Author |
Topic |
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1702 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 27/11/2023 : 08:27:35
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by KuntaKinte
Pravda za Paku! Kad je Kolorka krenula i ja sam krenuo: "Moram ih imati sve!" A onda vremenom, počeo da preskačem. Možda su to "Samo dobri stripovi", ali jednostavno nisu svi za mene. Evo, sad sam na nekih 140, pročitao sam još jedno 70, 80. I da, dosta bitan faktor: sada ponekad preskačem jer jednostavno nemam više gde da smeštam stripove. A to je samo Fibra. Ne kupujete od drugih izdavača? Ko ima toliko mesta?
Bajdvej, mislim da je ovo ipak tema o Brazdi.
Opet ti se svede pitanje na nofce. Da imas love ne bi ti falilo prostora jerbo bi kupija veci stan ili kucu.
Prvo, mislim da nije pristojno da se ovde raspravlja ko koliko ima para. Drugo, šta, treba da kupim veći stan da bih imao gde da stavim stipove? Mislim, stvarno?!? Traće i najbitnije, Pakin post koji je pokrenuo diskusiju je o tome da li ima smisla kupovati SVE Kolorke i bio pitanje o "stripovskom ukusu", a ne o tome čiji je najveći. |
Dosta je bilo praštanja! |
Edited by - KuntaKinte on 27/11/2023 11:35:26 |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1187 Posts
Member since 03/12/2014 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10418 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 27/11/2023 : 09:42:38
|
quote: Originally posted by Shaner
Ajd' nemojte zezati Paku. Ako se i nije najspretnije izrazio, poanta mu stoji. Jedno je ljubav prema stripu kao umjetničkoj formi, a drugo skupljanje stripova. Kod većine nas drugo prati prvo, ali ne mora.
quote: Originally posted by KuntaKinte
Pravda za Paku! Kad je Kolorka krenula i ja sam krenuo: "Moram ih imati sve!" A onda vremenom, počeo da preskačem. Možda su to "Samo dobri stripovi", ali jednostavno nisu svi za mene. I da, dosta bitan faktor: sada ponekad preskačem jer jednostavno nemam više gde da smeštam stripove. A to je samo Fibra.
Potpisujem ovo iznad.
Među Fibrama za mene ima sve više naslova koji su mi sasvim dovoljni za jedno čitanje (a istini za volju nađe se poneki naslov koji se teško i jedanput pročita). Tako da bi kupovina bila besmislena (zbog troška i poslije preprodavanja koje me zamara), a srećom tu su knjižnice.
Plus, ima i drugih izdavača sa meni zanimljivim naslovima koje također kupujem, a prostorno sam ograničen. |
|
|
Odoakar
Junior Member
492 Posts
Member since 04/02/2017 |
Posted - 27/11/2023 : 09:57:24
|
quote: Originally posted by ivanl
Biblioteka Kolorka zasluzuje prvenstveno da je ima svaki zaljubljenik u strip, cjelokupnu. Od 'A' do 'Zeta'! To jest od prve do 272, za sada, jer zazelimo joj dugi zivot. Hrbati su tu nebitni, to jest manje vazna stvar, iako su retro i imaju svoj stih. U biti, prava su i u punom smislu rijeci; Kolorka. Za svu ostalu informaciju i konzultaciju s police tu je broj, autor, naslov. Sve po propisu, redu i pravilu. U stvari, to je i najbolja i najvaznija biblioteka koja se ikad pojavila na ovim prostorima, a i mnogo sire i dalje, iskreno kazano... uz Orku, (kao i njihove 'Specijale'), cini nevjerovatno stripovsko blago koje 'zove' na repetativno iscitavanje.
Znači tebi se sviđaju Svjetla Amaloua i Šuma djevica? Ti su isto obavezni za kolekciju?
|
|
|
vukozec
Advanced Member
4996 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4411 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 27/11/2023 : 10:11:19
|
Htio sam se i ja upisati kao crnobjelaš ali sam bacio pogled na police i shvatio da Kolorki imam puno puno više od Orki.
Btw na ovom topiku me najviše šokiralo ovo:
quote: Originally posted by matori paraliticar Sto se tice boja na hrbtu pokusao sam se dati u samoubilacku misiju popisati koje su boje za svaki broj kolorke .. i naravno ubrzo odustao.
