forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: BATMAN 28 - Crno i bijelo
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

pcoro
Senior Member

Croatia
2274 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 25/10/2022 : 10:05:50  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ne ne, ja sam kupio novije, možda Darkwoodovo ili Beli put izdanje, relativno nedavno sam ga čitao. Ovog ljeta sam ga se konačno rješio, dao sam ga nekom frendu kojeg je trebao stipove za ljetovanje, za na plažu. Kolekcija sad lakše diše
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 25/10/2022 : 19:16:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Moram priznat da me ova rasprava zaintrigirala za ovog šišmiša, pogotov jer Sawitchu nije leglo.
Bacio sam oko na privju i izgleda to meni dosta dobro, baš mi paše što je c/b.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Jazzbina1
Starting Member

39 Posts

Member since 19/12/2021

Posted - 25/10/2022 : 23:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Jazzbina1 a Private Message  Reply with Quote
S nestrpljenjem sam čekao dostavu CBova. I isplatilo se.
Meni je odličan projektni zadatak koji su autori imali - u desetak cb tabli ispričaj nešto o Batmanu. U tom smislu ove su knjige to i isporučile i u tom svjetlu te priče/skice i treba gledati. Genijalno je na jednom mjestu imati toliko različitih pristupa zadanoj temi, mogućnost komparacije učinjenog između autora, te između drugih autorskih pristupa svakog od njih ponaosob.
Meni su CB Batmani upravo ono što sam i očekivao. Ostaje u kolekciji.

Edited by - Jazzbina1 on 25/10/2022 23:20:09
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1034 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 26/10/2022 : 00:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jazzbina1

S nestrpljenjem sam čekao dostavu CBova. I isplatilo se.
Meni je odličan projektni zadatak koji su autori imali - u desetak cb tabli ispričaj nešto o Batmanu. U tom smislu ove su knjige to i isporučile i u tom svjetlu te priče/skice i treba gledati. Genijalno je na jednom mjestu imati toliko različitih pristupa zadanoj temi, mogućnost komparacije učinjenog između autora, te između drugih autorskih pristupa svakog od njih ponaosob.
Meni su CB Batmani upravo ono što sam i očekivao. Ostaje u kolekciji.

slažem se s tobom al mene je zamorila tolika količina materijala, prvi susret sa CiB kroz onu trojku Darkwoodovog izdanja mi je na kraju ispao optimalna doza CiB (tamo je i Žeželjev Batman baj d vej).
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8294 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/10/2022 : 00:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Pa nitko vas ne tjera progutat sve odjednom. Ja procitam par epizoda pa onda nesto drugo pa opet par epizoda i tako vec mjesec dana.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1034 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 26/10/2022 : 11:13:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Pa nitko vas ne tjera progutat sve odjednom. Ja procitam par epizoda pa onda nesto drugo pa opet par epizoda i tako vec mjesec dana.

ja isto al se raspline to s vremenom pa krenem kopati prvo epizode sa zanimljivijim crtežima, pa ostatke pa na kraju otpadne interes.
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
383 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 23/01/2023 : 00:40:56  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
Ja na ovo gledam kao na umjetničku monografiju, što je u ovom slučaju katahreza budući da je riječ o različitim autorima - ali poanta je da su ovo dvije zbirke crteža a priče su sasvim sporedne.

Ich bin nur ein Schauspieler
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/06/2023 : 01:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja sam taman imao samo prve dve Darkvudove knjige, tako da sam od Fibre nabavio drugu knjigu u kojoj se nalazi treca Darkvudova i cetvrta do sada neobjavljena na nasim prostorima.
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4349 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 28/06/2024 : 18:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Dojmove za obje knjige su dosta uniformni pa ću ovako sve u jednom.
Batman je stripovski favorit već godinama i uvijek uživam vidjeti nekakav novi uradak na temu Viteza tame u domaćem, a i stranom izdanju. Moglo bi se reći da sam pristran onda.
Crno i bijelo kao ideja je jako dobro zvučalo i koncepcijski je to mirisalo na uspjeh. Hrpa poznatih scenarista i crtača se okušalo s kratkim pričama o Batmanu, Gothamu, čuvarima zakona, negativcima i sitnim lopovima. Kroz tu prizmu vidimo razne doživljaje ovog modernog mita i njegovo značenje u kontekstu stripa. Priče tematski i motivski nadilaze puku akciju i Batmana samog po sebi, iako ima i toga na dovoljne količine.
Nažalost, nivo kvalitete pored toliko različitih lica je jako teško održati i primjetno je da su neki pokušaji bili dosta slabi, ali oni koji su valjali su zaintrigirali i pomaknuli granice. K tome, sve je crno-bijelo na što baš nismo navikli u američkoj superherojštini, ali je u ovakvim umjetničkim poigravanjima ispalo kao dosta zanimljiv medij.
Iako su priče miš-maš kvalitete te je amplituda u kojoj kvaliteta varira stvarno visoka, umjetnički i po značaju za mene kao fana, ovo je nezaobilazan dodatak kolekciji. Ne može se reći vrhunsko djelo u cjelini, ali kao ideja, a i većinski kao realizacija definitivno plijeni pozornost.

Objektivno i subjektivno 4/5

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7501 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 13/11/2024 : 00:59:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Salkan će malo o bojama:

https://www.stripovi.com/recenzije/batman-bt-fb-28-29-crno-i-bijelo/3373/

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000