Author |
Topic |
|
Juuuurgen
Starting Member
16 Posts
Member since 25/07/2019 |
Posted - 19/09/2021 : 07:13:59
|
https://youtu.be/JkmfNXQVQnM Veliki pozdrav svima!
Siguran sam da nisam jedini fan koji osim stripova voli i soundtrack mjuzu, pa me eto zanima kako stojite s tim? Koje soundtrackove volite i satrate li da bi možda bila dobra ideja da u budućnosti i neki strip junaci dobiju glazbenu podlogu i da uz strip imamo i glazbenu atmosferu?
Ja sam inače glazbenik i radim između ostaloga i takvu glazbu, pa vam prilažem link da čujete (ovaj EP je rađen za jednu ninja igru koja je u izradi),a ako vam se glazba sviđa, možete ju naći na svim streaming platformama.
Hvala svima, Luka
|
“Almost nobody dances sober, unless they happen to be insane.” H.P. Lovecraft |
Edited by - Juuuurgen on 19/09/2021 15:40:35
|
|
Juuuurgen
Starting Member
16 Posts
|
doom
stripovi.com suradnik
727 Posts
Member since 28/07/2016 |
Posted - 19/09/2021 : 16:34:15
|
I like it!
Nego, mene zanima malo onaj produkcijski dio; koji software koristis - cubase, pro tools, instrumenti koje imas, jel ih koristis za izradu ovih soundtrackova, midi klavijature itd. Uglavnom mali opis rada ako ti se da napisati jer me produkcija jako zanima. |
|
|
naker
Advanced Member
4751 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 19/09/2021 : 19:54:26
|
Imali smo nekoliko "muzičkih" stripova koji su dušu dali da se izdaju zajedno sa CD/DVD muzičkom podlogom kao npr Bili Holidej, Nik Kejv, Rebetiko itd
Što se tiče igara pošto gotivim rock Prince of Persia Warrior Within mi je omiljeni soundtrack
Dok je soundtrack za stari Doom sad već klasika
Što se tiče filmova Ghost in the Shell mi i dalje ima neprevaziđen soundtrack
|
|
|
FINALLE
Starting Member
29 Posts
Member since 23/02/2018 |
|
Juuuurgen
Starting Member
16 Posts
Posted - 21/09/2021 : 16:10:20
|
quote: Originally posted by doom
I like it!
Nego, mene zanima malo onaj produkcijski dio; koji software koristis - cubase, pro tools, instrumenti koje imas, jel ih koristis za izradu ovih soundtrackova, midi klavijature itd. Uglavnom mali opis rada ako ti se da napisati jer me produkcija jako zanima.
Hvala ti na slušanju.
Produkcijski dio se uglavnom sastoji od gitare (uštekana u boss katanu pojačalo i preko line out u focusrite zvučnu karticu) i Alesis midi kontrolera. Daw koji koristim je Acoustica Mixcraft 9. Probao sam Cubase, al nismo se našli. Sam mixcraft ima masu dobrih pluginova, a postoje i Kontakt pkuginovi koji su skuplja varijanta dakako. Nakon šta trake posnimam, onda dodajem efekte (uglavnom eq, kompresor, delay, reverb) i miksam trake, pa onda mastering, puno slušanja i tweakanja dok ne dođeš do željenog rezultata.
|
“Almost nobody dances sober, unless they happen to be insane.” H.P. Lovecraft |
|
|
|
Topic |
|