Author |
Topic  |
Ted Miller
Junior Member

425 Posts
Member since 28/10/2021 |
Posted - 16/01/2023 : 10:18:02
|
misljenja su razna, jel sam ja jedan od rijetkih koji cijeni i voli sva razdoblja, iako objektivno neka su bolja od drugih ? :) |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
17800 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/01/2023 : 10:57:24
|
quote: Originally posted by Ted Miller
misljenja su razna, jel sam ja jedan od rijetkih koji cijeni i voli sva razdoblja, iako objektivno neka su bolja od drugih ? :)
 nema lošeg Zagora..postoji samo odličan i malo manje odličan..Zagor strip!  |
BONELLI, GOLKONDA, VESELI CETVRTAK,CAROBNA KNJIGA I OLIMPIJA KUCAJU U SRCU RENDŽERSKOM! |
Edited by - teller on 16/01/2023 10:58:41 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
16359 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 16/01/2023 : 11:47:52
|
quote: Originally posted by mmihoci
Niste vi ništa "prerasli", već niste "dorasli" novom Zagoru. Još ste u onoj fazi "naivnog balavca" kojem Nollitino piskaranje (a posebice iživljavanje na Chicou) te Ferrijevo i Donatellijevo crtkaranje ("drvenih" likova, gotovo kao da idu na WC) je najbolji dio Zagora.
Bravo.
Zacementirali su Zagora u onaj pre-naivan svijet i to je to.
Mada i Nolita može proći ako gledaš kroz prizmu djeteta. |
 |
|
goghy
Average Member

Croatia
593 Posts
Member since 11/12/2012 |
Posted - 16/01/2023 : 12:30:39
|
Kad tako gledaš, moram usporediti Texa i Zagora i reći da se meni najviše sviđa Letterijev stil,..bez obzira na sve,..i najviše se volim vratiti na njegov crtež, iako je, kako kažu, drven i ukočen. A što se tiče Zagora, onda izgleda imamo klasičare, nove i miješane |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
4368 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
goghy
Average Member

Croatia
593 Posts
Member since 11/12/2012 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
10302 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 17/01/2023 : 20:17:48
|
Još ste u onoj fazi "naivnog balavca" kojem Nollitino piskaranje (a posebice iživljavanje na Chicou)..
Ako se ne varam, tata Bonelli je zaslužan za to "iživljavanje", sin (Nolitta) je to smanjio ili potpuno izbacio. |
"everybody's got a plan until they get hit"
|
 |
|
Gru
Average Member

788 Posts
Member since 07/01/2014 |
Posted - 17/01/2023 : 22:35:16
|
Niste vi ništa "prerasli", već niste "dorasli" novom Zagoru.
Što jest, jest. Burattini je u rangu sa Dostojevskim, ko nam kriv što ga ne shavaćamo. |
 |
|
Qwertz
Senior Member

Croatia
1549 Posts
Member since 03/09/2021 |
Posted - 17/01/2023 : 22:43:42
|
quote: Originally posted by Gru
Što jest, jest. Burattini je u rangu sa Dostojevskim, ko nam kriv što ga ne shavaćamo.
Apsolutno. Smatram da Zagorova "Faraonova sjena" stoji rame uz rame sa "Zločinom i kaznom". Možda je čak i bolja |
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
16359 Posts
Posted - 17/01/2023 : 23:21:42
|
quote: Originally posted by Gru
Što jest, jest. Burattini je u rangu sa Dostojevskim, ko nam kriv što ga ne shavaćamo.
Tko vam je kriv što volite stripove za malu djecu. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10249 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 18/01/2023 : 00:12:13
|
Samo sam čekao da se javi ovaj s dvije sive stanice, od kojih jedna ne funkcionira, a druga ne radi. Jebote kad ti totalni jadnik ide soliti pamet kako Nolitta ne valja (!!!) te da nismo dorasli ovim nečitljivim umobolnim degeneriranim kretenskim scenarijima za uzrast od 1 mjeseca života. Koja je to inverzija degenerizma i umobolnosti. Da čovjek poželi, onako uistinu od srca, nuklearni rat. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Ted Miller
Junior Member

