forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 20/11/2022 : 12:54:53  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

I svaka čast za Golkondu što nije deo ovog udara na striparnice. Jesu imali onu raspravu, ali su procenili situaciju i ogradili se od ove akcije.

Bravo za Golkondu i njihovo još jedno "ograđivanje"

Nekako mi se čini da je sve i počelo od tih koji "dižu ograde".

Oni jadni sad više ni neznaju sa koje su strane ograde.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 20/11/2022 : 12:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by frano

Markos je koliko ja pratim otvorio scom svima. Prijateljima, fanovima, suradnicima i konkurenciji.
Reklamiraj, promoviraj, komentiraj.

Imamo dosta kvalitetnih izdavača, a Fibra je iskočila primjerom vrijednog, predanog i kvalitetnog rada. Inspirirala je i srbe.

Naravno da ju sad treba srušit.

I sad.
Nabijem ja 80 posto tog papirnatog ludila. I Trondhajma i Batmana, i sl. idiotarije koje se nude.

To su takva sranja, da te Bog sačuva.
Dosta toga može klincima gadne posljedice ostavit (pogledajte samo Kordeja na šta liči :).

Želim reći, ako je ovak veselo sa izdavačima, nakon što Markos preda Fibru i scom Bori, predlažem i svim hrvatskim autorima da nastave u još većoj mjeri besplatno crtati za srbe :)

Jer, ako to nije primjer hrvatskog bratstva i jedinstva ka srbima, ja sam onda princeza Diana.

A tek kad bilo koji srpski autor dođe u Zagreb ... hijoooooj, mene ... hijoj ...

Prvo u katran, pa u perje, pa na traktor i doma.

:)

Bez ovakvih provokacija molim.

To sam sve pokupil iz Taličnog Toma.
Izdavači su krivi.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 20/11/2022 : 13:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Spomenuto je da SNK i Columbo ne mogu da uvezu stripove, misli li se samo na ČK i Komiko, ili još neke?
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 20/11/2022 : 13:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Da uvezu stripove ...

E, izvezemo li mi još jednog klinca van, da postane striptizeta ko Sudžuka, Talajić, Ribić ili Parlov, tome će biti izdavači krivi.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21129 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/11/2022 : 13:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:
Originally posted by sawitch

quote:
Originally posted by Golconda
Golkonda nije nestala, nas ova priča niti zanima, niti dotiče, niti smo njen deo.

Lepo cuti!

Zašto da ćuti? Čovek lepo reče da nema veze sa tom pričom tamo gde ga i Marko i bilo ko od srpskih urotnika može demantovati (videli smo već da su i privatne prepiske izašle u javnost). Meni je iskreno drago da je rekao svoje i izložio se.

On topic: dešava li se išta konkretno, ili smo u fazi trla-baba-lan još od Markovog prvog oglašavanja?

"čuti" a ne "ćuti".

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21129 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/11/2022 : 13:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Kad se frano pomirio sam sa sobom, onda će se i izdavači pomiriti. ;)
Koliko vidim, sve je više onih koji se ograđuju. Spade knjiga na eventualno dva-tri slova (izdavača) koji mute vodu.
Koliko vidim, Komiko je zadužen za pravna pitanja, tj. bombardovanje stranih agenata mejlovima o zaštiti tržišta. A Čarobna knjiga za uvrtanje ruku striparnicama.
Zna li neko kakva je uloga Makonda u toj priči?

I dal zna neko dal su oni (ČK&Co) realni, i dal stvarno misle da će zaustaviti protok robe tako što će da ucene striparnice?

Pa Beogradu je bliža Hrvatska nego npr. Čačku Beograd. Uz malo kuckanja i organizovanja po društvenim mrežama, stvoriće se lanac distribucije Fibre u sivoj zoni.

Onda to znači da je Bori jedini cilj napakostiti striparnicama.

Ono gde može malo da ima uspeha je da izbaci Fibru iz Delfi, jer je tu kupuju usputni kupci. Al to je mogao i prosto sa prijateljem da dogovori. Bez ovih gluposti. Za stalne kupce Fibri ne postoji mogućnost blokade. Kad postoji potražnja, roba nađe put.

Al i to su sve udarci na kvarno. Sada kada se dobar deo izdavača ograđuje od svega toga vidi se da je cela priča bila samo dimna zavesa za udar na striparnice. Fibri ne mogu ništa. Čak me ne bi čudilo i da Fibri poraste prodaja u Srbiji. Samo kroz sive tokove. Pa će ostati zakinuti i država za porez i striparnice za rabat.

bravo borže,svaka ti ko u Njegoša!!!

Mislim da je uz Boru samo Komiko,ne znam za Makondo.

