Author |
Topic  |
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
|
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 01/11/2024 : 02:05:18
|
quote: Originally posted by Beva
https://www.civilrightsmuseum.org/news/posts/confederate-manifesto-southern-heritage-or-southern-injustice
Klan je koristio tu zastavu još 50-ih, nije ona kontroverzna tek odnedavno. Mislim da je to dovoljno da ju se zabrani mimo muzeja i sličnog.
Free speech mora ići s određenom dozom odgovornosti. Hajde ti sutra stavi "blackface" i kaži da je to free speech. Neke se stvari naprosto (zbog povijesne zloupotrebe) ne bi trebale raditi.
Ne slazem se. Ne razumes kontekst te zastave ovde. Ja sam je vidjao na svim vecim skupovima cak i u Kaliforniji i to je bilo cool. Napravili su je kontraverznom.
A KKK je smesno pominjati, pogotovu na nivou federacije: oni su tek margina margine decenijama... |
 |
|
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 01/11/2024 : 02:06:01
|
quote: Originally posted by Beva Pa uglavnom zato što Republikanci blokiraju svaki pokušaj, uz izliku da je skupo :D
Da ne guraju besmislene smerove koje ne treba vise gurati i R bi bili kooperativniji.
Ovako je to odmazda na stetu svih nas. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 01/11/2024 : 07:31:27
|
R zele povratak u vrijeme prije 60 i neke kad je Johnson ili ko vec uveo opce pravo glasa. Do tada je vladala harmonija izmedju dve stranke i nije bilo vece razlike medju njima. Kao posljedica toga Su demokrati u juznim drzavama presli u republ.quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by Beva Nikad prije ljudi nisu u ovolikom broju bili ovoliko strastveni oko političara. Pa wintermute sam kaže da bi volio da se može vratiti u vrijeme kad je bio manje opterećen. Možeš vjerovati da je slučajno što baš sad on toliko razmišlja o politici, ali nije. Trump živi od podjele.
Nije slucajno. Kod mene je to zbog levog radikalizma kojim sam 24/7/365 okruzen jer zivim u supermajority blue state. Kalifornija je oduvek bila levo i to je OK ali ovo sto se desava u zadnjim godinama je nepodnosljivo. I nije to ni najgore da bar ostavljaju druge na miru nego je moj strah da ce preko federacije da pocnu da namecu to i drugima sto moze odvesrti u cepanje ili, jos gore -- rat. A to sam zakljucio direktno iz mnogobrojnih izjava D kandidata koje npr. glase "treba da smo svi woke" itd...
Demokrate su ovde vec jednom izazvale gradjanski rat jer su bili za robovlasnistvo i rasizam, ne bi im bio prvi put.
R drzave ne napadaju nikoga i ne namecu nista. Samo zele da stvari ostanu onakve kakve jesu i kakve su funkcionisale decenijama mirno pre pojave levog radikalizma.
Pisao sam o svemu tome iz vise uglova u vise navrata ali izgleda da se ne prima kod tebe.
|
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 01/11/2024 : 08:31:39
|
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by Beva Pa uglavnom zato što Republikanci blokiraju svaki pokušaj, uz izliku da je skupo :D
Da ne guraju besmislene smerove koje ne treba vise gurati i R bi bili kooperativniji.
Ovako je to odmazda na stetu svih nas.
Znači kako god okreneš Demokrati su odgovorni. Kad guraju stvari koje si maloprije spomenuo da su dobre (i da bi ih podržao kad bi to gurali, što očito nije istina), oni su krivi što Republikanci ne dopuštaju da to prođe. Kome je u interesu da inzulin bude skup? Farmaceutskim kućama. Tko podržava skupi inzulin? Republikanci.
Ti vidiš samo "woke", kojeg na federalnoj razini nema puno, a sve što je dobro ignoriraš.
Sve mi to zvuči kao one izlike silovatelja - "Da nije bila izazovno obučena, ja to ne bih učinio. Sama je kriva." (i tu ne mislim na tebe, nego na Republikansku stranku, da ne bude zabune). |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
Edited by - Beva on 01/11/2024 08:46:25 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 01/11/2024 : 10:25:42
|
Demokrate su ovde vec jednom izazvale gradjanski rat jer su bili za robovlasnistvo i rasizam, ne bi im bio prvi put.
Čudno kako današnji Republikanci slave tadašnje Demokrate i Trumpa, kao da stranke više ne zastupaju iste pozicije:
Prije će biti što je glasačko tijelo od tih vremena na ovamo promijenilo smjer. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 01/11/2024 : 11:10:00
|
quote: Originally posted by Kruger
Čudno kako današnji Republikanci slave tadašnje Demokrate i Trumpa, kao da stranke više ne zastupaju iste pozicije:
Prije će biti što je glasačko tijelo od tih vremena na ovamo promijenilo smjer.
Glasačko tijelo od tih vremena je na nebeskim pašnjacima. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
culture vulture
Senior Member

1595 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 01/11/2024 : 11:13:42
|
quote: Originally posted by izivko
Boli nas hašim tko će dobiti izbore. Nebitno.

To bi bio i moj sažetak svih ovih naklapanja (BlackRock i Vanguard već svime upravljaju i sve je ovo samo teatar za naivčine), kad ne bi trebalo dodati da je klinac koji je pokušao prvi atentat na Trumpa bio u BlackRockovom videu, koji je, kad su ljudi primijetili, promptno uklonjen. Dakle, nije nas briga jer već sve držimo u džepu, ali zašto ne i jednostavno smaknuti nekoga tko bi nam mogao oteti i komadić kontrole kad već možemo. |
Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 01/11/2024 : 11:23:54
|
quote: Originally posted by tinton
Prije će biti što je glasačko tijelo od tih vremena na ovamo promijenilo smjer.
