Author |
Topic |
Jocko
stripovi.com suradnik
Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
Posted - 08/07/2022 : 18:36:56
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by mike
Ajd da prelomim;
Najvise gluposti sam procitao i bedastoca se nagledao u;
1. Kapetan Miki 2. Mali Rendzer 3. Veliki Blek
Ti su neprikosnoveni u gluposti. A u rezervi su slijedeca tri.
1. Martin Mystere 2. Zagor 3. Tex
Znaci, rendzerologija prevladava.
Prva 3 nisam mogao citati ni sa 10 godina :).
Da. Ima ona epizoda gdje Mikiju bjeze negativci barkom, i vec odmicu od obale, a on potegne oba kolta i s dva metka polomi oba vesla negativaca... Ono... casu mleka, molim
To me podseti na ono kad Teks u kafanskom okrsaju prvo upuca negativcu pusku iz ruku, pa pistolj, pa noz, pa ga prebije pesnicama
|
|
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4032 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 08/07/2022 : 18:57:45
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
A bogati, pa što se mučite...kad ne ide, ne ide. Je li moguće da nemate što drugo čitati?
Pa ne ide, ali kad sam platio 250kn .... 😂😂😂😂 |
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 08/07/2022 : 19:27:33
|
quote: Originally posted by Jocko
quote: Originally posted by mike
Ajd da prelomim;
Najvise gluposti sam procitao i bedastoca se nagledao u;
1. Kapetan Miki 2. Mali Rendzer 3. Veliki Blek
Ti su neprikosnoveni u gluposti. A u rezervi su slijedeca tri.
1. Martin Mystere 2. Zagor 3. Tex
Znaci, rendzerologija prevladava.
Prva 3 nisam mogao citati ni sa 10 godina :).
Da. Ima ona epizoda gdje Mikiju bjeze negativci barkom, i vec odmicu od obale, a on potegne oba kolta i s dva metka polomi oba vesla negativaca... Ono... casu mleka, molim
To me podseti na ono kad Teks u kafanskom okrsaju prvo upuca negativcu pusku iz ruku, pa pistolj, pa noz, pa ga prebije pesnicama
Niti jednom da ga prvo prebije pa mu upuca pušku, pištolj, nož... to su ti Boneli scenaristi, kreativnost im je za 0 poJena. |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 08/07/2022 : 19:33:50
|
Tex makar pije. Pivu. Whiskey... Ali ajde sad nisu svi Bonelli scenaristi mozdanih u stanju maksimalne hibernacije. Da kod ovih 'zvijezda' firme, mastodonta njihove kuce. No treba se odmaknuti od centra i krenuti ka periferiji. Sjajnih prica ima. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 08/07/2022 : 22:22:07
|
Ne znam, meni ovi tekstovi u Cortu i Comesu nisu teski, ili ne znam koliko cudni, izvjestaceni... samo drugaciji. U Comesu mi cak pasu u tu drugaciju atmosferu, kao neke bajke...
No, danas sam zavrsio prvi tankobon Ostrice besmrtnika, i tu mi cudno pricaju. Ajde na stranu sto je vec u startu veoma konfuzan, skace u vremenu, puno nekih imena kojima tesko sledis, oblacici stoje tako da ne znas tko prica i kome pa trebas nekako pogoditi, cesto preskace i neke scene, ako da par stranica fali, i sve skupa je skoro pa malo nadrealno. Kao neka zelja spojiti "nesto vise" sa kicem i komedijom. Valjda ti Japanci... Vec sam pomisljao da krenem kupovati sada OB kad je CK krenula s njim, ali odustajem. Sigurno ga ne bi ikad vise citao, a da ga samo precitam ne trebam ga kupiti (plus malo cu na prostoru ustediti).
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
ivi skoj
Senior Member
Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 09/07/2022 : 09:13:03
|
Borgie su mi ono prehevi. Kupio sam ih, pročitao i sakrio da familija ne misli da me takvi stripovi vesele. Krasna ona scena na kraju na šiljcima.
