote: Originally posted by Beren
Jeste li vidjeli što je uradio Karsten Warholm na 400m s preponama? Čovjek je oborio svjetski rekord za 76 stotinki!
Spustio ga je sa 46:70 na 45:94. I drugoplasirani Amerikanac je povučen njim istrčao nevjerovatnu trku i završio sa 46:17. Dva ubjedljivo najbolja rezultata svih vremena.
Ovoliko pomjeranje rekorda je bukvalno na nivou onoga što je Bolt radio na 100 i 200m.
Momak je fenomenalan. Kada ga je pritisnuo Amerikanac, dve prepone pre kraja, pomislio sam da ga ima.
Dzonson je izjavio da je ovo najveca trka ikada. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 03/08/2021 13:39:04 |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16475 Posts
Posted - 03/08/2021 : 13:40:44
|
quote: Originally posted by tex2
Walsh opasno živio na kugli.
Izgleda da su mu ponistili prestup u trecoj seriji. Ima 21.49 i prvi je.
Sinancevic je cetvrti u svojoj grupi. Blizu 21m. Svaka cast. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 03/08/2021 13:43:14 |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17165 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 03/08/2021 : 16:22:30
|
Svaka čast ovom Norvežaninu, zaista nevjerovatan rezultat.
Španija u košarci je jednostavno bila prestara za ove ne baš sjajne Amerikance. Nevjerovatno je da im skoro cijeli tim ima preko 35 godina!
Italija se držala protiv Francuza, ali ovi su ipak malo jači.
Argentina je toliko slaba da bi izgubila i od one slabe Srbije s kvalifikacionog turnira u Beogradu.
A Duplantis u prvom skoku na 6,19 je bio baš blizu da obori svoj rekord. |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4821 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16475 Posts
Posted - 03/08/2021 : 17:40:07
|
Duplantis ima, minimum, 6.30m. Uzeo je zlato, pa koncentracija nije bila na nivou za obaranje rekorda. |
|
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 03/08/2021 : 21:16:35
|
Odoše Scola i braća Gasol u zasluženu penziju. Aus bi mogla biti komplikovan rival Amerima. Ne bih se uopšte iznenadio da finale bude Aus-Slo. Makar navijam za to. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4821 Posts
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3323 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4821 Posts
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16475 Posts
Posted - 03/08/2021 : 22:26:21
|
Francuzi su sjajno poslozeni na svim pozicijama. USA FRA finale. Ali, navijam za Sloveniju. |
|
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Member since 22/11/2004 |
|
marcho
New Member
Croatia
269 Posts
Member since 23/04/2008 |
|
_Luka
New Member
Serbia
225 Posts
Member since 17/11/2019 |
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4821 Posts
Posted - 04/08/2021 : 09:36:34
|
[quote]Originally posted by Caleb
Francuzi su sjajno poslozeni na svim pozicijama. USA FRA finale. Ali, navijam za Sloveniju.
Da. Tu je prednost FRA. Klupa i dobro pokriveno sve.
Kljuc protiv SLO je minimizovanje spoljne linije Dragic Doncic. A za to treba imati snage i muda. Uglavnom bice dobar basket.
Zene SRB USA semifinale. |
sangue navajo |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4821 Posts
Posted - 04/08/2021 : 11:21:48
|
quote: Originally posted by Combatrock
[quote]Originally posted by Caleb
Francuzi su sjajno poslozeni na svim pozicijama. USA FRA finale. Ali, navijam za Sloveniju.
Da. Tu je prednost FRA. Klupa i dobro pokriveno sve.
Kljuc protiv SLO je minimizovanje spoljne linije Dragic Doncic. A za to treba imati snage i muda. Uglavnom bice dobar basket.
Zene SRB USA semifinale.
