Author |
Topic  |
feniks
Senior Member

1927 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 04/03/2023 : 23:29:11
|
Ne znam neke od ovih ljudi, koliko mogu da razaznam nema Zeke iz FP, Džimija iz Stalkera i Bojana iz Golkonde. Možda su neki od ovih meni nepoznatih njihovi predstavnici.
|
 |
|
feniks
Senior Member

1927 Posts
Posted - 04/03/2023 : 23:35:55
|
quote: Originally posted by borg
Fali monstrumesa? Blago njima. Vidi kako uživaju. Briga njih za komfor nas kupaca. Oni obezbeđuju sebe.
Strašno
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2835 Posts
Member since 23/12/2022 |
|
feniks
Senior Member

1927 Posts
|
borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 04/03/2023 : 23:58:54
|
quote: Originally posted by feniks
Fali monstrumesa? Blago njima. Vidi kako uživaju. Briga njih za komfor nas kupaca. Oni obezbeđuju sebe.
Strašno
Jbg, nemam smajli za ironiju.
|
Resistance is futile. |
 |
|
Macon
Senior Member

Slovenia
1780 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 05/03/2023 : 00:00:33
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
A DW mi se ipak čini na nekoj drugoj razini kvalitete u donosu na ostale Sr izdavače. Meni osobno je npr DW-ovo Stvorenje/Čudovište iz močvare bolje od Fibrinog. Naravno ne pričam o samom stripu nego o izdanju, em je imao onu uvodnu priču da se vidi koliko je Moore to bolje napravio, pa zericu veći format a ne prevelik, pa mahovina po koricama, manji broj knjiga. Šteta je jedino što su se izgleda ona sjajna slova ljudima brisala od znoja tj držanja stripova. :( Ja sam svoje 1 pročitao, OK strip ali nije za kolekciju pa sam prodao.
Ja isto imam srpsko izdanje ovoga stripa i više mi se sviđa od hrvatskoga. |
www.maconcomics.com |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 05/03/2023 : 00:05:18
|
quote: Originally posted by jaki
tko je tko?
idemo u krug,s desna na levo: Sloba,Miša (DW), dva momka iz 300 Čuda,Dart Vejder,Vuk,Milan Lokomotiva,ne znam,Kristijan Makondo,Goran BK, Ilija Forma B,Peđa(strip prodavac;ne znam u kom je on svojstvu ovde) |
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 05/03/2023 : 00:06:14
|
Ne znam neke od ovih ljudi, koliko mogu da razaznam nema Zeke iz FP, Džimija iz Stalkera i Bojana iz Golkonde. Možda su neki od ovih meni nepoznatih njihovi predstavnici.
plus Dejana iz Najkule i Dušana iz VČ. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 05/03/2023 : 00:07:55
|
Strašno
kakva je fora sa tobom - opravdavaš situaciju koju je izazvala Zlodruga? Ti si beše Zokin drugar,zar i njegova izdanja nisu u problemu za uvoz u Srbiju? |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 05/03/2023 : 00:08:35
|
quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by anto
Golkonda
Vec si zaboravio sta pricali na tribini? 
svejedno nisu u Udruzi |
Edited by - anto on 05/03/2023 00:09:17 |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2835 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 05/03/2023 : 00:11:02
|
Sta je sa System Comicsom?
Sto se tice Pedje on je valjda dosta umesan u vezi sa radom Forme B... |
Francuski Bogovi Grafizma |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 05/03/2023 : 00:20:30
|
pitanje za bilo kog iz Udruge - znam da pomno prate šta se ovde piše,neki su registrovani pa mogu i da odgovore - ako imaju imalo čojstva i junaštva,što nas je kao naciju krasilo kroz vekove:
pošto je očigledno da smatrate da ako zabranite uvoz Fibrinih stripova u Srbiju (da se ne lažemo,Fibra je ovde glavni cilj zabrane) da ćete prosperirati kao izdavači,finansijski,umesto da poradite na poboljšanju kvaliteta sopstvenih stripova,jel mislite da će to stvarno biti tako? Da će ljudi u nemogućnosti da kupe Fibrine stripove,novac usmeriti na vaša izdanja? Al bez bajkovitih odgovora kakvim nas Vuk časti, vređajući nas pri tome,u smislu da nas smatra debilima koji mogu da popuše njegove fantazije.
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 05/03/2023 : 00:21:05
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Sta je sa System Comicsom?
Sto se tice Pedje on je valjda dosta umesan u vezi sa radom Forme B...
