Author |
Topic |
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4328 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 27/07/2023 : 10:29:28
|
Kad se već spama nemilo onda moram reći da je Banetova metal lista užas (osim Judasa). Veseli sir se cijedi sve u šesnejst. I smrdi.
Rokenrol lista je odlična. Ove Dave Dee itd nisam nikad čuo, ali baš budem kad nabavim Katu. |
Bok, kako si.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8064 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4328 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 27/07/2023 : 12:47:10
|
Sad nesto gledam sta sam sve izostavio AC/DC, Budgie, Ten Years After, Gary Moore, Rush, LED ZEPPELIN (ok, to sam izostavio da iznerviram Globinja) BLACK SABBATH... CHRIS REA (ustvari moj omiljeni autor kojeg cesce slusam neg Mejdene) Bad Company, Queen, Rare Earth, Foghat, Thin Lizzy, Dimmu Borgir, Stratovarius, ABBA, Manowar, gomila bendova iz sezdesetih koje redovno slusam: Rattles, Pretty Things, Spencer Davis, Kinks, Donovan, Who, Troggs ...
Ako mi je za opravdanje, ja nikad nisam bio glupi zadrti metalac, cak ni hard roker... Uvek sam kupio sve najbolje od svakog... Ne volim sve od svakog. Zadnjih 400 albuma Deep Purple nisam ni preslusao. Trudio sam se da na vreme pustim niz vodu istroseni bend koji pocne da svira za lovu... |
Edited by - cat claw on 27/07/2023 12:56:15 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 27/07/2023 : 12:51:51
|
quote: Originally posted by cat claw
Sad nesto gledam sta sam sve izostavio AC/DC
evo i ja da se javim za iznerviranos', ako moze |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 27/07/2023 : 12:53:58
|
Zadnjih 400 albuma Deep Purple nisam ni preslusao.
Obavezno baci uho na Bananas i Rapture of the Deep, jako dobri do odlični albumi. Now What je isto skroz solidan. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 27/07/2023 : 13:16:18
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Sad nesto gledam sta sam sve izostavio AC/DC
evo i ja da se javim za iznerviranos', ako moze
Ih, sta ce tek reci ljubitelji Styx... |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2213 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 27/07/2023 : 14:40:54
|
Ka'ce Cat Claw reprint da dodje u Srbiju?
Radjene su neke sitne izmene u reprintu?
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 27/07/2023 : 14:47:14
|
pa stigao je odavno, objavio je DW na Fejkbuku |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
StripArt
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
308 Posts
Member since 14/04/2019 |
Posted - 27/07/2023 : 20:42:42
|
Sad nesto gledam sta sam sve izostavio AC/DC, Budgie, Ten Years After, Gary Moore, Rush, LED ZEPPELIN (ok, to sam izostavio da iznerviram Globinja) BLACK SABBATH... CHRIS REA (ustvari moj omiljeni autor kojeg cesce slusam neg Mejdene) Bad Company, Queen, Rare Earth, Foghat, Thin Lizzy, Dimmu Borgir, Stratovarius, ABBA, Manowar, gomila bendova iz sezdesetih koje redovno slusam: Rattles, Pretty Things, Spencer Davis, Kinks, Donovan, Who, Troggs ...
Možda je ABBA ipak zalutala na ovaj spisak ali bih ja dodao barem još Lynyrd Skynyrd, Doors, Creedence Clearwater Revival,...
Inače na Telemachu ima odličan kanal Rock of Ages |
Everyone is entitled to their own opinion, but not their own set of facts. |
|
|
5ypo
Average Member
Serbia
517 Posts
Member since 09/03/2017 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7289 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 29/07/2023 : 00:56:56
|
quote: Originally posted by vice
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by vice
Shaneru, ne priznajem ti opravdanje. Od stripofila očekujem da ima drugo rješenje.
Ma ja sam ti ona najrjeđa vrsta stripofila koja taj pojam shvaća doslovno, dakle kao ljubav prema stripu u smislu umjetničke forme/medija, a ne kao ljubav prema glancerima.
I dosta i od mene s off-topicom.
Nisan ni ja glancer frik, ali kao dio ove zajednice znaš koje stvari iritiraju ostale. Od tamo nekog zaposlenika kojeg boli k to očekujen, ali ne od nekoga kome je navodno stalo. To šta sad impliciraš da si ti pravi ljubitelj, a ne fejkerski bolesnik ka ja i meni slični je druga stvar.
