forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija od Golconde? Zašto ne?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/08/2023 : 15:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ono što je po meni VČ najviše pogriješio je sljedeće:
1) Trebali su odmah (2008) krenuti sa Zlatnom serijom
2) Trebali su slijediti originalnu numeraciju
3) Ako se već krenulo sa zasebnim junacima, trebalo je onda, recimo pola jednog izdanja Zagora ostaviti u originalnom izdanju, a pola izdati u ZS (naravno, sa origigi naslovnicom).
Tako bismo u ZS imali Zagora, Dylana i druge u redovnim brojevima (a ne ovako stalno ubacivati neke specijalne brojeve).
Znači Zlatna serija broj 1104 redovni Zagor, broj 1105 redovni Dylan Dog, 1106 Tex, 1107 Dampyr, pa onda ponovo 1108 Zagor i tako dalje.

To bi za nas kolekcionare bila velika stvar - hej nastavak Zlatne serije! Čovječe!

A onda poslije krenuti i sa LMS-om.

Međutim kad već nisu 2008., mogli su to napraviti 2018. kad su pokrenuli Zlatnu seriju. Ubaciti u nju Zagora, Dylana, Texa i, ne znam, Dampyra i krenuti od originalne numeracije.

A ne ovako - brojevi od početka, B-naslovnice i svega pomalo unutra.

E sad Golconda...bilo bi fora da krenu sa Zlatnom serijom i to sa originalnom numeracijom!
Naravno ako se može .
Ali ako imamo dva LMS-a mogli bi imati i dve ZS!
Ok, ne mogu unutra ubacivati VČ junake (Zagor, Dylan...) ali moglo bi se naći junaka koji bi išli unutra.
Vjerujem da bi puno ljudi to kupovalo.

Kaj velite ?

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

manhunter
Moderator

Switzerland
25978 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/08/2023 : 15:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da je VČ zaštitio naziv ZS. Na žalost.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/08/2023 : 15:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Ako je tako to bi bio veliki bed...

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 17/08/2023 15:49:12
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/08/2023 : 15:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Onda se uzme izvorni naziv, Zlatna Strip Serija.😎

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/08/2023 : 16:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ja sam je kao klinac dosta dugo tako i zvao:))
Ali može možda i Nova Zlatna serija ili tako nekaj. Pa kako je VČ krenuo sa Novim Lunov magnus stripom.
Mislim, možda stvarno ne može ni ta varijanta, ne znam...
Ali ako bi mogla...samo napišu gore desno na stripu "Nova" kao one ZS kaj su išle par brojeva i to je to.
Može i Extra Zlatna serija .

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1196 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 17/08/2023 : 16:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
Neloša ideja.
Ja bih popratio...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25978 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/08/2023 : 16:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Ali može možda i Nova Zlatna serija ili tako nekaj. Pa kako je VČ krenuo sa Novim Lunov magnus stripom.
Ali ako bi mogla...samo napišu gore desno na stripu "Nova" kao one ZS kaj su išle par brojeva i to je to.

Čisto sumnjam da bi to prošlo. Ako bi naziv prošao, žuta traka sigurno ne bi. A bez nje nema vajde. Pitanje je i koje bi junake stavili u tu ediciju. Jedino da uzmu prava na Mikija, Marka, Džudasa, stave Kerija i MV unutra...

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/08/2023 : 16:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Naravno, bez žute trake ništa.
Samo uz nju staviti još i natpis tipa "Nova" ili "Extra" i možda bi išlo. Pa i VČ-ovci imaju full sličan izgled origigi LMS-u.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7103 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 17/08/2023 : 16:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Bolje da postanu novi Dnevnik (ili tko je već izdavao to), stvore vlastiti brend s nekom prepoznatljivom oznakom, objavljuju svaki tjedan (ili dva, hajde) i ispišu povijest.
"Problem" je što su već pokrenuli LMS i što Veseli četvrtak drži prava na najpopularnije.
Što bi uopće tu stavili?

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 17/08/2023 16:39:29
Go to Top of Page

goodpaso
New Member

Serbia
179 Posts

Member since 03/05/2020

Posted - 17/08/2023 : 17:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Send goodpaso a Private Message  Reply with Quote
Mislim da nema materijala za novu seriju, iovako se "muce" sa junacima u LMS. Nije mi jasno bas oko sklapanja ugovora za strip junake,ne mogu da verujem da naprimer za Zagora ima pravo samo VC?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25978 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/08/2023 : 17:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goodpaso

Mislim da nema materijala za novu seriju, iovako se "muce" sa junacima u LMS. Nije mi jasno bas oko sklapanja ugovora za strip junake,ne mogu da verujem da naprimer za Zagora ima pravo samo VC?

Pa na šta bi to ličilo, kada bi nekoliko izdavača imalo pravo na jednog junaka? Ponekad dolazi do dogovora između izdavača, pa ova izdaju istog junaka, ali se onda izdanja dosta razlikuju (jedan ide na kioske, drugi je za kolekcionare, na primer), ali mislim da će se pre zatvoriti sve kladionice u Srbiji, nego da se VČ dogovori sa nekim drugim izdavačem.

Go to Top of Page

tomas.hokenberi
Average Member

Serbia
516 Posts

Member since 31/07/2017

Posted - 17/08/2023 : 17:26:36  Show Profile Show Extended Profile  Send tomas.hokenberi a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by goodpaso

Pa na šta bi to ličilo, kada bi nekoliko izdavača imalo pravo na jednog junaka? Ponekad dolazi do dogovora između izdavača, pa ova izdaju istog junaka, ali se onda izdanja dosta razlikuju (jedan ide na kioske, drugi je za kolekcionare, na primer), ali mislim da će se pre zatvoriti sve kladionice u Srbiji, nego da se VČ dogovori sa nekim drugim izdavačem.

Dovoljno je da zatvore samo Mozzart kladionice ;-)
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27573 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/08/2023 : 17:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Dogovori izdavača?
Ajd da mi je i to vidit...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/08/2023 : 17:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa to je i ispravan naziv.
Mogli bi krenuti sa brojem 6 u Novoj ZSS jer je Dnevnik to već izdavao😉

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/08/2023 : 17:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Mislim da trebaju krenuti tamo gdje je izvorna numeracija stala.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/08/2023 : 17:45:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim da trebaju krenuti tamo gdje je izvorna numeracija stala.

Pa nova zss je stala na broju pet, zato kažem od broja šest😉

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/08/2023 : 17:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Da ali cilj je da ova "Nova" ili "Extra" ZS ima numeraciju koja se nadovezuje na staru .

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/08/2023 : 17:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Cilj je da te zezam😉

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/08/2023 : 17:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Jbse:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/08/2023 : 17:53:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
😂😂😂
Ali realno, preostali junaci su taman u rangu spomenutih pet brojeva😂😂😂😉

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/08/2023 : 18:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Evo mogli su Traper Kerija staviti u tu ediciju. Ili nešto što nije nikada kod nas izlazilo. Evo, jel' još postoji ona izdavačka kuća Star comics koji su izdavali Lazarus Ledda? Ne mora svaki talijanski strip dolaziti iz Bonellija. Kažem, ta magična žuta traka sa numeracijom kako treba bi napravila da ljudi kupuju i izdanja koja inače ne bi ni pogledali. Trapera Kerija bi sigurno kupilo više ljudi da ima tu magičnu žutu traku s lijeve strane .

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/08/2023 : 18:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Svemirski patroldžija i Karabina Slim… bija je tu i onaj “maharadža” od Marcella, jel’ ono Crni konjanik?
Dr. Žistis eeeej to bi bilo TOP😬

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/08/2023 : 18:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Evo Nik Rajder za početak.
To je jedan.
Nathan Never izlazi u LMS-u jel'?
Ako ne, onda i njega ubaciti.
Ili zakaj ne nešto ovako:
https://golconda.rs/shop/boneli/creepy-past-1/

Ma našlo bi se stripova na bacanje za objavljivati.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/08/2023 : 18:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ignoriraš moje prijedloge🥲

Go to Top of Page

Anto_123
Average Member

787 Posts

Member since 16/01/2015

Posted - 17/08/2023 : 18:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Anto_123 a Private Message  Reply with Quote
A zašto ne kompletna stara ZS od broja 1 , zamijeniti samo naslovne koje nisu pripadale pojedinim pričama. Dakle žuta traka pod obavezno tj. što vjerniji izgled izvornoj ZS. ja ne bih preskočio ni broja...ah te puste želje. Ovo novo je i tako lupanje po starom , većim dijelom. Nema tog stripaša koji nije barem nešto pročitao ili ima od NZS LMS i NLMS u drugim izdanjima. Pa ako je već tako onda bolje sve od početka s tim da se popratni sadržaj ne mora ubaciti pod obavezno. Niti Bonelli format nije na odmet. Ne znam šta im znači onih ukradenih 1 cm pa poslije moraš raskrečiti strip da pročitaš sve. VČ-ku zamjeram samo ovu igru sa naslovnicama. Morale su ići originalne na žutu traku ,makar ima i domaćih koje su bolje, ali većim dijelom ne. I sad kada su stavili LMS br 4 u originalu sad mi je još više krivo zbog onih gluparija na broju 13 NZS a nisu htjeli staviti originalnu naslovnu na taj broj.Evo kako lijepo izgledaju Leteći Holandez i njegov nastavak
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/08/2023 : 18:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Renky:
Da i to besramno .

Nego ontopic:ja ovaj strip od Golconde (creepy past) vjerojatno nikada ne bih uzeo ali da se pojavi u Zlatnoj seriji sigurno bih.

Anto:
Ma to bi bilo prekomplicirano. Npr. prvi broj ZS-a Tex:Četiri obračuna uopće nije Teks nego neki drugi junak. Tex se u stripu pojavljuje tek kasnije i to pod naslovom epizode Sudija Kolt. Ići sad kopirati te stare kupuse ne bi imalo smisla a i nije fora kao sa nastavkom od broja gdje je stara ZS stala.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.43 seconds. Snitz Forums 2000