Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21129 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 19/11/2022 : 19:14:47
|
quote: Originally posted by anto
a kakve to ima veze sa ovom temom? (dopisah to gore)
MI Hrvati smo ti alergični na "ko nas bre zavadi?". Pogotovo kad neko nema muda da prizna da jede govna nego izmisli nekakvoga Hansa da preusmjeri krivnju. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 19/11/2022 : 19:36:57
|
Pa vi Hrvati ste i krivi za sve. Da ste kupovali mnogo više ne bi Marko imao šta da nam šalje i komšijska ljubav bi cvetala kao i pre |
Edited by - Red Marquis on 19/11/2022 19:37:46 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8028 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 19/11/2022 : 19:40:17
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Pa vi Hrvati ste i krivi za sve. Da ste kupovali mnogo više ne bi Marko imao šta da nam šalje i komšijska ljubav bi cvetala kao i pre
Pa da, onolicne tiraže ne mogu da pokupuju. I posle kažu istraživanja Hrvati čitaju više nego Srbi.
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 19/11/2022 : 19:58:54
|
Pa zapravo su komšije u pravu, iako koriste samo pola viagre (ako netko nije upućen pola viagre je za podjebavanje ).
Zapravo, i pored ove silne priče i tapkanja u mjestu mi nemamo predstavu niti koliko se Fibre proda kod vas, niti koliko se srpskih izdanja proda kod nas (npr. s izuzetkom Bonellija).
Nagađam da su manje količine (od 50 do izuzetno 100 komada po naslovu), osim Asterixa. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15659 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 19/11/2022 : 20:15:52
|
quote: Originally posted by Peyo
Pa zapravo su komšije u pravu, iako koriste samo pola viagre (ako netko nije upućen pola viagre je za podjebavanje ).
Zapravo, i pored ove silne priče i tapkanja u mjestu mi nemamo predstavu niti koliko se Fibre proda kod vas, niti koliko se srpskih izdanja proda kod nas (npr. s izuzetkom Bonellija).
Nagađam da su manje količine (od 50 do izuzetno 100 komada po naslovu), osim Asterixa.
jedino pametno kaj je ovdje napisano..ostalo su lapdrdnja bez smisla i veze..nažalost |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 19/11/2022 : 21:18:18
|
Nagađam da su manje količine (od 50 do izuzetno 100 komada po naslovu), osim Asterixa.
A mange? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Bokoja
New Member
137 Posts
Member since 26/11/2020 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 19/11/2022 : 23:56:30
|
quote: Originally posted by risbozg
jedino pametno kaj je ovdje napisano..ostalo su lapdrdnja bez smisla i veze..nažalost
AAAAAJMOOOOOO |
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 20/11/2022 : 00:23:15
|
quote: Originally posted by Chief Warhead
Poč'o rat!
Nije, samo se malo pripucalo. A i sutra počinje SP. Di ćeš sad ratovat? |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 20/11/2022 : 00:26:39
|
quote: Originally posted by blueberry9
2.pričamo o bojkotu ČK i Komika Tako da smatram da je bojkot totalno pogrešna odluka.
Anto pravo diplomatski. Da bi nam Vuk bio sit, ostanite ovce na broju!
Vuk posle onakvog sajma ima sta da krcka do sledeceg |
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 20/11/2022 : 00:27:33
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by Chief Warhead
Poč'o rat!
Nije, samo se malo pripucalo. A i sutra počinje SP. Di ćeš sad ratovat?
Može taj SP i da se odloži, valjda je važnije grudvanje od loptanja. |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
Edited by - Chief Warhead on 20/11/2022 00:28:26 |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Posted - 20/11/2022 : 00:39:24
|
nego ljudi,ode tema malo u kurac,pa da se vratimo na suštinu;sa DVE JAKO BITNE STVARI:
1.sve firme iz Srbije koje uvezu hrvatske stripove,UREDNO I UNAPRED plate porez državi.Ja sad nemam,niti mogu da znam koji je to iznos,ali verujem da je sigurno šestocifren.Znači,ako je ušlo na legalan način recimo stripova za 500000 evra,to je porez od 50k jura (jel beše 10%? porez,mislim da jeste). 50000 evra nije suma koja je beznačajna,a verovatno je veća.Sa zabranom,nalaziće se drugi kanali dostave,pojavljivaće se preprodavci;i ovde je država na gubitku,čekaj to niko ne pominje.
2.pričamo o bojkotu ČK i Komika - moramo nešto shvatiti - ajde Komiko,ali verujem da se ČK svakako prodaje odlično u Srbiji,sigurno više i od Fibre i drugih CRO izdavača,logično.Ako dođe do zabrane,a mi još bojkotujemo kupovinu ČK,pa onda ćemo tek da sjebemo poslovanje striparnice Alan Ford,a verovatno i DW ako krenu sa prodajom Borinih stripova.Tako da smatram da je bojkot totalno pogrešna odluka.
