Author |
Topic |
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/01/2024 : 13:04:48
|
Imaš ti Sale vrimena za tu gomilu pizdarija. Izbaci sve osin 1. i 2. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40350 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 09/01/2024 : 14:46:33
|
:D Nemam ja vremena da se ozbiljno bavim svime tim, ali volim. Pa polako. Ali dosta toga volim..
Na primer topperi iz bioskopa, imam verovatno preko 450 razlicitih. To je na primer mnogo lep hobi. To usputno kad idem u bioskop pa kupim.. Ne zahteva vreme. Najvise uzimaju vremena knjige i stripovi. A i najvise para. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 09/01/2024 : 15:03:33
|
quote: Originally posted by sawitch
Ja imam milion hobija ali malo vremena, bas volim dosta stvari:
1. Stripovi (tu sam skupio sve sto me je zanimalo i sada samo pratim novitete. Trosak veliki zbog kvaliteta koji ganjam u vidu Libellusa i Fibre ali sibam) 2. Knjige (preko 2000 knjiga samo kod mene, ako izuzmem one kod roditelja u selu. Citam redovno ali ne koliko bih voleo) 3. Slagalice - puzzle (redovno sastavljam slagalice jer to je stvarno lek za stres. Imam uramljenih u kuci preko 50) 4. Figurice (topperi iz bioskopa, one zvucne price, Teks kolekciju itd. Bas volim imati interesantnu figuricu) 5. Modeli (sastavljao sam ficu iz 100 brojeva nekog casopisa, sada je to Iron man. Ali imam jos nekoliko Ravelovih modela koji cekaju sklapanje) 6. Markice (Picim i to kada se setim. Ako vidim na netu neku lepu nekad kupim ili u posti ali dobra mi je Tomina ideja da skupim iz svake drzave pa bih mogao to da postavim kao cilj) 7. Neki originali filmova (sada treba da mi stigne iz Irske komplet Gospodara prstenova sa onim figurama Argonata, Goluma i Minas Tirita) 8. Neke lepe starudije iz Stare Jugoslavije (tu nema sta nema, privesci, statute, igracke itd.) 9. Partizanove zastavice, privesci, knjige, kalendarcici, bedzevi, salovi itd. 10. Albumi i slicice (tu mi jos fali nekih stvari iz '90-ih ali naci cu. Hocu da skupim i sve albume Zivotinjskog cartsva od Krasa)
Verovatno sam nesto i zaboravio na brzinu ali to bi bilo okvirno :) Ne racunam utakmice jer mislim da imam bar 500 Partizanovih utakmica na stadionima i halama do sada :)
Svaka čast |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Posted - 09/01/2024 : 15:10:15
|
Kao dijete skupljao: -značke -limenke piva -upaljače -sportske revije, časopise, članke o Hajduku... -ulaznice sa sportskih događaja
Danas, uz stripove: -knjige, posebno publicistika iz domene povijesti -vrećice šećera (1680 različitih) -odabrane albume i sličice -militarija, različiti artefakti -numizmatika, recimo hobi u startu -memorabilije vezane uz Tolkiena |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Posted - 09/01/2024 : 15:14:09
|
Prijatelj, stripofil, nije na forumu, recimo i to, pored stripova sakuplja makete, alkoholne i bezalkoholne male bočice pića, značke, puzzle, poštanske markice...
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 09/01/2024 : 15:34:37
|
Ja jednostavno ne znam i ne mogu reci koliko sam alkoholnih bocica, boca i demizana sakupio u zivotu... Nema im kraja. Mozda je to i svjetski rekord, ali kazem, nazalost nema evidencije. Sjecanja su zato uvijek tu. A koliko jos... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Posted - 09/01/2024 : 17:51:48
|
Ranije sam ih imao i više, a u međuvremenu su se pojavili neki novi, pa evo ih:
Stripovi (u poslednje vreme više sakupljanje nego čitanje, ali imam ja te faze) od moje šeste godine. Tako da sam prošle godine proslavio 40 godina tog hobija. Nekoliko hiljada primeraka u kolekciji.
