going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/10/2024 : 07:17:44
|
Nabavio sam ovaj strip iskljucivo zbog crteza crtaca Brünoa kog sam zavoleo jos pre vise od 10 godina citajuci prvi album Tajlera Krosa u izdanju meni izuzetno drage ali kratkotrajne izdavacke kuce Padore. Strip T`zee imam vec neko vreme ali nikako da krenem sa citanjem jer me je odbijao mali broj komentara na temi koji su vecinom bili ili negativni ili umereno pozitivni i to sto je scenario potpisao meni nepoznati scenarista Appollo a ne Nury na cije ime sam navikao da vidim na naslovnoj strani pored imena Brünoa.
Medjutim moj otpor prema stripu bio je u potpunosti neosnovan. Radi se o sjajno ispripovedanom stripu kako crtacki tako i scenaristicki, zabavno i pitko ali nikako povrsno, ovaj strip na izuzetan nacin govori o realnosti politicke situacije mnogih drzava u Africi ali i svugde u svetu, ovaj strip govori o tome sta je demokratija i da li postoji, o borbi za moc, borbi za uticaju, o tome kako je lako filozofirati o politici u Parizu a kako je tesko preziveti u zemlji gradjanskim ratom razorenom. I na kraju zavrsnog cina tragedija poprima svoj pun domet i Appollo i Bruno sjajno poentiraju ironicnim krajem koji me je cak naglas nasmejao. Odlicno!
Prepocurucujem ovaj strip svima, nemojte imati predrasude nego ga procitajte, a posebno ga preporucujem onima koji vole Brunov crtez, preporucujem onima kojima se svidela Katanga i svima koji vole politicke trilere isprepletane sa licnim dramama ljudi zatecenih u tom trileru i preporucujem ljubiteljima tragicnih ali realisticnih prica, ovavkih prica smo se mnogo nagledali i to ne tako davno i ne tako daleko.
9,5/10 |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6206 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 05/11/2024 : 21:13:20
|
Ne znam što su autori namjeravali s ovim stripom, ali što god da jesu - barem kod mene - nisu uspjeli. Ovo mu dođe kao neki dokumentarac sa dodatkom sudbine par likova koji su isto kao da ih nema , jer ne rade baš ništa. Dakle potpuno nebitni. Plus ta neka tobožnja ljubavna priča između diktatorove mlade žene u sina - ja o tome ne vidjeh apsolutno ništa. Njih 2 gotovo da se i ne susreću i nemaju nikakvog kontakta. Prvi dio i histerija oko toga da li je diktator umro ili ne me podsjetio malo na Staljinovu smrt.
Ostaje u kolekciji samo zbog Bruna. Sigurno njegov najlosiji strip. |
Bond.James Bond. |
Edited by - Aco on 05/11/2024 21:15:56 |
|
|