forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 “Must have” biblioteke svakog stripofila
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

anto
Advanced Member

Serbia
21394 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/02/2022 : 14:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
šta ti je to Ulrikov Pinokio?

Torgal je savršen strip za navlačenje nekoga koji nije u stripu.Mnogo pre nego Sendmen,Stvorenje ili Helboj.I kao takav je masthev za kolekciju.
Kao i Živi mrtvaci.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3473 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 21/02/2022 : 14:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Torgal je savršen strip za navlačenje nekoga koji nije u stripu.Mnogo pre nego Sendmen,Stvorenje ili Helboj.I kao takav je masthev za kolekciju.
Kao i Živi mrtvaci.

Torgal je svakako bolji od Šninkela.
Šninkel pati od nekih tipično francuskih nedostataka.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/02/2022 : 14:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Torgal je fantastican serijal koji je, eto, odradjen po starinskom maniru koji ne moze da bude na prvu privlacan nekome ko sa stripom nema dodira. Kao i V for Vendetta. Tip ga je pogledao pun zelje (zbog filma, jelte?) ali ga je jbg odbio Lloydov "smor" novinski stil, isto kao sto je crtez Mausa svojevremeno odbijao Savica od vrhunskog stiva.

Sendmen, Stvorenje i Helboj su, pak, dali zavidne rezultate. Stopostotan ucinak kod novih citalaca.

Listu vodim tim pogledom. Moj licni "masthev" je nesto sasvim drugo

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 21/02/2022 14:30:16
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/02/2022 : 14:27:07  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lapsus. Mislio sam na Vinšlusa

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
262 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 22/02/2022 : 15:51:53  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
Mene više zanima taj vaš lični masthev nego ove preporuke za novajlije. Koji naslovi ili serijali bi do zadnjeg gonga ostali na vašim policama?

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21394 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/02/2022 : 15:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SlajeR

Mene više zanima taj vaš lični masthev nego ove preporuke za novajlije. Koji naslovi ili serijali bi do zadnjeg gonga ostali na vašim policama?

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=52652&whichpage=1

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21394 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/02/2022 : 15:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ili što bi rekli Stakka Bo:
https://www.youtube.com/watch?v=sGNK-cOtxSs

Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
262 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 22/02/2022 : 22:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
hehehe. Večita muka kolekcionara... naročito kad zafali prostora i splasne entuzijazam.

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/02/2022 : 22:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SlajeR

Ma svi do jednoga...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1857 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 23/02/2022 : 06:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
"Must have" je ono sto ja volim, zasto bi drzao nesto sto uopste ne volim i ne citam? Takodje preporucio bi ono sto volim, kako preporuciti nesto koliko god da je popularno kad se meni ne svidja. Nije ovo nauka pa da bi je savladao moras imat odredjene knjige. Imam preko 2.000 knjiga, isto ono sto volim i sto citam. Imam Dostojevskog imam Tolstoja, Šekspira itd jer ih volim, nemam Dantea,Pamuka,Andrica,Koelja jer ih ne volim.

A da se vratim na stripove..za mene Zagor, Blek, Mark, Mister No i sve ostalo od Bonelija plus Alan Ford i druge italijane.
Sem njih jos i Tarzan.

Probao sam Maus, Mange, malo neke francuze i amerikance ili sta su vec..ne ide..najdublje sam stigao sa Spajdermenom nekih 30 i kusur stranica (na cekaonici kod stomatologa), sa Mausom sam zavrsio na 4 stranici i menjao ga za Čiko Šerif.

A najgore sto sam ugledao bila je neka japanska valjda Manga ili tako nesto..svi likovi isti. Stigoh jedva do 6 stranice (5 prvih bez teksta).
Video sam klinca od komšije da voli neke žvake sa tim japanskim likovima i rekoh da mu poklonim Mangu valjda ce mu se svidjeti. Uz to sam mu dao i jedan dupli Blek. Sretnem ga posle nekog vremena i kaze mi "ma bacila je majka to, bio je pogresno odstampan" , "A imas li jos onog Bleka? Djedo ga već 3 put čitao."

