Author |
Topic |
sawitch
Advanced Member
Serbia
40432 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 13/10/2022 : 12:12:57
|
Nadahnut pisanjima sa jednog topica mozemo malo da se poigramo sa izborima najboljih igraca PL u nasem izboru. Ali posto nema smisla porediti pozicije ja bih odvojio po kljucnim linijama, dakle golman, defanzivni, vezni i napadac. Pa da vidimo sta ce ispasti.
Mozemo ostaviti svi predloge pa da posle presabiramo malo nakon glasanja. Sto se mene tice ovo su moji:
Golmani: P. Smajhel, van Der Sar Odbrambeni: Vidic, Stam, Teri Vezni: Skols, Gigs, Kantona, Kin, de Brujne, D. Silva, Vijera Napad: Anri, Sirer, Ronaldo, Salah, Drogba
Ovo na brzinu. Bilo bi tu jos svakako.
|
Patricia hic mea totus mundus est |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31158 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 13/10/2022 : 12:53:48
|
Golmani: Schmeichel, Seaman, Cech
Odbrambeni: Vidic, Stam, Terry, Ferdinand, van Dijk, Campbell, Adams, Cole
Vezni: Scholes, Giggs, Beckham, de Bruyne, Vieira, Gerrard, Lampard, Pires, Ljungberg, Barnes, Le Tissier
Napad: Henry, Shearer, Ronaldo, Salah, Drogba, Cole, Yorke, Bergkamp, Aguero, Fowler, Owen, Rooney, Rush, van Persie |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
Edited by - tex2 on 13/10/2022 13:20:45 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31158 Posts
Posted - 13/10/2022 : 12:55:34
|
za Rooneya se uvijek mora napraviti mjesta, a Keanea ne bi stavljao u izbor pored Lamparda ili Gerrarda. Jedino si zaboravio Arsenalovce! Suarez i Torres u Liverpoolu su imali top izdanja, ali kratko su trajali!
quote: Originally posted by sawitch
Nadahnut pisanjima sa jednog topica mozemo malo da se poigramo sa izborima najboljih igraca PL u nasem izboru. Ali posto nema smisla porediti pozicije ja bih odvojio po kljucnim linijama, dakle golman, defanzivni, vezni i napadac. Pa da vidimo sta ce ispasti.
Mozemo ostaviti svi predloge pa da posle presabiramo malo nakon glasanja. Sto se mene tice ovo su moji:
Golmani: P. Smajhel, van Der Sar Odbrambeni: Vidic, Stam, Teri Vezni: Skols, Gigs, Kantona, Kin, de Brujne, D. Silva, Vijera Napad: Anri, Sirer, Ronaldo, Salah, Drogba
Ovo na brzinu. Bilo bi tu jos svakako.
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
Edited by - tex2 on 13/10/2022 12:57:35 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40432 Posts
Posted - 13/10/2022 : 13:11:27
|
quote: Originally posted by supermark
Glasa li se po ukupnom učinku u karijeri ili po učinku isključivo u PL?
PL |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40432 Posts
Posted - 13/10/2022 : 13:13:00
|
quote: Originally posted by tex2
za Rooneya se uvijek mora napraviti mjesta, a Keanea ne bi stavljao u izbor pored Lamparda ili Gerrarda. Jedino si zaboravio Arsenalovce! Suarez i Torres u Liverpoolu su imali top izdanja, ali kratko su trajali!
