Author |
Topic |
Chui
Senior Member
1042 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1163 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 30/04/2022 : 12:08:33
|
Pročitao osmu knjigu. I prva priča My Heroes Have Always Been Junkies nije tako loša, možda i najbolja u knjizi. Po meni je to posve kvalitetno štivo samo malo previše glorificira i nostalgijom gleda na narkomaniju. Ali s potpunim neočekivanim twistom na kraju što je dodatni plus. I ovaj Fibrin format je taman. 24x17 cm za 300 stranica stripa s 3 pasice po stranici je sasvim dobro. Niti predebeo niti premršav i može se s normalno čitati u krevetu. |
Edited by - petarStripovi10 on 30/04/2022 12:08:56 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6265 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 01/05/2022 : 07:28:16
|
quote: Originally posted by petarStripovi10
Pročitao osmu knjigu. I prva priča My Heroes Have Always Been Junkies nije tako loša, možda i najbolja u knjizi. Po meni je to posve kvalitetno štivo samo malo previše glorificira i nostalgijom gleda na narkomaniju. Ali s potpunim neočekivanim twistom na kraju što je dodatni plus. I ovaj Fibrin format je taman. 24x17 cm za 300 stranica stripa s 3 pasice po stranici je sasvim dobro. Niti predebeo niti premršav i može se s normalno čitati u krevetu.
Složio bi se sa osvrtom na 8u knjigu. Narkomani je naj, ostale malo slabije, a sve u svemu je 8a knjiga najslabija od Kriminala. Premda je meni to i dalje jako dobro. 9a knjiga je dosta bolja, na tragu prvih 7. Nisam mogao stati sinoć dok nisam pročitao do kraja.
Sve u svemu, Kriminal mi je jedan od naj stripova koje sam čitao, odličan serijal.
Ako sam dobro shvatio, ovo je sada sve što je izašlo od Kriminala.
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 01/05/2022 : 15:49:07
|
Imam nekih pola metra stripova koji su na redu za čitanje (Posljednji Atlas 2 je već mjesec dana na vrhu hrpe), ali Kriminal je naravno odmah došao na red. Pročitao sam odmah osmicu i mogu reći da su stripovi u njoj dobri. Nakon Pakinog i Shanerovog mišljenja o Junkies, s dodatnom pažnjom sam pročitao strip i nikako se ne mogu složiti s njima. Sigurno nije vrhunac serijala, ali je sasvim dobar strip.
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2704 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 01/05/2022 : 16:25:55
|
Pa vise nas je reklo da su sasvim dobri, sto i jesu...Shaneru je 95% procitanog lose...Paka je u fazi da trazi dela visoke razine kvalitete, pa mu sve osim remek dela lose... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/05/2022 : 16:30:16
|
quote: Originally posted by john connor
Pa vise nas je reklo da su sasvim dobri, sto i jesu...Shaneru je 95% procitanog lose...Paka je u fazi da trazi dela visoke razine kvalitete, pa mu sve osim remek dela lose...
istina zato ja nikad ne uzimam za relevantno njihovo mišljenje. bez uvrede momci |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7276 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 01/05/2022 : 19:29:42
|
Pa vise nas je reklo da su sasvim dobri, sto i jesu...Shaneru je 95% procitanog lose...Paka je u fazi da trazi dela visoke razine kvalitete, pa mu sve osim remek dela lose...
Za anta znam da se zajebava, ali za tebe nisam siguran pa moram reagirati.
Junkies mi je stvarno bio loš, ali (velika) većina onog što pročitam mi je zapravo dobra (dakle ocjena 3). Čini mi se prilično očitim da takva ocjena opravdava poneku kritiku i sa sobom ne nosi neke superlative. Bojim se samo da (ne samo ovdje) vlada inflacija potonjih pa mnogi stiču dojam da je svako mišljenje koje ih ne sadrži automatski negativno. Ovom prigodom ukazujem da to nije istina.
@Paka Pusti ih, vidiš da nemaju ukusa.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 01/05/2022 : 19:43:23
|
Ne daj se živcirati Shaneru.
Ako napišeš istinu da su Skalpirani za 3, a Kriminal za oko 4 jasno da će te Comic Warriorsi napadati.
Još pljucni po Tarantinu i dobit ćeš prijeteće poruke.
Poslije ti ni pohvala Aldebaranu ne bi pomogla ! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 01/05/2022 : 20:33:31
|
Paka je u fazi da trazi dela visoke razine kvalitete, pa mu sve osim remek dela lose...
Pa zar to i nije cilj? Čitati što kvalitenije stripove? Meni se prije čini da ljudi općenito imaju jako niske kriterije po pitanju puno toga u životu pa se osrednje (ili u nekim slučajevima loše) stvari predstavljaju kao dobre, bilo da se radi o filmovima, knjigama, stripovima, itd... Muzika je možda najbolji primjer ovoga o čemu govorim. Rekao bih da dobar dio ljudi ne bi imao tolike riječi hvale za Junkiese da na koricama ne piše "Ed Brubaker". No opet, realna je šansa da sam jednostavno picajzla kojoj svaka glupost smeta |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Posted - 01/05/2022 : 20:44:52
|
quote: Originally posted by Paka01
Paka je u fazi da trazi dela visoke razine kvalitete, pa mu sve osim remek dela lose...