... i šaptom pade Brojadin.
Btw2: nećemo slike kolekcija. OĆEMO SLIKE TAKUJINA! |
Bok, kako si.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 27/11/2023 : 10:34:08
|
quote: Originally posted by Cromwell
Htio sam se i ja upisati kao crnobjelaš ali sam bacio pogled na police i shvatio da Kolorki imam puno puno više od Orki.
Pa kad u ediciji ima puno vise stripova
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by NESVRSTANI
kolorka je ionako precijenjena. Orka je zakon.
Rijetko zboris u zadnje vrijeme, ali samo istinu.
Podrska za Orku! Samo da nam je sve vise stripova u njoj.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
night
Senior Member
Serbia
1667 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 27/11/2023 : 10:37:46
|
Meni je Kolorka smeštena u dve police, plus gomile po kući, čak je i žena pristala da u spavaćoj sobi držim deo.
Nego, ako neko hoće da se otarasi Papka i Fotografa neka mi se slobodno javi, jurim to već par godina. |
|
|
vukozec
Advanced Member
4996 Posts
Posted - 27/11/2023 : 10:59:11
|
quote: Originally posted by Poli
Točno tako. Nije najvažniji kumulativni broj koliko imaš (odnosno koliko si pročitao), već koliko u postotku si koje edicije pročitao ;) Tu se vidi gdje srce zapravo leži ;) |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 27/11/2023 : 11:06:59
|
quote: Originally posted by jaki
kolorka je ionako precijenjena. Orka je zakon.
Ne bi da neznaš da mi je Orka draža?
Long live Kolorka! Dobro,nije ni Orka za baciti. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 27/11/2023 : 11:41:56
|
quote: Originally posted by petarStripovi10
Skupljati sve kolorke je samo za prave stripovske sladokurce.
Erektivna disfunkcija? U koloru... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 27/11/2023 : 11:47:59
|
quote: Originally posted by Odoakar
Biblioteka Kolorka zasluzuje prvenstveno da je ima svaki zaljubljenik u strip, cjelokupnu. Od 'A' do 'Zeta'! To jest od prve do 272, za sada, jer zazelimo joj dugi zivot. Hrbati su tu nebitni, to jest manje vazna stvar, iako su retro i imaju svoj stih. U biti, prava su i u punom smislu rijeci; Kolorka. Za svu ostalu informaciju i konzultaciju s police tu je broj, autor, naslov. Sve po propisu, redu i pravilu. U stvari, to je i najbolja i najvaznija biblioteka koja se ikad pojavila na ovim prostorima, a i mnogo sire i dalje, iskreno kazano... uz Orku, (kao i njihove 'Specijale'), cini nevjerovatno stripovsko blago koje 'zove' na repetativno iscitavanje.
Znači tebi se sviđaju Svjetla Amaloua i Šuma djevica? Ti su isto obavezni za kolekciju?
O Sumi djevica se poprilicno negativno pricalo, meni to nije toliko lose, ima kod Fibre i gorih stvari. Uostalom sto fali crtezu Beatrice? Meni nista.
Svijetla Amaloua su jos i bolji uradak. Takoder mogu reci, ima kod Fibre gorih stripova/albuma.
Da naravno da su obavezni. Zamisli samo da imas 272 Kolorke a nemas brojeve 123 i 161, primjerice... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 27/11/2023 : 11:51:35
|
Mislio sam da je u ovom topicu riječ o stripu "Brazda", a ne o Kolorkama općenito...))
Ali dobro, kad ste već počeli...Ha opet možda bi "Markos nam se nešto ućutao" bio bolji topic za ovu raspravu.
Al' ajde:)) |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 27/11/2023 : 11:59:14
|
quote: Originally posted by vukozec
quote: Originally posted by Poli
Točno tako. Nije najvažniji kumulativni broj koliko imaš (odnosno koliko si pročitao), već koliko u postotku si koje edicije pročitao ;) Tu se vidi gdje srce zapravo leži ;)
U principu je najbolje, a bogme i najbitnije; procitati sve! Pa onda tocno znas sto ti valja a sto i ne bas... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 27/11/2023 : 12:01:42
|
quote: Originally posted by mladjo
Mislio sam da je u ovom topicu riječ o stripu "Brazda", a ne o Kolorkama općenito...))
