SAD osvajaju Filipine u ratu sa Španjolskom, što izaziva otpor lokalne gerile. Borbe su krvave i nemilosrdne, pa pukovnik Harris, zapovjednik američke vojske pokušava dogovoriti mirovne pregovore. James Stapleton, stari Harrisov prijatelj, dolazi u vojni logor upravo u trenutku kad pregovori trebaju započeti. Ali, naravno, stvari kreću po zlu ...
a naslovnica me malo podsjeca na KP LIB 32"Legenda o generalu" slicne su
Da, i ja sam to bio jednom rekao.
-Inace, ovo je super! Jako mi se svidja, sigurno kupujem, dolovno uzivam u Milkazzovom crtezu i koloru i jedva cekam da ovaj strip konacno primim u ruke. Cim vise Berardi&Milazzo tim bolje! ;)
Procitao. Da ne kvarim nekom zadovoljstvo samo cu da kazem - dobri dijalozi i mnogo istine u njima. Na kraju su komotno mogli da idu sa jos nekoliko slicnih primera
vidim da su mi sad na red doshli stripovi koji imaju problema da predju jednu stranu na forumu.
dakle, posle nekih najava da ovaj strip bash i nije neshto, spustio sam ochekivanja i bio prijatno iznenadjen. kao i vecina albumskih Berardi/Milaco radova, i ovaj je malo prekratak, ili sam mozhda samo hteo josh. bilo kako bilo, mislim da bih ovaj album smestio ispod Tom's Bara (koji je istinsko remek delo) ali ispred Marvina, makar u domenu priche (Marvin ima najbolji Milacov crtezh koji sam ikada video).
meni se svidio, daleko od toga da sam bio oduševljen ali vrijedi ga imamti u kolekciji a ne samo pročitati. Čitao sam recenziju na SMG i malo se začudio da recenzent zamjera autoru da se nije jasno opredjelio za stranu nego je neutralan. Meni je bilo sve jasno s te strane, a možda sam ja nešto krivo pokopčao.
Čitao sam recenziju na SMG i malo se začudio da recenzent zamjera autoru da se nije jasno opredjelio za stranu nego je neutralan. Meni je bilo sve jasno s te strane, a možda sam ja nešto krivo pokopčao.
Nego,
Berardijeve simpatije očito leže na strani pacifističkog legalizma, dok se drugoj strani rijetko daje prilika kazati nešto u svoju obranu.
i
Naoko, Berardi kritiku prepušta svojim čitateljima, no zapravo prilično jasno sugerira koja je strana sukoba u pravu.