Author |
Topic |
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 12/06/2022 : 11:23:58
|
Kontam da si ti skontao, Diskach kaže da nije siguran da ga dovoljno skonto. |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 12/06/2022 : 11:42:04
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Ček, nisam ovo dobro shvatio. Znak Sagite je izdavač koji isključivo izdaje piratska izdanja ili samo doštampavaju za prodaju kad prifali bez nadoplate prava...ili neko tiska njihova izdanja i primjeti se odmah na slici razlika u odnosu na original?
Kako bi ti nazvao knjigu iz 1989 tiskana 2020.bez onog cipa a tiraz 60?
Zamislite da tako libelus radi Te knjige ne bi vrijedile 30 kuna Imam skoro sve znak sagite ali treba biti jasan... |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 12/06/2022 : 11:45:58
|
quote: Originally posted by Chief Warhead
Ček, nisam ovo dobro shvatio. Znak Sagite je izdavač koji isključivo izdaje piratska izdanja ili samo doštampavaju za prodaju kad prifali bez nadoplate prava...ili neko tiska njihova izdanja i primjeti se odmah na slici razlika u odnosu na original?
Nisi dobro shvatio zato što je kralj postavljenih postova kojima niko ne uviđa logiku sve i skockao tako da ne bude razumljivo, ali daje naznake da tu postoji neka golema priča o kojoj samo kralj zna nešto i za to koristi potpuno pogrešnu fotku. Kralj besmisla propušta da primeti kako je iz ere "Digitalni tisak on demand...i tako posljednjih 15 godina" ovde samo nekoliko naslova: Vremedrom, Simulakrumi, Džek iz senke, Deus irae i reprint zbirke Tamni vilajet 4. Sve ostalo je iz veselih devedesetih i osamdesetih, što kralj "zaboravlja" jerbo tu već nema šta dovoljno šokantno, nekako lepše da mu se cela polica uklapa u moronsku žvaku. Sigurno zna da zs iz tog vremena i ovo danas čak ni ne liči jedno na drugo, neki je utisak da jedino ne zna šta je hteo da postigne. Al ajd da to prepustimo kralju da se izjasni.
A piratsku futuru si zaboravio
Inace podrzavam znak sagite i imam skoro sve I bas sam se cudio sto libelus to ne radi Ali logika stripova je drugacija
Jesi siguran da ti je zmija prava? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Posted - 12/06/2022 : 12:29:37
|
quote: Originally posted by zeljko
quote: Originally posted by Chief Warhead
Nisi dobro shvatio zato što je kralj postavljenih postova kojima niko ne uviđa logiku sve i skockao tako da ne bude razumljivo, ali daje naznake da tu postoji neka golema priča o kojoj samo kralj zna nešto i za to koristi potpuno pogrešnu fotku. Kralj besmisla propušta da primeti kako je iz ere "Digitalni tisak on demand...i tako posljednjih 15 godina" ovde samo nekoliko naslova: Vremedrom, Simulakrumi, Džek iz senke, Deus irae i reprint zbirke Tamni vilajet 4. Sve ostalo je iz veselih devedesetih i osamdesetih, što kralj "zaboravlja" jerbo tu već nema šta dovoljno šokantno, nekako lepše da mu se cela polica uklapa u moronsku žvaku. Sigurno zna da zs iz tog vremena i ovo danas čak ni ne liči jedno na drugo, neki je utisak da jedino ne zna šta je hteo da postigne. Al ajd da to prepustimo kralju da se izjasni.
A piratsku futuru si zaboravio
Inace podrzavam znak sagite i imam skoro sve I bas sam se cudio sto libelus to ne radi Ali logika stripova je drugacija
Jesi siguran da ti je zmija prava?
