Author |
Topic |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 02/10/2023 : 11:08:22
|
Narode, nekoliko problematika oko mp3 muzike koju hocu da nabudzim na fles:
1. Gde skidate mp3 muziku u valjanom kvalitetu? 2. Imam ovaj youtube premium i kliknem na download i samo mi prebaci klip u tu sekciju ali ne mogu nista da radim sa njim? To nije download na racunar vec nesto trece?
|
Patricia hic mea totus mundus est |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 02/10/2023 : 11:30:01
|
Ovo: https://yt2mp3.info/?l=en
Kopiraš link s youtubea, pričekaš da web stranica to "ripa", odabereš kvalitetu u kojoj želiš downloadati (pogledaj dolje na slici) i to je praktički to. Koristim ovaj sistem već dugo. Šta se tiče općenito muzike, kompletnih albuma i slično, Rutracker (link) je odličan, ima praktički sve. Tu se downloada preko torrenta... Za direktan download bez torrenta nemam pojma.
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25269 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6250 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 02/10/2023 : 13:02:50
|
quote: Originally posted by sawitch
Thanks.
Sad jos da skontam moze li se nesto direkt preko YT premiuma uraditi.
A hebate ovo sa online konverterima, zavisi koji browser koristiš na kompu. Odi u ekstenzije/proširenja i instaliraj neki .mp3 downloader. Možeš i videe skidati tako. Kada instaliraš, dobiješ npr jdeno dugme negdje na YT stranici i samo tamo klikneš, odabereš kvalitetu koju želiš skinut i to je to.
Isto tako toplo preporučam svima bez premiuma da si instaliraju sponsorblock u browser (ima ga za sve browsere) jer je bolji od premiuma a Đ je. Em blokira sve reklame, em preskače introe/outroe, non music dijelove muzičkih spotova, reklame koje sam jutjuber ubacuje unutar videa (gdje npr jutjuber samo odjednom počne trkeljat o VPNu i slično), one podsjetnike da date like i da se pretplatite... ugl jako moćno i radi savršeno.
Za android mobitele tu je Youtube revanced koji ima sponsorblock u sebi, a za tv sa androidom i android tv boxove tu je smarttube next koji ga isto ima. Ugl sam iOS-ovci nemaju skoro niš protiv reklama (ima ga Brave browser, ali treba YT gledat unutar njega što je malo nezgrapno). |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 02/10/2023 13:06:16 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6250 Posts
Posted - 02/10/2023 : 13:12:33
|
Evo ovo je samo mrva ekstenzija za FF koje mi je ponudilo, neki put ne rade sve, ali naći će se nešto što fercera:
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4524 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6250 Posts
Posted - 02/10/2023 : 14:33:33
|
quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
preporucujem JDownloader
Ovo je odličan prog za download općenito, ali to mu je opet komplikacija.
Sawitchu izguglaj si kako na Chrome instalirati ekstenzije i onda kada dođeš do tog dijela tamo si fino ukucaj YT MPR download i izaberi neki, instaliraj, probaj radi li na 1 klik, ako ne makni ovog i instaliraj drugi... Doslovno 2min posla. Ja sada ne znam napamet, a i ja sam ti FFovac, ne volim chrome, samo Brave može proć.
EDIT: Ovo sve važi za komp, na iphone zaboravi tj ne znam. Ja to sve na kompu, a na mobove poslije iskopiram.
EDIT 2: OK, zaboravi na ikakvo jednostavno riješenje na tom guglovom đubretu. Zabranjeno je sve što im se ne sviđa. Sada probao na Brave-u. Prvo treba instalirati ekstenziju koja podržava FF ekstenzije i onda neku od njih. Rokaj preko ovih linkova od Pake i ekipe ako koristiš Chrome. Inače topla prepruka je da se barem prebaciš na Brave, to ti je isto inačica Chrome-a samo sa naglaskom na privatnost. Naravno, ako ti je bitno da si skineš s vrata silnu googleovu telemetriju. ;)
|
Edited by - DiSkAcH on 02/10/2023 14:50:41 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25269 Posts
Posted - 02/10/2023 : 15:33:54
|
quote: Originally posted by kimba
Nije li skidanje muzike kao i stripova ilegalno. Ne radi li se ovdje o dvolicnosti.
U zemlji u kojoj živim skidanje filmova, muzika i sličnog NIJE ZABRANJENO, ukoliko se to radi u privatne svrhe. Tako da mi nemoj o dvoličnosti, ok? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
Posted - 02/10/2023 : 15:56:09
|
Ne mogu nista od ekstenzija da instaliram :( Firmin laptop i stoji da je "managed by your organization."
|
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6250 Posts
Posted - 02/10/2023 : 16:53:12
|
Ne mogu nista od ekstenzija da instaliram :( Firmin laptop i stoji da je "managed by your organization."
I bolje, tako je i kod mene u firmi, a ja sam onaj koji ti to opravlja, tako da ovako imamo puno manje problema.
Ugl, rokaj preko onih linkova i online konvertera ako nemate složen neki proxy koji ti sve živo brani kao kod nas npr.