Metabaruni su mi nekako isto bili dosadnjikavi. Pročitao prvu knjigu, a drugu gledam već par godina na polici i nikako da kupim snage. |
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 09/07/2022 : 09:40:25
|
@ Poli
Da, i ja sam često imao osjećaj da je prijevod u raznim mangama čudan, ali pripisivao sam to "prijevodu prijevoda", jer se većinom kod nas ne prevodi izravno s japanskog, koliko znam. A i pitanje je koliko se neke fraze mogu uopće prevesti a da se zadrži izvorni smisao, pojma nemam o japanskom pa ne mogu tvrditi ništa. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 09/07/2022 : 09:41:23
|
Izgleda da se ovdje više forsiraju stripovi koji su vas razočarali, a ne oni koji su vam katastrofa, tj. nisu vam se NIKAKO svidjeli. Dajte malo materijala "ovo je toliko debilno da ne mogu da vjerujem da još uvijek čitam, ko je uopšte dozvolio da se ova nakaznost objavi". Meni na prvu padaju na pamet Batman: Damned i Zagor: Poruke smrti. Njih znam da sam poželio da zafrljačim kroz prozor. Zagora sam dao klincu od frenda, a Betmena nisam mogao zafrljačiti jer sam ga čitao na tabletu, ali je bio gušt stisnuti ono "delete" kao nikad. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8172 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 09/07/2022 : 10:46:56
|
kakvi su ti onda drugi zagori, kad si poruke smrti htio zafrljačit kroz prozor :) |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 09/07/2022 : 10:51:03
|
Iako definitivno u tu kategoriju pripadaju ipak neću nabrajati nekolicinu onih "buljookih" mangi i Betmena koje nisam mogao ni pročitati do kraja.
Na listu stavljam zbog najvećeg razočarenja u odnosu na status stripa i očekivanja, a dobio "dno dna" :
1. Watchmen 2. Saga
i bez konkurencije 3. Miris gladnih dječaka |
|
|
ZoranM
New Member
Serbia
128 Posts
Member since 07/12/2010 |
Posted - 09/07/2022 : 10:54:13
|
1. Inkal 2. Korto Malteze 3. Sendmen
Inkala sam jedva procitao (sveopsti haos) Korta probao prvu knjigu davno, nije mi legao crtez kao ni visak nepotrenog teksta u dijalozima, Sendmena pokusavao vise puta stao na toj prvoj knjizi, nije to za mene (i ako sam procitao par nasumicnih kratkih prica iz Sendmena koje nisu bile lose, pada mi na pamet jedna o jednom liku koji kroz vekove odbija da umre i to ga odrzava zivim stotinama godina). |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 09/07/2022 : 11:18:17
|
quote: Originally posted by ivi skoj
Borgie su mi ono prehevi. Kupio sam ih, pročitao i sakrio da familija ne misli da me takvi stripovi vesele.
Prvi album san nekako proguta, nakon toga ajme meni. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7276 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 09/07/2022 : 11:54:14
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by ivi skoj
Borgie su mi ono prehevi. Kupio sam ih, pročitao i sakrio da familija ne misli da me takvi stripovi vesele.
Prvi album san nekako proguta, nakon toga ajme meni.
Borgie spadaju među naslove koje sam potisnuo. Apsolutna katastrofa.
Hvala što ste me podsjetili.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Posted - 09/07/2022 : 13:20:20
|
quote: Originally posted by Beva
@ Poli
Da, i ja sam često imao osjećaj da je prijevod u raznim mangama čudan, ali pripisivao sam to "prijevodu prijevoda", jer se većinom kod nas ne prevodi izravno s japanskog, koliko znam. A i pitanje je koliko se neke fraze mogu uopće prevesti a da se zadrži izvorni smisao, pojma nemam o japanskom pa ne mogu tvrditi ništa.