Edited by - Ferri on 23/02/2022 06:05:29
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
524 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 23/02/2022 : 11:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ferri

Sretnem ga posle nekog vremena i kaze mi "ma bacila je majka to, bio je pogresno odstampan" , "A imas li jos onog Bleka? Djedo ga već 3 put čitao."

Haha ma procitao bi on mangu da se mama nije odlucila igrat cenzora, pa vidis da je Bleka uvalio dedi
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 15/03/2022 : 07:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Čisto trolanje.

quote:

sa Mausom sam zavrsio na 4 stranici i menjao ga za Čiko Šerif.

Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2897 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 15/03/2022 : 09:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripnik

Čisto trolanje.

quote:

Da je na "5 Michelin Stars World Guide" forumu napisao bi:

Kad već pričamo o gurmanstvu i slatkom, ja najviše volim umočiti kruh u šećer, nema boljeg kolača, nema te torte koja se može mjeriti s tom gastronomskom simfonijom.
Jednom su me odveli u najpoznatiju bečku slastičarnu i probao sam skoro cijeli jelovnik, bolje reći pokušao jer sam doslovno sve ispljunuo.
Daj ti meni kruha, vode i šećera i nitko sretniji od mene. Javite mi se za još (must have) recepata.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21394 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/03/2022 : 14:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

quote:
Originally posted by stripnik

Čisto trolanje.

quote:

Kad već pričamo o gurmanstvu i slatkom, ja najviše volim umočiti kruh u šećer, nema boljeg kolača, nema te torte koja se može mjeriti s tom gastronomskom simfonijom.
Jednom su me odveli u najpoznatiju bečku slastičarnu i probao sam skoro cijeli jelovnik, bolje reći pokušao jer sam doslovno sve ispljunuo.
Daj ti meni kruha, vode i šećera i nitko sretniji od mene. Javite mi se za još (must have) recepata.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12785 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 15/03/2022 : 15:18:49  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote

Have mercy
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 17/03/2022 : 08:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote

Ima ona jedna pjesmica: Da, Da, Da ...
Čisto trolanje.

Još da si povukao paralelu sa vrhunskom 5 zvijezica klopom i špekom i lukom ne bi imao što za napisati, ali ...

quote:

quote:

Edited by - stripnik on 17/03/2022 08:11:51
Go to Top of Page

StripArt
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
319 Posts

Member since 14/04/2019

Posted - 17/03/2022 : 10:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send StripArt a Private Message  Reply with Quote
De gustibus non est disputandum.
Ili
Everyone is entitled to their own opinion, but not their own set of facts.

Po meni je ovo izrazito osobno i nema šanse da se složi nekoliko članova a kamoli svi.
No ova rasprava može pomoći svima nama da ‘otkrijemo’ neke stripove. Ako neko u spisku od 10-ak stripova navede 5-6 ili barem 3-4 stripa koja mi se sviđaju to mi je znak da pogledam/pročitam i (pre)ostale stripove sa spiska jer je velika šansa da imamo sličan ukus.
Ako neko tek ‘otkriva’ strip kao ‘umjetnost’ može uzeti 10-ak spiskova, izdvojiti nekoliko stripova koji se najčešće pojavljuju, krenuti od njih i tako otkriti svoje favorite.
Moja lista je:
Alan Ford (prednost imaju ‘niži’ brojevi)
Prince Valiant
Torpedo
Alfonso Font - sve
Gaston
Bringing Up Father (Porodica Tarana)
Axa
Lucky Luke
Stari Mačak (Andrija Maurović)
Hermann Huppen - sve
Corto Maltese