425 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
16359 Posts
Posted - 18/01/2023 : 16:23:25
|
quote: Originally posted by Curunir
Samo sam čekao da se javi ovaj s dvije sive stanice, od kojih jedna ne funkcionira, a druga ne radi. Jebote kad ti totalni jadnik ide soliti pamet kako Nolitta ne valja (!!!) te da nismo dorasli ovim nečitljivim umobolnim degeneriranim kretenskim scenarijima za uzrast od 1 mjeseca života. Koja je to inverzija degenerizma i umobolnosti. Da čovjek poželi, onako uistinu od srca, nuklearni rat.
Teško je bilo što odgovoriti na ovaj zlobni komentar.
No činjenica je kako su priče koje je pisao Nolita za maku dječicu. Ima jako puno felera, no stari dobri Feri je te felere ispravljao svojim živahnim crtežom. Sve je to simpatično i O.K. ako se spustiš na razinu 10godišnjaka. Otrijeznite se ne živite u zabludi. |
 |
|
Ted Miller
Junior Member

425 Posts
Posted - 18/01/2023 : 19:46:40
|
da se vratimo na temu i trenutni broj, ne sviđa mi se ovo prepucavanje i vrijeđanje jedne il druge strane bez nekih argumenata.
Priča mi je dosta zanimljiva kao i prosla, jedva cekam zavrsnicu, dosta brutalna ova mutantova kćerka, prava fatalna žena :D
Esposito Bros me se prije i nisu baš previše dojmili, ali u ovom broju su napravili vjerojatno mali level-up, krajolik je prekrasan, nacrtan sa dosta pažnje i detalja, a lica likova isto simetricna i pogotovo žene, a ima ih 5 u znatnoj ulozi ovdje :) milina za oči Zamjerka mi je crtanje Zagora, ne znam zašto mu rade malo veće uši od ostalih likova i anatomski u čudnom položaju na nekim slikama, ovdje su htjeli valjda Zagora ostaviti na način kako ga je Ferri crtao ali su malo pretjerali sa ušima, to je moja mala zamjerka. |
 |
|
djukak
Senior Member

2828 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 19/01/2023 : 08:05:08
|
jedva cekam zavrsnicu,
E tu ćeš se "oduševiti"!    |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
16359 Posts
Posted - 19/01/2023 : 13:43:32
|
... ne sviđa mi se ovo prepucavanje i vrijeđanje jedne il druge strane bez nekih argumenata.
Nekad ne baš toliko davno ili je možda ipak bilo onako podosta davno da me je netko pitao da li je bolji extra Zagor ili ovaj običan ja bih rekao extra. To je utisak nekakve prošlosti, no, kad sam 2021 godine nakon ohoho godina pročitao nekoliko Nolitinih Zagora rekoh sebi što je ovo, za dječicu.
Ne treba živjeti u zabludi. |
 |
|
Anto_123
Average Member

682 Posts
Member since 16/01/2015 |
Posted - 01/02/2023 : 19:56:15
|
Ja se još uvijek radujem svakom novom Zagoru sa istim žarom u srcu i kamenom u bubregu, kao i prije 40 godina   samo da ga malčice ubrzaju da to pročitam dok još vidim dobro |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
17800 Posts
Posted - 01/02/2023 : 20:05:21
|
quote: Originally posted by Anto_123
Ja se još uvijek radujem svakom novom Zagoru sa istim žarom u srcu i kamenom u bubregu, kao i prije 40 godina   samo da ga malčice ubrzaju da to pročitam dok još vidim dobro
 Meni je redovni bolji a extra spasava nostalgija... A za vid.. lako cemo.. naocale, cvikeri, spegle.. sto več, produzavaju naše stripovske užitke u nedogled, tj....do sudjeg dana... |
BONELLI, GOLKONDA, VESELI CETVRTAK,CAROBNA KNJIGA I OLIMPIJA KUCAJU U SRCU RENDŽERSKOM! |
Edited by - teller on 01/02/2023 20:05:57 |
 |
|
Anto_123
Average Member

