Author |
Topic |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 07/03/2023 : 11:06:54
|
[quote Deersove slike na dnu prethodne strane]
odlicno je ovo, stavi i tamo kod sawitcha na topic o ontologiji stripa |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Edi B
Average Member
Croatia
798 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 07/03/2023 : 13:11:45
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Kolorka specijal 33: Djeca kapetana Granta, Asteriks, Garfild i Lucky Luke bi bilo lepo kad bi obogatilo kutak. Sto se tice Alan Forda ne znam kako danasnja deca reaguju na njega :). Inace ovo je forum gde se okupljaju ljudi iz cele bivse Jugoslavije ali pretpostavljam da su interesna sfera ove akcije izdanja na hrvatskom. Nema potrebe da se pravi prica iz ovoga nego ako ima eventualna pitanja ta mogu da se upute Ivani ili na mejl ili PM. Lepa je ova akcija i zbog dece i zbog coveka koji se trudio da obogati ne samo svoj stripovski zivot nego i tudje zivote.
Ma zamisli.. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10231 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 07/03/2023 : 13:26:59
|
quote: Originally posted by Paka01
Vrh je ovo Koje je to domaće izdanje?
Boulet, Skice iz života, Lavirint |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10231 Posts
Posted - 07/03/2023 : 13:31:25
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Kolorka specijal 33: Djeca kapetana Granta, Asteriks, Garfild i Lucky Luke bi bilo lepo kad bi obogatilo kutak. Sto se tice Alan Forda ne znam kako danasnja deca reaguju na njega :). Inace ovo je forum gde se okupljaju ljudi iz cele bivse Jugoslavije ali pretpostavljam da su interesna sfera ove akcije izdanja na hrvatskom. Nema potrebe da se pravi prica iz ovoga nego ako ima eventualna pitanja ta mogu da se upute Ivani ili na mejl ili PM. Lepa je ova akcija i zbog dece i zbog coveka koji se trudio da obogati ne samo svoj stripovski zivot nego i tudje zivote.
Šta oćeš reć? |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 07/03/2023 : 13:33:52
|
Ovo se pretvara u darkwood forum lagano. Čovik je u 2 miseca nabio priko 200 postova u kojima apsolutno ništa ne piše. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 07/03/2023 : 13:40:37
|
Ljudi, dajte nemojte na ovom topicu kretati u rasprave. Valjda možemo toliko ispoštovati ovaj projekt. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Edi B
Average Member
Croatia
798 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 07/03/2023 : 13:41:01
|
@NESVRSTANI, odgovoria ti je Paka01
EDIT: Ako je pitanje bilo upuceno meni, al vidin sad da možda i nije |
Edited by - Edi B on 07/03/2023 13:42:52 |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2139 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 07/03/2023 : 13:45:55
|
Nesvrstani upravo ono sto sam napisao. Ako te bas nesto dalje zanima mozemo dalje na PM. edit: resili smo ovo
@Paka izaberi neku drugu temu za takve komentare nisi morao bas ovde.
Ovde je vazno samo da deca dobiju sto bolji pristup stripovima bas onako kako bi Miroslav sigurno zeleo da bude. Svaka cast onima sto su vec pokrenuli.. "tocak" bice to odlicno na kraju :) . |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 07/03/2023 14:31:16 |
|
|
P.Ivana
Starting Member
33 Posts
Member since 14/06/2020 |
Posted - 07/03/2023 : 16:52:29
|
Evo da nas malo vratim na originalnu temu :)
Moramo u Zagreb po neke stripove koje je škola dobila na poklon, pa planiramo put.
Ono što me zanima jest da li među vama postoji možda još netko kome bi više odgovaralo da pokupimo stripove koje ste namjeravali pokloniti u Zagrebu, umjesto da se dostavljaju u Varaždin.
Pitam samo da nam svima olakšam koordinaciju što više... |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10231 Posts
Posted - 07/03/2023 : 17:12:56
|
quote: Originally posted by P.Ivana
Moramo u Zagreb po neke stripove koje je škola dobila na poklon, pa planiramo put.
Ono što me zanima jest da li među vama postoji možda još netko kome bi više odgovaralo da pokupimo stripove koje ste namjeravali pokloniti u Zagrebu, umjesto da se dostavljaju u Varaždin.