Ali dobro, kad ste već počeli...Ha opet možda bi "Markos nam se nešto ućutao" bio bolji topic za ovu raspravu.
Al' ajde:))
Istina. Ali kad bi 'nesretna' Brazda dobila ovoliko stranica komentara. Ovako ce biti rekorderka. Je li, ili nije; Kolorka... |
|
|
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 27/11/2023 : 17:51:02
|
Iako se slažem da ne treba imati sve kolorke ( ja ih imam 150), mogu reci da mi je šuma djevica dobar strip i nekoliko puta sam ga vec procitao dok s druge strane ima dosta naslova koje me ili nisu privlacili ili mi se nisu dopali pa ih ni nemam u kolekciji. Sto bi rekao anto, 100 zena 200 sisa pa mi je glupo da se neki naslov navodi kao ultimativno smece. Mozda tebi ali ne nuzno i drugima.
Inqce u orki koje drzim mozda ima vise stripova koji mi nisu nesto. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10289 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 27/11/2023 : 18:09:28
|
quote: Originally posted by Kerempir
Iako se slažem da ne treba imati sve kolorke ( ja ih imam 150), mogu reci da mi je šuma djevica dobar strip i nekoliko puta sam ga vec procitao dok s druge strane ima dosta naslova koje me ili nisu privlacili ili mi se nisu dopali pa ih ni nemam u kolekciji. Sto bi rekao anto, 100 zena 200 sisa pa mi je glupo da se neki naslov navodi kao ultimativno smece. Mozda tebi ali ne nuzno i drugima.
Inqce u orki koje drzim mozda ima vise stripova koji mi nisu nesto.
Generalno, slažen se da je teško nešto proglasit ultimativnin smećem, ali to nije slučaj sa "Šumon". Šuma djevica je baš smeće od stripa. Ne pričan o ukusima nego čisto zanatski. Ne da mi se puno na "Brazdi" filozofirat o "Šumi" ali ono je loše napisano i amaterski nacrtano. Da ne crta žena, ne bi nikad otišlo u štampu. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 27/11/2023 : 19:38:55
|
Mislio sam da smo gotovi sa nadogradnjom ovog topica, ali ima biti da smo dobro zabrazdili. A opet, Brazda je to. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 28/11/2023 : 10:25:39
|
Evo, da se vratimo temi... tko je vec procitao Brazdu u Kolorki sada, a da je nije jos citao prije i kakvi su prvi dojmovi?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
Posted - 28/11/2023 : 10:37:56
|
Meni je Brazda odlična ali ja volim takve stripove(Valerijan,Orbital)... A čita sam sve ovo prije tako da još nisam ponovio gradivo u Fibrinom izdanju. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 28/11/2023 : 10:54:51
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Ček, kako vama ti stripovi stoje posloženi? Šta ne znate gdje vam je koji?
Kod mene u jednoj sobi preuredjenoj u police samo za stripove i sve je uredno slozeno. Naravno da znas gde mi je koji strip tacnije edicija. Ali ko ce popamtiti koje su boje na preko 200 kolorki??
Ma nisam mislio na lokaciju, nego kojom logikom ih slažete. Ti očito po broju.
Meni su stripovi (osim Bonellija) složeni po autorima neovisno o ediciji, te jedni uz druge stoje stripovi autora istog govornog područja i/ili sličnog stila.
Prvo sam se sablaznio, pa onda se sjetio da radiš u knjižnici. Tamo vas uče takvim blasfemijama, pa ih se onda valjda pridržavate i doma. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8584 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 28/11/2023 : 11:36:10
|
...i meni su stripovi bili slozeni po autorima cili zivot (kako drukcije) dok prostor na policama nije poceo zahtjevati drukcije. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 28/11/2023 : 12:25:53
|
Pa meni su uvijek bili po izdavačima, nisam o tome ni razmišljao toliko dok nisam vidio kako ih slažu u knjižnici. Ali evo, ovo je prvi put da čujem da ih ljudi tako drže i kod sebe doma. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
vukozec
Advanced Member
4996 Posts
|
Topic |
|