Author |
Topic |
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 07/10/2022 : 00:17:40
|
Na posjeti jednoj knjižari naidjem na hrpu mangi od DW, kako nije bilo drugih stripova počeo sam malo da razgledam i prelistam mange.
Da prije toga kazem kako sam okoreli stari Bonelijevac i da su mi mange bile najodvratnije od svih stripova. Totalno neprivlačne, djelovale mi sve iste sa tamo nekim istim likovima sa velikim očima, kao crtani za djecu, a nisam ni znao sta je to Anime a sta Manga..meni sve isto. A u ovaj podforum sam samo jednom usao i to tipkajući pogresno
I ajde odlučim iz radoznalosti da kupim jednu mangu. Pošto su mi ostale djelovale onako za djecu odlučio sam uzeti GJO br 2 Naslednici.
Dodjem kući i počinjem čitati, i na startu totalno razočaranje i potvrda moje ranije misli. Crtez onako, bolji nisam očekivao. Priča totalno sranje morbidno nelogično,pitam se "na sta se ovde djeca pale?", ne bi mi se svidjelo i kad sam imao 13 god. No nastavljam čitati pošto se brzo čita jer nema puno teksta i priča totalno bolesna, ni H od horora.
A onda dodatna priča sasvim prijatno iznenadjenje. Puno mi se svidjela. Nekako drugačiji duboki horor...stvarno dobra.
I šta sad na kraju reći kakvu ocijenu dati. Sa jednim stripom ne smijem donositi sud o mangama. Pogotovo sto eto u jednoj mangi imam 2 razlicita iskustva.
Ali definitivno me potaklo da probam jos neku.
Sta mi vi preporučujete?
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/10/2022 : 04:50:41
|
ja nisam pročitao nijednu a i neču...ali mi čerka poludjela za njima... Sad kad studira u Ljubljani bojim se da če izprazniti odjel sa njima u Konzorciju.. A baš su se pojačali sa mangama, mladi to dosta čitaju, kažu prodavačice.. Neka,... podržavam je u svim pogledima!
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27118 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 07/10/2022 : 09:14:44
|
Nisam ni ja neki ljubitelj mangi, ali ih imam par od Taniguchija, jedan se jos ceka za citanje("covjek iz tundre"),a sad mi dolazi "shiver" od Junji Itoa horror. U planu mi je jos nesto obiteljskih tema od Taniguchija, a kad naletim, nije hitno sad, kompletni Otomov "Akira" i Masamuneov "ghost in the shell". Uvrh glave, cisto dosta. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
naker
Advanced Member
4896 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 07/10/2022 : 09:22:57
|
Po mom skromnom mišljenju Tezuka je idealan autor za upoznavanje sa japanskim stripom jer on je temelj, sve ostalo je nadogradnja i specijalizacija u zavisnosti ko šta voli. Od mene preporuka za Buddhu 1.
Sa Taniguchijem se takođe ne može pogrešiti jer njegovi stripovi imaju evropski šmek pa je tranzicija bezbolna. Spomenar mog oca i Daleko susedstvo su prelepi stripovi.
Ako su finansije problem jer je većina Tezukinih i Taniguchijevih stripova rasprodato, od mene preporuka za Uzumaki (uvrnuti horor) i kao što Antoan kaže, Beležnicu smrti. Beležnica mi deluje kao OK štivo da se neko navuče na japanski strip.
Nadam se da pomaže |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
Mali Vuk
New Member
176 Posts
Member since 24/05/2016 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Posted - 07/10/2022 : 10:41:40
|
ma znam šta pričam;kakav crni Gyo ili Uzumaki,Beležnica će mu sigurno leći. A ako će da odvoji veću kintu,onda neki Fibrin Taniguči. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4434 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Posted - 07/10/2022 : 16:08:26
|
Definitivno cu tokom sledeće posjete knjižari uzeti "Beleznicu smrti" , pa eto da probam i to. Imajte na umu da su mi samo DW mange pristupačne. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27118 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Posted - 07/10/2022 : 18:28:14
|
quote: Originally posted by jaki
skini sken ko čovik i čitaj šta oćeš. najbolji način za vidit jel ti i šta ti odgovara.
Ma ne mogu ja citat skenove..jednom probao i nije to to..nema bez mirisa papira
Mada u ovom slučaju to bi najbolje bilo...thnx |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Posted - 07/10/2022 : 18:29:20
|
quote: Originally posted by Cromwell
Ma kakve mange to sve za djecu ima velike oči i sve nešto veliki drmr! Treba ostati okorjeo.
Too je too |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Posted - 07/10/2022 : 18:31:39
|
quote: Originally posted by anto
ma znam šta pričam;kakav crni Gyo ili Uzumaki,Beležnica će mu sigurno leći. A ako će da odvoji veću kintu,onda neki Fibrin Taniguči.