Pitam samo da nam svima olakšam koordinaciju što više...
Nismo ni skrenili s teme, samo je ljudima neugodno nešto pitat pa se dogodi nesporazum. Meni nije neugodno pa ću pitat jer i mene zanima. Iman Štrumfove na srpskon. Oću li i to stavit u paket?
|
|
|
P.Ivana
Starting Member
33 Posts
Posted - 07/03/2023 : 17:26:51
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Pitam samo da nam svima olakšam koordinaciju što više...
Nismo ni skrenili s teme, samo je ljudima neugodno nešto pitat pa se dogodi nesporazum. Meni nije neugodno pa ću pitat jer i mene zanima. Iman Štrumfove na srpskon. Oću li i to stavit u paket?
Evo, upit za Štrumfove, ali i općenito za stripove na srpskom je poslan već u školu. Javim čim dobijem odgovor. Niti ja nisam sigurna koji je stav škole po tom pitanju. Ali ako ne pitamo nećemo niti znati :)
I molim vas, neka nikoga ne bude neugodno ništa pitati :) Ako ja neću izravno znati odgovoriti (kao u ovom slučaju), poslat ću upit u školi i osigurati odgovor u najkraćem mogućem roku :) |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 07/03/2023 : 17:42:19
|
Meni bi odgovaralo, ako biste taj put planirali za vikend |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 07/03/2023 17:44:49 |
|
|
oko
New Member
Croatia
201 Posts
Member since 19/04/2004 |
Posted - 07/03/2023 : 19:00:02
|
quote: Originally posted by drogsy
Meni bi odgovaralo, ako biste taj put planirali za vikend
Meni odgovara, ali da nije vikend Javite kad dolazite, pa se možda organiziramo. |
|
|
P.Ivana
Starting Member
33 Posts
Posted - 07/03/2023 : 21:59:48
|
quote: Meni odgovara, ali da nije vikend Javite kad dolazite, pa se možda organiziramo.
Postoji mogućnosti (nije za sada u potpunosti potvrđeno) da imam nekoga u Zagrebu u četvrtak navečer. Još ne znam točno vrijeme (društvo ide na koncert). No ukoliko je netko zainteresiran mogu vas dalje uskladiti. Na žalost kroz tjedan ja osobno ne mogu u ZG zbog poslovnih i privatnih obaveza. Ali uvijek netko ide :)
quote: Meni bi odgovaralo, ako biste taj put planirali za vikend
A za vikend.. To za sada planiram doći sama... Ali još točno javim da li ovaj ili idući vikend (vjerojatno idući, ali nikako nemojte uzimati to kao zapisano u kamenu :) )
No kako bilo da bilo, prilagodit ćemo vam se i dolazimo.
I još jedna molba za sve vas.. Molim bez vi i vama itd. Pa odrasli smo ljudi Molim vas ako možete ti.... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47157 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 07/03/2023 : 22:43:54
|
A stripovi na talijanskom? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
P.Ivana
Starting Member
33 Posts
|
P.Ivana
Starting Member
33 Posts
Posted - 08/03/2023 : 00:47:25
|
Evo pitala i dobila odgovor i za srpski i talijanski.
Dakle, iako škola nema nikakvu namjeru diskriminirati po pitanju jezika, niti želi na bilo koji načim utjecati na vašu odluku o poklanjanju stripova, ljubazno vas mole, ako je ikako moguće, da poklanjate stripove na jezicima koji se uče u školi (hrvatski, engleski, njemački i francuski).
Šteta bi bilo da poklonjeni stripovi stoje na policama zbog jezične barijere...
Nije da će odbiti poklon i na drugom jeziku, no u tom slučaju velika je vjerojatnost da će djeca ignorirati taj strip...
Nadam se da razumijete razloge iza ove molbe... |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10231 Posts
Posted - 08/03/2023 : 05:08:41
|
Evo pitala i dobila odgovor i za srpski i talijanski.
Dakle, iako škola nema nikakvu namjeru diskriminirati po pitanju jezika, niti želi na bilo koji načim utjecati na vašu odluku o poklanjanju stripova, ljubazno vas mole, ako je ikako moguće, da poklanjate stripove na jezicima koji se uče u školi (hrvatski, engleski, njemački i francuski).
