Author |
Topic  |
Peyo
Advanced Member

Croatia
10648 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 13/05/2022 : 17:24:21
|
quote: Originally posted by mmihoci
Za ovog "FURHER"-a bolje je da je tipfeler nego fora jer ak je fora i nije baš nešto. Možda bolje da piše "FICKER" ili "FUCKER" ili najbolje "JEBAČ".
Pa da, čemu originalni tekst kada svi možemo bolje od tih jadnika (M&B) čije fore i nisu nešto? |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/05/2022 : 19:35:11
|
quote: Originally posted by Peyo
Za ovog "FURHER"-a bolje je da je tipfeler nego fora jer ak je fora i nije baš nešto. Možda bolje da piše "FICKER" ili "FUCKER" ili najbolje "JEBAČ".
Pa da, čemu originalni tekst kada svi možemo bolje od tih jadnika (M&B) čije fore i nisu nešto?
Jbg. Zele, ne znamo jel to tipfeler ili nije. Ne zreba odmah tako dzonom. Vidis i sam da su Dade veliki stovatelji tih 'jadnika' i da ulazu veliki trud u ovaj ultimativni projekt. Ne treba taj cinizam. Ja se bas mislim, kako rekoh, mozda su oni to ipak istrazili pa odlucili ovako. Nadam se da se ne varam. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10648 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 13/05/2022 : 20:07:08
|
Ja sam samo reagirao na omalovažavanje M&B-a ("... ak je fora i nije baš nešto").
Čak i da je tipfeler, ako nije izmijenjen original nema potreba za izmjenom hrvatskog izdanja. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 13/05/2022 : 20:32:11
|
Znam da znas. Zato mi i ovako lijepo pricamo. Cuj, ne znam vise jel bolje ili nije ispravka ovog konkretnog primjera. Ono sto znam kako god da ostane nece mi smetati. A ljudi, ko ljudi, svasta im smeta. |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 13/05/2022 : 20:34:39
|
Mislim da je dobra fora, jer kad se netko "busa" u nešto, a ne zna niti kako se to ispravno piše onda je poruka više nego jasna.
Da piše "Ficker" onda bi Grunf ispao duhovit momak, a to nije bila poanta niti poruka autora.
Podsjetilo me na
https://www.youtube.com/shorts/n8CuTppk9HU
Iako je ovdje opet drugačiji kontekst u pitanju.  |
Edited by - stripofil on 13/05/2022 20:36:27 |
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 13/05/2022 : 21:06:05
|
Nisam pobornik cenzure, ali natpis na Grunfovoj majici je glup i netko tko prvi put uzme taj strip u ruke dobiva posve pogrešan dojam o liku i stripu. Bunkerova fiksacija na naciste mi je uvijek bila bizarna, a ovo je naprosto glupo. I ekipa iz Libellusa malo preozbiljno shvaća svoj posao pa na svom forumu čak vode i rasprave zašto "ispravljaju original" i dodaju umlaut na u jer kao Talijani u njemačkim riječima ne pišu dijakritike kojih nema u talijanskom (osim valjda u Južnom Tirolu). Sve u svemu, bizarnost do bizarnosti. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 13/05/2022 : 21:20:44
|
quote: Originally posted by stripofil
Mislim da je dobra fora, jer kad se netko "busa" u nešto, a ne zna niti kako se to ispravno piše onda je poruka više nego jasna.
Da piše "Ficker" onda bi Grunf ispao duhovit momak, a to nije bila poanta niti poruka autora.
Nekako ne mislim da je baš Grunf tiskao te majice  . Najbolje je sve svalit na tiskaru |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
Edited by - Renky on 13/05/2022 21:21:21 |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Posted - 13/05/2022 : 22:05:50
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by stripofil
Nekako ne mislim da je baš Grunf tiskao te majice  . Najbolje je sve svalit na tiskaru

Nisam siguran, Grunf je vrlo spretan s iglom i koncem, možda je to njegovih ruku djelo.