Rekoh da neću više offtopičariti, ali vidim da si me krivo shvatio pa da se pokušam objasniti.
Ne znam zašto kažeš da mi je "navodno" stalo ni na što bi se to točno trebalo odnositi? Ako je riječ o samim stripovima do njih mi je stalo, ako je riječ o tome da ne budu oštećeni i do toga mi je stalo, no pritom očito imam drugačiji kriterij od nekih stripofila.
I tu dolazimo do onog što impliciram. Nije mi ni na kraj pameti pomisliti a kamoli tvrditi da sam ja "pravi" ljubitelj, a ti ili bilo tko drugi "fejkerski bolesnik". Samo sam aludirao na to kako među stripofilima ima puno onih kojima je izrazito važno da strip bude u takozvanom glanc stanju. Ja to poštujem, ali smatram pretjeranim i u svakom slučaju ne općim kriterijem prema kojem se treba voditi. Očiti primjer su upravo te naljepnice oko kojih se ovdje digla halabuka. Kao nitko ne bi kupio strip s naljepnicom, a da vam dam strip s kojeg sam ju danas skinuo nitko ne bi znao da je uopće bila zalijepljena.
U najkraćim crtama, maksimalno se trudim držati stripove u onakvom stanju u kakvom bih ih ja htio kupiti. I mislim da je to više nego dovoljno.
Back on topic.
Marko, što je sve promijenjeno/popravljeno u drugom izdanju?
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
Edited by - Shaner on 29/07/2023 00:58:59 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
kuzman
Junior Member
Croatia
347 Posts
Member since 25/02/2021 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2704 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7289 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
kuzman
Junior Member
Croatia
347 Posts
Member since 25/02/2021 |
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 20/08/2023 : 07:36:26
|
quote: Originally posted by markos
Prvo izdanje rasprodalo se u svega dvadeset dana što je za Fibru neviđen uspjeh, tako da je odmah pušteno u prodaju drugo izdanje. Kako je krenulo, ni ono neće dugo izdržati
Ako ovo nije znak da moraš izdati i ostale stvari od Kerca ... |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2146 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 22/08/2023 : 01:53:01
|
Ovo je odlično. Od korice do korice. Spomenik koji je za života sebi podigao Bane. Odličan balans humora, avanture, akcije, erotike. Samo pozitiva. Nisam naišao bukvalno ni na jedan deo koji bih preleteo. Nailazio sam na neke greške. Tipa u jednom kadru bolnička kolica imaju jednu registraciju u sledećem drugu. Pa provalim da je u pitanju datum. Pemzija- penzija... Kontam usput, kod Kate nema grešaka, tačno je onako kako je Bane hteo. Gramatika... Htela nehtela i slične stvarčice. Ali, objasnio je Bane u razgovoru, kako je išlo to sa lektorima... A opet, nešto je pravilno, kao roza slon. Al mi zvuči pogrešno. Roze slon, ili ružičasti slon, nekako mi mnogo prirodnije. Al to je par sitnijih tekstualnih zamerki, da ih ne nabrajam, ako su to uopšte zamerke. Ali ona scena kad Kata kreće na svoj prvi zadatak. Sa policama i knjigama u pozadini. Kakav je to mix naslova! Verovatno iz Banetove momačke sobe. Kad pomenuh momačko... Setih se kako je uneo svoj privatni život u ovo delo. Kroz par detalja. Mama kuva kafu dok ja i drugar crtamo... Pa jedna devojka upisuje slova, pa više mama ne kuva kafu, a ni jedna devojka nije više jedna devojka, nego supruga, koja sad kuva kafu i upisuje tekst. Pa ubacivanje životnih likova u strip... Označavanjem svake table, praćenjem vremenske hronologije, nekako smo dobili nešto sasvim lično. Tako nenametljivo sam pratio i Baneta uz Katu u ovoj avanturi. Humor je stvarno za pohvalu! Čak mi je i onaj IWantOut, za koji mu neki zameriše da je preterao, bio zanimljiv. "Uzgred, taj veo ti ide uz kožnu jaknu k'o pile na sise." I uopšte dijalozi zaljubljenih mačića su bili jako dobri. Ali, fore tipa one sa dvogledom! Daaaj... Kao dete od devet godina. :) I kako da se čovek ne nasmeje. Toliko glupa fora da je genijalna. :) I to ni ne može da smisli neko ko nije zadržao to dečije u sebi. Oblačići koji prate salto junaka... Upucani oblačići... Baš se vidi da je rađen strip sa merakom. I tako sam ga i čitao. Odlično je Kata karakterizovana. Iako je više gola nego obučena, psuje i radi mavaša geri bez gaća na sebi, ostane nekako seksipilna i stidljiva. Taj kontrast obične devojke i super devojke daje dodatnu čar čitanju. Od prelaza ponašanja do zaljubljivanja. Sve vreme preispituje sebe da li je ona u stvari ona što je bila ili je ona ta što je postala. Kad se čita ovako u cugu (doduše cug koji traje desetak- petnaest dana ) deluje još zaraznije. Lakše se prate promene u scenariju, dijalozima, crtežu kako serijal odmiče.
