Author |
Topic |
igor23
New Member
Croatia
256 Posts
Member since 03/03/2020 |
|
Zula
Senior Member
1045 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 07/07/2023 : 13:28:05
|
Sarmu volim. Pinokio je genijalan. I bolji od sarme. Nisam savršen. Fileke jako volim. I stripove volim, neki su mi čak bolji i od fileka... |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1952 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 07/07/2023 : 13:28:53
|
quote: Originally posted by vetropiroman
Ako bih morao da odaberem jedan strip koji sublimira suštinu devete umetnosti, odabrao bih...
Mort Cindera! Nista nije kao Mort Cinder. Strip koji te odvede u drugu dimenziju prilikom svakog citanja!
I da, Bluberi jeste precenjen jer ume da bude naporan. Jbg. A prevod kod Bookglobe-a je uzasan iako mi se vise dopada novi kolor! Ne znam koji k***c nisi preveli reci tipa "gentlemen", "hell" i slicno! Uzasno me iritira! |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
Edited by - AleksandarN on 07/07/2023 13:29:19 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 07/07/2023 : 16:16:42
|
quote: Originally posted by Cromwell
Borgie su super. Jodotovo besmisleno ludovanje je tu na samom vrhuncu i zaista ne mogu reći da mi nije malo bed čitat takve stvari ali što da se radi kad taj čovjek stvarno na neki čudan način zna glupe i perverzne stvari načiniti kvaziozbiljnim ali cjelokupan rezultat ubersmiješnim.
Lijepo napisano za Pinokija Vetropire... Ali! -sljedećeg koji na forumu napiše da se "o ukusima ne raspravlja" treba zapakirati u najružniju kutiju od banana i poslati pravac njemaćka ili neka druga nedodžija.
Nemojte koristiti tu glupu floskulu, MOLIM VAS KO BOGA
Ja bi za "O ukusima se ne raspravlja" automatski izbaciva na misec dana. Šta se Borgia tiče one su mi primjer vlastite stripovske evolucije. Kad san prije 15-20 godina pročita prvi album bile su mi nešto najbolje ikad pročitano. Sad su mi ultimativno govno. Neznan ko mi je od autorskom dvojca gori u ton remek nedjelu. Pinokio je top topova.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 07/07/2023 16:18:03 |
|
|
vetropiroman
New Member
295 Posts
Member since 27/02/2022 |
Posted - 07/07/2023 : 16:30:45
|
O ukusima se naravno raspravlja, zato i služi forum, a ono moje je možda nespretno skockan disklejmer da se nadalje ubeđivati neću ako neko krene da serenda suprotno. Izvinjavam se ako sam potpalio strasti. :D
P.S. Mort Cinder, naravno. Ali me Pinokio izuo jer ništa nisam znao ni o njemu ni o njegovom autoru pre čitanja, pa je možda efekat bio jači...
|
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1952 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 07/07/2023 : 17:14:19
|
P.S. Mort Cinder, naravno. Ali me Pinokio izuo jer ništa nisam znao ni o njemu ni o njegovom autoru pre čitanja, pa je možda efekat bio jači...
Nisam ni ja znao nista ni o autorima a ni o Mortu kada sam ga prvi put citao u Stripoteci. Tada nisam ni sanjao da cu imati ovakvo izdanje (mislim na Firino). |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
vetropiroman
New Member
295 Posts
Member since 27/02/2022 |
Posted - 07/07/2023 : 17:37:23
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Nisam ni ja znao nista ni o autorima a ni o Mortu kada sam ga prvi put citao u Stripoteci. Tada nisam ni sanjao da cu imati ovakvo izdanje (mislim na Firino).
Ja sam Breću prvi put zapatio u Strip Artu, od Agenta Noubadija su me podilazili žmarci kao klinca. Morta i sve ostalo od Breće sam uzeo zbog crteža, a sasvim slučajno se ispostavilo da je čika Alberto sarađivao sa odličnim scenaristima. Fibrin Mort je u top 5 najdražih izdanja koje imam. |
|
|
Promys
Starting Member
73 Posts
Member since 03/02/2023 |
Posted - 10/07/2023 : 13:57:30
|
1. Skim- da me sad neko pita o čemu se ovde radi, nemam pojma. O tinejdžerki koja ima problem sa težinom i zaljubljuje se u drugu devojčicu, ali se sve u svemu ništa ne dešava niti ima nekog smislenog kraja. Izuzetni su stripovi koje ne mogu da pročitam do kraja, ali ovo je bio jedan od takvih. Negde blizu ovog stripa mi je i "Svet duhova"... 2. Okrug Eseks- Crtež je skandalozan, ako je ovaj crtež deveta umetnost, ja sam Rembrant. Ima ovde neke dramatike, ali je radnja jako razvodnjena, desetinama stranica ništa se ne dešava, sedi čovek na klupi i gleda oranice. U 500 stranica stripa ima 50 rečenica konverzacije. Jedini strip sa manje konverzacije koji sam čitao bio je "Okean ljubavi", koji mi je za razliku od "Okruga E." daleko dinamičniji i zanimljiviji strip. Koliko god da Lemir može da napravi pristojan scenario, zbog crteža sam prestao da kupujem njegova dela. 3. Ekvinociji- ima ovde neke radnje i nekog smisla, ali za mene jako dosadno. Pedrosa zna da pronađe neki dublji smisao u svojim delima, "Tri sene" su na primer ostavile jak utisak na mene. Ali crtež mu je u svim varijantama loš, bar za moj ukus.
Ovo je ono što bih otprilike stavio na vrh liste. Tu bi negde bili i "Ledeno doba", "Svet duhova", "Trigansko carstvo"... |
Edited by - Promys on 10/07/2023 14:00:21 |
|
|
vknez
Average Member
Croatia
605 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
malimarinko
New Member
180 Posts
Member since 01/01/2021 |
Posted - 11/07/2023 : 19:19:50
|
IR$ - za njega je Blek, Maus Gerard - toliko dosadan strip o toliko kontroverznom čovjeku zbilja nisam očekivao |
Edited by - malimarinko on 11/07/2023 19:29:22 |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 12/07/2023 : 18:30:36
|
quote: Originally posted by AleksandarN
I da, Bluberi jeste precenjen jer ume da bude naporan. Jbg. A prevod kod Bookglobe-a je uzasan iako mi se vise dopada novi kolor! Ne znam koji k***c nisi preveli reci tipa "gentlemen", "hell" i slicno! Uzasno me iritira!
To je problem do autora, a ne do prevodioca, zbog čega su ubacivali te engleske izraze, verovatno im lepo "zvuče"?!
Koliko sam video na onom primeru što sam postavio u Bluberijevom topiku, Bukglobov prevod nije užasan, daleko je bolji od ČK divljanja prevodioca sa "napaljenkom" i "teškim šmirantom".
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1163 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 13/07/2023 : 00:33:37
|
Teško je izdvojiti 3 najgora. Toliko toga je lošeg ili blago rečeno jedva prolazno. Pogotovo što se tiče scenarija. U najboljem slučaju za jednom pročitati i zaboraviti. A kamoli kupovati i trošiti teško zarađeni novac na skupe HC stripove od renomiranih nakladnika. A sve ostalo je marketing i propaganda. Kad kupiš i popušiš tu priču već si izgubio. |
|
|
Topic |
|