Knjige. Slično kao i sa stripovima, mada njih redovnije čitam. Ne znam koliko ih tačno imam, više stotina komada, na različitim jezicima. Inače imam ritual da u svakom novom gradu koji turistički posetim kupim jednu knjigu, bez obzira na jezik.
Politikin Zabavnik. Kupujem ga redovno poslednjih deset godina, pre toga je bila duža pauza, a još pre toga sam svakog petka pre škole išao na kiosk po primerak. Imam ih dosta i iz perioda 1968-1984, sve ukupno više stotina primeraka.
Fotografija. Imao sam nekoliko izložbi, prodao više fotografija, za jednu čak dobio i nagradu na jednom konkursu. Od 2019. godine sam i predsednik Udruženja likovnih umetnika dijaspore u Švajcarskoj, imamo 22 člana trenutno i svake godine organizujemo izložbe.
Pisanje. Ranije poezija, čak sam i objavio zbirku pesama na srpskom, francuskom i nemačkom jeziku pre nekoliko godina. Proza takođe, i tu će valjda jednom biti neko izdanje, ali mi hronično nedostaje nekoliko sati po danu.
Tenis. Već osam godina svake subote treniram i mogao bih i češće da nije ovog razloga od malopre. Trener kaže da imam forhend kao Nadal a da mi je bekhend užas.
Kuvanje. Volim da eksperimentišem, izmišljam recepte, a familija kaže da sam dobar u tome. Čak sam u poslednje vreme počeo sa slatkišima, što sam ranije izbegavao. Pošto poslednjih šest godina imam takozvani low-carb režim ishrane, izvežbao sam se u tom domenu maksimalno.
Filatelija. Ranije baš aktivno, imam desetak punih albuma, neke marke su čak i vredne. Sad samo ako naletim na nešto zanimljivo.
Filmove, serije i muziku ne računam u hobije, to redovno konzumiram.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 09/01/2024 17:55:07 |
|
|
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 09/01/2024 : 18:19:21
|
quote: Originally posted by manhunter
Kuvanje. Volim da eksperimentišem, izmišljam recepte, a familija kaže da sam dobar u tome. Čak sam u poslednje vreme počeo sa slatkišima, što sam ranije izbegavao. Pošto poslednjih šest godina imam takozvani low-carb režim ishrane, izvežbao sam se u tom domenu maksimalno.
Ovdje sam pročitao nešto drugo pa me nasmijalo
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 09/01/2024 : 18:35:24
|
Drago mi je da nisam jedini koji kupuje knjige u drugim državama tokom putovanja Ja se uvijek trudim kupiti knjigu na jeziku zemlje koju posjećujem, nebitno znam li jezik ili ne znam... Zadnje sam u Valletti jedva našao neku ne-dječju knjigu na malteškom. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Posted - 09/01/2024 : 18:48:01
|
Ja ih imam na katalonskom, okcitanskom, slovenačkom, a ove ostale su na jezicima koje poznajem. Ko mi je kriv što malo putujem a znam dosta jezika. :) |
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Posted - 09/01/2024 : 19:01:57
|
Ja ih imam na katalonskom, okcitanskom, slovenačkom, a ove ostale su na jezicima koje poznajem. Ko mi je kriv što malo putujem a znam dosta jezika. :)
(?) |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Posted - 09/01/2024 : 19:07:11
|
Langue d'Oc. Jezik koji se koristio u južnoj Francuskoj, a srodan je katalonskom, provansalskom i đenovljanskom. Svu ovi osim katalonskog su skoro izumrli jezici. Još uvek se koristi u Francuskoj, ali ima malo aktivnih korisnika pošto su Francuzi nametnuli severni franački jezik, onaj koji danas znamo kao francuski.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Okcitanski_jezik |
|
Edited by - manhunter on 09/01/2024 19:09:42 |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 09/01/2024 : 19:14:11
|
Stripovi (kolekcija od oko 1000 HC izdanja u stanu)
Čamac, kampiranje i ribolov (omiljen hobi sa sinom)
Mali nogomet - (uz obavezna duženje sa ekipom - cuga, klopa, gledanje tekmi itd.)
