Author |
Topic |
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 07/11/2024 : 22:49:08
|
quote: Originally posted by wintermute
. Meni je zao tih ljudi ali je jako tesko resiti taj problem. Meni oni nisu najveci problem, to je nesto sto ce postojati u Kaliforniji bez obzira ko je na vlasti.
Jako teško? traktati i traktati su napisani (ponajviše od Thomasa Sowella) zašto je tako teško naći krov nad glavom u Friscu, LA-u kao i u New Yorku. Sve se može sumarizirati u dvije riječi - rent control. Rješenje problema se nameće samo od sebe. |
Go kneel and weep
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12501 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 07/11/2024 : 23:14:15
|
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by izivko
quote: Originally posted by Kruger
U jednoj emisiji je jedan gost rekao da se američka kupovna moć smanjila u zadnje vrijeme, pa bi to mogao biti razlog zašto su glasali za Trumpa. Da li je to točno može reći onaj tko živi u Americi, kao na primjer wintermute.
Scholz najavio je da će otpustiti ministra financija Christiana Lindnera, što bi moglo dovesti do prijevremenih izbora početkom sljedeće godine.
Nisam baš dobro upoznat sa njemačkom politikom, no govorka se da bi to možda moglo biti povezano sa Trumpovoj pobijedi.
Nije najavio već ga jučer i otpustio.
A razlog je taj što Lindner, ministar financija, nije dopustio da Njemačka tone dublje u dugove. (tzv. Schuldenbremse)
Scholz je tražio da se ukine ta granica na što on kao ministar nije pristao jer je dao prisegu - a razlog je Ukrajina. (zvuči nevjerojatno) Za Ukrajinu se mora naći lova dok za njemačke građane nema novca. Ko ih jebe. (doslovno tako je izjavila i njem. ministrica vanjskih poslova iz reda zelenih)
Desit će se ono što se dogodilo u USA a događa se već u istočnim pokrajinama gdje je AfD najjača stranka.
Dakle da ponovim: razlog je Ukrajina a ne Trump. Trump je samo dežurni krivac.
O.K. mi malo kasnimo.
To je tvoja priča koju ne potvrđuju ni proruski izvori.
Možda je razlog ovo što govori drogsy.
Nešto slično što govori drogsy sam i sam pročitao no nekako slabo znam o tome. Moram pitati.
Vjeruj u što hoćeš, Krugeru! Prati HTV, oni najbolje znaju. Ili analitičar Akrap?
Uglavnom koalicija je gotova. Šef oporbe Merz (CDU) dao je Scholzu rok od 3 tjedna ali samo ako najkasnije do ponedjeljka da na glasanje o povjerenju vladi. 3 tjedna najviše jer trebaju izglasati neke zakone nužne za funkcioniranje države. Novi izbori bi bili u siječnju dok je Scholzov prijedlog u ožujku. Što je samo gubljenje vremena. |
Have mercy |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1539 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 07/11/2024 : 23:36:06
|
quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by wintermute Meni je zao tih ljudi ali je jako tesko resiti taj problem. Meni oni nisu najveci problem, to je nesto sto ce postojati u Kaliforniji bez obzira ko je na vlasti.
Jako teško? traktati i traktati su napisani (ponajviše od Thomasa Sowella) zašto je tako teško naći krov nad glavom u Friscu, LA-u kao i u New Yorku. Sve se može sumarizirati u dvije riječi - rent control. Rješenje problema se nameće samo od sebe.
Ne znam, nisam siguran. Mislim da je to mnogo kompleksnije jer dotice ne samo ekonomiju nego i moral i filozofiju a verovatno i jos nesto. Mislim da bi ukidanje rent controla mozda pomoglo nekim ljudima koji su vec u sistemu i rade ali mnogi od ovih beskucnika imaju mnogo dublje probleme (mentalno i fizicko zdravlje, bankrot, criminal record, na drogama su...) i totalno su van sistema a ne zele da se vrate u njega (prvi korak je da se spava u besplatnim spavaonicama koje vec postoje) niti ih neko moze naterati po sadasnjim zakonima.
Ovo je nesto sto nisam mnogo izucavao a ne dodiruje me srecom direktno u svakodnevnom zivotu pa manje znam o tome.