Dozvoli da ti objasnim dve stvari: 1. Valjda ti je jasno da Srbinu nikad nije bio problem da zbog licne vajdice od par stotina evra napravi milionsku stetu drzavi
2. Evo ja sam od danas poceo da bojkotujem CK i objasnicu ti kako – inace sam odredio sebi budzet na mesecnom nivou. Posto je Bora izveo ovaj igrokaz, ja sam taj budzet morao da potrosim nekoliko meseci unapred kupujuci naslove Fibre posto ih uskoro verovatno nece biti (a koji su mi inace bili nizeg prioriteta od CK izdanja). Povrh toga, neke Fibre koje su me zanimale su u medjuvremenu rasprodate kod nas. Posto cu sada morati da ih platim skuplje (jer cu morati da radim G4-H8 kombinacije iz Hrvatske), broj naslova koji cu ubuduce kupovati ce biti jos manji.
Nagradno pitanje - sta mislis koji naslovi ce pod ovim uslovima dospeti na dno liste prioriteta?
|
Edited by - alaniusfordius on 20/11/2022 00:43:23 |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Posted - 20/11/2022 : 00:40:58
|
Posto se otprilike slicne kolicine Fibre prodaju po Srbistanu, onda je tek potpuno jasno koliko je kretenska akcija u pitanju - SIGURNO gubim 50-100 kupaca iz Hrvatske, da bih MOZDA dobio 50-100 kupaca iz Srbije…
Mene samo zanima zasto principijelni Bora nije ovu akciju pokrenuo kad su stigli prvi rezultati prodaje Asteriks integrala br1? Da podsetim, prvi tiraz je bio 3000 kom, vrlo brzo je dostampan, i ne bih se iznenadio da ga je u HR prodato izmedju 500-1000, a ostalih integrala u stotinama… J*bemu, ja sam cak nagovorio mog prijatelja iz osnovne skole, iz Zagreba, koji 25 godina nije kupio nijedan strip, da kupi ove integrale Asteriksa…
|
Edited by - alaniusfordius on 20/11/2022 00:43:52 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Member since 25/05/2003 |
Posted - 20/11/2022 : 06:44:38
|
Predlažem, Nakon što Fibru prepiše, pokloni ili donira Zlatku Milenkoviću, Markos bi nakon toga scom trebao predati spomenutom Bori.
Draga braćo, srbeki, kak ste ponovo zreli za batine. M! Želim reći, za virtualno šibanje, kako i doliči vremenu.
:)
|
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 20/11/2022 : 07:06:05
|
Markos je koliko ja pratim otvorio scom svima. Prijateljima, fanovima, suradnicima i konkurenciji. Reklamiraj, promoviraj, komentiraj.
Imamo dosta kvalitetnih izdavača, a Fibra je iskočila primjerom vrijednog, predanog i kvalitetnog rada. Inspirirala je i srbe.
Naravno da ju sad treba srušit.
I sad. Nabijem ja 80 posto tog papirnatog ludila. I Trondhajma i Batmana, i sl. idiotarije koje se nude.
To su takva sranja, da te Bog sačuva. Dosta toga može klincima gadne posljedice ostavit (pogledajte samo Kordeja na šta liči :).
Želim reći, ako je ovak veselo sa izdavačima, nakon što Markos preda Fibru i scom Bori, predlažem i svim hrvatskim autorima da nastave u još većoj mjeri besplatno crtati za srbe :)
Jer, ako to nije primjer hrvatskog bratstva i jedinstva ka srbima, ja sam onda princeza Diana.
A tek kad bilo koji srpski autor dođe u Zagreb ... hijoooooj, mene ... hijoj ...
Prvo u katran, pa u perje, pa na traktor i doma.
:)
|
Edited by - frano on 20/11/2022 07:24:13 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 20/11/2022 : 07:21:16
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by frano Meni će najbolji izdavač biti onaj koji plati nekog domaćeg autora da stvori albumčić. Predlažem Maksima Šimića. Njega je izdavač i urednik, Dekara, već odavna skužio. Tako da je meni poslije Macana, Dekara najbolji :)
Stripgen-pok.Marušić i Macan: http://skab612.com/index.php?site=bsp_popisi&oznaka=BSGN&stranica=1
Meni će "drugi" najbolji zdavač biti onaj tko plati hrvatskog (ili bilo kojeg) autora da proizvede tablu. Za novce.
Imamo primjere Macan, Novaković itd, ali sve je to socijala.
Dajte izdavači, isprsite se malo. Vrijeme je.
Do tad, ovo busanje o prsa izdavaštvom nema nikakvu silu.
Hladna trgovina. Tek izdaja stripova. I djetinjstva.
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 20/11/2022 : 07:33:50
|
quote: Originally posted by frano
quote: Originally posted by frano Meni će najbolji izdavač biti onaj koji plati nekog domaćeg autora da stvori albumčić. Predlažem Maksima Šimića. Njega je izdavač i urednik, Dekara, već odavna skužio. Tako da je meni poslije Macana, Dekara najbolji :)
Stripgen-pok.Marušić i Macan: http://skab612.com/index.php?site=bsp_popisi&oznaka=BSGN&stranica=1
Meni će "drugi" najbolji zdavač biti onaj tko plati hrvatskog (ili bilo kojeg) autora da proizvede tablu. Za novce.
Seren se na umjetnika koji crta zbog para. Tek to je hladna trgovina, i izdaja stripa i djetinjstva. Koliko su ti Aco i Biserka dali za širenje mitova? |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 20/11/2022 : 08:10:42
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by Golconda Golkonda nije nestala, nas ova priča niti zanima, niti dotiče, niti smo njen deo.
Lepo cuti!
Zašto da ćuti? Čovek lepo reče da nema veze sa tom pričom tamo gde ga i Marko i bilo ko od srpskih urotnika može demantovati (videli smo već da su i privatne prepiske izašle u javnost). Meni je iskreno drago da je rekao svoje i izložio se.
On topic: dešava li se išta konkretno, ili smo u fazi trla-baba-lan još od Markovog prvog oglašavanja? |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 20/11/2022 08:12:03 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 20/11/2022 : 08:20:59
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Seren se na umjetnika koji crta zbog para. Tek to je hladna trgovina, i izdaja stripa i djetinjstva. Koliko su ti Aco i Biserka dali za širenje mitova?
0 kuna. :)
Dali su samo suglasnost da mogu koristit lik i djelo.
Ministarstvo kulture je podržalo projekt sa 21 000 kn.
Taj natječaj je otvoren i za srpske autore. Svake g. se odvija pod min.kulture - knjiž. stvaralaštvo - strip.
Može aplicirat tko god želi sa romanom, slikovnicom, stripom.
|
Edited by - frano on 20/11/2022 08:24:46 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 20/11/2022 : 08:26:13
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by Golconda Golkonda nije nestala, nas ova priča niti zanima, niti dotiče, niti smo njen deo.
Lepo cuti!
Zašto da ćuti? Čovek lepo reče da nema veze sa tom pričom tamo gde ga i Marko i bilo ko od srpskih urotnika može demantovati (videli smo već da su i privatne prepiske izašle u javnost). Meni je iskreno drago da je rekao svoje i izložio se.
On topic: dešava li se išta konkretno, ili smo u fazi trla-baba-lan još od Markovog prvog oglašavanja?
Mislin da je tvrdo Č u pitanju kod Savića, pa onda to znači nešto drugo. Od konkretnog, SNK i Columbo ne mogu dobit robu iz Srbije. Mene muče Jafa i Medena. Ostalo je trla baba lan.
|
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 20/11/2022 : 08:34:14
|
Kuiš, Nesvrstani.
To je proizvodnja stripa. Taj natjecaj.
A ovi tulipani izdavački, svi do jednog samo tiskaju, za tuđu lovu, francuska i engleska ludila. Čast izuzecima.
Bogu hvala što to djeca zaobilaze u širokom luku.
Evo, već se i počinju kefati međ nadgrobnim pločams. "Ovaj grob je moj!" " Neeee, ostavi mojih 20 na miru..."
Ovo nije ni trgovina, ovo je groblje stripova.
|
Edited by - frano on 20/11/2022 08:53:53 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 20/11/2022 : 08:43:09
|
Kuiš, Nesvrstani.
To je proizvodnja stripa. Taj natjecaj.
A ovi tulipani izdavački, svi do jednog samo tiskaju, za tuđu lovu, francuska i engleska ludila. Čast izuzecima.
Bogu hvala što to djeca zaobilaze u širokom luku.
Evo, već se i kefaju na groblju stripova. "Ovaj grob je moj!" " Neeee, ostavi mojih 20 na miru..."
Ovo nije ni trgovina, ovo je groblje stripova.
Prevelik si fatalist. Ova trenutna situacija je dijelon i nastala kad se pojavija pravi trgovac. Koliko god to zvučalo naivno, ovi ostali svi vole strip. Ne bi ih baš zva ubojicama i grobarima stripa. |
Edited by - NESVRSTANI on 20/11/2022 08:45:44 |
|
|
Topic |
|