Šteta bi bilo da poklonjeni stripovi stoje na policama zbog jezične barijere...
Nije da će odbiti poklon i na drugom jeziku, no u tom slučaju velika je vjerojatnost da će djeca ignorirati taj strip...
Nadam se da razumijete razloge iza ove molbe...
Apsolutno. I pretpostavija san da će dobrodošli stripovi bit na jezicima koji su dio nastavnog programa. Zahvaljujen na brzon odgovoru. |
Edited by - NESVRSTANI on 08/03/2023 05:09:21 |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 08/03/2023 : 08:42:42
|
quote: Meni bi odgovaralo, ako biste taj put planirali za vikend
A za vikend.. To za sada planiram doći sama... Ali još točno javim da li ovaj ili idući vikend (vjerojatno idući, ali nikako nemojte uzimati to kao zapisano u kamenu :) )
No kako bilo da bilo, prilagodit ćemo vam se i dolazimo.
I još jedna molba za sve vas.. Molim bez vi i vama itd. Pa odrasli smo ljudi Molim vas ako možete ti....
Ma ja sam se obraćao vama kao cijelom kolektivu akcije Uglavnom, meni je svejedno ovaj vikend ili idući. Radije ću ja do Varaždina samo da ne moram na poštu |
Go kneel and weep
|
|
|
P.Ivana
Starting Member
33 Posts
|
P.Ivana
Starting Member
33 Posts
|
P.Ivana
Starting Member
33 Posts
Posted - 09/03/2023 : 08:15:44
|
Obećala sam transparentnost kod prikupljanja poklonjenih stripova,a s obzirom da su jučer stigli prvi stripovi, vrijeme je da održim svoje obećanje.
Najpreglednije će, vjerujem, biti ukoliko damo pregled u obliku tablice. Nakon kraće rasprave, došlo se do zaključka da će najjednostavnije biti da koristimo Google Sheet obrazac.
U njega ću na kraju svakog dana upisati nove stripove koji stignu kroz dan. Tako da će redovito biti ažurirana i u svakom trenu ćete imati informacije koji su stripovi stigli. Možda ne baš iste sekunde kada stignu, ali vrlo blizu tome
S obzirom da smo jučer zaprimili prve stripove, tablica je popunjena s prvim podacima. Ima možda malo više podataka od potebnih ali radi brzine i ažurnosti, podatke sam "čupala" iz baze stripova koju vodim za kolekciju od sinova.
Tablica je dostupna na: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_whFiTcsFlei_8MH7CqiI4V5gWYdyRMrinkHJyG3dv8/edit?usp=sharing
Iako je dostupnost tablice testirana, u slučaju da postoji problem s poveznicom, molim da javite da pokušamo to otklonici.
Isto ako postoji problem s podacima, isto tako molim da mi javite da vidimo gdje je došlo do greške.
|
|
|
P.Ivana
Starting Member
33 Posts
Posted - 09/03/2023 : 08:20:58
|
Sada kada gledam tablicu i razmišljam o akciji...
Iako nisam to namjeravala javno iznositi (volimo se držati anonimnosti), ne bih željela da ispadne da vas molim da poklonite stripove a da sama nisam spremna na isto.
Pa da pojasnim zašto neće biti tih stripova u tablici...
Mi ćemo također pokloniti stripove školi ali kroz drugi kanal. Zapravo, baš za tu priliku otišli smo do Miroslavove obitelji i otkupili neke stripove iz njegove privatne kolekcije. Željeli smo da baš njegovi stripovi iz kolekcije koju je stvarao veliki dio života, završe u knjižnici na raspolaganju djeci koju je toliko volio. I sam je koliko je mogao nabavljao osobno stripove za školu pa nam se to činilo kao prikladno.
No, s obzirom da su naši klinci učenici te škole, a i škola sama provodi akciju prikupljanja stripova od učenika, te otkupljene stripove ćemo poslati u školu s našim klincima. |
Edited by - P.Ivana on 09/03/2023 08:32:34 |
|
|
Topic |
|