Da, u pravu si za Runija. A Kin je meni klasa iznad Lamparda i Dzerarda. Uz duzno postovanje stvarno za legende PL. A stavio sam iz Arsenala Anrija i Vijeru. Trebao sam jos Berkampa realno. Piresa sam voleo ali mi nije bio isti nivo ovih nabrojanih. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31158 Posts
Posted - 13/10/2022 : 13:17:44
|
Zato ćemo i raspraviti :-)
Keaneu nitko ne spori značaj za ekipu, samo ga nije bilo lijepo gledati, mislim da od svih igrača iz veznog reda Uniteda u to vrijeme je za koju nijansu slabiji. |
|
|
|
don_draper
Advanced Member
4407 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 13/10/2022 : 15:14:09
|
Golmani: Cech, van der Saar, Schmeichel Obrana: Terry, Vidić, Ferdinand, Ashley Cole, Campbell, Evra, Kyle Walker Vezni: Vieira, Lampard, Gerrard, Scholes, Giggs, David Silva, Kante, de Bruyne Napad: Henry, Bergkamp, Shearer, Rooney, Drogba, Ronaldo
|
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40432 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31158 Posts
Posted - 13/10/2022 : 16:38:20
|
Može, ali prije toga bi mogli par dana po linijama, prvo golmani, pa obrana, veza i na kraju napad + omiljeni igrači, koji nisu kvalitetom za vrh, ali su nam omiljeni. |
|
|
|
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1205 Posts
Member since 31/03/2002 |
Posted - 13/10/2022 : 17:12:15
|
Prvih 11:
Golmani: Peter Schmeichel Obrana: Rio Ferdinand, John Terry, Sol Campbell, Nemanja Vidic Sredina: Luka Modrić, Kevin De Bruyne, Steven Gerrard, Frank Lampard Napad: Thierry Henry, Cristiano Ronaldo
Zamjene:
Golman: Edwin van der Sar Obrana: Virgil van Dijk, John Terry Sredina: Yaya Toure, Paul Scholes Napad: Alan Shearer, Wayne Rooney
Trener: Alex Ferguson |
https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja |
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1492 Posts
Member since 13/01/2008 |
Posted - 13/10/2022 : 20:30:23
|
Nekako po pozicijama... Formacija - meni najdražih 4-3-3, mada bi za Englesku možda trebalo staviti 4-4-fucking-2...
Postava A: Schmeichel - Joao Cancelo, Ferdinand, Stam, Ashley Cole - Beckham, Keane, Scholes - Ronaldo, Henry, Rooney
Postava B: Cech - G.Nevill, Terry, Vidić, Irwin - Gerrard, Vieira, De Bruyne - Suarez, Shearer, Giggs
Ža mi je što fale Seaman, Adams, Evra, Carrick, Lampard, Drogba, Bergkamp, David Silva, Cantona (sitija bi se još koga), ali štoš... |
|
|
Tonto
Advanced Member
8391 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 13/10/2022 : 22:13:24
|
Ako se yorke i cole mogu računati kao jedan igrac onda je to najbolji napadac koji je igrao u pl. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 13/10/2022 : 23:20:14
|
Previše CRa u ovom glasovanju ako se gleda učinak samo u PLu Dvije sezone nisu dovoljne da bi bio u izboru
I čudi me da Persija svi zanemaruju... |
|
|
don_draper
Advanced Member
4407 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 13/10/2022 : 23:38:01
|
van Persiejeva zadnja sezona u Arsenalu i prva u Unitedu su bile world class, ali ostalo je bilo dosta ispresijecano ozljedama i dipovima u formi Inace svakako bi isao u nekih all-time top 50, ali pitanje koliko je igraca adekvatno navesti u ovoj anketi |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1492 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40432 Posts
Posted - 14/10/2022 : 08:03:03
|
Hajmo za golmane da glasamo. Imamo 5, 3, 2 i 1 bod. Pa cu ja sabrati.
Nominovani:
P. Smajhel van der Sar Siman Ceh dodajte u glasove slobodno ukoliko hocete nekoga.
Moji glasovi:
5 - P. Smajhel 3 - Ceh 2 - van der Sar 1 - Bartez |
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1492 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40432 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31158 Posts
Posted - 14/10/2022 : 08:43:30
|
Danas to tako izgleda, svi će dati glas legendama koje više ne brane, ali po meni nikad nije bilo više kvalitetnijih golmana u ligi kao danas (Alisson, Ederson, Pope, Lloris, Pickford, de Gea...)