Siguran sam, od prave je plastike. Kineska najkvalitetnija! PiraCku Futuru nije zaboravila čak ni Futura, opšte poznato da im mrtav ladan tražio pripremu za štampu jerbo ga mrzelo da se zajebava s tim kad već postoji gotovo. A vrlo verovatno ne bi pravio dramu i da je njemu neko tražio prelom za npr Tamni vilajet. Za nezaborav potpuni da kukaš o nečemu što inače podržavaš, kralju. |
Edited by - Chief Warhead on 12/06/2022 12:35:09 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 12/06/2022 : 12:32:36
|
Da..imam tu futuru kao i sve ostale...boban kralj haha
Podrzavam ali ta kolekcija nije nesto vrijedna niti je za divljenja
|
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Posted - 12/06/2022 : 12:48:03
|
Da..imam tu futuru kao i sve ostale...boban kralj haha
Podrzavam ali ta kolekcija nije nesto vrijedna niti je za divljenja
Ne podržavam, i generalno mi je ta priča o podržavanju izdavača neopevan kretenizam...ono... usvoji ga pa podržavaj. A kolekcija jeste vredna, mnogo je tu sjajnih domaćih/stranih pisaca predstavljeno i kroz Alefe i Monolite. Današnji šoder izdavači još cede tu suvu drenovinu. Ovaj današnji Boban izgubljenog kompasa može samo tebi da bude kralj, kralju. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8033 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 12/06/2022 : 14:15:19
|
Znak Sagite je sa Polarisom, do početka 90-ih bio privatni (legalni) izdavač SF&F knjiga (u SFRJ) i objavio neke dobre knjige, za ono vreme dragocene ljubiteljima žanra.
Danas, takoreći u tom obliku ne postoji/ne funkcioniše, a vlasnik/urednik poneku knjigu (od ranijih naslova) ponovo odštampa on-demand (piratski, valjda).
Izdavači SF-a kod nas, legalni, veliki, pravi, danas su druge firme (ni Polaris više ne postoji). |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 12/06/2022 : 14:36:31
|
Polaris ilitiga klark i asimov s kicastim naslovnicama Ono je moglo samo proci osamdesetih...za vrijeme medijske blokade...zato je i propalo s pojavom interneta Ne mozes 5.put prodavati klarka po 5 puta vecoj cijeni |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8033 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 12/06/2022 : 18:13:32
|
Polaris ilitiga klark i asimov s kicastim naslovnicama Ono je moglo samo proci osamdesetih...za vrijeme medijske blokade...zato je i propalo s pojavom interneta Ne mozes 5.put prodavati klarka po 5 puta vecoj cijeni
Ovakvi postovi odražavaju izgubljenost u vremenu i prostoru. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6265 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 12/06/2022 : 18:22:53
|
Fala Alex, ti si mi to najbolje objasnio. ;) Pa kupio bi ja tako nesto bez previse premisljanja da me zanima. Evo neki dan sam bas napokon skupio sve Alien SF knjige od Zg Naklade (ima ih 21 komad i ne postoje pirati). Laganini krenuo pred 10-ak godina pa kad naleti negdje za sicu. Preciznije, onu manju seriju, od specijalnih izdanja (velike knjige) mi fale jos 2. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 12/06/2022 18:24:07 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 12/06/2022 : 19:50:31
|
Alien sf svaka gora od prethodne Kakvog se tu smeca natrpalo dok ljudi nisu imali interneta provjeriti kvalitet prica Isto ko zivkoviceva rama 4 buahahahahaj |
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 15/06/2022 : 14:59:20
|
Nisu smanjili al nisu ni povećali nešto bitno |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 15/06/2022 : 15:01:51
|
jeste kaže prije ste mogli kupiti samo malo stripova za plaću a sada još manje to vas ne sprečava da kupujete još više sutra
ili neko laže o prihodima možda je red da porezna malo prati kolekcionare :D odakle lova |
|
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2323 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 15/06/2022 : 16:21:31
|
Neki će kupiti skupe stripove makar bili što se kaže kruha gladni,pa čak i njihova djeca... Bilo je takvih likova po forumima,još su se time i hvalili....da ne povjeruješ. Ajd,ko kupuje skupe stripove jer može,jer ima,ali ko kupuje,i nemilice troši,a nema,niti si to može priuštiti.... |
#!?? |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 15/06/2022 : 17:34:43
|
jeste kaže prije ste mogli kupiti samo malo stripova za plaću a sada još manje to vas ne sprečava da kupujete još više sutra
ili neko laže o prihodima možda je red da porezna malo prati kolekcionare :D odakle lova
Je l'to ciljaš na nekog forumaša? |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 15/06/2022 : 17:59:21
|
Jok Ali prihodi i rashodi nisu isti Rashodi veci...neko laze Opcenito pola ljudi u sivoj ekonomiji |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 15/06/2022 : 18:02:14
|
Mislin da je više stvar prioriteta nego sive ekonomije. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 15/06/2022 : 19:08:42
|
Jedan LL Alan Ford ili npr ovo? [url=https://postimg.cc/k2vhL8TJ][/url] |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Topic |
|