forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 DARKWOOD: Sve smrti LEJLE STAR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 08/05/2023 : 15:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Biblioteka SASKVAČ 6:

SVE SMRTI LEJLE STAR

Ljudski rod je na ivici da otkrije besmrtnost. Shodno tome, avatar Smrti je bačen dole na Zemlju da živi u Mumbaju kao smrtna dvadesetogodišnjakinja Lejla Star. Pokušavajući da izađe na kraj sa sopstvenom smrtnošću, Lejla je pronašla način da se nađe u tački vremena i prostora u kojoj će biti rođen tvorac besmrnosti. Hoće li Lejla iskoristiti priliku i sprečiti čovečanstvo da zauvek izmeni životni poredak ili će smrt zaista postati stvar prošlosti?
Dirljiva nova grafička novela iz pera nagrađivanog pisca Rama V (Ove divlje obale, Stvorenje iz močvare) i hvaljenog ilustratora Filipa Andradea (Kapetan Marvel) koji istražuju tanku liniju između života i smrti kroz prizmu magičnog realizma.

„Ram V unosi još jedan bogati sloj ljudskosti u ovu priču – i u tom procesu očovečava božansko… Ovo nije samo priča o životu i smrti. Ovo je, kao i sam život, doživljaj.“
ComicBook.com

U duhu pomalo filozofskog Izletnika, Gejmenovog Sendmena i distinktivnog magijskog realizma koji srećemo jedino još u romanima Salmana Ruždija, Ram V čini pravi iskorak ka eteričnom, ponudivši nam delo podjednako estetsko koliko i literarno. SVE SMRTI LEJLE STAR jedan je od onih stripova koji nas podsećaju na moć i versatilnost devete umetnosti, teživši ka onom najboljem što crtež u kombinaciji sa tekstom može da ponudi.

Lejlin zavir:
https://darkwood.co.rs/wp-content/uploads/2023/05/Lejlin-zavir.pdf

Broj strana: 128 / Boja: kolor
Uvez: meki / Format: 170 x 260 mm

Promo cena (važi do 18. 5. 23. ekskluzivno u Darkwoodu, Južnom Darkwoodu i Severnom Darkwoodu): 1.330 dinara
Puna cena: 1.900 dinara

Link za naručivanje:
https://darkwood.co.rs/prodavnica/darkwood/biblioteka-saskvac/biblioteka-saskvac-6-sve-smrti-lejle-star/

Edited by - dessa on 08/05/2023 15:59:53

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/05/2023 : 15:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
bravo

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 08/05/2023 : 15:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
♥♥♥♥♥

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/05/2023 : 16:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pohvale za Darkwood što stražnja korica napokon nije prazna.
Baš mi je bila iritantna ta praksa.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 08/05/2023 : 16:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Nekada je i dizajn deo stripa :)

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 08/05/2023 : 20:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ne bih se bunio da je Lejla dobila deluks ambalažu sa tvrdim koricama i većim formatom jer ovako prelep strip zaslužuje najbolje, ali OK, u svakom slučaju pohvale na odluku da se objavi ovaj strip Kopiraću osvrt pa nadam se da će biti od pomoći:

Božansko carstvo je korporativno struktuirano i organizacijske promene unutar kolektiva su dovele do toga da hindu boginja smrti dobije otkaz jer proročanstvo je ispunjeno i rodiće se dete koje će pronaći eliksir besmrtnosti i time poništiti svrhu postojanja lejdi Death. Ona postaje običan smrtnik sa jednom jedinom željom - da pronađe to čudo od deteta i uradi ono što jedino zna da radi, da ubija. Ali njeno koračanje po smrtnom svetu će imati neželjene posledice..

Tematski veoma slično Daytripper-u jer nas strip tera da se zapitamo koji su najvažniji dani u našim životima. Dok smo tamo imali brazilski duo ovde tandem autora čine Indijac i Portugalac pa je zadržana ta aroma egzotičnosti sa odličnim crtežom i fantastičnim kolorom. Iako kod oba stripa posmatramo kako glavni likovi iznova i iznova umiru, ovo su stripovi koji pre svega slave život. I scenaristički i crtački strip zaslužuje veoma visoke ocene, najtoplija preporuka za Lejlu
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2805 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 08/05/2023 : 23:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Ne bih se bunio da je Lejla dobila deluks ambalažu sa tvrdim koricama i većim formatom jer ovako prelep strip zaslužuje najbolje, ali OK, u svakom slučaju pohvale na odluku da se objavi ovaj strip

Kako stripovi postaju luksuz, drago mi je da postoje još uvek stripovi koji su pristupačni većini. Nema potrebe trpati sve u tvrde korice i uvecane formate koje ne moze vise obican čovek sebi da priušti.

Edited by - jagodanbg on 08/05/2023 23:44:00
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 09/05/2023 : 07:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Lejla nije običan strip.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4966 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 09/05/2023 : 09:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Je li bolji od Daytrippera?
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 09/05/2023 : 09:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Subjektivno, ali veoma slična tematika.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2700 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 09/05/2023 : 09:55:56  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

quote:
Originally posted by naker

Ne bih se bunio da je Lejla dobila deluks ambalažu sa tvrdim koricama i većim formatom jer ovako prelep strip zaslužuje najbolje, ali OK, u svakom slučaju pohvale na odluku da se objavi ovaj strip

Kako stripovi postaju luksuz, drago mi je da postoje još uvek stripovi koji su pristupačni većini. Nema potrebe trpati sve u tvrde korice i uvecane formate koje ne moze vise obican čovek sebi da priušti.