Ali ništa to ne mijenja i ako nije jer je kupio majicu sa greškom, a znamo da je gorljivi pobornik Adolfa i ekipe.
Kao da ja kupim majicu "Del Zeppelin". 
quote: Originally posted by Pavel
Nisam pobornik cenzure, ali natpis na Grunfovoj majici je glup i netko tko prvi put uzme taj strip u ruke dobiva posve pogrešan dojam o liku i stripu. Bunkerova fiksacija na naciste mi je uvijek bila bizarna, a ovo je naprosto glupo.
Ha, gle, to je dio njegovog lika. Grunf je bio u ratu na krivoj strani, ali je u biti pomogao saveznicima svojom "sposobnošću".  Nisam previše išao za tim dok sam čitao AF kao klinac, ali sad kad razmislim obilježja su očita i uz cenzuru, počevši od HH pozdrava. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17906 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 13/05/2022 : 22:45:29
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by zeljko
Siguran sam da će LL (i njihovi suradnici izvan LL-a) to napraviti na svoj način i s postavkama kako su najavili na svom Forumu. Uvjeren sam da će uložiti dosta truda da to izdanje bude tip-top po njihovom ukusu. Moju pozornost i poštovanje imaju zbog takvog pristupa.
Siguran sam i u to da na ovom Foruimu a i šire ima ekipe kojima način rada LL-a ne paše. Umjesto da se tu žalite i plačete što LL ne uvažava vaše ideje, lijepo podmetnite leđa i napravite Alan Forda u svom ruhu. Jer LL od svog koncepta neće odustati a zazivanje drugih Izdavača da vam slože izdanje po vašem ukusu je "mrtvo" slovo na papiru.
I oko toga dalje raspravljati i maštati više nema smisla. Stvar je gotova i prezentirana.
Tko hoće i može će se upustiti u tu, ako baš hoćete, avanturu a ostalima ostaje nada da će netko uslišiti njihove "maštarije".
Pa tko živ ili mrtav dok se jedno (kompletiran AF u LL ruhu) ili drugo (netko pogodi ukus s ovog Foruma) ne ostvari.
ovo je klasično spinovanje i šuplja
osobno mi ne treba ništa drugo do onog žutog izdanja od 1 do 75 koje ću za života pročitati jednom još ili dva puta
Sjajno. Kad te bas briga, sto ti treba dolaziti mudrovati po ovom topicu? Ima recimo, topica o uzgoju cikle, ja ne idem tamo pa im piskaram da ne volim ciklu i da je necu nikada probati...
Opet suplja Opravdavate ono sto se ne moze opravdati
Kapitalisticko silovanje antikapitalistickog serijala heroja milijuna "radnicke klase" te bivsih studenata
A kod tebe se sve svodi na ko ima veceg pisu...nimalo ne gledas siru sliku Samo ja imam love ja mogu ja cu kupiti...ko vas jebe itd
Kupuj brale ko ti brani ***o to sve znam sta ce bit cito sam...cijedjenje |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
mmihoci
Senior Member

1189 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 13/05/2022 : 22:50:33
|
Dosadašnje razglabanje nije me nagnalo da promijenim mišljenje o ovoj fori. Nije mi baš nešto i gotovo. Niti da to nije tipfeler u orginalu. A da li to treba ostaviti kako je ili ispraviti, ako je tifeler, više naginjem ispravci jer će se probat ispraviti kojekakvi natpisi koji nisu prevedeni do sada te tipfeleri od izvornog prijevoda koji ide u ovo izdanje.
