Author |
Topic |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/06/2024 : 08:39:32
|
1919. Nekoliko mjeseci nakon potpisivanja ratnog primirja Félix Castelan vraća se u rodno selo. Zabrinjava ga pomisao na susret sa suprugom i sinom, čije je odrastanje propustio jer je šest godina bio odsutan. Stradalo od granate, Félixovo je lice unakaženo, pa je napola prekriveno bijelom maskom. U isto vrijeme tajanstveni ubojica ubija životinje seljana. Napetost u zajednici raste. Kako bi se slučaj riješio, gradonačelnik je prisiljen u pomoć pozvati Henrija Nivoixa, uglednog istražitelja pariške policije, također invalida Velikoga rata. Dok pokušava rekonstruirati vlastiti identitet i nadoknaditi izgubljeno vrijeme, Félix je protiv svoje volje upleten u taj neobični slučaj…
Kolorka 290 • Za malo sreće • 96 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Laurent Galandon • Crtež Alexandre Daniel • Prijevod Mirna Sindičić Sabljo • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.6.2024. • Cijena 20 Euro
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-290-za-malo-srece/980/
|
Trouble will find me |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2188 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 28/10/2024 : 19:09:52
|
Jel neko citao ovo vec? Ako jeste, jel moze koji osvrt na procitano? |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 30/10/2024 : 10:48:49
|
Je, može. Ali teško mi je nešto napisati jer iako je priča dosta kratka- ipak sadrži nekoliko opasnih twistova pa mi se čini da je malo teži zadatak izbjeći spojlere. No ono što je najbitnije jest to da je ugođaj odličan, crtež klasično dopadljiv a priča ima glavu i rep i čak mi je malo žao što nije duža za kojih tridesetak stranica. Prilično dobro je prikazan povratak "u normalnost" i sve teškoće i sumnje koje pritom izlaze na vidjelo. Zbog određenih razloga s nekim stvarima u stripu savršeno rezoniram pa me se radnja vjerojatno i zbog toga jače dojmila ali mislim da je ovo i objektivno jedna vrlo dobra postratna drama s zrnom misterije. Ako mora ocjena meni je ovo vrlo blizu nekoj čvrstoj osmici |
Bok, kako si.
|
|
|
|
Topic |
|