Milan Lokomotiva je SC |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts
Posted - 05/03/2023 : 00:33:38
|
quote: Originally posted by Imrahil
Golkonda
Vec si zaboravio sta pricali na tribini? 
svejedno nisu u Udruzi
Uz onakve komentare je potpuno svejedno da li je. |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts
Posted - 05/03/2023 : 00:40:05
|
Ma moglo je možda ovo da bude dosta elegantnije urađeno. Postupno. Kompromisno. Moglo se proći sa:
-Zabrani se uvoz paralelnih naslova! -Takođe, čim neki izdavač kupi prava, javi se DW, AF i Delfi i stopira se uvoz tih paralela, iako će izdanje ko zna kad! -Ako izdavač ima WW prava, ne praviti nikakve prepreke. To je već stvar dogovora sa davaocima prava, i kriminalno je to braniti da se prodaje u striparnicama, Delfiju...
Može da se ode možda i korak dalje, pa da se dogovori uslovni povrat robe, ako se neka veća količina uveze, da se vrati ako se pojavi paralela. Ili uvoznici da uvoze manje količine, pa kako rasprodaju, nove da uvoze itd. To je već stvar mogućih dogovora i pregovora...
Ovako... Kupci će se svakako snaći. Dolaze izdanja preko Atlantika u Srbiju pa ne budu mnogo skuplja nego na sajtu, a neće preko reke... Nego ostaje neka gorčina, i neko "neprijateljstvo" između kupca i izdavača. Bzvz se delimo...
Ovi ljudi na slici, su uglavnom slika i nas najvernijih kupaca. Većinom smo matori konji koji vole strip, i uživaju u njemu, inače ne bi bacali (velike) pare na stripove. I da se nazivamo ovim ili onim, da pravimo ludim jedni druge, da ne umemo da razgovaramo... Ej, kao da nas ima milion. I kao da se pravimo da ne vidimo da nam stripovi idu u tiražu od par stotina primeraka...
Ja bih lično voleo da vidim na sličnoj slici i Stalkera i Najkulu i VČ itd (edit: neki su ipak tu). Jer bih bio siguran da će se čuti i neka druga strana viđenja situacije. Da bar oni međusobom vagaju i izvagaju.
Ovo kako je do sada urađeno i predstavljeno je blaga katastrofa.
(Mada, ja nisam izdavač, nemam pojma šta i kako. Samo pokušavam da i za sebe malo olakšam. Možda je ovo totalna nebuloza što pišem.) |
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 05/03/2023 00:53:15 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26037 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 05/03/2023 : 00:49:10
|
Šta Peđa radi ovde,da mi je znati??
Ovo i mene zanima. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 05/03/2023 : 00:51:49
|
kako misliš povrat robe kad je ta roba plaćena? nije to komisiona prodaja pa da je izvodljivo vraćanje novca.
a sad mi ovo reci - ČK krene da izdaje Sagu,kao što i jeste,i po tvome,trebalo je zabraniti uvoz Fibrine Sage; posle par godina,ČK nas ostavi na cedilu batalivši serijal,a mi popušimo i za Fibrino izdanje. drugi primer:zlato i krv;PP izda prvi tom, zabrani se Fibra,drugi tom se nikad ne izda,i opet ga popušimo.
sam si čoveče rekao - što Fibrin Kalvin nije ugrozio Darkvudovog? Borite se kvalitetom,nemojte raditi pojedinačne albume pa da vas Markos naguzi sa integralom koji je jeftiniji i dobiješ sad i odmah sve. Normalno da ćemo uzeti izdanje sa srpskim prevodom,ako je urađeno korektno;i to što su Fibrina izdanja jeftinija od srpskih je totalni apsurd.Rade se u skupljim štamparijama,na skupljem papiru,plaća se za njih carina i transport,tiraž manji ili jednak srpskom, i opet jeftinija.Ma idi bre u pm,šta to rade naši izdavači,jel moguće da su takvi amateri? Ili im je zinulo dupe na zaradu pa nabijaju marže 200% (pojedini) |
Edited by - anto on 05/03/2023 00:52:28 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 05/03/2023 : 00:59:15
|
]
pošto će mi kupovina Tvrđi biti uskraćena,ko će poštovana gospodo iz Udruge da je objavljuje kod nas? |
Edited by - anto on 05/03/2023 01:01:41 |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts
Posted - 05/03/2023 : 01:07:15
|
Jbg, kad to tako postaviš onda ostaje samo da se počešem po čelu.
Ali, dozvoljavam sebi da ipak postoje neke okolnosti koje ih sprečavaju da budu tako konkurentni.
Šta znam...
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 05/03/2023 01:13:39 |
 |
|
feniks
Senior Member