Jedan deo sam posebno analizirao i došao do zaključka da Bane nikako ne može da prelomi da li Kata ima srcoliko ili jabučasto dupe.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 22/08/2023 02:12:46 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
borg
Senior Member
Serbia
2146 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 23/08/2023 : 11:22:40
|
Šta ću Bane, ja se zaljubio u Katu! Ispisao bih pet strana, al se samocenzurišem. :) Ako budeš imao neki njen crtež viška, pošalji mi (ja plaćam poštarinu ;)) da je uramim i okačim na zid.
Inače, nisam prokomentarisao kraj. Ovo mi je jedan od najboljih nesvršenih završetaka. Sa onim poljupcem se zaokružuje priča. Naravno, život ide dalje... Katu čekaju brojne avanture... Ali nekako sam doživeo poslednje strane kao hepi end. Ispričanu priču. A ne kao na pola prekinutu priču. Ne znam kojim trikom, jer je priča bukvalno na pola presečena. Da sam mogao da zamislim idealniji završetak za Katu ne bih mogao. Ništa ja tu ne bih docrtavao.
Markos se potrudio oko izdanja. Papir, uvez, dizajn. Svaka čast! Ja sam listao, otvarao, zatvarao... I ne vidi se da je knjiga korišćena.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 23/08/2023 11:27:00 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 23/08/2023 : 11:33:49
|
Baš sam nedavno pročitao komentar na forum.hr kako je Cat Claw loše izdanje i kako Fibra generalno ima loš uvez:) |
Trouble will find me |
|
|
Tonto
Advanced Member
8319 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 23/08/2023 : 11:42:54
|
quote: Originally posted by Markos
Baš sam nedavno pročitao komentar na forum.hr kako je Cat Claw loše izdanje i kako Fibra generalno ima loš uvez:)
Svakakvih gluposti se moze procitati i na ovom nasem forumu, ali ovo je ipak neka druga razina. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
mmihoci
Senior Member
1103 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 23/08/2023 : 12:07:04
|
quote: Originally posted by borg
Šta ću Bane, ja se zaljubio u Katu! Ispisao bih pet strana, al se samocenzurišem. :) Ako budeš imao neki njen crtež viška, pošalji mi (ja plaćam poštarinu ;)) da je uramim i okačim na zid.
Inače, nisam prokomentarisao kraj. Ovo mi je jedan od najboljih nesvršenih završetaka. Sa onim poljupcem se zaokružuje priča. Naravno, život ide dalje... Katu čekaju brojne avanture... Ali nekako sam doživeo poslednje strane kao hepi end. Ispričanu priču. A ne kao na pola prekinutu priču. Ne znam kojim trikom, jer je priča bukvalno na pola presečena. Da sam mogao da zamislim idealniji završetak za Katu ne bih mogao. Ništa ja tu ne bih docrtavao.
Markos se potrudio oko izdanja. Papir, uvez, dizajn. Svaka čast! Ja sam listao, otvarao, zatvarao... I ne vidi se da je knjiga korišćena.
I još takva curetina se "zapali" za osrednjeg pajkana s trbuščićem.
Još kad bi Fibra i Bane uspjeli i Kobru složiti na sličan način jer u ovom slučaju od viška "spomenika" ne boli glava. |
|
|
Topic |
|