Malo pasivnije:
Filatelija (samo marke Hrvatske i Njemačke)
Numizmatika (samo UNC prigodne kovanice od 2 eura)
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Posted - 09/01/2024 : 19:20:25
|
Langue d'Oc. Jezik koji se koristio u južnoj Francuskoj, a srodan je katalonskom, provansalskom i đenovljanskom. Svu ovi osim katalonskog su skoro izumrli jezici. Još uvek se koristi u Francuskoj, ali ima malo aktivnih korisnika pošto su Francuzi nametnuli severni franački jezik, onaj koji danas znamo kao francuski.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Okcitanski_jezik
Hvala na pojašnjenju, prvi susret s ovim pojmom. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31066 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 09/01/2024 : 21:21:02
|
Sačuvao i par stotina karata sa utakmica, ne znam da li još imam kartu (mislim da sam dosta toga bacio jednom prilikom) s prve nogometne utakmice na kojoj sam bio Dinamo-Hajduk 4:0 1994. Godine, odmah poslije i Maradona prijateljska s Argentinom iste godine. A pouzdano znam da sam prvu utakmicu uživo gledao rukomet, profa tjelesnog vodio cijeli razred u Sutinska vrela, tad se tamo igrao rukomet, ne sjećam se više s kim je igrala tada reprezentacija taj put. Srećom u Zagrebu se moglo vidjeti puno vrhunskog sporta kad sam bio mlad i lud (odbojkaši i odbojkašice Mladosti bili su odlični, rukometaši Zagreba, Medveščaka i rukometašice Lokomotive, vaterpolo Mladost, oproštajna utakmica Perice Bukića i tadašnje legende na Mladosti, Cibona težak protivnik za sve u EL, Dinamo i lokalni klub Vrapče igrao u drugoj ligi, hokej Medveščak, tenis, stolni tenis, Hanžek, streljana Vrapčanski potok bila mi u kvartu...), sve se gledalo uživo. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16422 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 09/01/2024 : 21:34:33
|
Kuvam, eskperimentišem, uglavnom vegetarijansku hranu spremam... Planinarim Vozim bajs Bavim se sportom - košarka, plivanje.. Učim španjolski Počeo sam da učim sviranje gitare. Sebi sam zadao zadatak, da naučim jednu pesmu od Majki, da odsviram klincima na maturi... Sakupljam knjige, trudim se da redovno čitam. Radim amaterski sa drvetom, uglavnom za svoje potrebe
To je to otprilike... Slušanje muzike i gledanje serija inž filmova ne računam u hobi, ali ovo baš praktikujem..
