Author |
Topic |
Siljak66
Junior Member
Iraq
351 Posts
Member since 15/06/2022 |
Posted - 04/07/2022 : 22:52:52
|
Poll Question:
Za koji fudbaski/nogometni tim sa područja bivše Jugoslavije navijate (ukoliko navijate)? Zašto ste počeli navijati za taj klub, porodična tradicija, igra, ili, pak nešto treće? Koji su vam najomiljeniji, a koji najomraženiji igrači voljenog Vam kluba?
Klubovi su uzeti sa večne liste Prve savezne lige SFRJ.
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25406 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Siljak66
Junior Member
Iraq
351 Posts
Posted - 04/07/2022 : 22:57:21
|
Klubovi su u pitanju, ne SFRJ, samo kontam da većina ljudi navija za neki od navedenih klubova, po inerciji i geografiji se čini logično.
Ništa loše nisam mislio druže. Živ bio! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Siljak66
Junior Member
Iraq
351 Posts
Posted - 04/07/2022 : 22:58:47
|
quote: Originally posted by Poli
Pih, nema burek Olimpije!
Ima, petnaesta opcija, neki petnaesti klub Ovde su samo oni što žive od stare slave (neki i na veštačkom disanju ko OFK Beograd, koji je u trećoj ligi trenutno)! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17022 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Siljak66
Junior Member
Iraq
351 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17022 Posts
Posted - 04/07/2022 : 23:05:43
|
quote: Originally posted by Siljak66
quote: Originally posted by velka031
NK Osijek
Brat Slavonac, pretpostavljam
Naravno Odveo me stari 84 prvi put na utakmicu, nekako sam vezan uz moj lokalni klub otkad znam za sebe |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 04/07/2022 : 23:08:22
|
Ima, petnaesta opcija, neki petnaesti klub Ovde su samo oni što žive od stare slave (neki i na veštačkom disanju ko OFK Beograd, koji je u trećoj ligi trenutno)!
Pa... I Prosinecki je bio trener Olimpije... par meseci. Zapravo svi oni jesu, u proseku 5 meseci. Ne znam... klinjo bas kod njih da trenira, ali kad je Bravo jos skuplji (a konacno se usidrili u prvoj ligi), a sefe im je moj kolega iz detinjstva.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Siljak66
Junior Member
Iraq
351 Posts
Posted - 04/07/2022 : 23:09:04
|
NK Osijek
Naravno Odveo me stari 84 prvi put na utakmicu, nekako sam vezan uz moj lokalni klub otkad znam za sebe
To se uvek ceni, još im sad jako dobro i ide, koliko stignem da upratim. Lepa je Slavonija, samo mi nekako deluje zapušteno sad, ima ona mnogo više potencijala, ali, nažalost, tako je, kako je. |
|
|
Siljak66
Junior Member
Iraq
351 Posts
Posted - 04/07/2022 : 23:11:50
|
quote: Originally posted by Poli
Ima, petnaesta opcija, neki petnaesti klub Ovde su samo oni što žive od stare slave (neki i na veštačkom disanju ko OFK Beograd, koji je u trećoj ligi trenutno)!
Pa... I Prosinecki je bio trener Olimpije... par meseci. Zapravo svi oni jesu, u proseku 5 meseci. Ne znam... klinjo bas kod njih da trenira, ali kad je Bravo jos skuplji (a konacno se usidrili u prvoj ligi), a sefe im je moj kolega iz detinjstva.
Bio im je trener i Savo Milošević na 3 meseca tipa znam, i kad je Mandarić prodao klub ili šta ti ja znam, ovaj je nogu popio.
Dobar odabir, da bude Zmajček. , Bravo sam isto čuo da je perspektivan klub, za Slovenačke standarde, ali ja mislim da je Olimpija jača ipak by far, ovako laički, ispravi me, ukoliko grešim.