Ili jednostavno skini muziku od doma sa svog kompa i samo prekopiraj...ako ti je otključan USB, a za sve ostalo tu je google Drive, ako vam naravno daju pristup (ako radi YT vj rade sve googleove usluge).
Sjetim se jedne kolegice kojoj sam našao u My Docs prve 4 sezone GoT...i pitam šta je ovo? A ona, kao to malo gledamo kad je dosada...ccc
U digitaliji ništa nije privatno. A pogotovo u velikim sustavima. Sve se vidi. ;)
I najjači i najjednostavniji hint je da si složiš playlistu na YT i BTK, neka Dara i Ceca rokaju u pozadini dok ugovaraš poslove. |
Edited by - DiSkAcH on 02/10/2023 16:59:38 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25269 Posts
Posted - 02/10/2023 : 17:34:56
|
quote: Originally posted by manhunter
Nije li skidanje muzike kao i stripova ilegalno. Ne radi li se ovdje o dvolicnosti.
U zemlji u kojoj živim skidanje filmova, muzika i sličnog NIJE ZABRANJENO, ukoliko se to radi u privatne svrhe. Tako da mi nemoj o dvoličnosti, ok?
Ma sta mi napisa, to je svagdje zabranjeno. Cuj u privatne svrhe,pa po toj logici svi skidaju u privatne svrhe. Skini album od Bruce Springsteen recimo ,pa reci njegovom agentu da je to u privatne svrhe.
Čuj, skini mi se, može?
U Švajcarskoj je LEGALNO skidati knjige, muziku i filmove! I gotovo. Jedino je zabranjeno skidanje softwarea i igrica. Idi na Google pa proveri i prestani da se blamiraš ovde, može? |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25269 Posts
Posted - 02/10/2023 : 19:57:05
|
Pises gluposti kao sto sam ti rekao.
Zvanična stranica švjacarske službe za zaštitu potrošača:
https://www.konsumentenschutz.ch/online-ratgeber/ist-downloaden-in-der-schweiz-legal/
Google prevod
Htjeli biste preuzeti filmove, serije, glazbu ili knjige – drugim riječima, spremite autorska djela na svoje računalo. Je li to dopušteno u Švicarskoj?
Kao i kod strujanja, ovdje vrijedi sljedeće: glazba, filmovi i druga djela također se mogu legalno preuzimati s besplatnih portala za privatnu upotrebu u Švicarskoj (čl. 19. st. 1. lit. a Zakona o autorskim pravima URG).
Iznimka: računalni programi
Zabranjeno je preuzimanje računalnih programa poput igara za računala ili konzole (čl. 19. st. 4. ZOO-a).
Mogu li preuzete datoteke kopirati na medij za pohranu (USB stick, CD, itd.)?
Važno je razlikovati jeste li datoteke preuzeli besplatno ili se radi o plaćenoj ponudi.
S besplatnim ponudama na internetu možete slobodno koristiti djela za privatnu upotrebu u okviru zakona, uključujući i njihovo umnožavanje (čl. 19. st. 1. lit. a ZOO).
Kada platite za Radove, sklapate ugovor s Pružateljem. U tom slučaju odlučujući su opći uvjeti poslovanja (OU, „mala slova“). Tamo se često reguliraju prava korištenja, primjerice smijete li i koliko često kopirati sadržaj. U pravilu bi pravo korištenja u ovom slučaju trebalo biti šire nego kod besplatnih ponuda.
Dodatne informacije o temi možete pronaći ovdje:
Mogu li glazbu, filmove ili druga djela učiniti dostupnima (uploadati) na internetu?
U Švicarskoj je protuzakonito postavljati glazbu, filmove ili druga djela na internet i učiniti ih dostupnima svima bez izričitog dopuštenja autora. Svatko tko to ipak čini čini kazneno djelo (čl. 67. st. 1. ZOO-a)!
Budite oprezni prilikom preuzimanja: neki pružatelji usluga imaju postavke koje vam omogućuju automatski i simultani ponovni prijenos datoteka koje su već preuzete tijekom preuzimanja. To znači da možete neopaženo i nenamjerno počiniti kazneno djelo.
Dakle, primijetite
Preuzimanje je općenito dopušteno – s izuzetkom računalnih programa. Učitavanje je općenito zabranjeno.
|
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25269 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25269 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25269 Posts
Posted - 02/10/2023 : 20:12:36
|
Očigledno si nepismen, pa ne znam kako da ti objasnim drugačije. Čitaj tamo polako, više puta, možda nešto i shvatiš. Ili pitaj nekoga u blizini da ti pomogne. |
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25269 Posts
Posted - 02/10/2023 : 20:51:49
|
A jebote idi raspravljaj negde drugo o pitateriji.. Unisti topic.
U pravu si, moja greška. Šta ću kad me povede rasprava...
Kako god, nemoj da skidaš stripove. I ni ovo drugo, osim ako nisi u Švajcarskoj. |
|
|
|
|
Topic |
|