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 17/03/2022 : 17:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by StripArt

amen

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2897 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 17/03/2022 : 19:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

amen

Skoro pa najopasnija (i najpogrešnija) misao ikad.
S njom se doslovno sve svodi na istu ravan. Izjednačava se znanje i neznanje, pamet i glupost, sposobnost i nesposobnost... sve onda ima istu težinu, i misao imbecila i misao mudraca.
Fakti su jedno emocije drugo, o emocijama je nepotrebno raspravljati, o ukusima se itekako može, jer ukus nije samo gola emocija.
A ako ga netko na silu obesmisli i svede samo na emociju tek tad možemo reći da De gustibus non est disputandum definitivno stoji.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10506 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 17/03/2022 : 19:32:49  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

amen

S njom se doslovno sve svodi na istu ravan. Izjednačava se znanje i neznanje, pamet i glupost, sposobnost i nesposobnost... sve onda ima istu težinu, i misao imbecila i misao mudraca.
Fakti su jedno emocije drugo, o emocijama je nepotrebno raspravljati, o ukusima se itekako može, jer ukus nije samo gola emocija.
A ako ga netko na silu obesmisli i svede samo na emociju tek tad možemo reći da De gustibus non est disputandum definitivno stoji.

Sama misao je OK.
Problem je šta je ljudi najčešće koriste ka opravdanje za neukus.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10473 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 17/03/2022 : 19:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

amen

Imamo li ovdje na forumu kritičnu masu za kvalitetnu, znalačku, argumentiranu raspravu na određenoj (recimo to tako kulturnoj, civiliziranoj) razini o kvalitetu i značaju pojedinih stripova?

(U Hrvatskom enciklopedijskom rječniku stoji da pojam kritična masa u prenesenom smislu znači potreban broj ljudi da bi što bilo priznato prema nekim mjerilima ...)
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2897 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 17/03/2022 : 20:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

quote:

amen

Sama misao je OK.
Problem je šta je ljudi najčešće koriste ka opravdanje za neukus.

... i ne samo neukus. Dovoljno ti je pogledat bilo koji supertalent, svi do jednog su uvjereni da ga imaju u izobilju a nemaju,
znamo kako reagiraju kad im se kaže da nisu baš tako supertalentirani i supersposobni... slijedi dizanje nosa i ekspresno skrivanje iza fraze o ukusima.

De gustibus non est disputandum je sveden na

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 17/03/2022 : 20:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
To je misao kojom zagorologija želi sve spustiti na svoj nivo doživljaja svijeta.

To je prava uravnilovka, a ne da ubogi Ivanlo okolo dijeli svoje komplete glancera Superstripa.

Go to Top of Page

StripArt
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
319 Posts

Member since 14/04/2019

Posted - 17/03/2022 : 21:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send StripArt a Private Message  Reply with Quote
Nisam očekivao da će jedna moja rečenica privući toliku pažnju. Prvenstveno sam htio kazati da se udalja(vamo) od teme a to je jedan jednostavan ali subjektivan spisak stripova. Mi možemo ‘braniti’ svoj spisak pa čak i ‘napadati’ neki spisak ali to nije tema.
Inače neke od definicija su:
De gustibus (non est disputandum)
Na hrvatskom znači 'o ukusima (se ne raspravlja)' i znači da su osobne preferencije samo mišljenja i ne mogu objektivno biti niti ispravna niti kriva.
ili
Konvencionalno smatramo da to znači dopušteni pluralizam mišljenja ili subjektivni doživljaj svijeta oko nas.

Predlažem da se malo više držimo teme i da svi skupa ponudimo barem još 10-ak spiskova.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/03/2022 : 21:51:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Imamo li ovdje na forumu kritičnu masu za kvalitetnu, znalačku, argumentiranu raspravu na određenoj (recimo to tako kulturnoj, civiliziranoj) razini o kvalitetu i značaju pojedinih stripova?

Imamo, zove se: .

Nema pomoci.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000