+1.
Ovako je pristupacniji vecini ljudi, a nepoznat naslov. Ako se procuje, postane klasik, za par godina moze i luksuzno izdanje. Tako je u normalnim zemljama.

I Vagabond ne mora biti onako luksuzan, za vecinu nama neoznatih naslova, a4 sasvim dovoljan. Onako luksuzna izdanja imaju smisla za vec poznate naslove, Valijant, Korto, Bluberi, Asteriks, a cak i oni nisu dobili takvo ruho.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 09/05/2023 : 10:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Meni nemjerljivo bolji.
Daytripper mi je onako, čisto okej strip, dok mi je Leila baš top. No opet, to sam ja

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2700 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 09/05/2023 : 10:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Za Lejlu sve preporuke, treba podrzati ovo.

Ja sam jedan od retki kome Daytripper nista posebno, nikakvu emociju mi nije izazvao, ravna linija, nekao mi sve to nasminkano, bez dubine, makar meni. Lejla je druga prica, i ovo poredjenje mi se ne svidja.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3280 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 09/05/2023 : 12:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Brzo smo kao supkultura (u svega jednoj dekadi) prešli od dajštadaš do "šta, meke korice, pih" snobovštine.
Dobro je što ima još izdanja koja ne podilaze tom novonastalnom sentimentu.

Ali čisto da pridodam, bolji mi Daytripper.

Edited by - Red Marquis on 09/05/2023 12:23:10
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2274 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 09/05/2023 : 13:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Bolji, bolji, Daytripper je jad i bijeda, Lejla valja
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2805 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 09/05/2023 : 14:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Kako bre jad i beda, ne preteruj sada
Go to Top of Page

Promys
Starting Member

73 Posts

Member since 03/02/2023

Posted - 09/05/2023 : 20:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Promys a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Za Lejlu sve preporuke, treba podrzati ovo.

Ja sam jedan od retki kome Daytripper nista posebno, nikakvu emociju mi nije izazvao, ravna linija, nekao mi sve to nasminkano, bez dubine, makar meni. Lejla je druga prica, i ovo poredjenje mi se ne svidja.

I meni je ništa naročito, čista patetika...
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2473 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 09/05/2023 : 20:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Ako je toliko bolji onda je remek delo.
Pošto je Daytripper stvarno odličan strip...

Carpe diem
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/05/2023 : 00:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Pohvale za Darkwood što stražnja korica napokon nije prazna.
Baš mi je bila iritantna ta praksa.

A meni se vise svidjala praksa sa praznom zadnjom koricom. Smaraju me pretenciozni tekstovi i hvalospevi iz casopisa ili sa sajtova.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 24/09/2023 : 22:14:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Sve smrti Lejle Star

Ram V / Filipe Andrade

Svidio mi se strip. Što je čudno, jer sam baš imao velika očekivanja. Toliko velika da me direktnost prvog djela iznenadila. Gdje je tu simbolika, neizvjesnost i uzvišenost? Zašto je smrt tako banalizirana? Pa zato jer ona i je takva. Ostatak stripa ima svega toga što sam tražio ali oslobođeno okova naracije samo ako ako to želimo naći. Jerstrip funkcionira i bez toga.
Jako melankoličan strip ali, paradoksalano, i jako životan za jedan strip o smrti.
Crtež i boja su mi se također dopali. Te njegove izdužene figure uopće ne iskrivljuju stvarnost, već je fokusiraju. Ne znam objasniti ali realističnim crtežom bi ovaj strip samo izgubio na vjerodostojnosti i na emocijama.
Smrt kao mesija ili kao kušnja. Pitanje je sada.

PS i meni je ovo bolje od Daytrippera

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."

Edited by - Deers on 24/09/2023 22:15:30
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13460 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/10/2023 : 12:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ja sam u manjini izgleda jer mi Izletnik bolji od Lejle mada i Lejla je stvarno odlicna. Najbolji strip do sada u Saskvacu.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2473 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 26/10/2023 : 15:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Ja sam u manjini izgleda jer mi Izletnik bolji od Lejle mada i Lejla je stvarno odlicna. Najbolji strip do sada u Saskvacu.

Onda sam i ja.
I meni je "Izletnik" puno bolji.

Carpe diem
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1945 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 26/10/2023 : 18:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:

Onda sam i ja.
I meni je "Izletnik" puno bolji.

+1
Cak mi se Lejla Star nije bas mnogo dopala a Daytripper mi je sjajan!

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3280 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 26/10/2023 : 23:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ima nas još
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8000 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/10/2023 : 00:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Koja je bolja/gora od dve umetničke gnjavaže, that is the question!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3280 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 27/10/2023 : 11:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Koja je bolja/gora od dve umetničke gnjavaže, that is the question!

Idi čitaj Marvel hulahopke iz 60-ih.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000