Author |
Topic |
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 10/05/2022 : 08:35:16
|
Evo bas upravo gledam i provjeravam, Zivi mrtvaci, Alvar, Spaghetti bros, Habibi, Chabouteov omnibus, Blast, Dekice... svi glanc! Top! I nisam ih samo ja par puta procitao... stariji mi je svojedobno 'zalipija' na Walking Dead, pa je poslje odgledanih sezona serije i iscitao sve cetiri ZM 'biblije', a i zena procita ponesto, mater takoder, brat...
Biblioteke i knjiznice su nesto drugo, kum mi radi u najvecoj i najbogatijoj stripovima u St-u, Marko Marulic, svi su primjerci 'ajme meni', kupus. Ne mogu to tamo niti gledati koliko je uznemirujuc prizor! Nitko tko to posuduje, ne pazi na albume. Jbg. A i kako bi izgledali nakon par stotinu ruku??? Uostalom nisu ih oni ni platili, niti im je 'cacino', pa ni ne paze... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26845 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 10/05/2022 : 12:39:41
|
quote: Originally posted by jaki
Ja pazim.Moj brat pazi.
Svaka cast, ka sta i triba! Ali, vas 2 i bice jos osan, od ijadu ostalih celjadi... jbg! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10236 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 10/05/2022 : 14:33:07
|
quote: Originally posted by ivanl
Evo bas upravo gledam i provjeravam, Zivi mrtvaci, Alvar, Spaghetti bros, Habibi, Chabouteov omnibus, Blast, Dekice... svi glanc! Top! I nisam ih samo ja par puta procitao... stariji mi je svojedobno 'zalipija' na Walking Dead, pa je poslje odgledanih sezona serije i iscitao sve cetiri ZM 'biblije', a i zena procita ponesto, mater takoder, brat...
Biblioteke i knjiznice su nesto drugo, kum mi radi u najvecoj i najbogatijoj stripovima u St-u, Marko Marulic, svi su primjerci 'ajme meni', kupus. Ne mogu to tamo niti gledati koliko je uznemirujuc prizor! Nitko tko to posuduje, ne pazi na albume. Jbg. A i kako bi izgledali nakon par stotinu ruku??? Uostalom nisu ih oni ni platili, niti im je 'cacino', pa ni ne paze...
Ja ne pazin posebno, ali ono šta se radi u knjižnici je katastrofa. Ono se sa 1000 čitanja ne da onako razvalit. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 10/05/2022 : 17:44:38
|
quote: Originally posted by Paka01
quote: Originally posted by DiSkAcH
a kamoli npr Fibrine Mrtvace, pa to ko drži uspravno, nema šanse da su cijeli, vj se se krenu odvajat već nakon par mjeseci.
Ja ih držim vertikalno i evo godinama im nije ništa. Malo sam se u početku brinuo, al sam kasnije shvatio da me nije baš toliko briga. Šta bude, bude.
Kod mene su isto vertikalno, nisam niti razmišljao o tom odvajanju, jbga sad i o tome moram misliti.
Evo gledam ih i izgledaju svi ok, i bolje im je da su ok.
quote: Originally posted by ivanl Biblioteke i knjiznice su nesto drugo, kum mi radi u najvecoj i najbogatijoj stripovima u St-u, Marko Marulic, svi su primjerci 'ajme meni', kupus. Ne mogu to tamo niti gledati koliko je uznemirujuc prizor! Nitko tko to posuduje, ne pazi na albume. Jbg. A i kako bi izgledali nakon par stotinu ruku??? Uostalom nisu ih oni ni platili, niti im je 'cacino', pa ni ne paze...