Moji glasovi:
Cech 5 (202 Clean sheetsa, Schmeichel je na 128, Seaman 141)
Schmeichel 3
Seaman 2
de Gea 1
|
|
|
|
DK24
Average Member
Croatia
623 Posts
Member since 24/04/2020 |
Posted - 14/10/2022 : 08:49:46
|
Po mom mišljenju ovi vratari koje ste naveli ne mogu u istu rečenicu sa onima koji danas brane. Recimo Ederson je bolji od svih i to bi sa 99% sigurnosti rekao, a to bi do ove sezone rekao i za Alissona. Ja jesam nešto mlađi pa nisam toliko dugo gledao Schmeichela i Seamana, ali ovaj drugi mi je bio skroz bezveze. Negdje sam naletio (pretpostavljam instagram stranica Engleski fudbal) na brojke koje je ostvario Nigel Martyn i čudno mi je kako on nije bio engleska jedinica u to vrijeme. Inače otkad ja ozbiljno pratim nogomet, a to bi bilo nekih 20-ak godina Englezi nikada nisu imali dobrog vratara. Kakve prevare su tu dolazile do prve ekipa, Bože sačuvaj. Van der Sar je bio sjajan iako je tek sa 35 godina došao u United, kao i Cech, dva vrhunska vratara meni podjednako kvalitetna i teško mi je odlučiti koji je bolji. Treba svakako spomenuti i Llorisa koji je evo već 10 godina na iznimno visokoj razini, jedino šteta što igra u luzerskom Tottenhamu. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40432 Posts
Posted - 14/10/2022 : 08:51:55
|
Drugacije je onda vreme bilo. Trebao si biti jak kao bik da onu tesku lopturinu odbranis. Losiji tereni... Nije to dzaba. Po meni Alison uopste nije world class golman, Ederson takodje. Ljoris bi i mogao biti da mu nije kikseva. On me podseca sa tim na Simana recimo. Pikford je tezak prosek. de Hea bi ozbiljno mogao konkurisati za top 3 PL ikada jer ima staza i jer je bio neverovatan ali ona jedna sezona u Junajtedu ga je unazadila. Tamo je izgleda propao psihicki. Ali uzevsi u obzir sa kim je igrao dobar je i bio. Od odlaska Fergusona verovatno najstabilniji igrac Junajteda. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40432 Posts
Posted - 14/10/2022 : 08:56:39
|
quote: Originally posted by DK24
Po mom mišljenju ovi vratari koje ste naveli ne mogu u istu rečenicu sa onima koji danas brane. Recimo Ederson je bolji od svih i to bi sa 99% sigurnosti rekao, a to bi do ove sezone rekao i za Alissona. Ja jesam nešto mlađi pa nisam toliko dugo gledao Schmeichela i Seamana, ali ovaj drugi mi je bio skroz bezveze. Negdje sam naletio (pretpostavljam instagram stranica Engleski fudbal) na brojke koje je ostvario Nigel Martyn i čudno mi je kako on nije bio engleska jedinica u to vrijeme. Inače otkad ja ozbiljno pratim nogomet, a to bi bilo nekih 20-ak godina Englezi nikada nisu imali dobrog vratara. Kakve prevare su tu dolazile do prve ekipa, Bože sačuvaj. Van der Sar je bio sjajan iako je tek sa 35 godina došao u United, kao i Cech, dva vrhunska vratara meni podjednako kvalitetna i teško mi je odlučiti koji je bolji. Treba svakako spomenuti i Llorisa koji je evo već 10 godina na iznimno visokoj razini, jedino šteta što igra u luzerskom Tottenhamu.
U pravu si za engleske golmane. To je stvarno hrpa krsa vec dugo godina. Ja sam poceo aktivno pratiti engleski fudbal tamo negde krajem '80-ih. I zaljubio se u Fergijev Junajted. Od tada sve krsevi na golu.
Ali ovo za Edersona i Alisona mi je smesno. Ja sam se nagledao Smajhela i van der Sara, i Ceha isto.. Njih dvojica ne mogu ovima kopacke da ciste.. Tolika je razlika u njihovom znacaju na terenu. Koliko su puta njihovi stoperi govorili koliko im znaci kada znaju da je iza njih neko od ovih zveri jer i ako kiksnu znaju da ce se resiti.
Ooozbiljne njuske i uticaj na ekipu su imali. Cak i taj Siman je imao uticaja na ekipu. Pogotovo kad primi neku budalastinu sa pola terena recimo :) A Alison i Ederson :) Da se ne zezamo... |
|
|
DK24
Average Member
Croatia
623 Posts
Posted - 14/10/2022 : 09:05:34
|
Tereni jesu bili lošiji, ali danas je igra puno brža kao i lopta, a udarci jači i opasniji. Meni je Ederson baš dobar, a o igri nogom da nepričamo. Danas su vratari puno kompletniji, pa taj Ederson ispucava lopte u kontru znači za momčad i naprijed i nazad |
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1492 Posts
Posted - 14/10/2022 : 09:07:20
|
Ne bi se nikako slozio. Ne znam jel' bi rekao da je Ederson danas u top 5 golmana lige, kamo li da je bolji od ovih nabrojanih. |
|
|
DK24
Average Member
Croatia
623 Posts
Posted - 14/10/2022 : 09:31:07
|
Koga bi od današnjih PL vratara onda stavili ispred Edersona? Lloris, Martinez, Pope? De Gea je meni vrhunski vratar, obožavao sam ga gledati, ali on se uklopio u sivilo i tugu ekipe za koju igra. |
|
|
Topic |
|
|
|