Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 18/11/2022 : 12:51:36
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ko oće razumit, odavno je razumija. Cila ova tema je nepotrebna jer je sve šta triba bit rečeno rečeno na odgovarajućen topicu.
itekako je potrebna jer je ona tema za Fibrine stripove,najave i sve oko toga.
Ono nije tema za Fibrine stripove. Ne da mi se po treći put pisat kakva je ono tema samo zato šta si ti zakasnija.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 18/11/2022 12:53:05 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 18/11/2022 : 12:54:13
|
@za Golkondu ej ljudi,pucate u pogrešnom smeru; Golkonda je uradila što je uradila,ni Markos nije bio svetac kad je objavio Do posklednjeg kada i Golkonda koja se tek probijala,ali sve to nema nikakve veze sa trenutnim dešavanjima.Bora je hteo sve ovo da uradi,i bilo je pitanje dana kada će krenuti u akciju.
a to za posetu finih ljudi Alan Fordu gde je Golkonda uplela prste je dezinformaciju. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Posted - 18/11/2022 : 12:56:08
|
quote: Originally posted by Tonto
Ako se zavrne slavina,neki deo nas će se snaći,neki deo neće,i to će se sigurno osetiti u prodaji,što automatski povlači podizanje cena i smanjivanje broja objavljenih stripova. A to će i vas da malo boli,zar ne?
Ne baš. Ionako je previše izdanja, ne stignem ispratiti ni pola onoga što me zanima.
tebi je svejedno što se tvoj strip ne može prodavati međ srbljem?? ili smatraš da će ga ČK objaviti jednog dana? |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1948 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 18/11/2022 : 12:56:08
|
Meni niko nece zabraniti da kupujem ono sto zelim. Ni CK, ni Vuk sa odgovarajucim nadimkom, niti bilo ko. Nece mi ni naterati da kupujem polu proizvode iz trecerazrednih stamparija kad mogu da kupim ono sto mi odgovara. Ne znam samo kako ce CK da zabrani DW striparnici uvoz kad i ne komuniciraju oko saradnje/prodaje. Ok, jedino da salju (mafijaske) agente da prete i slicno. U slucaju zabrane cu da sednem u auto i da odem u Zagreb po stripove jednom ili dva puta mesecno. Jeste da ce me to kostati mnogo vise nego kod Mareta ali ostace mi manje para za "izdanja umazana govnima" kako ih je neko nazvao. Kvalitet i kolekcija nece trpeti zbog srpskog izdavackog sljama. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 18/11/2022 : 12:57:54
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Slažen se,upravo zbog boldanoga mi se ovaj topic čini bespotreban. Jebi ga anto je zakasnija, a ovo nije kviz pa da mu ga samo kasnije pustiš.
tebi se čini,ali samo čini. Ali tiče se i vas van srbije,a evo i zašto:
Fibra odlično prodaje u Srbiji,i to sigurno utiče da Markos ne podiže cene (kao što i nije,barem za sada),te da dosta objavljuje,što i radi.
Ako se zavrne slavina,neki deo nas će se snaći,neki deo neće,i to će se sigurno osetiti u prodaji,što automatski povlači podizanje cena i smanjivanje broja objavljenih stripova. A to će i vas da malo boli,zar ne?
A ovo za kviz je carski
Ma Anto otkrivaš toplu vodu. Sve smo to debelo pretresli, zato i kažen da nema smisla sve prolazit još jedan put.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 18/11/2022 : 12:58:21
|
@za Golkondu ej ljudi,pucate u pogrešnom smeru; Golkonda je uradila što je uradila,ni Markos nije bio svetac kad je objavio Do posklednjeg kada i Golkonda koja se tek probijala,ali sve to nema nikakve veze sa trenutnim dešavanjima.Bora je hteo sve ovo da uradi,i bilo je pitanje dana kada će krenuti u akciju.
a to za posetu finih ljudi Alan Fordu gde je Golkonda uplela prste je dezinformaciju.
Jel ti stvarno misliš da je Fibra objavila "Do posljednjeg" zato što je to Golconda objavila ?
Ili možda Fibra ipak ima svoj dugogodišnji plan izdavanja kojeg se drži.
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8300 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 18/11/2022 : 13:03:17
|
quote: Originally posted by Tonto
Ne baš. Ionako je previše izdanja, ne stignem ispratiti ni pola onoga što me zanima.
tebi je svejedno što se tvoj strip ne može prodavati međ srbljem?? ili smatraš da će ga ČK objaviti jednog dana?
Naravno da mi nije svejedno. Komentirao sam samo smanjenje broja objavljenih stripova, a i to kroz šalu... |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 18/11/2022 : 13:04:23
|
Rahana će navodno raditi UČK,zato se insistiralo da se ne uvozi.
Da pogodim, zvaće se Rahman? |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/11/2022 : 13:10:24
|
Ionako se previse sranja izbacuje na sve strane.. Meni važno da izlaze kiosk stripovi redovno.. Ne mogu se postavit na nijednu stranu a razumem obe... Marko su je i Srbija postala važno trziste izgleda a srbski izdavaci nerado prepustaju dio kolača "strancima"... Ko voli snaci če se, kao sto se mi sjevernije snalazimo več ohoho godina.. Ko nas ista pita.. želiš nesto imat?.. Plati! Skupo ti? Ne uzmi i čekaj domače ili preskoči... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1948 Posts
Posted - 18/11/2022 : 13:12:27
|
quote: Originally posted by teller
Ionako se previse sranja izbacuje na sve strane.. Meni važno da izlaze kiosk stripovi redovno..
Nemaju svi nizak kriterijum kao ti. Uglavnom bonelli (sranja) izlaze na kiosk a meni licno to nije dovoljno, cak nije ni 10% onoga sto me zanima. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 18/11/2022 : 13:15:39
|
quote: Originally posted by Chief Warhead
Rahana će navodno raditi UČK,zato se insistiralo da se ne uvozi.
Da pogodim, zvaće se Rahman?
Pa iako se bi zvao Rahman, to je isti strip.. zastareo 50 godina, fino nacrtan ali predpotopni ko Konan, prvi Tex ili Ri p Kirby... Ako vam naziv junaka toliko znači, ne oklevajte i uzmite original..
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 18/11/2022 13:18:26 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 18/11/2022 : 13:17:28
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Ionako se previse sranja izbacuje na sve strane.. Meni važno da izlaze kiosk stripovi redovno..
Nemaju svi nizak kriterijum kao ti. Uglavnom bonelli (sranja) izlaze na kiosk a meni licno to nije dovoljno, cak nije ni 10% onoga sto me zanima.
Tvoj problem da si kao preraso Zagora.. Ostalo bi na njemu doktore, citao bi stripove koji razonoda a ne smaraju, magistre znanstvenih nauka.. |
|
Edited by - teller on 18/11/2022 13:19:13 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 18/11/2022 : 13:20:13
|
ČK je pokrenula,neki drugi izdavači su u čekanju. Nisu pokrenuli ali im ide u korist. Kupci Fibre i(ostalih?)HR izdanja u Srbiji će plaćati više. Kupci u HR srpskih izdanja će plaćati više. Striparnice u Srbiji će zarađivati manje. Striparnice u HR će zarađivati manje. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1948 Posts
Posted - 18/11/2022 : 13:23:35
|
Nemaju svi nizak kriterijum kao ti. Uglavnom bonelli (sranja) izlaze na kiosk a meni licno to nije dovoljno, cak nije ni 10% onoga sto me zanima.
Tvoj problem da si kao preraso Zagora.. Ostalo bi na njemu doktore, citao bi stripove koji razonoda a ne smaraju, magistre znanstvenih nauka..
Ko je rekao da sam prerastao Zagora? I dalje citam Zagora, samo mi to nije dovoljno. Zagor je strip da se mozak odmori od svakodnevnog stresa. |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1948 Posts
Posted - 18/11/2022 : 13:26:14
|
quote: Originally posted by jaki
ČK je pokrenula,neki drugi izdavači su u čekanju. Nisu pokrenuli ali im ide u korist. Kupci Fibre i(ostalih?)HR izdanja u Srbiji će plaćati više. Kupci u HR srpskih izdanja će plaćati više. Striparnice u Srbiji će zarađivati manje. Striparnice u HR će zarađivati manje.
U korist ce im ici sto ce prodati 5 - 10 primeraka vise onima koji nece da se cimaju a pitanje je koliko primeraka nece prodati onima koji vise nece da kupuju njihova izdanja zbog mafijaskih akcija. Sve u svemu, striparnice i ljubitelji/kolekcionari stripova ce najvise da ispastaju. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 18/11/2022 : 13:28:20
|
quote: Originally posted by jaki
ČK je pokrenula,neki drugi izdavači su u čekanju. Nisu pokrenuli ali im ide u korist. Kupci Fibre i(ostalih?)HR izdanja u Srbiji će plaćati više. Kupci u HR srpskih izdanja će plaćati više. Striparnice u Srbiji će zarađivati manje. Striparnice u HR će zarađivati manje.
Nije dobro ni za striparnice ni kupce... Ali ko je nas kupce iz Slo pitao zašto je kod Bucha ili Striparne Oblacek sve skuplje nego kod izdavača ili striparnica u regionu.. Treba napravit prioritet kupovina.. A ako netko bas želi sve Fibrice i orkice a ima mogucnosti to dobiti od domačeg izdavaca.. nek plati! Uvijek je bio i bit će način nesto nabaviti ako je želja... Sad da baš sve mora bit na hrvatsko i od Fibre.. to je več vise princip i inatenje, nego razumsko.. Do poslednjeg album oba izdavaca je ok, nianse su i pitanju.. kome su te nianse bitne, nek plati..
|
|
Edited by - teller on 18/11/2022 13:33:21 |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Posted - 18/11/2022 : 13:28:29
|
Bilo koji strip nazivati stanjem a pogotovo jednu cijelu školu stripa govori samo po sebi dovoljno o toj osobi |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Posted - 18/11/2022 : 13:30:55
|
quote: Originally posted by logo111
a to za posetu finih ljudi Alan Fordu gde je Golkonda uplela prste je dezinformaciju.
Jel ti stvarno misliš da je Fibra objavila "Do posljednjeg" zato što je to Golconda objavila ?
Ili možda Fibra ipak ima svoj dugogodišnji plan izdavanja kojeg se drži.
normalno da ne mislim,puca markosu kita za takve stvari - ali sa obzirom da je to bilo Golkondino probijanje na strip scenu,u albumskom smislu,mogao je džentlmenski da pomeri izlazak za par meseci. Mada nebitno,rasprodato je izdanje Golkonde,a verujem da je i za Fibrino pitanje dana.
To je ono što sam rekao da kad su izdanja kvalietna,rasprodaće se i jedno i drugo.Šta su bre tiraži od 1000 primeraka na teritoriju koja ima koliko već miliona stanovnika,i gde broj stripofila ipak nije toliko zanemarljiv. |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1948 Posts
Posted - 18/11/2022 : 13:33:49
|
Bilo koji strip nazivati stanjem a pogotovo jednu cijelu školu stripa govori samo po sebi dovoljno o toj osobi
Nije mi cilj bio da vredjam nego da zezam teller-a koji nikako da odmakne od bonellija. I ja citam i kupujem bonelli izdanja. Jedino tellerove favorite Mikija i Bleka bas i ne mogu da citam pa ne kupujem. |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2131 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 18/11/2022 : 13:36:21
|
Sve je počelo od ugovora, prava i licence... Znači da se forsira pitanje legalnosti. Na tome se treba zadržati, jer je to osnov ove akcije. Ako to pije vodu onda ovi što su potegli to pitanje nisu ljudi iz senki crnih kapuljača nego izdavači koji kupuju licence i traže da se one poštuju. Ako ta priča oko licenciranog tržišta ne pije vodu, onda sve to pada u vodu i ne postoji mehanizam, čak ni ucejivački koji će da zabrani strana izdanja na domaćem tržištu.
Oko toga mi možemo samo da mlatimo, jer niko od nas nema uvid u ugovore koji oni potpisuju. Takođe, razlozi zašto je došlo do aktiviranja pravnih pitanja je zamršena priča u koju mi nemamo potpun uvid. Vidimo samo repove... Pa se tako i diskusija o tome može tretirati kao mlaćenje prazne slame.
Druga stvar je ono što je Aleks pomenuo - Posledice koje će to imati na nas, tj na cenu, obim, plasman izdanja... E, o tome se može diskutovati.
Toliko od mene.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 18/11/2022 13:43:07 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 18/11/2022 : 13:37:32
|
Ni CK, ni Vuk sa odgovarajucim nadimkom,
Koji mu je nadimak? Čika Kure? |
Bok, kako si.
|
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 18/11/2022 : 13:39:05
|
quote: Originally posted by borg
Toliko od mene.
Pametnom dosta |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
Edited by - Chief Warhead on 18/11/2022 13:39:46 |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Posted - 18/11/2022 : 13:40:43
|
Bilo koji strip nazivati stanjem a pogotovo jednu cijelu školu stripa govori samo po sebi dovoljno o toj osobi
Nije mi cilj bio da vredjam nego da zezam teller-a koji nikako da odmakne od bonellija. I ja citam i kupujem bonelli izdanja. Jedino tellerove favorite Mikija i Bleka bas i ne mogu da citam pa ne kupujem.
Ne čitam ni ja ni Mikija ni Bleka. Bonelli ima itekako kvalitetnih izdanja u moru onog što izdaje. Treba ga uvažavati kao i sve ostale škole stripa. Naravno nekom će se uvijek više sviđati nešto ... mange, BD, Ameri ili Bonelli...nebitno. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 18/11/2022 : 13:41:12
|
Da,.. samo što ja sam nisam spomenuo nijedno granu strip stvaralastva posebno, u svim strip skolama ima i odpatka, nije ni sve u Bonelliju pozlačeno..dapace... Ali nije ni sve sto objavi Fibra vredno papira na kojem se tiska.. Sad ako je nekome sve dobro Markosovo nek sve cita, a ako bas sve želi posjedovati, nek opet plati.. iako to po meni nije ni praktično ni razumsko ravnanje i postupanje.. |
|
Edited by - teller on 18/11/2022 13:45:14 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 18/11/2022 : 13:42:03
|
Zašto bi ikoji izdavač namještao svoj program izlaženja da omogući bolju prodaju konkurenciji? To je glupo i nerealno očekivati. Neka se oni bore cijenom i kvalitetom izdanja a ne polumafijaškim zabranama. Znači,svaki izdavač ima pravo izdat koji god strip želi u vremenu kad to želi i nema mu niko pravo prigovoriti. Pa i sve da se "kopira" nečiji izdavački program. Problem su zabrane i ucjene.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Topic |
|