Edited by - anto on 20/11/2022 13:31:25
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21129 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/11/2022 : 13:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alaniusfordius

2. Evo ja sam od danas poceo da bojkotujem CK i objasnicu ti kako – inace sam odredio sebi budzet na mesecnom nivou. Posto je Bora izveo ovaj igrokaz, ja sam taj budzet morao da potrosim nekoliko meseci unapred kupujuci naslove Fibre posto ih uskoro verovatno nece biti (a koji su mi inace bili nizeg prioriteta od CK izdanja). Povrh toga, neke Fibre koje su me zanimale su u medjuvremenu rasprodate kod nas. Posto cu sada morati da ih platim skuplje (jer cu morati da radim G4-H8 kombinacije iz Hrvatske), broj naslova koji cu ubuduce kupovati ce biti jos manji.

Nagradno pitanje - sta mislis koji naslovi ce pod ovim uslovima dospeti na dno liste prioriteta?

upravo sad to pomenusmo na DW forumu - isto sam uradio i ja,kao i mnogi koje poznajem;odradismo kupovinu za narednih nekoliko meseci.

Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 20/11/2022 : 13:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Ajmo za malo sporije.

Golconda & company su jasno pokazali što misle o Fibri na tržištu Srbije.

Sad kad se digla buka, kao nešto se "ograđuju" da malo ispeglaju image, ali su itekako spremni u tišini "zobati plodove" zabrana.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 20/11/2022 : 13:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

2. Evo ja sam od danas poceo da bojkotujem CK i objasnicu ti kako – inace sam odredio sebi budzet na mesecnom nivou. Posto je Bora izveo ovaj igrokaz, ja sam taj budzet morao da potrosim nekoliko meseci unapred kupujuci naslove Fibre posto ih uskoro verovatno nece biti (a koji su mi inace bili nizeg prioriteta od CK izdanja). Povrh toga, neke Fibre koje su me zanimale su u medjuvremenu rasprodate kod nas. Posto cu sada morati da ih platim skuplje (jer cu morati da radim G4-H8 kombinacije iz Hrvatske), broj naslova koji cu ubuduce kupovati ce biti jos manji.

Nagradno pitanje - sta mislis koji naslovi ce pod ovim uslovima dospeti na dno liste prioriteta?

upravo sad to pomenusmo na DW forumu - isto sam uradio i ja,kao i mnogi koje poznajem;odradismo kupovinu za narednih nekoliko meseci.

jasta brate, iznudjen i skup, ali jedini logican potez

verujem da ce CK ekspresno osetiti posledice, ja necu biti u mogucnosti da kupim najavljena 2 Iznoguda, videcemo da li ce jos cega biti do Nove godine
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 20/11/2022 : 13:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Mladjo, manhunter.
Topic se zove stripovski ratovi.

Markos je napravio invaziju stripova na region, a sada srbi vode domovinsko- stripovsko- odbrambeni rat. Hihihi ...

A u isto vreme, ni srbeki ne spavaju.
Osvajaju hrvatsku na bezbroj drugih, kulturnih načina.

Mladjo, manhunter, ja bi sve te izdavače zablokiral.
Go to Top of Page

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 20/11/2022 : 13:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
Ha 😁
Ja sam uradio isto to s kupovinom unapred.
To mi je bio najlogičnini potez...

quote:

quote:

nego ljudi,ode tema malo u kurac,pa da se vratimo na suštinu;sa DVE JAKO BITNE STVARI:

1.sve firme iz Srbije koje uvezu hrvatske stripove,UREDNO I UNAPRED plate porez državi.Ja sad nemam,niti mogu da znam koji je to iznos,ali verujem da je sigurno šestocifren.Znači,ako je ušlo na legalan način recimo stripova za 500000 evra,to je porez od 50k jura (jel beše 10%? porez,mislim da jeste).
50000 evra nije suma koja je beznačajna,a verovatno je veća.Sa zabranom,nalaziće se drugi kanali dostave,pojavljivaće se preprodavci;i ovde je država na gubitku,čekaj to niko ne pominje.

2.pričamo o bojkotu ČK i Komika - moramo nešto shvatiti - ajde Komiko,ali verujem da se ČK svakako prodaje odlično u Srbiji,sigurno više i od Fibre i drugih CRO izdavača,logično.Ako dođe do zabrane,a mi još bojkotujemo kupovinu ČK,pa onda ćemo tek da sjebemo poslovanje striparnice Alan Ford,a verovatno i DW ako krenu sa prodajom Borinih stripova.Tako da smatram da je bojkot totalno pogrešna odluka.

Dozvoli da ti objasnim dve stvari:
1. Valjda ti je jasno da Srbinu nikad nije bio problem da zbog licne vajdice od par stotina evra napravi milionsku stetu drzavi

Neka neko izda American Vampire...
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2814 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 20/11/2022 : 15:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Mene brine da će vremenom zamreti forum (inače obožavam format foruma, koji nažalost izumiru).
Koliko vidim srpski izdavači su prestali da se oglašavaju, da promovišu svoja nova izdanja. Ostaće ovo forum samo za Fibrina izdanja.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/11/2022 : 16:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Sumnjam...
Evo Golconda se javlja.
Oni ne sudjeluju u blokadi.
Oni su samo prvi pripucali javno.
Lokomotiva se reklamira ali ne kažu hoće li prodavati svoje stripove HR striparnicama.Valjda ćekaju dozvolu komiteta?
Komiko se javlja.Zašto i ne bi kad je besplatno a Markos mu pušta.
ČK se javlja.Pametnom dosta!
Darkwood i Najkula su tu.
Jedini koji se ne javlja je VČ a snjim nema nikih problema.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47170 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/11/2022 : 16:47:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

Da uvezu stripove ...

E, izvezemo li mi još jednog klinca van, da postane striptizeta ko Sudžuka, Talajić, Ribić ili Parlov, tome će biti izdavači krivi.

Ma daj, izvozimo ljude u stotinama iljada a ovde bi bija problem

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21129 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/11/2022 : 16:52:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by logo111

Ajmo za malo sporije.

Sad kad se digla buka, kao nešto se "ograđuju" da malo ispeglaju image, ali su itekako spremni u tišini "zobati plodove" zabrana.

dobro čoveče,a što si se ti toliko okomio na Golkondu?
stvarno me živo zanima.

ista je priča bila i kod Pergama.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18890 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/11/2022 : 17:01:24  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Ne dirajte mi Golkondu!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 20/11/2022 : 17:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Spomenuto je da SNK i Columbo ne mogu da uvezu stripove, misli li se samo na ČK i Komiko, ili još neke?

Fora je u tome da je ČK najveća. Legalno se uvoz isplati kad Raul i Columbo naruče robu skupa i od svih srpskih izdavača zajedno. Ovako nisan siguran da se od ovih par "manjih" uvoz isplati. Odnosno isplati ali na način da razliku u cijeni plate kupci, a kupci baš nisu ljubitelji te ideje.

Da iskoristin priliku, apeliran na Crvenku da ne nasjeda na Borine provokacije.
Ovo je next level kad je Jaffa u pitanju, razvija ovisnost:
[/url]

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 20/11/2022 17:06:23
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25324 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/11/2022 : 17:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ajmo za malo sporije.

stvarno me živo zanima.

Da, ovo i mene baš zanima.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25324 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/11/2022 : 17:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Nesvrstani, imaš poslednje upozorenje. Najozbiljnije. Misli šta god hoćeš o meni i u glavi stvaraju neke teorije zavere, ali preterao si van svake granice. Hvala na pažnji.

Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 20/11/2022 : 17:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

quote:

Ajmo za malo sporije.

stvarno me živo zanima.

Da, ovo i mene baš zanima.

A što te točno zanima ?

Jel se možda ne smiju komentirati potezi Golconde na topicu otvorenom u tu svrhu ?

Sveta krava ili što ? Ovo i mene zanima ?

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 20/11/2022 : 17:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Nesvrstani, imaš poslednje upozorenje. Najozbiljnije. Misli šta god hoćeš o meni i u glavi stvaraju neke teorije zavere, ali preterao si van svake granice. Hvala na pažnji.

Sa čime?
Odgovorija san na konkretno pitanje.
Više san konkretnih stvari napisa ovde nego svi ostali zajedno.
Samo san malo zatrola sa slikon Jaffe.
Ovo ostalo je teški trla baba lan, šta kaže Patak, i mlaćenje prazne slame.
Anto je ovde najveći spamer a da toga nije ni svjestan. Evo i Patku odgovara na već odgovoreno pitanje.
Normalno da ću mislit šta oću o tebi, neće mi valjda neko drugi to odredit.
Nema teorija zavjere, i dalje mislin da si jedini kršteni moderator ovde, samo te Švica malo sjebala.
E, i anto mi je drag, samo uvik kasni.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 20/11/2022 17:19:43
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21129 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/11/2022 : 17:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ko je Petko Patak?

Edited by - anto on 20/11/2022 17:17:51
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 20/11/2022 : 17:17:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Ne dirajte mi Golkondu!

Fibrica, Orkica, Mangica, Tangica
Telleru ludom, sve je to kakica
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25324 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/11/2022 : 17:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Nesvrstani, manje Jaffe i Eurocrema i sve ok.

Edited by - manhunter on 20/11/2022 17:18:24
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 20/11/2022 : 17:18:30  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

ko je Petko Patak?

tipfeler

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To: