Vrijeme je za novu najavu. Neću još davati točan datum (iskustvo me naučilo drukčije ) no trebalo bi biti vani do CRŠ - Zagreb Comic-cona.
Radi se, naravno, o Čuvarima Masera, Massimiliana Frezatta!
Integralno izdanje koje sadrži svih 6 albuma serijala i brdo dodataka Format: 21,5 X 28 cm Broj stranica: 376 Prijevod: Matija Sinković Papir: 135 gr sora mat Tvrde korice Kolor Cijena: 45 EUR Osigurana worldwide prava
Ohohoho, lepe vesti! Konačno Frezzatto na ovim prostorima u albumskom izdanju. Što se mene tiče, ovo će biti izdanje godine... Inače, nije ceo serijal u ovih 6 svezaka, Massimiliano je napisao još dve epizode koje posle ipak nije i sam crtao. Ali, s obzirom da i nisu nešto previše cenjene, i ovih 6 originalnih je puna kapa. Bravo za OZ!
Ohohoho, lepe vesti! Konačno Frezzatto na ovim prostorima u albumskom izdanju. Što se mene tiče, ovo će biti izdanje godine... Inače, nije ceo serijal u ovih 6 svezaka, Massimiliano je napisao još dve epizode koje posle ipak nije i sam crtao. Ali, s obzirom da i nisu nešto previše cenjene, i ovih 6 originalnih je puna kapa. Bravo za OZ!
Imaš pravo, nepotpuno sam se izrazio. Ovdje su sakupljeni svi albumi originalnog serijala. Postoji još taj jedan (7-mi), koji je kao trebao biti početak nekog novog ciklusa, ali to izgleda nije nikad zaživjelo. Na taj album ovi moji francuzi nemaju prava, inače bih i njega uključio u ovo izdanje.
Imaš pravo, nepotpuno sam se izrazio. Ovdje su sakupljeni svi albumi originalnog serijala. Postoji još taj jedan (7-mi), koji je kao trebao biti početak nekog novog ciklusa, ali to izgleda nije nikad zaživjelo. Na taj album ovi moji francuzi nemaju prava, inače bih i njega uključio u ovo izdanje.
Nije neka šteta, priča je zaokružena u ovih 6, biće sasvim dovoljno.
Sjećam se da sam jednom čitao neki nasumični album iz tog serijala. Nije me bio nešto impresionirao ali crtež je bio lijep. Mogao bi ovo biti jedan lijepi, opuštajući fantasy
Još nije, ali hvala na.pitanju. Čekam materijale od amera pa da se polako krene puniti prva trilogija. Javit ću svakako čim to bude u nekoj finalnoj fazi.
Iako ima tvrdoukoričene Heavy Metal verzije rado ću kupiti i ovo integral izdanje...
Nadam se da će prijevod biti dobar jer sam se navikao na englesku verziju :)
Što se prijevoda tiče, autor nam je bio zabranio korištenje engleskog prijevoda jer su navodno dosta toga preveli po svome i time narušili njegovu viziju. Prijevod je rađen iz francuskog integrala koji je vjernije pratio originalni tekst.
Maser je skračenica koja bi grozno zvučala da smo išli baš u prijevod naziva pa smo se morali snaći s originalnim nazovom. Puno značenje je prevedeno kao Memorijski arhiv spoznaja eonskih razdoblja.
To je zapravo sfera koja čuva cjelokupno znanje čovječanstva pa sad peripetije oko toga (da ne spoilam previše).
Ako se ponovo ne dogodi Vrana i ako neće biti kašnjenja za Interliber bi trebalo izaći:
Bone: Logorske priće - u originalu Tall tales. Kratke priče iz Bone svijeta u kojima sudjeluju neki već poznati i neki skroz novi likovi poput Velikog Johnsona Bonea.
Druga Interliberka najava je Afro samuraj - manga mini serijal od dva dijela Takashija Okazakija. Priča o krvi, osveti, putovanju i odlučnosti. Prema Afro samuraju je snimljena i uspješna animirana TV serija.
Odmah će izaći oba nastavka tako da će mini serijal biti kompletan.
1. Eric Herenguel: The Kong crew knjiga 2 - nastavak i završetak sage o Kong Crewu 2. Dan Barry Flash Gordon: Ledeni grad, Smrtonosni planet i Izgubljeni kontinent - novinski stripovi o legendarnom junaku Flashu Gordonu 3. Luis Sepulveda i Cever: Galeb i mačka koja ga je naučila letjeti - predivno nacrtana moderna basna jednog od najpoznatijih čileanskih pisaca 4. Jeff Smith: Bone saga - knjige 1-3 - cjelovita Bone saga podijeljena u tri trilogije 5. Jeff Smith, Tom Sniegoski i gosti: Bone: Nove logorske priče - još vrckastih kratih priča iz Bone svijeta 6. Jeff Smith, Charles Vess: Rose - prequel serijala Bone u kojem je glavni lik princeza Rose 7. Joe Madureira: Battle Chasers - fantasy steampunk ep o skupini nejverojatnih heroja koji moraju spasiti svijet (a što drugo) 8. Wes Craig, Rick Remender: Deadly class - nabrijan, krvav i totalno cool young adult serijal 9. Enrico Marini: Gipsy integral - cijelokupna saga o Gipsyu u jednom integralu 10. Enrico Marini: Raptori integral - cijelokupna saga o Raptorima u jednom integralu
To je to (za sada). Uskoro možda još lijepih vijesti.