Evo poslušao sam te i rezervisao prva 2 broja od dw.
Nego malo mi čudno kako imaju prva dva broja a ostale početne brojeve nemaše ih. Je li DW to reprintao? |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Posted - 07/10/2022 : 18:32:52
|
quote: Originally posted by Mali Vuk
Odlična tema. Također, prekaljeni sam bonelijevac i nemam niti jednu mangu u kolekciji.
Ne bih ni ja imao eto da nisam slučajno naišao na njih i zbog činjenice da drugih stripova u toj knjizari nije bilo. |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Posted - 07/10/2022 : 18:35:10
|
quote: Originally posted by corto33
Gyo je seinen manga što znači da je prvenstveno radjena za odrasle. Ja mislim da bi veliki uspjeh na ovim prostorima imao Slam Dunk ako bi neki izdavač uspio da dobije prava.
Da eto dobro sam prosudio. Ono prema koricama sam zaključio da je GJO nesto ozbiljniji dok su mi ostale korice izgledale vise detinjaste. |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Posted - 07/10/2022 : 18:38:59
|
quote: Originally posted by naker
Po mom skromnom mišljenju Tezuka je idealan autor za upoznavanje sa japanskim stripom jer on je temelj, sve ostalo je nadogradnja i specijalizacija u zavisnosti ko šta voli. Od mene preporuka za Buddhu 1.
Sa Taniguchijem se takođe ne može pogrešiti jer njegovi stripovi imaju evropski šmek pa je tranzicija bezbolna. Spomenar mog oca i Daleko susedstvo su prelepi stripovi.
Ako su finansije problem jer je većina Tezukinih i Taniguchijevih stripova rasprodato, od mene preporuka za Uzumaki (uvrnuti horor) i kao što Antoan kaže, Beležnicu smrti. Beležnica mi deluje kao OK štivo da se neko navuče na japanski strip.
Nadam se da pomaže
Hvala, probacu i sa Uzumakijem posto mi je i to dostupno. Sa ostalima moraću prvo neki sken da vidim pa ko zna |
Edited by - Ferri on 07/10/2022 18:39:52 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Posted - 07/10/2022 : 23:27:26
|
quote: Originally posted by Ferri
ma znam šta pričam;kakav crni Gyo ili Uzumaki,Beležnica će mu sigurno leći. A ako će da odvoji veću kintu,onda neki Fibrin Taniguči.
Nego malo mi čudno kako imaju prva dva broja a ostale početne brojeve nemaše ih. Je li DW to reprintao?
drago mi je da jesi,jer znam šta ti može leći od ovoga što je DW objavio - Itovi horori su previše opskurni,naruto previše dečiji,pa i uan pis,napad titana mi se nije svideo.
Beležnica se kao i druge DW mange,konstanto reprintuju,tako da uz malo strpljenja,sve se mogu naći. |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2914 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Posted - 09/10/2022 : 04:40:38
|
quote: Originally posted by jagodanbg
Skroviste OBAVEZNO. Jedan broj/tankobon samo ima. Crtez KIDA, prica odlicna.
Eto i njega na spisku |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Posted - 09/10/2022 : 04:45:46
|
Nego malo mi čudno kako imaju prva dva broja a ostale početne brojeve nemaše ih. Je li DW to reprintao?
drago mi je da jesi,jer znam šta ti može leći od ovoga što je DW objavio - Itovi horori su previše opskurni,naruto previše dečiji,pa i uan pis,napad titana mi se nije svideo.
Beležnica se kao i druge DW mange,konstanto reprintuju,tako da uz malo strpljenja,sve se mogu naći.
Hvala. Pa posto nisu skupi i lako su mi dostupni (mislim na DW) onda probacu sa nekoliko mangi pa da vidim.
Da, Naruto i OnePice mi tako izgledaju.
Jel imaju označeno unutra da su reprint izdanja? |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4648 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11614 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Posted - 09/10/2022 : 13:34:47
|
Beležnica se kao i druge DW mange,konstanto reprintuju,tako da uz malo strpljenja,sve se mogu naći.
Hvala. Pa posto nisu skupi i lako su mi dostupni (mislim na DW) onda probacu sa nekoliko mangi pa da vidim.
Da, Naruto i OnePice mi tako izgledaju.
Jel imaju označeno unutra da su reprint izdanja?
ne znam,nemam ni jedan reprint |
|
|
Chui
Senior Member
1182 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 11/01/2023 : 18:19:25
|
Ko klinjo sam odrastao na Dragon ballu (pogotovo Z, ovo sve poslije je bezveze, a s krajem Freeza Arc završava najbolji dio Dragon balla), Saint seiya, Hokuto no ken i Samurai warriors. Baj d vej ova full color serija Dragon ball Z što je nađoh u menart megastoru je jebena. |
|
|
Topic |
|