Author |
Topic  |
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1030 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 23/01/2024 : 17:07:16
|
Kiosk izdanja polako izumiru. Ovaj strip nije skup što se tiče formata, ali je promašio komplet svrhu, ne može strip od 11€ da bude kiosk strip. Tako da me uopšte ne čudi ako ne ide dobro. |
HOKA-HEY |
 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2307 Posts
Member since 26/03/2008 |
Posted - 23/01/2024 : 17:14:25
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Jes vala. Treba da dele za djabe i jos da biju ko nece. I parizer da daju pride.
... i majonez... ako može...   |
Takav je skot bio Alan |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19283 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 23/01/2024 : 17:20:08
|
quote: Originally posted by SPQRoma
Kiosk izdanja polako izumiru. Ovaj strip nije skup što se tiče formata, ali je promašio komplet svrhu, ne može strip od 11€ da bude kiosk strip. Tako da me uopšte ne čudi ako ne ide dobro.
 Nadam se da bar Golkondin dobro ide... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
svetox
New Member

Serbia
114 Posts
Member since 07/03/2021 |
|
svetox
New Member

Serbia
114 Posts
Member since 07/03/2021 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2852 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 23/01/2024 : 19:17:14
|
Kiosk izdanja polako izumiru. Ovaj strip nije skup što se tiče formata, ali je promašio komplet svrhu, ne može strip od 11€ da bude kiosk strip. Tako da me uopšte ne čudi ako ne ide dobro.
Tacno, cena od 11eur ije za kioske, ali za ovaj format, nije problem cena, vec izbor epozoda. Trebalo bi dobro odabrati koje epizodd ce ici na ovom formatu, jedino je Marti gigant opravdao to, uz nepotrebnog Dilana u 100 edicija, ili Zagora kog imamo u ko zna koliko edicija, pa se u 1p brojeva odabere Fantom za MNoa. |
 |
|
SlajeR
New Member

Yemen
263 Posts
Member since 10/06/2003 |
Posted - 23/01/2024 : 20:37:22
|
ouuu to znači duplo manje epizoda u NLMS ili po 1 broj po junaku godišnje ili čak dvogodišnje... bezveze! :((( |
Opusti misli i uci plivati.. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 23/01/2024 : 23:17:37
|
neverovatni su potezi veseljaka;ali nekim čudom su i dalje živi. Imali su zicer da i sa ZS i sa LMS pokidaju (nešto kao što radi Golkonda) - LMS im je već pukao,nažalost,nadam se da se isto neće desiti za ZS. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 23/01/2024 : 23:50:21
|
[quote]Originally posted by prozirna senka
Jes vala. Treba da dele za djabe i jos da biju ko nece. I parizer da daju pride. [/quote
Apsolutno nisam tako mislio, nego mislim da nije realno ocekivati neku prodaju na duze po takvoj cijeni jer nije pristupacno nasem dzepu. Mislim da bi bolje proslo da je isao na obicnom formatu. Vidis koji je rezultat toga ? Ide na tromesecno!
A sve se bojim da ce opasat i prodaja ZS po ovoj cijeni. Meni se ne svidja sto se podebljalo i sto ide takva cijena jer bojim se bice losa prodaja na duze staze. |
Edited by - Ferri on 23/01/2024 23:53:16 |
 |
|
Vrangel
Starting Member
83 Posts
Member since 22/11/2023 |
Posted - 24/01/2024 : 07:10:20
|
A4 format za Bonelijev strip je čista glupost. Nijedan strip u tom formatu od Bonelija nikada nisam voleo da čitam a pogotovu da imam. Jedva čekam da i Zagor gigant Veseli četvrtak prepakuje u neke odabrane priče tako da mi svi budu u B5 formatu. |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 24/01/2024 : 08:53:46
|
quote: Originally posted by dessa
Pukovnikova podvala, ali izlazi tek 18.4.
e to se čekalo.
uzimam. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 24/01/2024 : 10:31:44
|
quote: Originally posted by teller
Sva čast Veselom... ali sa ZS i LMS su malo fulali.. Jedini pravi LMS je Golkondin... Em je retro nostalgičan, em je jeftin, em je solidan tempo... Ovo od Veselog je ok ali za neka bolja vremena...u prevodu,... za neki bolji standard u regionu u kojem se najvise prodaje...
I meni je Golkondin jedini pravi, ovo sve mi je bezveze, ako je u modernoj opremi, onda ne treba da se zove ZS ili LMS, samo su upropastili ime, lici mi na ono kad je Sergio Bonelli zabranio scenaristima da koriste njegove likove u Zagorovim pricama da ih ne upropaste (kao sto i jesu upropastili ono sto su iskoristili pre nego sto im je zabranio)... |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2852 Posts
Posted - 24/01/2024 : 11:13:29
|
Sa prvobitnim ritmom Martijevi giganti su izgleda planirani 1xgodisnje, ako bude sada ivako na 3 neseca, Marti ce izlaziti na 2 godine, da li je to realno. Onda ce se neko javiti i reci, vidite Marti se ne prodaje, i zato ga nema...A u stvari zbog ocajnog ritma, ljudi zaboravili da to izlazi. Isto se nalaze besmislena opravdanja za MNoa. Prve epizode MNoa i Martija, kada bi se uradile kako treba, prodavale bi se poput Zagora i Dilana. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27444 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17431 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 24/01/2024 : 14:19:09
|
quote: Originally posted by john connor
Sa prvobitnim ritmom Martijevi giganti su izgleda planirani 1xgodisnje, ako bude sada ivako na 3 neseca, Marti ce izlaziti na 2 godine, da li je to realno. Onda ce se neko javiti i reci, vidite Marti se ne prodaje, i zato ga nema...A u stvari zbog ocajnog ritma, ljudi zaboravili da to izlazi. Isto se nalaze besmislena opravdanja za MNoa. Prve epizode MNoa i Martija, kada bi se uradile kako treba, prodavale bi se poput Zagora i Dilana.
Pa posljednji 13. gigant je Metuzalemov sindrom, onda ćemo morati da dostignemo Metuzalemove godine ako bude željeli da dočekamo taj strip u ovom ritmu. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12096 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/01/2024 : 20:49:29
|
Losa vest da LMS usporava na tromesecni ritam. Meni se koncept i format (A4) i dizajn i sve svidja u Novom LMSu. Nisam pobornik misljenja da je trebalo da rade kao Golkonda, a i ovako imamo 2 LMSa, sto je samo plus za publiku.
Jedino s cim se ne slazem je objavljivanje Dilanovih Maxija Old Boya u ovom izdanju na ovaj nacin. Mozda je trebalo da zadrze kocept da idu 3 price, jer samo 192 stranice za cenu od 1200 odnosno 1025 dinara sa popustom u stripotekama, je previse visoka cena ljudima. Inace sto se tice odabira Martijevih Giganata, Mladog Teksa i odabranih Mister NO prica to mi je pun pogodak. Cak mi prijaju i ovi omazi starom LMSu sa starim Zagorovim pricama, nedavno sam procitao Zarobljenike ,,Crvene vestice" na velikom formatu i bas sam uzivao. Nek cepaju Zagora koliko hoce u LMSu samo da se ne zaboravi na Mister NOa i Martija tako. |
 |
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1030 Posts
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 25/01/2024 : 10:23:17
|

