Author |
Topic |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29434 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/10/2022 : 13:01:47
|
„Marie-Louise, zagrli more umjesto mene.“ To je posljednje što mi je mama rekla. „Znaš što, bako? A da stvarno odemo zagrliti more?“
Clémenceina baka pati od Alzheimerove bolesti. Suočena s njezinim očajem, odluči je odvesti iz doma umirovljenika i krenuti na put prema bakinoj hipotetskoj rodnoj kući. Bijeg, potraga, lutanje, prilika za susret sa samim sobom… Ili oproštaj?
Kolorka 239 • Nezaboravak • 224 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Alix Garin • Crtež Alix Garin • Prijevod Mirna Sindičić Sabljo • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.10.2022. • Cijena 180 Kn
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-239-nezaboravak/824/
|
Trouble will find me |
|
SenG
Junior Member
Canada
385 Posts
Member since 23/04/2006 |
Posted - 30/01/2023 : 22:27:38
|
Čini se da Nezaboravak nije prošao zamjećeno. U jednu ruku šteta, jer riječ je o solidnom uratku. No problem je što ne nudi ništa "ekstra", odnosno ono nešto malo više čime bi se istaknuo. A u žestokoj konkurenciji remek djela kojima nas Fibra blagoslivlja teško se probiti kad si tek solidan. |
Ich bin nur ein Schauspieler |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12726 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 30/01/2023 : 23:07:12
|
Strip kao da je rađen po narudžbi.
Odabir teme, unuka kao spašava babu iz staračkog, osjećaj krivnje?, likovi uglavnom žene, glavna junakinja i lezbijka. Sve se uklapa. Strip ima sigurnu publiku a mediji će biti blagonakloni. Autorica je još jako mlada (1997) i ovo joj je prvijenac.
Naravno, treba i ovakvih stripova. Nisu svi zatucani kao ja.
|
Have mercy |
|
|
SenG
Junior Member
Canada
385 Posts
Member since 23/04/2006 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10404 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21244 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 07/08/2023 : 20:18:03
|
Prijatno iznenađenje;i ovo sam na prvu zaobišao,pomislivši "klinka neka bre mlati o smislu života,emocije ovo ono",kad vi'š,prevarih se.Meni je ovaj strip dobro legao,odnosno pogodio žicu,onu emotivnu. Strip ceste što spomenu neko na forumu,ili kako bi francuzi rekli tranche de vie. A na putu su mlađana Klemens i njena baka,koju izjeda demencija;cilj,bakina kuća u kojoj je odrasla (a koja je prično daleko od doma u kome je smeštena);prepreke,razne,totalno nepredviđene.
Ne slažem se sa komentarima poviše da je strip izveštačen;nažalost,moju majku mori ista bolest,mada je tek u zamahu,ali strip mi je ubedljiv,a kako rekoh,emocija pogođena. Kod ovakvih stvari,jako,jako mi je bitno da me kraj zvekne;a on to jeste.
beton 4/5 ovakvi stripovi su mi za višestruka čitanja |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 07/08/2023 20:19:11 |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6226 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 08/07/2024 : 19:43:18
|
Demenca je zeznuta stvar, uzasno je teško s tkvim ljudima i ovdje je dobro opisana ta situacija, tegobe obitelji i zaposlenih u Domovima za starije osobe. Sam strip mjesavina Autoceste sunca te Potocica. Uz dodatak elemenata bez kojih danas ocito ne ide - glavna junakinja je naravno žena, neatraktivnog izgleda, homoseksualnih sklonosti, plus je autorica žena. Znaci svi sastojci su tu , provjereni recept za uspjeh. I doista, meni se strip svidio, lijepo teče do samog kraja, tople boje dodatno pridonose atmosferi. I ima lijep citat o kojemu bi svatko trebao razmisliti - "Prekasno" stigne puno prije nego što mislimo.
|
Bond.James Bond. |
|
|
|
Topic |
|
|
|