Nikada neću shvatiti taj nivo sebičnosti, možda ne plaćaju iz svog džepa, ali su ih opet indirektno platili kroz nekakve poreze i prireze. Da ne govorim da ne bi trebali razmišljati da su te knjige i stripovi tu samo radi njih i da će ih nakon toga pročitati još puno ljudi. Nažalost ništa novo. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 10/05/2022 : 18:40:59
|
Ma ocaj zivi. Sebicnost je prava rijec... A da znas koliko mi je kum pricao slucajeva gdje likovi posude album/knjigu, tipa rasprodane Kolorke ili Libellus Zagora, recimo, pa ih ne vrate jer im fali u kolekciji, i onda kao plati kaznu/globu sto li, za izgubljenu knjigu, a eno mu je kuci na polici. Gleda ga u oci i laze, ali sto ces jbg. ne mozes mu poslati doma knjiznicnu policiju kao kod dobrog starog Stephena Kinga... |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 10/05/2022 : 19:10:10
|
quote: Originally posted by stripofil
Nikada neću shvatiti taj nivo sebičnosti
Ljudi su stoka i to je to. Mene uvati susramlje kad vidim šta ljudi naprave s kokicama i čokoladicama od poda i sjedala u kinu. I to pritom ne govorim o nekom ogromnom kinu tipa Cinestar (mada ni tamo ne bi bilo u redu, naravno), već o lokalnom malom kinu u mjestu od 1000 stanovnika. Jebo ih život, pa njihovo je koliko i moje i od svakog drugog mještana. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Jocko
stripovi.com suradnik
Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
Posted - 10/05/2022 : 19:26:38
|
Obišao sam puno biblioteka po Beogradu, i u svakoj su stripovi jako dobro očuvani. Što dalje implicira: ili da ljudi jako pažljivo rukuju stripovima, ili da ih uopšte ne posuđuju / ne čitaju. Sve mislim da je ovo drugo u pitanju.
|
|
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 10/05/2022 : 21:32:15
|
quote: Originally posted by Paka01
quote: Originally posted by stripofil
Nikada neću shvatiti taj nivo sebičnosti
Ljudi su stoka i to je to. Mene uvati susramlje kad vidim šta ljudi naprave s kokicama i čokoladicama od poda i sjedala u kinu. I to pritom ne govorim o nekom ogromnom kinu tipa Cinestar (mada ni tamo ne bi bilo u redu, naravno), već o lokalnom malom kinu u mjestu od 1000 stanovnika. Jebo ih život, pa njihovo je koliko i moje i od svakog drugog mještana.
Nažalost. Nekako se nadam i dalje da su normalni, pristojni i kulturni ipak u većini, a da su ovi samo glasniji, ali sve sam manje uvjeren u to.
Uvijek se sjetim kada je lik par auta ispred mene dok je čekao zeleno na semaforu odlučio isprazniti pepeljaru, samo je otvorio vrata, istresao hrpu čikova i nastavio dalje. Da sam znao gdje živi bio bi mu besplatno prebacio te čikove doma ispred vrata.
Kad smo "ispred vrata", ni to vjerojatno ne bi imalo utjecaja. Gledam zgradu do mene, pogasili su svu rasvjetu da se ne bi potrošilo 100kn više mjesečno, umjesto da su ubacili ledice, ali dobro i sada im je mrkli mrak navečer i naravno skupljaju se klinci i rade ono što klinci rade. Nedavno su razbili bocu točno ispred ulaza u portun. Kako koji stanar naiđe samo uredno preskoči bocu i uđe ili izađe iz portuna. Netko drugi će to pokupiti... |
Edited by - stripofil on 10/05/2022 21:32:56 |
|
|
Svirepi Macak
Starting Member
Croatia
78 Posts
Member since 30/01/2021 |
Posted - 11/05/2022 : 21:17:44
|
Dugo želim odgovor kolekcionara, kupiti otvorenu novu policu ili onu sa staklom? |
"Kada sam gladan, onda sam zao." Garfield |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2144 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 11/05/2022 : 23:24:05
|
Ja sam za zatvorene police.Uvlače manje prašine, manje mirisa. Al, je skuplje.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 11/05/2022 23:24:23 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6278 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 12/05/2022 : 06:02:48
|
Ja sam isto za zatvorene. Bolje zbog ovog što je Borg već napisao. ;) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Iluvatar
New Member
Bosnia and Herzegovina
226 Posts
Member since 01/06/2021 |
Posted - 12/05/2022 : 13:11:22
|
Ma te sa staklom su zakon. Vec imam police, obicne i nemam toliko raskosnu kolekciju da bi ih mijenjao, ali cu svakako u buducnosti uzeti police sa staklenim vratima. Stripovi se vide a zasticeni su od vanjskih faktora u dobroj mjeri. Dobro bi bilo ipak da ima malo nekog lufta da zrak moze koliko toliko ulaziti.