toooo! |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
Edited by - I like girlz on 25/01/2024 10:24:37 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27444 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 25/01/2024 : 10:44:05
|
OK.Sasvim legitimno da izdavač puca na nostalgiju i nostalgičare. Koliko će im to donijeti uspjeha ostaje za vidjeti. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 25/01/2024 : 11:07:15
|
quote: Originally posted by jaki
OK.Sasvim legitimno da izdavač puca na nostalgiju i nostalgičare. Koliko će im to donijeti uspjeha ostaje za vidjeti.
Bilo bi dobro da sledeci Zagor bude epizoda Potera zlih (Lovci na ljude) koju je Devnik LMS najavio a nikad je nije izdao, pa onda br. 17 Morske hijene... |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2852 Posts
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 25/01/2024 : 12:44:13
|
Malo me koji izdavač razočarao ovoliko... Kompletno neshvatljiva uređivačka politika LMS-a, nepostojanost, suludi ritmovi koji čine zadovoljstvo skupljanja serijala mučenjem... Pa onda ukinu koricu B (koju je očigledno jedinu trebalo ostaviti i držati izdanje po striparnicama), sad mijenjaju i ritam na čuveni tromjesečji za ediciju koja bi trebalo da gura Teksa, Zagora, Martija, Dilana i Mister Noa :) Dakle, neko od njih se neće pojaviti čak ni jednom godišnje. Časnije je ugasiti ediciju, iskreno, izgurala je toliko brojeva i to je to, nema zainteresovanih kupaca.
Neka pređu na ove kolekcionarske jednopuce, svi su do jednog jako lijepo urađeni, i nekako nalaze svoje mjesto u kolekciji, dok ovi potezi sa LMS me smao navode da poklonim ili prodam svih 8 brojeva koje imam. |
 |
|
NIXA
New Member

Croatia
120 Posts
Member since 24/04/2005 |
Posted - 25/01/2024 : 13:08:09
|
quote: Originally posted by Elderane84
Malo me koji izdavač razočarao ovoliko... Kompletno neshvatljiva uređivačka politika LMS-a, nepostojanost, suludi ritmovi koji čine zadovoljstvo skupljanja serijala mučenjem... Pa onda ukinu koricu B (koju je očigledno jedinu trebalo ostaviti i držati izdanje po striparnicama), sad mijenjaju i ritam na čuveni tromjesečji za ediciju koja bi trebalo da gura Teksa, Zagora, Martija, Dilana i Mister Noa :) Dakle, neko od njih se neće pojaviti čak ni jednom godišnje. Časnije je ugasiti ediciju, iskreno, izgurala je toliko brojeva i to je to, nema zainteresovanih kupaca.
Neka pređu na ove kolekcionarske jednopuce, svi su do jednog jako lijepo urađeni, i nekako nalaze svoje mjesto u kolekciji, dok ovi potezi sa LMS me smao navode da poklonim ili prodam svih 8 brojeva koje imam.
puno para za kiosk izdanje... ja se svojih isto riješavam .. :/
|
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9221 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 25/01/2024 : 15:08:32
|
Deluje kao da:
1. izdavač ima bezveznu (ili polovičnu) ideju, u vezi novog izdanja. 2. verovatno izdavača neko upozorava da je ideja glupa ili loše razrađena. Ali, redakcija izdavača zna najbolje! 3. Izdanje zbog određenih razloga ne ide dobro (loša koncepcija, slab izbor, prevelika cena...) 4. izdavač bi trebalo da ugasi izdanje.
5. ALI - izdavač ne priznaje greške, redakcija izdavača zna najbolje i nemoguće je da greše u nečemu. 6. Da bi svima dokazali da su nepogrešivi u svojim idejama, izdanje izlazi dalje, kao da je sve u redu (jer bi se gašenjem pokazalo da nije). Ali razmaci između brojeva postaju sve veći. Izdanje izlazi sve ređe, postaje skuplje, tiraž sve manji...
Ne zna se više da li izlazi, ni kad izlazi, kad kupci pitaju, izdavač, ako ne može da izbegne pitanja, odgovara ...uskoro. |
 |
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1030 Posts
|
Topic  |
|