Konkretno kod OB (CK) unutra pise da je prijevod sa japanskog napravio taj i taj.
Ne znam, malo sumnjam da je samo do prijevoda, jedino ako bi taj prijevod bio prilagođen nama (ako je to uopste u pitanju?). Mozda je to i samo u nekim stripovima, recimo u ovim kod Fibre toga nisam zaslijedio, ili barem puno manje. Taniguchi siguno ne pise na taj nacin, a kod Tezuke su vise cudne (ili "cudne") neke scene ili kad opali nesto moderno u drevnim vremenima, ili kod "realnijih" stripova kad opale onim komicnim momentima koji su "cartoonish" da tako kazem, krezavi i otvorenih ociju, glupog pogleda, neke gluposti pricaju, cak je cesto i nacrtano malo drugacije - ah da, i kod OB su neki dijelovi nacrtani vise kao skica ili zajebantsko dok se u drugima vidi da si je autor dao posla, puno detalja... mada cesto trebas gledati u neke scene minut ili vise da uopste vidis sta je pred tobom.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 09/07/2022 : 15:39:05
|
quote: Originally posted by ken2
kakvi su ti onda drugi zagori, kad si poruke smrti htio zafrljačit kroz prozor :)
I drugi su mi katastrofa (sem Demona ludila), ali ovog gore sam uzeo baš zbog hvalospjeva, rekoh možda sam čitao pogrešne epizode. Ne, nisam čitao pogrešne epizode, ono je strašno loše Ali ovaj Betmen kod mene nosi titulu najgori od najgorih, apsolutni šampion, onolika količina pretencioznog tinejdž level proseravanja, to sam tu vidio i nigdje više. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2851 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 09/07/2022 : 23:18:24
|
quote: Originally posted by logo111
Iako definitivno u tu kategoriju pripadaju ipak neću nabrajati nekolicinu onih "buljookih" mangi i Betmena koje nisam mogao ni pročitati do kraja.
Na listu stavljam zbog najvećeg razočarenja u odnosu na status stripa i očekivanja, a dobio "dno dna" :
1. Watchmen 2. Saga
i bez konkurencije 3. Miris gladnih dječaka
Zaboravio si na Alavar Mayor :). |
Jack the Black. |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2851 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 09/07/2022 : 23:31:03
|
Svejedno mi je sto bilo tko misli o nekom stripu. Jedino vazno mi je moje misljenje. Dobro je sto ima toliko razlicitih pogleda. Meni su recimo Watchmeni top of the top :). Sa druge strane nekoliko puta sam ponovno probao sa recimo Zagijem i uvijek dosao do istog zakljucka. Neke je stvari bolje ostaviti u ljepom sjecanju iz daleke proslosti. |
Jack the Black. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 10/07/2022 : 00:09:47
|
quote: Originally posted by anto
Duh u školjci Ludnica Arkam UT
Ut nisam citao jos. Ceka vec neko vrijeme. Sta nije dobar? |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 10/07/2022 : 10:52:14
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by Cromwell
@Beva: probaj sa Etiopijskim pripovijestima
Pročitano i da, ovo je odličan strip. Znao sam da nije Corto bez razloga na dobrom glasu.
Pročitat ću onda i Sibir čim stignem.
I ja san na ovo mislija kad san napisa da provaš pročitat Afriku. Nakon Sibira pročitaj Kelte, i to bi ti se moglo svidit. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 10/07/2022 10:52:40 |
|
|
ivi skoj
Senior Member
Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 10/07/2022 : 14:46:54
|
quote: Originally posted by Tonto
Evo ovako, citao sam naravno i losijih, ali ovi su mi najvise pokidali živce:
Pride of baghdad Batman: kult Kolekcionar
Ni ja nisam uspio do kraja, ali još sam mlad, pokušat će se ponovo, ako ništa bude na polici stajao naslonjen na Sivu kroniku. Pasat će po boji.
|
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
|
Topic |
|