Isto i odbojka |
sangue navajo |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11604 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 04/08/2021 : 11:53:02
|
Kojom lakoćom preskaču 5,80 na motki, nema što ide atletika naprijed
Prije bih rekao da ide nešto drugo naprijed. A samo na Rusima zvono. |
Have mercy |
|
|
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 04/08/2021 : 13:00:55
|
prednosti Slovenije protiv Francuza:
-mladost -brzina -dobar šut za 3 boda -puno igrača koji mogu u svakom trenutku pogoditi tricu (Blažič, Prepelič, Dončič, Tobey, Murič, Čančar, Dragič,...) -najbolji skakač OI (Mike Tobey) -najbolji igrač OI (Luka Dončič) -kemija (momci su stvarno dobro povezani, drugari, spremni su ginuti za ekipu, znaju kakva im se prilika nudi za medalju) -napaljenost (oni su več na početku OI rekli da idu po medalju, Luka Dončič je izjavio da bi radije osvojio medalju sa OI nego prsten u NBA, da mu to više znači)
Slabosti Slovenije protiv Francuza:
-selektor (čovjek nema nikakvih iskustva sa reprezentacijom, a dosta govori i podatak da je podpisao za neki Češki klub....) -kratka klupa (igrači kao što su Rupnik, Čebašek, Nikolič, Hrovat, se nisu baš naigrali, pa ni ne znam u kakvom su stanju, možda ima neke rezerve kod njih, ali neče se ni sada naigrati, pa nečemo ni znati) -visina (nemamo baš snage i visine za borbu ispod koša, zato če nam se svirati faulovi a Francuzi če imati puno slobodnih bacanja) -ako nam ne krene šut za 3 poena, nemamo nikakvih šansi protiv Francuza, jer iz igre nečemo dati puno koševa -previše ovisimo o Luki Dončiču (ako bude brzo dobio 3 osobne kao protiv Španjolske, onda čemo morati igrati bez njega i to če biti veliki problem, pogotovo ako nam ne bude krenuo šut za 3 poena)
Sve u svemu, do sada je Slovenija svakome dala puno koševa i primila dosta niski broj koševa, mislim da smo svakoga pobjedili za više od 8 poena, a često i oko 20+ poena. Luka Dončič je dosta loše odigrao poslednje dvije utakmice, u kojima nije premašio 20 poena, protiv Španjolaca je dao mislim da oko 10-14 poena, brzo dobio 3 osobne, često gubi lopte, previše priča sa sucima i izaziva tehničku pogrešku,.....ALI Slovenija se snašla i sa malo lošije raspoloženim Luko Dončičem, gdje su i ostali dali svoj doprinos (Tobey, Dragič, Čančar, Dimec, Prepelič, Blažič) pa se nadam da če se ovi spomenuti dokazati i protiv Francuza, jer zamjene za njim nemamo, osim ako su Rupnik, Čebašek, Nikolič, Hrovat neko skrivno oružje, sa kojim čemo iznenaditi Francuze, jer do sada su jako malo igrali pa su mi nepoznati.
Mislim da su Francuzi pravi test, jer su oni i USA pobjedili i kao i mi su neporaženi do sada, mislim da su kao ekipa bolji od nas, ali mi se čine nekako spori, matori, jesu iskusniji ali nisu rastrčani, napaljeni, možda ih čak stvarno možemo pobjediti!!!! Nadam se da nečemo nasjesti na njihove provokacije, da nečemo raditi previše faulova i dozvoliti im lake koševe, da nečemo gubiti živce i da čemo strpljivo čekati i na njihove pogreške, kojih če sigurno biti. Možda iskusni Luka Dončič fintira neke najbolje Francuske igrače da oni prave faulove na njemu i da sakupljaju osobne pogreške, pa da onda mi iskorištavamo slobodna bacanja i prije svega, da nam krene šut za tri poena i da ne gubimo lopte za bez veze.
Fantje:" 'mate to "!!!!!! |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17165 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 04/08/2021 : 13:17:58
|
quote: Originally posted by izivko
Kojom lakoćom preskaču 5,80 na motki, nema što ide atletika naprijed
Prije bih rekao da ide nešto drugo naprijed. A samo na Rusima zvono.
Da, zaista bi čovjek prvo posumnjao na skriveni doping, ali opet, nekako sam uvijek smatrao da je najviše dopinga u NBA, ali evo posljednjih godina nisu baš više tako dominantni, da li to onda znači da se oni čiste? Rusi su kažnjeni onako politički, nema teorije da tog nije bilo i u Americi. Ipak, Istočna Njemačka će ostati nedostižna za sva vremena.
Slušam sad komentatore na Eurosportu, oni su bivši atletičari, analiziraju promjenu podloge kao zaslužnu za ove svjetske rekorde, da je ova nova podloga doprinijela da staza bude mnogo brža, a vjerovatno i savremenije sprinterice. To da doping donosi takve rezultate smatraju iluzornim. Ja lično vjerujem da doping može donekle da pomogne, ako je skriven, ali teško da su baš svi dopingovani. Bio je dugo vremena aktivan onaj Kolins iz Sent Kitsa i Nevisa koji je imao ujaka u toj doping kontroli, nikad nije uhvaćen i zaista je bio sumnjiv. Ipak, nemoguće ga je optužiti bez dokaza. I pitanje koliko doping može da pomogne skakaču s motkom. Bacačima, sprinterima, trkačima na duge staze sigurno može da pomogne, ali ovim i ne previše.
Dobri rezultate za sportiste iz Srbije, košarkašice su prošle, odbojkašice ubjedljive, vaterpolisti odlični. Košarkašice realno nemaju nikakvih šansi protiv Amerikanki, ali boriće se za bronzu. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
_Luka
New Member
Serbia
225 Posts
Member since 17/11/2019 |
|
Tonto
Advanced Member
8644 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 04/08/2021 : 13:47:59
|
quote: Da, zaista bi čovjek prvo posumnjao na skriveni doping, ali opet, nekako sam uvijek smatrao da je najviše dopinga u NBA, ali evo posljednjih godina nisu baš više tako dominantni, da li to onda znači da se oni čiste?
Ja sam pročitao da su ameri već treće ili četvrte olimpijske igre za redom jedina reprezentacija koju se prema ugovorima ne smije testirati na doping... nimalo sumnjivo. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Topic |
|