Author |
Topic  |
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 20/08/2024 : 23:48:42
|
Postoji nesto sto se zove psihicka granica impulsivne kupovine za pojedinacnu stvar. To je kupovina koja nije esencijalna za zivot i nije prethodno planirana.
Psihologija toga se ozbiljno istrazuje ovde i velike pare su u tome.
Prosecan amerikanac potrosi $300-$500 mesecno (zavisno od istrazivanja) na impulsne kupovine i mnoge firme zele da mu uzmu deo toga.
Najvise ljudi se slaze da je granica impulsne kupovine u USA trenutno $19.99.
Postoji ogromna psiholoska razlika izmedju impulsivne kupovine necega za $19.99 i $20.01.
(Istrazivanja se lako nalaze na internetu.) |
 |
|
Svet stripa
Junior Member

Serbia
338 Posts
Member since 04/07/2012 |
|
Maverik
Starting Member

12 Posts
Member since 03/07/2024 |
|
Grayson
Starting Member
50 Posts
Member since 29/10/2022 |
|
Maverik
Starting Member

12 Posts
Posted - 02/11/2024 : 13:03:09
|

Neke priče se izmisle, a neke se dogode...
Ovo je jedna priča o dva ljudska života koja spaja ljubav.
Kamij i Bastijan s velikom radošću iščekuju rođenje drugog deteta, ali sreća im je kratkog veka. Momentalno po rođenju, malom Luju je dijagnostikovana teška srčana mana. S obzirom na njegov uzrast, od ključnog značaja je da se što više dobije na vremenu pre neizbežnog i potencijalno pogubnog hirurškog zahvata. Dok meseci prolaze u napetosti i zbunjenosti, Lujevim roditeljima utehu pruža Kamijin otac Pablo i redovno dolazi da čuva dete, uprkos teškoj bolesti koja ga izjeda... Beskrajni trenuci neizvesnosti bivaju pretvoreni u mesece druženja, igre, nežnosti, emocije i ljubavi koja se razvila između Luja i Pabla... ljubavi što ostavlja doživotni trag.
Prevoj - Priča o životima
Originalni naziv: Le Col de Py - histoire complète Autor: Espé Kolor: Aretha Battistutta Prevod: Aleksandar Joksimović Lektura: Emina Ignjatović Upis: Vladimir Oreščanin Retuš: Igor Malović Dizajn: Vuk Popadić Broj strana: 104 Boja: kolor Format: 210 x 297 Povez: tvrdi Štampa: Publikum Edicija: Makadam
Datum izlaska: 17.10.2024 |
Edited by - Maverik on 02/11/2024 13:05:55 |
 |
|
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts
Member since 15/10/2023 |
|
Maverik
Starting Member

12 Posts
Posted - 01/03/2025 : 11:57:35
|
🎉 Dragi prijatelji, danas slavimo PRVI ROĐENDAN! 🎉
Iako je naš strip "Rođene prkosne - devojčice podignutih pesnica" objavljen početkom avgusta, izdavačku kuću smo zvanično osnovali 29. februara. Pošto ne želimo da slavimo samo svake četvrte godine, odlučili smo da nam rođendan bude baš danas! 🎂🥳
📢 Pre svega, HVALA VAMA!
Svima koji ste nas podržali, kupovali naša izdanja, družili se s nama na festivalima – bez vas ovo ne bi imalo smisla. 💙
🎁 Povodom rođendanskog slavlja, spremili smo vam neka iznenađenja!
🎥 Prvo – od sada smo i na TikToku! Pratite nas tamo (@ikmaverik) za još više zanimljivog sadržaja.
📚 Drugo – slavimo 10 dana, do 10. marta!
📌 Svi naši stripovi dostupni su po sniženim cenama: 📖 Rođene prkosne – devojčice podignutih pesnica – 2.200 dinara 📖 Prevoj – priča o životima – 2.000 dinara
📢 Gde možete poručiti stripove? 🌍 Sajt: www.maverik.rs 📷 Instagram: @ikmaverik 📘 Facebook: @ikmaverik 🎥 TikTok: @ikmaverik
Tokom rođendanske akcije, za svaku porudžbinu će biti besplatna poštarina na teritoriji Srbije, a uz kupovinu dobijate magnetić za frižider + bukmarker sa naslovnim stranama naših izdanja.
✨ A sada najslađe za kraj...
Do sada, na Makadamu smo upoznali živote mladih i hrabrih devojčica, uverili se u snagu porodice, a sada je vreme da najavimo sledeću stanicu... Sledeća stanica na našem putovanju je dom za stara lica, pun divnih likova koje ćete zavoleti! 💙
Baš tu smeštena je priča "Bore" (fr. Rides, šp. Arrugas) – višestrukog nagrađivanog strip autora Paca Roce, koji sada prvi put izlazi na srpskom jeziku u formi albuma! 📖✨
Spremamo još mnoga iznenađenja, a do tad – pratite nas i dođite na tortu! 🎂
Vaš Maverik 💭 |
 |
|
Maverik
Starting Member

12 Posts
Posted - 01/03/2025 : 11:59:45
|
quote: Originally posted by naker
U uvodnom postu se spominje španska škola stripa, da nije možda Paco Roca u pitanju? 
Sad možemo da kažemo da jeste :) |
 |
|
vetropiroman
Junior Member

325 Posts
Member since 27/02/2022 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10576 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3351 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
naker
Advanced Member

5226 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 01/03/2025 : 21:38:17
|
quote: Originally posted by Maverik
quote: Originally posted by naker
U uvodnom postu se spominje španska škola stripa, da nije možda Paco Roca u pitanju? 
Sad možemo da kažemo da jeste :)
Definitivno su pale sve maske 
Pozdravljam izdavačku politiku Paco Roca je sjajan autor. Nakon Kuće, po meni je Wrinkles njegovo najbolje delo. Odličan strip  |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29590 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/03/2025 : 09:09:56
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Bore-Rides-Arrugas, a ja ga imam kući kao Wrinkles 
Bravo za odabir, vreme je bilo da se neko seti ovog stripa.
Ja sam prepustio jednom domaćem kolegi prije nekoliko godina, ali ne znam gdje je zapelo. |
Trouble will find me |
 |
|
Topic  |
|