Da li će u jednom trenutku LL promijeniti mišljenje, malo vjerojatno, no, uvjeren sam ako se to dogodi ta knjiga će ići u ponovni reprint. Što i ne bi bilo loše jer bih onda imao obje varijante. |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2426 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5145 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 14/05/2022 : 01:42:22
|
Forumaš VALTER jednom je dobro reka,citiram:,,Ovo je izdanje za one sa velikim platama,oni mogu i muda da maslom mažu a oni sa malim platama mogu da se ćeškaju po j....a,,završetak citata. I sam sam na maloj plati,pa po VALTEROVOJ ,da izvinite mogu da se češkam po j....a  |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 14/05/2022 : 02:40:58
|
Siguran sam da će LL (i njihovi suradnici izvan LL-a) to napraviti na svoj način i s postavkama kako su najavili na svom Forumu. Uvjeren sam da će uložiti dosta truda da to izdanje bude tip-top po njihovom ukusu. Moju pozornost i poštovanje imaju zbog takvog pristupa.
Siguran sam i u to da na ovom Foruimu a i šire ima ekipe kojima način rada LL-a ne paše. Umjesto da se tu žalite i plačete što LL ne uvažava vaše ideje, lijepo podmetnite leđa i napravite Alan Forda u svom ruhu. Jer LL od svog koncepta neće odustati a zazivanje drugih Izdavača da vam slože izdanje po vašem ukusu je "mrtvo" slovo na papiru.
I oko toga dalje raspravljati i maštati više nema smisla. Stvar je gotova i prezentirana.
Tko hoće i može će se upustiti u tu, ako baš hoćete, avanturu a ostalima ostaje nada da će netko uslišiti njihove "maštarije".
Pa tko živ ili mrtav dok se jedno (kompletiran AF u LL ruhu) ili drugo (netko pogodi ukus s ovog Foruma) ne ostvari.
ovo je klasično spinovanje i šuplja
osobno mi ne treba ništa drugo do onog žutog izdanja od 1 do 75 koje ću za života pročitati jednom još ili dva puta
Sjajno. Kad te bas briga, sto ti treba dolaziti mudrovati po ovom topicu? Ima recimo, topica o uzgoju cikle, ja ne idem tamo pa im piskaram da ne volim ciklu i da je necu nikada probati...
Opet suplja Opravdavate ono sto se ne moze opravdati
Kapitalisticko silovanje antikapitalistickog serijala heroja milijuna "radnicke klase" te bivsih studenata
A kod tebe se sve svodi na ko ima veceg pisu...nimalo ne gledas siru sliku Samo ja imam love ja mogu ja cu kupiti...ko vas jebe itd
Kupuj brale ko ti brani ***o to sve znam sta ce bit cito sam...cijedjenje
Zele, Zele, Zele...
Pusti materiju u kojoj se ne snalazis! Ajd' nastranu tvoji konstantni tipfeleri u upisima, (grijeske ), pusti da prica ide kod onih koji bastine/skrbe/znaju...
Ne uznemiruj se ko ima vecu batinu! Piso/kurac/penis... Pa jesi li lud? O cemu pricas? Jesi li na pravoj stazi?
Ono, zasto bi ti sad mjerio kitu, recimo tvoja nasuprot moje ? Bezveze, unaprijed si osuden na propast...
A ono sto te u stvari tisti jest, kako proleteri postaju kapitalisti... Eto vidis, ide to. Moze... Dapace, oni koji su u toj sferi gdje bi se ti ugusio/raspao/puko ko guma, ne skrbe o tome sto bi jedan Zeljko, ovako-onako...ispiskarao...
Jos jednom ti nudim, JAVNO, sto bi htio, placam ti bez obveze...
Reci/kazi!
Evo, da ti dokazem, da nije; ko te jebe, kako se izrazavas... bas suprotno, jebem te, samo kazi sto ti treba... Ono, bas te jebem, s gustom cu ti tu jebacinu podastrijeti.
Bez obveze, javi se..
|
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5145 Posts
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 14/05/2022 : 15:24:10
|
quote: Originally posted by Dalen
Što me jako smeta u tim LL Alan Fordovima je kao prvo hrbat. Jbg. hrbat mi je katastrofa. Ne samo meni, već i drugima. Ali ne možeš ti s njima se objašnjavati, oni su najpametniji, najkompetetniji... OK, oni su izdavači, njima se tako sviđa, njihova lova, njihov izbor. Dalje, ispravljanje nečega u originalu što oni misle da nije trebalo biti tako nego onako kako oni misle da je trebalo biti. Tipa Furher, Fuhrer. Ako je u originalu pisalo Furher, onda je trebalo tako i ostaviti. To sigurno nije tipfeler kod Talijana. To je namjerno tako napisano. Ostalo, original Magnusove velične tabli, savršeno . Što ćeš bolje od toga. Ako je velemajstor tako zamislio i nacrtao onda je to i najbolje. Papir ćemo vidjeti kakav je i kako odgovara kad dođe u ruke. Bryxijev prijevod nedirrnut. Pa sad, hm, nisam baš pristaša toga. Genijalac Bryxi, jer on i je genije, Alan Ford ne bi bio Alan Ford da nije bilo njega, je to prevodio krajem 60-tih, i 70-tih i nešto 80-tih. Od onda do danas se dosta toga promijenilo. Ja bih ipak, samo vrlo malo korigirao neke stvari. Čisto pravopisne, ništa drugo.
Ja ti nisam bas siguran da je u pitanju samovolja i 'egotripasenje'. Mozda su se bas i raspitali kod prekomorskih susjeda da li su to tipfeleri, pa ih onda odlucili ovako ispraviti. Moram se skoro raspitati o ovom detaljcicu. Hrbat jest najgadniji dio price, (u donjem dijelu, gore je pak, savrsen), jer je dio cijeline korica sprijeda-hrbat-straga, pa taj 'ostatak' strsi neprimjereno nazalost. Ali da se realno prozvakati. Jbg. Cijelokupna je slika korica prvorazredna, pa zanemarimo 30% hrbata. Drugo sve 5, od A do Zeta...
Je. Točno tako i ja mislim što se tiče hrbata. Onaj donji dio je sranje. Ostalo sve 5+. Da li su se raspitali o tip-feleirima Talijana? Hm, čisto sumnjam. Onda bi to i rekli jasno i glasno. Nigdje to nisu decidirano rekli. A to bi sigurno rekli sa velikim samozadovoljstvom, vjeruj mi . Ako imaš mogućnosti to provjeriti, provjeri. Ja bih možda čak i mogao ali onda moram gnjaviti jednog mog prijatelja 50/50 Hrvata/Talijana a sad dolazi njemu sezona pa su mu stripovi sigurno puno niže na ljestvici životnih prioriteta . |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 14/05/2022 : 15:38:08
|
Pa zašto onda nije problem sa Kenovim naslovnicama ako se i tamo protežu na obe korice? A što se tiče ispravaka... pročitajte tekstove unutar knjiga... realno gledajuću, bez navijačkih strasti, vidit će se kako je potpuno pogrešno za prethodna izdanja i ovo reći... sve je to isto. Nije! Možda nekome nije bitno i sritan je sa prethodnim izdanjima... fer inaf, no da će ovo biti isto izdanje, nije i neće biti. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 14/05/2022 : 15:59:11
|
quote: Originally posted by Renky
Pa zašto onda nije problem sa Kenovim naslovnicama ako se i tamo protežu na obe korice? A što se tiče ispravaka... pročitajte tekstove unutar knjiga... realno gledajuću, bez navijačkih strasti, vidit će se kako je potpuno pogrešno za prethodna izdanja i ovo reći... sve je to isto. Nije! Možda nekome nije bitno i sritan je sa prethodnim izdanjima... fer inaf, no da će ovo biti isto izdanje, nije i neće biti.
Evo,Renato ja sam bas sritan sa prethodnim izdanjima. Naravno, prvenstveno Vjesnikom. Tu valjda ne trebamo vise nista razglabati.
Ovo da ce ove ultimativne LL knjige biti iste, prethodnim izdanjima, pobogu pa to valjda i najvecem podkapacitetu treba biti jasno... NECE, naravno.