Ono sto primecujem je da kako neki gradovi nisu izgradili dovoljno low income housing units, sada dolazi direktiva od Newsoma (koju je senat Kalifornije odobrio -- googlajte SB330) da se nasilno grade soliteri kao u Evropi (sto je suprotno stilu zivota u mnogim malim gradovima Kalifornije gde su sve inidividualne kuce). Evo recimo veoma blizu mene ce se graditi ovo (i jos dva malo dalje od mene), i nove generacije ce sve vise cak i u Kaliforniji ziveti po zgradama zbog ovog problema:
Lokalci se opiru ovome i veoma su zucne rasprave oko toga ali nema pomoci -- ovo stize direktno kao naredba iz Sakramenta i gradice se. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6877 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 08/11/2024 : 00:03:56
|
Gledajući malo klipove koji prikazuju Kamaline prethodne izjave i aktivnosti mogu samo reći da je Amerika preživjela vjerojatno najriskantniji trenutak u novijoj povijesti. Mislio sam da Musk pretjeruje kad kaže da je kupovinom Twittera spasio slobodu govora, ali ne, ona je zapravo podržavala "ministarstva istine" tijekom Covida, podupirala tu cenzuru na društvenim mrežama, s tim da će naravno tu biti administracija koja će provjeravati i prijavljivati/brisati ono što smatra govorom mržnje, borila se da Twitter izbriše Trumpov račun... Međutim, ono što je najveća tragedija je da nema blage veze o većini stvari o kojima priča, osim kad je u pitanju pobačaj, tad se zaholca. |
loading...
|
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1539 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 08/11/2024 : 00:10:41
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Gledajući malo klipove koji prikazuju Kamaline prethodne izjave i aktivnosti mogu samo reći da je Amerika preživjela vjerojatno najriskantniji trenutak u novijoj povijesti. Mislio sam da Musk pretjeruje kad kaže da je kupovinom Twittera spasio slobodu govora, ali ne, ona je zapravo podržavala "ministarstva istine" tijekom Covida, podupirala tu cenzuru na društvenim mrežama, s tim da će naravno tu biti administracija koja će provjeravati i prijavljivati/brisati ono što smatra govorom mržnje, borila se da Twitter izbriše Trumpov račun... Međutim, ono što je najveća tragedija je da nema blage veze o većini stvari o kojima priča, osim kad je u pitanju pobačaj, tad se zaholca.
Ne znam da li si video u na starijim stranicama kako smo Beva i ja raspravljali o Musku.
Sto se "pobačaja" tice, nisam siguran da sam dobro razumeo ali ako mislis na abortion Kamala ni tu nema licnu konekciju jer nije bila nikad trudna niti ima biolosku decu... |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6877 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 08/11/2024 : 00:22:25
|
quote: Originally posted by wintermute
Gledajući malo klipove koji prikazuju Kamaline prethodne izjave i aktivnosti mogu samo reći da je Amerika preživjela vjerojatno najriskantniji trenutak u novijoj povijesti. Mislio sam da Musk pretjeruje kad kaže da je kupovinom Twittera spasio slobodu govora, ali ne, ona je zapravo podržavala "ministarstva istine" tijekom Covida, podupirala tu cenzuru na društvenim mrežama, s tim da će naravno tu biti administracija koja će provjeravati i prijavljivati/brisati ono što smatra govorom mržnje, borila se da Twitter izbriše Trumpov račun... Međutim, ono što je najveća tragedija je da nema blage veze o većini stvari o kojima priča, osim kad je u pitanju pobačaj, tad se zaholca.
Ne znam da li si video u na starijim stranicama kako smo Beva i ja raspravljali o Musku.
Sto se "pobačaja" tice, nisam siguran da sam dobro razumeo ali ako mislis na abortion Kamala ni tu nema licnu konekciju jer nije bila nikad trudna niti ima biolosku decu...
Ma hoću reći da jedino tu sklapa smislene rečenice. Ne čudi me da nije bila trudna, a i inače se za pobačaj najglasnije zalažu žene koje nikad neće pobaciti... jer nemaju šta pobaciti pošto su tako ružne da bi ih rijetko tko uopće želio kraj sebe. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 08/11/2024 00:23:38 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6029 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 08/11/2024 : 06:39:17
|
Ne čudi me da nije bila trudna, a i inače se za pobačaj najglasnije zalažu žene koje nikad neće pobaciti... jer nemaju šta pobaciti pošto su tako ružne da bi ih rijetko tko uopće želio kraj sebe.
Nemam komentara.
Imam osjećaj da pola vas koji ovako pišete uopće nemate djecu, ali ste jako glasni po ovoj temi. Ne volim ovako komunicirati, ali kad se već rasprava spušta na neke razine... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Topic |
|
|
|