PS: Eh, da... Sakupljam gramofonske ploče. Nov sam, ali uzimam samo probrano, ono što baš slušam. Prvenac mi je Pearl Jam - Ten
|
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 09/01/2024 21:39:20 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 09/01/2024 : 21:53:22
|
E da, kako je spomenuto, ulaznice/karte samo ne sportskih manifestacija, (to mi je bad), vec koncerata. To cuvam kao pravo blago. Nazalost nestale su mi one prve sa kojima sam kao klinac ulazio u svijet glazbe preko Azre, Čorbe, Dugmeta... predavno je to bilo i premlad sam bio. Tek neiskusni djecak, ali dobro me ke potkovalo! Nestale su u vihoru vremena. Ali svaku sa 'gostovanja', (jer zivim u slijepom crijevu grada koji je imao tridesetak koncerata u 40 godina), na stranim koncertima imam savrseno ocuvane. To mi je istinski gust povremeno probrati jer to nisu samo komadici papira, vec kilometri i putovanja, razni ljudi i dogodovstine. Sjajne price i dozivljaji ne samo i odlicna glazba. Pravi provodi, i volim se toga podsjecati. Kad, s kim, kako... mnogo toga i nije za javnost ;) Stvarno dobro za navuci smjesak na lice kad se sjetis gdje je i sto je bilo... sad je vec 209 'stranaca' i pici to dalje... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40350 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 09/01/2024 : 22:26:31
|
Da dodam, imam i znacaka i njih kad nadjem pazarim kao i ulaznica sa utakmica i koncerata. Nazalost nisam cuvao ulaznice do pre 5-6 godina i tu bi bilo brdo vrednih ali jbg. Ovo skupljam da sinu ostane jedan dan. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
DK24
Average Member
Croatia
622 Posts
Member since 24/04/2020 |
Posted - 10/01/2024 : 14:41:48
|
Fotografija. Imao sam nekoliko izložbi, prodao više fotografija, za jednu čak dobio i nagradu na jednom konkursu. Od 2019. godine sam i predsednik Udruženja likovnih umetnika dijaspore u Švajcarskoj, imamo 22 člana trenutno i svake godine organizujemo izložbe.
Gdje ovo možemo gledati?
Pisanje. Ranije poezija, čak sam i objavio zbirku pesama na srpskom, francuskom i nemačkom jeziku pre nekoliko godina. Proza takođe, i tu će valjda jednom biti neko izdanje, ali mi hronično nedostaje nekoliko sati po danu.
Gdje ovo možemo čitati?
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6280 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 10/01/2024 : 15:12:17
|
Uz stripove i knjige, ostatak vremena trošim prvenstveno na igranje video igara, gledanje filmova, serija, animea... Svaki dan ujutro vježbam, često idemo u šetnje, ljeti svako toliko malo plivat (prednost življenja na moru).
Uz to volim, ali baš volim čačkat po kompovima i hardverski i softverski. Isto tako volim i po igraćim konzolama, softverski modat kad god se može i slično. Sa kompovima i radim, preciznije radim posao koji obožavam(što bi Grdović rekao, nije u šoldima sve ;)). :) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 10/01/2024 15:12:39 |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Posted - 10/01/2024 : 15:28:41
|
quote: Originally posted by tex2
Filatelija: skupljao sam poštanske markice, mislim da još nemam samo iz 4 države (dvije azijske i dvije afričke), ali prestao sam sa sakupljanjem ima već dosta godina.
Također sam skupljao male džepne kalendarčiće, ali oni su rijetko u opticaju u zadnje vrijeme.
Sport na TV, uglavnom večernji termin, nekad išao i na sve žive utakmice u Zagrebu, ali prestao s tim ima već 10 godina.
Sport rekreativno: "pingač" kad god ulovim vremena, e kad se skupimo u kvartu, samo dva stola, a ekipe jako puno, baš odlična zabava. Prije sam igrao nogomet i košarku, ali što zbog ozljeda, što zbog preporuke doktora, više ne igram.
Šetanje: nastojim prijeći 20 000 koraka dnevno i uspjevam bez problema, odem i na Sljeme, lako se spustiti do restorana s vrha žičare, ali uspon pri povratku mi predstavlja ogroman problem. Isto tako je i sa svim drugim uspinjanjima, srećom živim na drugom katu, pa ne moram puno stepenica proći.
Kuhanje: znam dosta toga skuhati, od čobanca, Kentucky piletine, torti, čušpajza do roštilja. Kako živim u stanu, baš mi vrijeme roštiljanja fali, a nastojim što češće kuhati čušpajze, na žlicu. Mislim da danas nije teško kuhati, sve se nađe na internetu.
P.S. film nikako ne volim, a eto bio baš s kćeri jučer u kinu, gledali Patke selice, baš i nije crtić za djecu da znate.
Je li to oko 4 sata šetnje dnevno?? |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
|
Topic |
|
|