A Kena sto se tice, i njegovih 'punih' slika sprijeda/hrbat/straga, mogu reci; drugacije je to pitanje, posve. Blaze su. Neupadljivije. Lezernije. Neutralnije. Ovi novi Fordovi hrbati 'zericu' su 'agresivniji'. To ti naravno, razumis, kuzis sta ocu rec.
A za tekstove unutar knjiga, naravno da jedva cekan procitat. Brzo ce to. Jos malo. Jbg. ti vec jesi, blizi si oltaru.
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 14/05/2022 : 16:09:48
|
Što me jako smeta u tim LL Alan Fordovima je kao prvo hrbat. Jbg. hrbat mi je katastrofa. Ne samo meni, već i drugima. Ali ne možeš ti s njima se objašnjavati, oni su najpametniji, najkompetetniji... OK, oni su izdavači, njima se tako sviđa, njihova lova, njihov izbor. Dalje, ispravljanje nečega u originalu što oni misle da nije trebalo biti tako nego onako kako oni misle da je trebalo biti. Tipa Furher, Fuhrer. Ako je u originalu pisalo Furher, onda je trebalo tako i ostaviti. To sigurno nije tipfeler kod Talijana. To je namjerno tako napisano. Ostalo, original Magnusove velične tabli, savršeno . Što ćeš bolje od toga. Ako je velemajstor tako zamislio i nacrtao onda je to i najbolje. Papir ćemo vidjeti kakav je i kako odgovara kad dođe u ruke. Bryxijev prijevod nedirrnut. Pa sad, hm, nisam baš pristaša toga. Genijalac Bryxi, jer on i je genije, Alan Ford ne bi bio Alan Ford da nije bilo njega, je to prevodio krajem 60-tih, i 70-tih i nešto 80-tih. Od onda do danas se dosta toga promijenilo. Ja bih ipak, samo vrlo malo korigirao neke stvari. Čisto pravopisne, ništa drugo.
Ja ti nisam bas siguran da je u pitanju samovolja i 'egotripasenje'. Mozda su se bas i raspitali kod prekomorskih susjeda da li su to tipfeleri, pa ih onda odlucili ovako ispraviti. Moram se skoro raspitati o ovom detaljcicu. Hrbat jest najgadniji dio price, (u donjem dijelu, gore je pak, savrsen), jer je dio cijeline korica sprijeda-hrbat-straga, pa taj 'ostatak' strsi neprimjereno nazalost. Ali da se realno prozvakati. Jbg. Cijelokupna je slika korica prvorazredna, pa zanemarimo 30% hrbata. Drugo sve 5, od A do Zeta...
Je. Točno tako i ja mislim što se tiče hrbata. Onaj donji dio je sranje. Ostalo sve 5+. Da li su se raspitali o tip-feleirima Talijana? Hm, čisto sumnjam. Onda bi to i rekli jasno i glasno. Nigdje to nisu decidirano rekli. A to bi sigurno rekli sa velikim samozadovoljstvom, vjeruj mi . Ako imaš mogućnosti to provjeriti, provjeri. Ja bih možda čak i mogao ali onda moram gnjaviti jednog mog prijatelja 50/50 Hrvata/Talijana a sad dolazi njemu sezona pa su mu stripovi sigurno puno niže na ljestvici životnih prioriteta .
Moram ti priznati da me ovi detalji, zivo interesiraju. Ponukan ovom raspravom na par mjesta, zadnjih dana. Nije da nisu bitni ti 'detaljcici' kod ovakvog izdanja. Naprotiv, sve je bitno, svaka sitnica... Isto tako kako si kazao morao bi 'masirati' neke ljude, za pravi info, a sve je to danas, daleka proslost, povijest... tko zna sto je tocno bilo na stvari. Imam covjeka koji je komunicirao sa signore-om Lucianom, ali gospon ima 82 godine i tko ce ga sad 'pilat' s tim... |
 |
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 14/05/2022 : 20:44:55
|
quote: Originally posted by Renky Pa zašto onda nije problem sa Kenovim naslovnicama ako se i tamo protežu na obe korice?
