Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
john connor
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Serbia
2755 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
alexts
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/SUPERMAN.gif)
Serbia
8900 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 16/06/2023 : 14:23:23
|
quote: Originally posted by going going
scenario potpisuju dve scenaristkinje
koje imaju šansu da pišu DD, jer talentovan(ij)ih scenarista u Italiji je, očigledno, nestašica.
'Ajde, prva epizoda (Crno jezero) još je i na nekom nivou - nivou lošijeg, rutinskog, američkog B-mainstream filmskog horora, nemaštovito i u raznim varijacijama mnogo puta viđenog. Do samog kraja, koji verovatno (neki) filmski producenti ne bi dopustili, a i s pravom, jer obesmišljava celu priču (koja ionako previše kuburi i sa logikom).
Druga epizoda (Srce zla) je bukvalno - hajde da se vozimo na "šoku" koji je doneo kraj prethodne i da pobijemo što više dece u priči. Još manje logike, a više jeftino-šokantnih scena za likove, za koje nas, u suštini nije briga.
Likovi koji služe tome - toga je bilo i kod Sklavija, ali ovde bez originalnosti, bez posebne atmosfere, bez uvrnutog humora, bez nadrealnosti i (bar nekakve) filozofije. Ničega po čemu je Dilan Dog postao poznat, a to mladi scenaristi (scenaristkinje) kao i da ne znaju.
Opet, crtež jeste vrlo solidan, na tragu škole jednog Aleksa Tota, ma ko da je crtač od (ne)potpisane dvojice. U celini, zato epizode ostavljaju utisak nižeg proseka. |
Edited by - alexts on 16/06/2023 15:01:59 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
going going
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11904 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
alexts
Advanced Member
![](AvatarUpload/SUPERMAN.gif)
Serbia
8900 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
wesskowaz
Advanced Member
![](AvatarUpload/42054867-ivica-iliev.jpg)
Serbia
11634 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
wesskowaz
Advanced Member
![](AvatarUpload/42054867-ivica-iliev.jpg)
Serbia
11634 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27145 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Mod_Willie.jpg)
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
matori paraliticar
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/w401065600741.8945.jpg)
2482 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 02/07/2023 : 14:29:00
|
quote: Originally posted by jaki
Prošla me volja za LMSom...
sto? mada su meni dovoljni broj1 i broj4 |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27145 Posts
Posted - 02/07/2023 : 17:45:52
|
Pa mladi Tex će izlazit od Strip agenta. A ako ne bude starijih Texova onda nemam zbog čega kupit. |
Ja sam fetišist papira! |
|
Anto_123
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
781 Posts
Member since 16/01/2015 |
Posted - 04/07/2023 : 16:10:08
|
quote: Originally posted by jaki
Pa mladi Tex će izlazit od Strip agenta. A ako ne bude starijih Texova onda nemam zbog čega kupit.
Zbog naslvne🥺😉 |
|
Anto_123
Average Member
781 Posts
Member since 16/01/2015 |
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2444 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11904 Posts
Posted - 04/07/2023 : 17:08:11
|
Odlično za nastavak Mladog Teksa. Podržavam jači tempo Mladog Teksa. Samo nek ostane veliki format. Ali šta je sa Mister NOom, je l njega neće biti u Novom LMS-u? |
|
lifesence
New Member
![](icon_star_gold.gif)
120 Posts
Member since 14/04/2010 |
|
sawitch
Advanced Member
![](AvatarUpload/Beli strelac.jpg)
Serbia
40581 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
murdo
Average Member
![](AvatarUpload/profilepic19566_1.gif(2).jpg)
Christmas Island
998 Posts
Member since 24/07/2002 |
Posted - 04/07/2023 : 18:24:24
|
quote: Originally posted by lifesence
Izgleda da će ostati veliki format samo neće više biti retro naslovnice...
Ni za Zagore? Je li možemo onda dobit prazne naslovnice, bolje ništa nego ovo novo... |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27145 Posts
Posted - 04/07/2023 : 18:25:27
|
Ima li još sta unutra osim mladog Texa? Nema neka starija Texova priča? Ako je tako onda mi je LMS posta suvišan ako ostane cijena od 11 eura. |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27145 Posts
|
DOMI
Advanced Member
![](avatars/1081539187.jpg)
Croatia
5130 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 04/07/2023 : 19:20:54
|
quote: Originally posted by lifesence
Izgleda da će ostati veliki format samo neće više biti retro naslovnice...
Gdje to piše da više neće biti retro? |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11904 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27145 Posts
Posted - 04/07/2023 : 23:59:32
|
Nešto je Dušan govorija da ili će se smanjit format i cijena ili ostat format i povećat cijena. Ili sam ja pomiša lončiće? |
|
SPQRoma
Average Member
![](AvatarUpload/1(21).jpg)
Italy
967 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 05/07/2023 : 08:22:08
|
quote: Originally posted by manhunter
Meni nikako ne ide u glavu da se u Srbiji krenulo sa transkripcijom italijanskih imena i reči sa Č. Kakav crni VinČenco? Da li naručujete kapučino u kafiću? Vidim to sve više i u sportskim vestima, pa se odjednom spominje Bonuči i sl.
Vjerovao ili ne, u srpskom je ispravno samo kapuČino. To što se pogrešno ustalilo, nije problem Italijana, nego nas. Isto kao i LamborDŽini, koji je, jelte, lamborgini ispravno.
quote: Originally posted by manhunter
Pa skoro uvek je Ć. Italijani nemaju naš glas Č, čak i kada ga izgovaraju, uvek je mekši od našeg izgovora i više zvuči kao Ć.
Italijani nemaju ni Č ni Ć, nego je kod njih sve nešto između. Samo što se kod nas ustalilo da se Č piše ispred slova E, a Ć ispred I. I ja se ježim kada čujemo Franćesko i Mančini. |
HOKA-HEY |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
![](avatars/1078464506.png)
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27145 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|