P.S. Inače, sad sam proverio, Olimpija je bukvalno 15. na večnoj tabeli SFRJ, tako da bi, da nije moralo biti neko petnaesti, na petnaestom mestu svakako Olimpija iz Ljubljane bila |
Edited by - Siljak66 on 04/07/2022 23:13:46 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Siljak66
Junior Member
Iraq
351 Posts
Posted - 04/07/2022 : 23:20:14
|
U vas Hrvata ima baš lokalnog navijanja, vidim, kod nas, maltene, sve Zvezda i Partizan.
Jel NK Inker Zaprešić prvi osvajač kupa Hrvatske, znam da u zadnje vreme tavore, ili dno 1. HNL ili druga liga, finansije ili šta je u pitanju? Finansije su mi nekako logične, i zbog predela gde smo, a i Jugokeramika je bila dugo sponzor, ako se ne varam jel postoji ta firma uopšte više, kod nas su sve pozatvarali?
Komnen Andrić je igrao špica za Zaprešić nedavno. |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11557 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Siljak66
Junior Member
Iraq
351 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17022 Posts
Posted - 04/07/2022 : 23:45:56
|
NK Osijek
Naravno Odveo me stari 84 prvi put na utakmicu, nekako sam vezan uz moj lokalni klub otkad znam za sebe
To se uvek ceni, još im sad jako dobro i ide, koliko stignem da upratim. Lepa je Slavonija, samo mi nekako deluje zapušteno sad, ima ona mnogo više potencijala, ali, nažalost, tako je, kako je.
Dobro ide Osijeku, a vjerujem da će biti još i bolje. Stanje u Slavoniji je takvo kakvo jest, tužna priča koju je ovom prilikom bolje zaobiđi, da ne bi kvarili topic. |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2343 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 05/07/2022 : 00:19:58
|
Ne pratim toliko domace lige koliko na primjer pratim englesku, ali Rijeka mi je najdraza od navedenih klubova |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31158 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 05/07/2022 : 06:38:48
|
Div iz predgrađa je prvi osvajač kupa. Više ne postoji ni Jugokeramika, ni Inker, mislim da se sad zovu Roca, strani kapital, ali male plaće. Brzo se stranac prilagodi.
U vas Hrvata ima baš lokalnog navijanja, vidim, kod nas, maltene, sve Zvezda i Partizan.
Jel NK Inker Zaprešić prvi osvajač kupa Hrvatske, znam da u zadnje vreme tavore, ili dno 1. HNL ili druga liga, finansije ili šta je u pitanju? Finansije su mi nekako logične, i zbog predela gde smo, a i Jugokeramika je bila dugo sponzor, ako se ne varam jel postoji ta firma uopšte više, kod nas su sve pozatvarali?
Komnen Andrić je igrao špica za Zaprešić nedavno.
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31158 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 05/07/2022 : 06:45:25
|
Poput Ivana Liverpoola ni ja ne pratim puno HNL. Prebacio se na Liverpool. Glasao za Groteskni GNK, rođen kilometar od stadiona Maksimir, prvo me tata upisao u klub, a onda sve ostalo, nekad bilo tako. Danas ne podržavam kriminal, pa i ne pratim puno.
Svi vole ekipe koje lijepo igraju, a u povijesti HNL-a to je bio Varteks, ne ovaj Varaždin koji je upravo ušao u prvu ligu.