682 Posts
Member since 16/01/2015 |
Posted - 01/02/2023 : 20:11:31
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by Anto_123
Ja se još uvijek radujem svakom novom Zagoru sa istim žarom u srcu i kamenom u bubregu, kao i prije 40 godina   samo da ga malčice ubrzaju da to pročitam dok još vidim dobro
 Meni je redovni bolji a extra spasava nostalgija... A za vid.. lako cemo.. naocale, cvikeri, spegle.. sto več, produzavaju naše stripovske užitke u nedogled, tj....do sudjeg dana...
Živio Teleru...tako se priča    |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
17800 Posts
Posted - 02/02/2023 : 04:56:55
|
I zanimljivost.. Put me naveo u Delnice, sad kad nema granice sve je mnogo ugodnije..i tamo nabavio 5 kiosk izdanja kojih kod nas jos nema...za sve skupa sam dao bar 3 eura manje nego bi dao za isto kod nas... Fino,... nije bogzna sta ali godi.. Ostalo za 2 kavice u bifeju Centar.. Ali pobogu,... zar se u Hr jos uvijek pusi u javnim prostorijama... Strašno... |
Edited by - teller on 02/02/2023 06:31:33 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
45557 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
djukak
Senior Member

2828 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 02/02/2023 : 07:40:07
|
Ali pobogu,... zar se u Hr jos uvijek pusi u javnim prostorijama... Strašno...
Daj Telleru ne zezaj. Dođi kod nas u BiH pa ćeš vidjeti kako to ovdje izgleda. Pusti narodu malo oduška. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
17800 Posts
Posted - 02/02/2023 : 15:35:22
|
Ma, samo vi pusite ako vam paše.. Mislio sam da u EU vrede ista pravila za sve... Ali nama koji več 10 godina pijemo kavicu bez da smo predimljeni i da nam odjeca smrdi na dim.. je to malo čudno.. Zasto zbog svog užitka trujes susjednu mizu... sa dijecom, trudnicama, starim ljudima.. Ali neka, ja vise ne krocim u dimne komore dok se vani ne ugrije da mozes disati svijez zrak..
|
 |
|
mmihoci
Average Member

696 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 02/02/2023 : 16:13:56
|
Ma, samo vi pusite ako vam paše.. Mislio sam da u EU vrede ista pravila za sve... Ali nama koji več 10 godina pijemo kavicu bez da smo predimljeni i da nam odjeca smrdi na dim.. je to malo čudno.. Zasto zbog svog užitka trujes susjednu mizu... sa dijecom, trudnicama, starim ljudima.. Ali neka, ja vise ne krocim u dimne komore dok se vani ne ugrije da mozes disati svijez zrak..
Da, sam i ti kaj dime unutra kad se pojavi sunce izađu van dimiti pa od svježeg zraka nemaš ni "s". Tad ti je najbolje onda ući unutra jer "dimnjačari" su onda vani.
Još bolje je zaobilaziti brtije gdje se "dimi". |
Edited by - mmihoci on 02/02/2023 16:14:34 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
17800 Posts
Posted - 02/02/2023 : 19:42:17
|
Da, sam i ti kaj dime unutra kad se pojavi sunce izađu van dimiti pa od svježeg zraka nemaš ni "s". Tad ti je najbolje onda ući unutra jer "dimnjačari" su onda vani.
Još bolje je zaobilaziti brtije gdje se "dimi".
samo jos fale one posude pljuvacnice, pa da se cita Tex u odgovarajučem okruzenju...  |
Edited by - teller on 02/02/2023 19:43:05 |
 |
|
Topic  |
|