Author |
Topic |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 15/01/2012 : 01:50:25
|
Povodom nedavnog izlaska filma Rise of the Planet of the Apes na dvd, blu-ray,..., Fox je zamolio Recchionija da napravi natječaj na temu tog filma. Natječaj se sastojao od toga da treba napravit ilustraciju na temu: što bi se dogodilo s svijetom stripova da su pobijedili majmuni. Nagrada je paket dvd, blu-ray i digitalno izdanje filma Rise of the Planet of the Apes.
Ilustracije koje su zadovoljile uvijete natječaja imate na ovom linku:
http://prontoallaresa.blogspot.com/2012/01/la-gallery-dellalba-del-pianeta-delle.html
Neke meni najdraže:
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
sandyboy
Average Member
628 Posts
Member since 09/09/2010 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19695 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19695 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 15/01/2012 : 20:51:56
|
quote: Originally posted by Grujah.
Pa klikni na link, ima vise takvih:
..
Hvala nisam vidio |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
fandango
Senior Member
1612 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 06/06/2018 : 15:20:13
|
Kradem i dizem topik da podijelim vijesti o jednoj od meni najdrazih fransiza. Tek sam nema dugo skuzio da izlazi Planet of the Apes Archive koji skuplja stare Marvelove POTA stripove - Doug Moench je ime koje se najcesce spominje u vezi ovih arhiva:
Trazio sam poslije i nasao fan prijevod madjarske strip-adaptacije originalnog romana Pierrea Boullea (zajedno s fan-prijevodom romana). Autor stripa je legenda madjarske devete umjetnosti Ernö Zórád:
https://pota.goatley.com/comics/TheIllustratedMonkeyPlanet.pdf
Vise o autoru: https://www.lambiek.net/artists/z/zorad_erno.htm
Dalje, dvije adaptacije koje me jako intrigiraju su strip-verzija originalnog scenarija Roda Serlinga za prvi film, koji je trebao biti puno blizi Boulleovom romanu, ali je majmunska civilacija od pandana modernoj promijenjena u primitivniju zbog budzetskih ogranicenja. Autori adaptacije su Dana Gould (The Simpsons) i Chad Lewis (Avengers Origins):
Druga je bila neizbjezna i spada u kategoriju "sto se nisu prije sjetili", (King) Kong on the POTA!
|
Edited by - fandango on 06/06/2018 15:20:53 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 06/06/2018 : 15:51:08
|
quote: Originally posted by Deers
Povodom nedavnog izlaska filma Rise of the Planet of the Apes na dvd, blu-ray,..., Fox je zamolio Recchionija da napravi natječaj na temu tog filma. Natječaj se sastojao od toga da treba napravit ilustraciju na temu: što bi se dogodilo s svijetom stripova da su pobijedili majmuni. Nagrada je paket dvd, blu-ray i digitalno izdanje filma Rise of the Planet of the Apes.
Ilustracije koje su zadovoljile uvijete natječaja imate na ovom linku:
http://prontoallaresa.blogspot.com/2012/01/la-gallery-dellalba-del-pianeta-delle.html
Neke meni najdraže:
Kandidujem Grujića:
|
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1750 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 06/06/2018 : 17:57:04
|
quote: Originally posted by fandango
Kradem i dizem topik da podijelim vijesti o jednoj od meni najdrazih fransiza. Tek sam nema dugo skuzio da izlazi Planet of the Apes Archive koji skuplja stare Marvelove POTA stripove - Doug Moench je ime koje se najcesce spominje u vezi ovih arhiva:
Trazio sam poslije i nasao fan prijevod madjarske strip-adaptacije originalnog romana Pierrea Boullea (zajedno s fan-prijevodom romana). Autor stripa je legenda madjarske devete umjetnosti Ernö Zórád:
https://pota.goatley.com/comics/TheIllustratedMonkeyPlanet.pdf
Vise o autoru: https://www.lambiek.net/artists/z/zorad_erno.htm
Dalje, dvije adaptacije koje me jako intrigiraju su strip-verzija originalnog scenarija Roda Serlinga za prvi film, koji je trebao biti puno blizi Boulleovom romanu, ali je majmunska civilacija od pandana modernoj promijenjena u primitivniju zbog budzetskih ogranicenja. Autori adaptacije su Dana Gould (The Simpsons) i Chad Lewis (Avengers Origins):
Druga je bila neizbjezna i spada u kategoriju "sto se nisu prije sjetili", (King) Kong on the POTA!