Meni nikakav, iz jednostavnog razloga. Ne zanima me LL/Fibra Ken Parker. Imam Ludensovog, a tamo me to ne smeta nimalo. Razlog? Zar treba? |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5145 Posts
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 14/05/2022 : 21:21:13
|
Ma stvorio se bauk oko hrbata. A meni je baš onakav kakav treba biti - genijalno. Sa donjim dijelom se dobila doza nereda i šašavosti kakva grupa TNT i je, dok u gornjem dijelu imaš ipak sve potrebne tehnikalije na uredan način. Jbt pa nije AF strip tipa Rip Kirby da sve treba biti po liniji i ozbiljno ko "spisi u katastru".
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 14/05/2022 : 22:11:07
|
quote: Originally posted by logo111
Ma stvorio se bauk oko hrbata. A meni je baš onakav kakav treba biti - genijalno. Sa donjim dijelom se dobila doza nereda i šašavosti kakva grupa TNT i je, dok u gornjem dijelu imaš ipak sve potrebne tehnikalije na uredan način. Jbt pa nije AF strip tipa Rip Kirby da sve treba biti po liniji i ozbiljno ko "spisi u katastru".
Pa ja mislim da za ovakvo kolekcionarsko izdanje sve mora biti TOP! Pristojna rasprava i dobrohotne sugestije i primjedbe dobrodosle su. Zato smo tu, zato to cijenimo i volimo. I dugo cekamo ma ovakvo sto. A spisi u katastru... eh to je tek nered. Stovise, sinonim za nered. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 14/05/2022 : 23:04:09
|
Nisam kupac ovih velebnih izdanja, ali drago mi je da jos ima kupaca.
Hrbati mi nikada nisu "smetali" u nekoj mjeri koliko kod Mister Noa u redovnoj c/b varijanti, samo zato sto sam htio neko savrsenstvo izdanja, ali hrbat mi je bio presaren, bas kao dzungla. Valjda ide sa ambijentom u kojoj se radnja dogadja. AF sam citao rado, kasnio sa pracenjem SA HC, kasnije kupio prvih 20 SC i zadovoljan. LL AF isto ima taj neki "biti ili ne biti" Hamlet u Hrbatu Donjem, ali kao kupac se i ne bi toliko sekirao oko zaledjine knjige koja nas gleda sa polica. Kako veli clan u gornjem postu to sarenilo i raznolikost likova bas daje i car samom hrbatu. Pa neka se i ta dizajnerska neobicnost prelije i na samu vanjstinu izdanja. Na primjer, da smo klinci pitali bi se zasto je na hrbatu nekakva sekvenca, dio neke slike, pa hajde da otvorimo prvu stranicu naslovnicu i pogledamo knjigu u sirem spektru iz pticje perspektive sta smo dobili, a-ha to je ona slika kad je debeli sef nesto..e da Sir Oliver u onoj sceni kad je.. Potice interes da se strip procita, mozda detaljnije promotri svaka scena. J.. ga, kao klinac sa volio pogledati bolje neke naslovnice, kako je to majstor, autor nacrtao, zamislio, mozda je to samo moj istrazivacki, radoznao duh. Tako mozda i neke nove citaoce hrbat privuce citanju, kao crna rupa svjetlost. Nekad su stripovi, uz knjige naravno bili nas izvor svjetla, a losim kritikama i sa godinama smo mi sami postali ogorceni i mala cangrizava crna rupa. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1304 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 14/05/2022 : 23:27:27
|
Loš je hrbat.
Da je baš baš profesionalno napravljeno izgledalo bi kao:

ili kao:

a ne:

čak i kod Ken Parkera mogu proći ove vodene boje jer nema likova ili predmeta na hrptu + tako je i u tal. orginalu
 |
 |
|
Topic  |
|
|
|