Spomenutog Prosinečkog sam gledao u debiju za Dragovoljac. Inače, živim 500 metara od stadiona Dragovoljca. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
udarnik007
Senior Member
Croatia
1116 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 05/07/2022 : 07:44:51
|
Dinamo je institucija u mojoj obitelji godinama. Pokojni djed je navijao, otac, ja, brat, sestra... Dok je mamina strana uvijek naginjala više Hajduku. Dosta bratića mi navija za Hajduk i baš se spremamo na superkup ovaj vikend, bit će nas pola pola. Inače sam iz KC od kud mi je i stari dok je mama s obitelji doselila u HR kasnih sedamdesetih iz BiH i moram primijetiti da je većina doseljenika navijala za Hajduk dok su mještani bili redom za Dinamo, Slaven Belupo nije bio nikad opcija. :) |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40434 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 05/07/2022 : 07:59:24
|
Ja sam navijao za Partizan ali odavno je to prestalo da bude navijanje. Ja Partizan volim posle porodice najvise. Svestan sam sve bagre nakalemljene na njega, namestanja, muljanja, petljanja, navijaca koji tuku svoje navijace jer su protiv vlasti itd. Ali sto kaze Danilovic: "Moja ljubav prema Partizanu je iracionalna". Ja sam stvarno vezan za Partizan zbog tog partizanskog duha iz doba komunizma gde nema vere, nacije niti bilo kakve podele. Na telefonu i racunaru mi je pozadina samo Partizanova baklja od 6 buktinja. Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija, Slovenija. Ja se time ponosim. Partizan nije jeftino desnicarenje grupe huligana sa juga vec nesto potpuno drugo sto retko ko razume danas. Ja sam treca generacija navijaca u porodici. Deda je navijao za Partizan, tata navija, ja, i moja deca nastavljaju tradiciju. Imamo u porodici sal koji je stariji od mene. Samo crno-bele pruge, bez icega drugog. Kad se udje kod mene u kucu, u pretsoblju stoje dve kapitenske zastavice KK i FK Partizan. Kuca mi je bela sa crnim krovom, garaza isto, ograda bela sa crnim stubovima. Sve je crno-belo. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Siljak66
Junior Member
Iraq
351 Posts
|
Martindylan1982
Starting Member
53 Posts
Member since 09/12/2015 |
Posted - 05/07/2022 : 10:36:36
|
quote: Originally posted by udarnik007
Dinamo je institucija u mojoj obitelji godinama. Pokojni djed je navijao, otac, ja, brat, sestra... Dok je mamina strana uvijek naginjala više Hajduku. Dosta bratića mi navija za Hajduk i baš se spremamo na superkup ovaj vikend, bit će nas pola pola. Inače sam iz KC od kud mi je i stari dok je mama s obitelji doselila u HR kasnih sedamdesetih iz BiH i moram primijetiti da je većina doseljenika navijala za Hajduk dok su mještani bili redom za Dinamo, Slaven Belupo nije bio nikad opcija. :)
Meni ili Šibenik (zbog dida) ili Dragovoljac za gušt. Dinamo mi nikad nije sjeo, ne znam kak. Al kako su ženini iz Koprivnice sad je i Belupo naš Žena me zaj da navijam za pola lige |
|
|
Siljak66
Junior Member
Iraq
351 Posts
Posted - 05/07/2022 : 10:40:31
|
quote: Originally posted by Martindylan1982
quote: Originally posted by udarnik007
Dinamo je institucija u mojoj obitelji godinama. Pokojni djed je navijao, otac, ja, brat, sestra... Dok je mamina strana uvijek naginjala više Hajduku. Dosta bratića mi navija za Hajduk i baš se spremamo na superkup ovaj vikend, bit će nas pola pola. Inače sam iz KC od kud mi je i stari dok je mama s obitelji doselila u HR kasnih sedamdesetih iz BiH i moram primijetiti da je većina doseljenika navijala za Hajduk dok su mještani bili redom za Dinamo, Slaven Belupo nije bio nikad opcija. :)
Meni ili Šibenik (zbog dida) ili Dragovoljac za gušt. Dinamo mi nikad nije sjeo, ne znam kak. Al kako su ženini iz Koprivnice sad je i Belupo naš Žena me zaj da navijam za pola lige
Šta ćeš, kad vam liga ima svega 10 timova |
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1492 Posts
Member since 13/01/2008 |
Posted - 05/07/2022 : 11:18:17
|
Ne gajim posebne simpatije ni prema jednom od većih klubova ex-yu lige. Dok je moj seoski klub bio živ navijao sam za njega i to je to. Hajduk, Dinamo i te fore mi nikad nisu bile nešto posebno drage, niti me uhvatile... |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4581 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Topic |
|