Eto nas dvojica!!!! |
Oj, budi svoj! |
|
|
fandango
Senior Member
1612 Posts
Posted - 24/07/2018 : 18:12:42
|
King Kong na planeti majmuna!
Sto reci? Prica je kronoloski smjestena odmah nakon prvog originalnog filma, kada majmuni u potjeri za Taylorom u Zabranjenoj zoni pronadju les zenke Konga. To ih navodi da otplove do Otoka lubanja, vjerujuci da ce u Kongu pronaci odgovor na bozansku narav primata. Naravno da se zaplet ne odvija bas tako, ali isto tako niti ne odskace niti od kliseja obaju fransiza. Sve smo ovo vec citali ili gledali, svaki motiv prepoznajemo ili iz King Konga ili iz Planete majmuna. Zgodan amalgam za ubit par sati, ali nista vise od toga. Crtez solidan do vrlo dobar.
Izdavac BOOM Studios, scenarist Ryan Ferrier, crtac Carlos Magno, koji je takodjer crtao stripove o Kongu, naslovnice Mike Huddleston.
|
|
|
fandango
Senior Member
1612 Posts
Posted - 20/04/2019 : 09:31:03
|
Konacno procitao stripovsku adaptaciju originalnog scenarija Planete majmuna Roda Serlinga. Autori su Dana Gould (The Simpsons) i Chad Lewis (Avengers Origins).
Da je po ovome scenariju snimljen film, mislim da bi bio jos legendarniji od postojeceg originala iz 1968. Iako su glavni elementi ove price zadrzani u filmu, glavna razlika je sto se glavni junak nadje u majmunskom svijetu koji je u principu isti kao i svijet iz kojeg je otisao, dakle americke sezdesete. Dalje je tijek dogadjaja slican, ozlijede mu grlo pa ne moze govoriti pa dodje k sebi kad ga zele lobotomizirati, pa postaje svojevrsna medijska atrakcija, itd.
Medjutim, ono po cemu je ovakva vizija jaca od originala jest drustveni komentar - glavni likovi (majmuni) djeluju vrlo slicno kao sto bi djelovali ljudi da se sad odjednom nadju majmuni ili zivotinje koje govore. Tako su im i motivi ljudskiji pa se kao u filmu ne moze kriviti niza civilizacijska razina. Postavljaju se i civilizacijska pitanja, atomski rat, i naravno odnos ljudi i zivotinja. A onda je i scena razotkrivanja Kipa Slobode na kraju stripa, odnosno filma kakav je mogao biti, jos i jaca.
Uglavnom, iako je strip-adaptacija solidna, vise je citatelju prepusteno da masta kako je taj film mogao izgledati. A buduci da je scenarij napisao Serling, cita se (odnosno, gleda) kao produzena ili specijalna epizoda Zone sumraka. I to jako dobra.
|
|
|
zo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
619 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6883 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 24/04/2019 : 15:49:05
|
Ovog ti šarlatana zove Gruja stara zagorovska struja Misle da se naslovnicom samo sprdo kist mu crtajuć' Zagora više ne mrdo |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 24/04/2019 15:49:28 |
|
|
fandango
Senior Member
1612 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 02/07/2022 : 20:07:22
|
Pa što je DHC izgubio sve žive licence?! Hajde na račun toga mi je Tomb Raider Archives edicija od 4 ogromne knjižurine dobila cca 5x ili više na vrijednosti (rasprodane su mislim prve dvije knjige i neće biti reprinta valjda zbog prava :(). |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 02/07/2022 20:08:20 |
|
|
fandango
Senior Member
1612 Posts
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 29/07/2022 : 19:56:50
|
quote: Originally posted by fandango
@Diskach -Marvel sad izdaje i Aliens Omnibuse, bit ce ukupno 4, a Predator Omnibus je najavljen pa vec valjda deset puta odgadjan.
Bas sam pogledao svoju listu na BD-u i vidim da su opet pomakli datum. Trebao je izaci u devetom, a sad po novome u jedanaestom mjesecu. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
|
Topic |
|