Ja sam svoje pakovao u vrece za zamrzivac, ali ne znam..nekako ruzno izgleda i skinuo sam to. Sada su samo slozeni i po vrhu sam stavio bijeli ubrus. Ne vidi se a mozda ce dodatno zastiti od prasine, mada ja to briskam kao neki retard svako dan-dva |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
|
karuro
New Member
119 Posts
Member since 29/06/2019 |
Posted - 12/05/2022 : 18:29:34
|
Ja sam drzao sve fibre uspravno, ali sam primjetio da su se mrtvacima i propovjedniku spustile stranice skroz do police. I ne samo da se odvojio malo hrbat sa gornje strane zbog toga, vec su se stranice popigale od tezine na doljnjem dijelu kako su vec doticale policu. Od tada sve stripove iznad 300 strana drzim polegnute |
|
|
Iluvatar
New Member
Bosnia and Herzegovina
226 Posts
Member since 01/06/2021 |
Posted - 13/05/2022 : 00:10:10
|
E to jeste problem stvarno i moj najveci strah ali ne vidim neko idealno rjesenje. Strah me da ce nakon odredjenog vremena moj svaki deblji strip biti "odvaljen". Svaki deblji je vec malo popustio gore od kicme. Kazu da ne valja ni slagati tako jedan na drugi, da mu pod tezinom ode kicma. Jebem li ga...nema se tu sta puno uraditi. Mozda da prednji donji dio stripa potklocam nekim kartoncicem i da drzi listove od spustanja. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26845 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/05/2022 : 00:33:10
|
quote: Originally posted by Iluvatar Jebem li ga...nema se tu sta puno uraditi. Mozda da prednji donji dio stripa potklocam nekim kartoncicem i da drzi listove od spustanja.
To nije loša ideja.Staviti komad stiropora ispod prednjeg dijela. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 14/05/2022 : 00:12:00
|
quote: Originally posted by Svirepi Macak
Dugo želim odgovor kolekcionara, kupiti otvorenu novu policu ili onu sa staklom?
Sa staklom, manje prašine, manje prčkanja po stripovima kad ti dođu gosti. Trebalo bi nabaviti one sa ključem. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6278 Posts
Posted - 15/05/2022 : 07:01:26
|
Pa po ovome što je karuro napisao, neće vam ni kartončići/stiropor pomoći jer se savijaju tj ''drobe'' i same stranice u njegovom slučaju. To moram priznat nisam još vidio ni u knjižnici, ali ima smisla. Ugl, ja svoje od 200+ stranica držim položene i nema tih problema. Znam, nije lijepo za vidjet, ali BMK. ;) |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6278 Posts
Posted - 15/05/2022 : 12:13:20
|
quote: Originally posted by supermark
Kartoncic/stiropor bi se trebao stavljati ispod stranica, unutar korica, tako da pridržava samo unutrašnji dio stripa
Ma kužim ja to, ne znam da li si shvatio što se desilo čovjeku. Prvo su se stranice (papir)spustile do ''poda'' u odnosu na korica, a zatim su se još krenule savijati drobiti jer su propadale još ''dublje''. Kad malo razmislim ovo se najvj desilo jer strip nije bio dovljno stisnut sa strana, ali opet preteški su da stoje uspravno, mislim da je pitanje vremena kada će se krenut odvajati. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 15/05/2022 : 22:07:20
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by supermark
Kartoncic/stiropor bi se trebao stavljati ispod stranica, unutar korica, tako da pridržava samo unutrašnji dio stripa
Ma kužim ja to, ne znam da li si shvatio što se desilo čovjeku. Prvo su se stranice (papir)spustile do ''poda'' u odnosu na korica, a zatim su se još krenule savijati drobiti jer su propadale još ''dublje''. Kad malo razmislim ovo se najvj desilo jer strip nije bio dovljno stisnut sa strana, ali opet preteški su da stoje uspravno, mislim da je pitanje vremena kada će se krenut odvajati.
Neki su stripovi jednostavno preteški....
Ja osobno izbjegavam te debele integrale i u kolekciji nemam gotovo ni jednog.
Uvijek mi je bolja opcija više albuma nego jedan integral, i što se tiče čuvanja a i čitanja. |
|
|
Topic |
|