Pa zar to i nije cilj? Čitati što kvalitenije stripove? Meni se prije čini da ljudi općenito imaju jako niske kriterije po pitanju puno toga u životu pa se osrednje (ili u nekim slučajevima loše) stvari predstavljaju kao dobre, bilo da se radi o filmovima, knjigama, stripovima, itd... Muzika je možda najbolji primjer ovoga o čemu govorim. Rekao bih da dobar dio ljudi ne bi imao tolike riječi hvale za Junkiese da na koricama ne piše "Ed Brubaker". No opet, realna je šansa da sam jednostavno picajzla kojoj svaka glupost smeta
nadam se da nemaš istu filozofiju i sa ženskinjama - jer ako imaš,bogme,teško ćeš se oženiti |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Posted - 01/05/2022 : 20:47:31
|
quote: Originally posted by Shaner
džon je uvek mrtav ozbiljan,dobro je da si reagovao.
nego što se tiče tebe,super se već poznajemo,znam šta voliš,šta ne voliš,gde se slažemo,gde ne,tako da savršeno mogu da pogodim na osnovu tvog osvrta kako će mi strip leći - i šta ćeš bolje od toga? |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 01/05/2022 : 20:49:45
|
quote: Originally posted by anto
Pa zar to i nije cilj? Čitati što kvalitenije stripove? Meni se prije čini da ljudi općenito imaju jako niske kriterije po pitanju puno toga u životu pa se osrednje (ili u nekim slučajevima loše) stvari predstavljaju kao dobre, bilo da se radi o filmovima, knjigama, stripovima, itd... Muzika je možda najbolji primjer ovoga o čemu govorim. Rekao bih da dobar dio ljudi ne bi imao tolike riječi hvale za Junkiese da na koricama ne piše "Ed Brubaker". No opet, realna je šansa da sam jednostavno picajzla kojoj svaka glupost smeta
nadam se da nemaš istu filozofiju i sa ženskinjama - jer ako imaš,bogme,teško ćeš se oženiti
Joke's on you, ženim se u 10. misec ove godine |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Posted - 01/05/2022 : 20:52:25
|
nadam se da nemaš istu filozofiju i sa ženskinjama - jer ako imaš,bogme,teško ćeš se oženiti
Joke's on you, ženim se u 10. misec ove godine
nek ti je srećom care!!! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 01/05/2022 : 23:16:51
|
Ili si ti svojim upisom smanjio očekivanja pa nam se strip čini boljim. Ne znam, dosta sam strog prema knjigama i filmovima, možda su stripovi iznimke. U svakom slučaju, sigurno je važno da na koricama piše Brubaker. Veza s prvim Kriminalom je ključna za motivaciju glavne junakinje, bez toga bi dojam bio drugačiji. Stat ću kako ne bih spojlao. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7276 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 02/05/2022 : 01:11:27
|
quote: Originally posted by Peyo
Ne daj se živcirati Shaneru.
Ako napišeš istinu da su Skalpirani za 3, a Kriminal za oko 4 jasno da će te Comic Warriorsi napadati.
Još pljucni po Tarantinu i dobit ćeš prijeteće poruke.
Poslije ti ni pohvala Aldebaranu ne bi pomogla !
džon je uvek mrtav ozbiljan,dobro je da si reagovao.
nego što se tiče tebe,super se već poznajemo,znam šta voliš,šta ne voliš,gde se slažemo,gde ne,tako da savršeno mogu da pogodim na osnovu tvog osvrta kako će mi strip leći - i šta ćeš bolje od toga?
To je to. Zato smo tu i piskaramo.
Joke's on you, ženim se u 10. misec ove godine
Čestitam! Nek' vam je sa srećom!
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
Edited by - Shaner on 02/05/2022 01:13:12 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 02/05/2022 : 16:45:12
|
Hvala vam ljudi Ajmo se mi isto vratiti na temu ovih Kriminalnih priča Da nas Globinjo i ekipa ne bi poslali iza rešetaka. |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15659 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 02/05/2022 : 19:07:23
|
Kriminal se smjestio na policu spreman za čitanje |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2704 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 03/05/2022 : 14:47:40
|
Junkies mi je stvarno bio loš, ali (velika) većina onog što pročitam mi je zapravo dobra (dakle ocjena 3). Čini mi se prilično očitim da takva ocjena opravdava poneku kritiku i sa sobom ne nosi neke superlative. Bojim se samo da (ne samo ovdje) vlada inflacija potonjih pa mnogi stiču dojam da je svako mišljenje koje ih ne sadrži automatski negativno. Ovom prigodom ukazujem da to nije istina.
@Paka Pusti ih, vidiš da nemaju ukusa.
Evo za promenu jedan ozbiljan post...oprosticete mi ako nekoga izostavim, ali Shaner, Paka, i Going, su 3 najsimpaticnija forumasa, koja nijednom nisu imala ruznu rec za bilo koga, najpozitivniji medju nama...sa upisima kojima svima znace...
Paka srecno ti bilo, nakon prve godine trebace ti :-) |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia