Author |
Topic  |
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2082 Posts
Member since 24/10/2019 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2082 Posts
Posted - 21/02/2023 : 16:53:21
|
Ako sam dobro razumeo sta je napisao na fejsbuku mala lazljiva... Znaci da mogu da se uvoze stripovi za koje prava nisu kupili izdavaci iz kartela. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 21/02/2023 : 16:56:46
|
ha,ha,ha,ha....ovu izjavu još nisam video - pa Vuk je stvarno odlepio.Zar misli da iko od nas može da proguta ovu priču.
a ovo je ono što priča nas barem deset - ljudi su toliko ispizdeli sa ovim činom,da čak i oni verni Komikovi kupci će dići ruke od njegovih stripova. I da se razumemo - nije ovo što se zna samo na scomu i bližoj okolini - pukla je ova bruka po svoj vaseljeni fejsbuka,instagrama i tome slično. Samo oni koji su skroz van stripovskih tokova nisu čuli za jednu od najvećih sramota na polju kulture ovog veka.
Znam da Vuk i Bora pomno čitaju sve što se sve ovde piše,ali izgleda da su previše ogrezli u ovome,i da ne postoji šansa da se opamete. |
Markose,do neba ti hvala!!! |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2082 Posts
Posted - 21/02/2023 : 16:57:16
|
quote: Originally posted by anto
prso si Alekse,ne mogu da ispratim više šta pišeš.
ono što kažem je 95% tačno i pouzdanoa,pa ti veruj ili ne veruj.
a to si mogao da saznaš direktno i od Miše ili Marka Mienkovića da si hteo da kupiš Rahana u Fordu ili Darkvudu.
Ne znam zasto se trudis kada vidis da covek krizira jer mu ne radi DW forum pa pise o cemu god stigne, nije bitno da li ga zanima ili ne. Sve si video na Scott Pilgirim temi.
Meni je Mare iz Alan Forda licno rekao da mu je bora rekao da ce da objavi Rahan-a pa da ga zbog toga ne uvozi. Na koji nacin mu je rekao, nisam pitao. |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2082 Posts
Posted - 21/02/2023 : 16:59:17
|
quote: Originally posted by anto
ha,ha,ha,ha....ovu izjavu još nisam video - pa Vuk je stvarno odlepio.Zar misli da iko od nas može da proguta ovu priču.
a ovo je ono što priča nas barem deset - ljudi su toliko ispizdeli sa ovim činom,da čak i oni verni Komikovi kupci će dići ruke od njegovih stripova. I da se razumemo - nije ovo što se zna samo na scomu i bližoj okolini - pukla je ova bruka po svoj vaseljeni fejsbuka,instagrama i tome slično. Samo oni koji su skroz van stripovskih tokova nisu čuli za jednu od najvećih sramota na polju kulture ovog veka.
Znam da Vuk i Bora pomno čitaju sve što se sve ovde piše,ali izgleda da su previše ogrezli u ovome,i da ne postoji šansa da se opamete.
vuk sa odgovarajucim nadimcima mi je otvoreno rekao (kada se drao na mene u kuci zajednickog prijatelja) da ga boli kurac sta pisu i sta misle sacica forumasa sa scoma i sto nece vise da kupuju njegova izdanja. Bas tim recima. |
 |
|
shalilo6
Average Member

Croatia
554 Posts
Member since 30/03/2017 |
Posted - 21/02/2023 : 17:02:22
|
Strip je danas dodan u webshop SNK, najvjerojatnije otkup jer se netko želi rješit njihova sad kad je Fibra najavila. sumnjam da je novi uvoz. A zanimljiv mu je odgovor, čovik ga pita o Fibri, a on priča od Triganskom carstvu (nisam htio slat u RH da ne bi pokopao Bookglobe, ko da njima triba pomoć da se pokopaju. Pokopali se sami, samo im još nadgrobni spomenik nije podignut.) |
Beware the Jabberwock, my son! |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 21/02/2023 : 17:08:16
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Meni je Mare iz Alan Forda licno rekao da mu je bora rekao da ce da objavi Rahan-a pa da ga zbog toga ne uvozi. Na koji nacin mu je rekao, nisam pitao.
Pa dobro, bar znamo 50% tvoje priče - da ti je Marko rekao lično, a sad baš da li je Bora Marku rekao lično ili telefonom, telegramom, mejlom, preko chata, preko posrednika, kurira ili na neki deseti način, nije neophodno znati. Da jeste, ti bi pitao, pa zato nisi ni pitao. |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts
Member since 20/09/2010 |
|
stbojan
New Member

Serbia
280 Posts
Member since 29/10/2011 |
Posted - 21/02/2023 : 17:41:28
|
quote: Originally posted by alexts
Ako je pomenuo neko drugi, pomenuo je posle tebe, jer je čuo od tebe, kao stbojan sada.
Da te ispravim... ja nisam to čuo sada, a ni Anto mi nije inicijalno to rekao. Napisah ti kako stoje stvari i kako znam, direkt od vlasnika striparnice. Ne znam zašto stvari postavljaš u pogrešan kontekst.
Dodatno, to što ne piskaram po forumima, ne znači da nisam upoznat sa odredjenim temama van samog foruma. Konkretno o ovoj, prilično duže vremena. I veruj mi da nije teško biti upoznat do detalja, na taj način. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 21/02/2023 : 17:49:42
|
quote: Originally posted by stbojan
quote: Originally posted by alexts
Ako je pomenuo neko drugi, pomenuo je posle tebe, jer je čuo od tebe, kao stbojan sada.
... Ne znam zašto stvari postavljaš u pogrešan kontekst...
moze mu se |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2816 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 21/02/2023 : 17:52:34
|
quote: Originally posted by AleksandarN vuk sa odgovarajucim nadimcima mi je otvoreno rekao (kada se drao na mene u kuci zajednickog prijatelja) da ga boli kurac sta pisu i sta misle sacica forumasa sa scoma i sto nece vise da kupuju njegova izdanja. Bas tim recima.
Kako zanimljiv susret mora da je bilo puno adrenalina. Dobro da se ipak lepo i civilizovano zavrsilo. Ovakvi susreti su ipak bolji nego onlajn prepirke.
Za Vuka i Boru nema zime dok i dalje imaju podrsku vronskog. Covek je zvezda na ck fejsbuku. |
Francuski Bogovi Grafizma |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 21/02/2023 : 18:01:11
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Odogovor sa fejsbuka zasto je 1984 dostupan u Stripovi na kvadrat:

Srce mi se topi od miline kad vidim našeg Vuka kako viteški brani autorska prava. Čovjek je mlad, plemenit, neiskvaren i neiskusan, tek ušao u izdavaštvo i zgrožen nepravdom i kršenjem propisa odlučio učiniti svijet boljim mjestom i zaštiti najugroženije, stati na kraj toj prljavoj raboti koje se godinama odvijala na ovim prostorima mimo njegova znanja.
Čudi me samo kako nije u nekoj stranci. Bio bi idealan zamjenik načelnika neke vukojebine, vojnik partije iz trećeg ešalona, besramna, beskrupulozna, ambiciozna lažovčina. |
Trouble will find me |
 |
|
mladeNS
Junior Member

Serbia
398 Posts
Member since 21/02/2023 |
Posted - 21/02/2023 : 18:02:36
|
Samo da vas sve pozdravim, hvala adminu za pomoc oko registracije.
Nazalost iako je NS mali nisam imao priliku da uzivo pitam gospodina Markovica da li svoju herojsku borbu preko nase kicme moze bilo kome da isprica bez da se posvadja ili postane predmet sprdnje i kritike koju zasluzuje maksimalno kao i ostali clanovi kartela. Gosn' Markovic je veoma hitar da obrise komentare, nemam FB ali imam instagram pa sam ga pitao da kao junak objasni svoje spletke i manipulacije. Naravno nista osim obrisanog komentara jer... sta ima da kaze nekome ko ima 47 godina? Mene ne moze da ucenjuje kao Alan Ford... Sreca ima novo izdanje koje reklamira. Autobiografija glodara...adekvatan izbor izdavaca.
Striparnice su postale pretuzno mesto, bio sam u Bulevar Books, zalosno je kad je tako osakacen uvoz. Odem na sajt Alana i Darkwooda, muka mi od tuge sto vidim kakva nam je buducnost.
Citam forum redovno i mnogo sta je pametno napisano. Najvazniji detalj koji treba imati na umu je da Srbija nije pravna drzava i da ovde cak i neki mali seljo koji je odlucio da postane veliki seljo moze da ti upropasti zivot i da ti preti jer nije vazan ni zakon ni pravo ni prava ni bilo sta od onoga o cemu ste svi pisali... Nazalost u takvoj drzavi zivimo. Da je drugacije, dovoljno zaradjuju striparnice da unajme odlicnog advokata i rascivijaju ovu temu, ali to ne resava problem jer ce clanovi kartela uvek imati mogucnost da upropaste striparnice na druge perfidnije nacine i oni su ljudi veoma svesni na cemu su.
Pisao sam lokalnom novinskom portalu radio021 da naprave neki teks na ovu temu. Nisu zainteresovani. Pitao sam i poznanika koji ima veoma poznatu emisiju na jednom od vodecih portala nezavisnih medija... Ovakve teme pored svega sto se desava kod nas nisu ni na dalekom horizontu interesovanja nekog novinara. Nisam odustao jer smatram da neko treba da napise nesto i baci malo svetla na ovu lazljivu i prevaranstku ekipu koja preko ledja kupaca pokusava da profitira u poslu za koji nisu dorasli. Sutra da Fibra prestane da postoji (pu, pu, pu), nista se u njihovim bednim zivotima nece promeniti. I dalje ce da fuserisu i hvataju precice na kvalitetu. I dalje ce da izdaju svake prestupne godine. Jednostavno su nesposobni da rade posao kojim ocigledno zele da se bave iz razonode, i sve je to bilo ok dok sada ne ugrozavaju sve nas ostale svojom megalomanskom zeljom da zarade na necemu sto ne moze da prismrdi kvalitetu koji nudi Fibra.
Da li ja zelim da citam na srpskom (latinici), naravno to bi bio moj prvi izbor. Da li mi smeta da citam na hrvatskom - apsolutno ne. Ali to pokazuje da cu ja uvek dati prednost kvalitetu izdanja i vidljivom ulozenom trudu da se nesto odstampa pre nego sto cu da se priklomnim nekoj jezickoj usporedbi. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 21/02/2023 : 18:10:33
|
quote: Originally posted by mladeNS
Ti nisi ciljana grupa. |
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 21/02/2023 18:11:14 |
 |
|
blueberry9
New Member

246 Posts
Member since 14/11/2016 |
Posted - 21/02/2023 : 18:17:30
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Vj nisi pratio baš, ali Marko se npr više puta žalio u doba virtualnog Interlibera kako ga cijena poštarine ubija tj zaradu. A tu pričamo vj o većinom nama iz Hr, pa što misliš kako bi onda tek bilo sa slanjem u Srbiju za što je slanje negdje 4 ili čak i više puta skuplje?
Pa ako je Markos prodavao u Srbiji izdanje za 20 eur + 8% pdv + par posto carina + marza Alan Forda, uzmimo da je sve to skupa 50% (ne znam, moze biti i vise i manje), cena koju sam ja placao u Beogradu je 30 evra. Ako meni Markos na sajtu fibra.hr isti strip naplati 30 evra, ostaje mu 10 evra da strip zapakuje u neku najlonsku kesicu, i zastiti nekom kartonskom kovertom, kao sto to radi Book Depository, i da mi posalje kao najobicniju tiskovinu najobicnijom postom (a ne DHL-om). Meni ne deluje da je to nemoguce, uostalom, moguce je za gomilu online knjizara koje to rade i za mnogo jeftinije knjige pa im se isplati. |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2972 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 21/02/2023 : 18:25:09
|
Ovo markos vs vuk, se citaju od 2005,06 pa na ovamo, sto ovde, sto na sagiti, neke stvari se nikada ne menjaju...samo sto je markos iz pozicije underdoga vs golijata belog puta, preokrenuo stvari, pohvalno za njega, dobar rad se nagradi.
Mene ne iznenadjuje ovo sto pokusava Udruga, ali da je sve to iole ispravno, zasto tek sada, zasto ne pre 10 i vise god. Pitanje vremena, na cemu Udruga gubi kredibilitet, jer su u njoj ljudi koji se stripom bave 10+ god.
Onda pitanje prodaje, da je tacno sto markos govori, da Fibru u SRB kupuje 30ak ljudi, da je nebitno trziste markos ne bi obrvu podigao. Naravno da SRB trziste jeste veoma vazno, za svakog izdavaca, a unazad 6,7 god, pogotovo za Fibru.
Pitanje foruma, izgradio se mit o 50 lajavih forumasa, i o tome kako dizu lazni hajp, i time navode izdavace na pogresne korake, ponajvise za ovo bio vezivan Dw. 50 nebitnih, koji vise dizu graju, a ko zna da li kupuju, i koliko trose. Udruga je procenila da nas nema ni 50, i da se bez forumasa moze. Vreme ce pokazati ispravnost, ali sa kim god da sam govorio, vec je donosio odluku o bojkotu Ck, Komiko, ovi drugi, pridruzeni, bojkotuju sami sebe.
|
 |
|
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 21/02/2023 : 18:33:18
|
Interesantan je taj ČK pristup... do juče nisam želeo da ti dam svoja izdanja jer te smatram za "neprijatelja" sa kojim ništa ne želim da imam, a onda sutra kada se pojavi neki veći "neprijatelj" (Fibra), onda si ipak kao ok. jer si mi potreban.
Taj ČK šablon batine (pretnja/ucena) i šargarepe (ČK izdanja) prema striparnicama nije od juče, a pokušan je i ranije prema nekim srpskim izdavačima.
Nije mi samo jasno kako ovi ostali iz udruge to ne kapiraju, kao i to da će doći i oni na red kada bude potrebe odnosno kada zasmetaju ČK poslovnim interesima.
pa vec su dosli - zar nije CK otela Bone udrugasu Komiku? |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2082 Posts
Posted - 21/02/2023 : 18:34:39
|

Cuj ti njega "tome je dosao kraj". 
Mozda me secanje ne sluzi dobro ali pretplata Trigansko Carstvo je bila skoro godinu dana pre izlaska BG izdanja i ako me secanje dobro sluzi Trigansko Carstvo je izaslo pre nego sto je stiglo BG izdanje u Srbiju... Mozda gresim. |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2972 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 21/02/2023 : 18:38:03
|
quote: Originally posted by blueberry9
quote: Originally posted by DiSkAcH
Vj nisi pratio baš, ali Marko se npr više puta žalio u doba virtualnog Interlibera kako ga cijena poštarine ubija tj zaradu. A tu pričamo vj o većinom nama iz Hr, pa što misliš kako bi onda tek bilo sa slanjem u Srbiju za što je slanje negdje 4 ili čak i više puta skuplje?
Pa ako je Markos prodavao u Srbiji izdanje za 20 eur + 8% pdv + par posto carina + marza Alan Forda, uzmimo da je sve to skupa 50% (ne znam, moze biti i vise i manje), cena koju sam ja placao u Beogradu je 30 evra. Ako meni Markos na sajtu fibra.hr isti strip naplati 30 evra, ostaje mu 10 evra da strip zapakuje u neku najlonsku kesicu, i zastiti nekom kartonskom kovertom, kao sto to radi Book Depository, i da mi posalje kao najobicniju tiskovinu najobicnijom postom (a ne DHL-om). Meni ne deluje da je to nemoguce, uostalom, moguce je za gomilu online knjizara koje to rade i za mnogo jeftinije knjige pa im se isplati.
Odlicna ideja. Direktna prodaja online, ili preko nekoga kao Osmo, koji prodaje i u SRB, i u BiH, ima nacina. |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2082 Posts
Posted - 21/02/2023 : 18:38:44
|
quote: Originally posted by alaniusfordius
Interesantan je taj ČK pristup... do juče nisam želeo da ti dam svoja izdanja jer te smatram za "neprijatelja" sa kojim ništa ne želim da imam, a onda sutra kada se pojavi neki veći "neprijatelj" (Fibra), onda si ipak kao ok. jer si mi potreban.
Taj ČK šablon batine (pretnja/ucena) i šargarepe (ČK izdanja) prema striparnicama nije od juče, a pokušan je i ranije prema nekim srpskim izdavačima.
Nije mi samo jasno kako ovi ostali iz udruge to ne kapiraju, kao i to da će doći i oni na red kada bude potrebe odnosno kada zasmetaju ČK poslovnim interesima.
pa vec su dosli - zar nije CK otela Bone udrugasu Komiku?
Verovatno i jeste ali mali lazljivi vucic ne sme da pisne big boss-u za to nego samo da slusa naredbe i da ih izvrsava. |
 |
|
blueberry9
New Member

246 Posts
Member since 14/11/2016 |
|
Topic  |
|