1927 Posts
Posted - 05/03/2023 : 01:31:34
|
Ma moglo je možda ovo da bude dosta elegantnije urađeno. Postupno. Kompromisno. Moglo se proći sa:
-Zabrani se uvoz paralelnih naslova! -Takođe, čim neki izdavač kupi prava, javi se DW, AF i Delfi i stopira se uvoz tih paralela, iako će izdanje ko zna kad! -Ako izdavač ima WW prava, ne praviti nikakve prepreke. To je već stvar dogovora sa davaocima prava, i kriminalno je to braniti da se prodaje u striparnicama, Delfiju...
Može da se ode možda i korak dalje, pa da se dogovori uslovni povrat robe, ako se neka veća količina uveze, da se vrati ako se pojavi paralela. Ili uvoznici da uvoze manje količine, pa kako rasprodaju, nove da uvoze itd. To je već stvar mogućih dogovora i pregovora...
Ovako... Kupci će se svakako snaći. Dolaze izdanja preko Atlantika u Srbiju pa ne budu mnogo skuplja nego na sajtu, a neće preko reke... Nego ostaje neka gorčina, i neko "neprijateljstvo" između kupca i izdavača. Bzvz se delimo...
Ovi ljudi na slici, su uglavnom slika i nas najvernijih kupaca. Većinom smo matori konji koji vole strip, i uživaju u njemu, inače ne bi bacali (velike) pare na stripove. I da se nazivamo ovim ili onim, da pravimo ludim jedni druge, da ne umemo da razgovaramo... Ej, kao da nas ima milion. I kao da se pravimo da ne vidimo da nam stripovi idu u tiražu od par stotina primeraka...
Ja bih lično voleo da vidim na sličnoj slici i Stalkera i Najkulu i VČ itd (edit: neki su ipak tu). Jer bih bio siguran da će se čuti i neka druga strana viđenja situacije. Da bar oni međusobom vagaju i izvagaju.
Ovo kako je do sada urađeno i predstavljeno je blaga katastrofa.
(Mada, ja nisam izdavač, nemam pojma šta i kako. Samo pokušavam da i za sebe malo olakšam. Možda je ovo totalna nebuloza što pišem.)
Saglasan sam u svemu što sam boldovao.
|
 |
|
feniks
Senior Member

1927 Posts
Posted - 05/03/2023 : 01:36:46
|
Strašno
kakva je fora sa tobom - opravdavaš situaciju koju je izazvala Zlodruga? Ti si beše Zokin drugar,zar i njegova izdanja nisu u problemu za uvoz u Srbiju?
Nemam šta ja opravdavati niti kritikovati. Većina izdavača u Srbiji podržava ovakav pristup, koliko sam vidio onu anketu kod čitalaca je manje više ista stvar. |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts
Posted - 05/03/2023 : 01:42:20
|
To je upravo i poenta mog posta. Da se pravi ljudi slože sa pravim delom izrečenog. Drago mi je što sam dobio tvoju saglasnost, taman bila i parcijalna. 
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 05/03/2023 01:45:39 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 05/03/2023 : 01:57:07
|
quote: Originally posted by jaki
tko je tko?
(....) Dart Vejder (....)
svašta od tebe, šta će ljudi da pomisle? |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts
Posted - 05/03/2023 : 02:08:27
|
Kakve crne zabrane, u kom svetu vi zivite. Hocemo da idemo po knjizarama i spaljujemo knjige na engleskom jer su domace pahuljice zabrinute sta ce Hans sledeci put da kaze. Ako ti je komsijsko izdanje konkurencija mozda ne bi bilo kad bi se malo potrudio oko sopstvenog. |
 |
|
Topic  |
|