Glasačko tijelo od tih vremena je na nebeskim pašnjacima.
ha, ha, ha, mali zlico se izvukao iz mišje rupe. Čemu ta tvoja podlost mora izbijati. Netko diro lutku pa si zbog toga zloban. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 01/11/2024 : 11:30:12
|
BlackRock se vrlo često spominje kao nekakav vladar svijeta. Mislim da je to za naivce a i priča je na nivo rekla kazala. Vladari svijeta sasvim sigurno neće odati svoje krajnje ciljeve običnom puku iliti običnim smrtnicima. Pustit će tu i tamo nekakav oblačić za kojeg će ovčice zagristi i napraviti malu pomutnju i to je to. Gledali smo dječicu kako se tambura. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13059 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 01/11/2024 : 11:45:28
|
quote: Originally posted by culture vulture
To bi bio i moj sažetak svih ovih naklapanja (BlackRock i Vanguard već svime upravljaju i sve je ovo samo teatar za naivčine), kad ne bi trebalo dodati da je klinac koji je pokušao prvi atentat na Trumpa bio u BlackRockovom videu, koji je, kad su ljudi primijetili, promptno uklonjen. Dakle, nije nas briga jer već sve držimo u džepu, ali zašto ne i jednostavno smaknuti nekoga tko bi nam mogao oteti i komadić kontrole kad već možemo.
Znači vladari svijeta su toliko nesposobni da će staviti kao atentatora lika kojeg se može povezati s njima jer je bio u videu? Ili su to namjerno uradili da pošalju poruku? Ali kasnije ipak sklonili kad su ljudi poruku primili?
I toliko su nesposobni da im jedan čovjek može pomutiti račune? I ne mogu ga nikako smaknuti, tipa dronom iz daljine kao što radi IDF, primjerice? A inače vladaju svijetom?
Ili se namjerno prave šeprtljavi da ovakvi kao ja sarkastično odbacuju sve teorije zavjere? |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 01/11/2024 : 11:47:25
|
Ako ćemo gledati cijene naftnih derivata Ukrajine ili Rusije prema svojoj europskoj braći ( iako su se rusi odlučili biti neeropljani nego vazali kine jer je to tako odlučio veliki vožd putler a pijani zbunjeni rusi vjerno slijede svog vožda ) opet se valjda radi s.ebi konkurenta. Pa cijene u arapskim zemljama. Što sad i Arapi nas .ebu glede cijena. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 01/11/2024 : 11:48:54
|
quote: Originally posted by culture vulture
To bi bio i moj sažetak svih ovih naklapanja (BlackRock i Vanguard već svime upravljaju i sve je ovo samo teatar za naivčine), kad ne bi trebalo dodati da je klinac koji je pokušao prvi atentat na Trumpa bio u BlackRockovom videu, koji je, kad su ljudi primijetili, promptno uklonjen. Dakle, nije nas briga jer već sve držimo u džepu, ali zašto ne i jednostavno smaknuti nekoga tko bi nam mogao oteti i komadić kontrole kad već možemo.
Znači vladari svijeta su toliko nesposobni da će staviti kao atentatora lika kojeg se može povezati s njima jer je bio u videu? Ili su to namjerno uradili da pošalju poruku? Ali kasnije ipak sklonili kad su ljudi poruku primili?
I toliko su nesposobni da im jedan čovjek može pomutiti račune? I ne mogu ga nikako smaknuti, tipa dronom iz daljine kao što radi IDF, primjerice? A inače vladaju svijetom?
Ili se namjerno prave šeprtljavi da ovakvi kao ja sarkastično odbacuju sve teorije zavjere?
Dobro si ovo opisao ali ne bih ja odbacivao sve teorije. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 01/11/2024 : 11:50:41
|
Ispade sad da se Beva i ja moremo sprdati sa ovim smiješnim upadicama ne nivou vrtića. A materijala ima na pretek. Iako se ja i Beva svjetonazorski uopće ne slažemo. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13059 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 01/11/2024 : 11:57:23
|
Beva, ajd što Kruger ne konta, ali ti kužiš neke stvari. Ameri su dignuli Nordstream da odvoje Nijemce od jeftine ruske energije. |
Have mercy |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 01/11/2024 : 11:58:46
|
Ispade sad da se Beva i ja moremo sprdati sa ovim smiješnim upadicama ne nivou vrtića. A materijala ima na pretek. Iako se ja i Beva svjetonazorski uopće ne slažemo.
I ja sam iznenađen :D
ebga, nekad se slažemo, ponekad ne. Puno je različitih tema na ovom topicu.
Nisam isključiva osoba. Postoji problem kad o određenoj temi ne misliš kao i tvoj poneki sudrug pa postoji opasnost da te ovaj sudrug zamrzi. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 01/11/2024 : 12:01:27
|
quote: Originally posted by izivko
Beva, ajd što Kruger ne konta, ali ti kužiš neke stvari. Ameri su dignuli Nordstream da odvoje Nijemce od jeftine ruske energije.
Kontam ja puno više od tebe ali ispao si sprdnja, što ti ja mogu. Sad si se uhvatio rusija i njemačka. rusi su vazali kine, zašto bi njemačka kao partner Americi odlučila biti vazal kini. Malo kontradiktorno. Partner si i suradnik jednih ali bi bio i malo na drugoj stolici. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2628 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 01/11/2024 : 12:12:33
|
Mnogo me zabavlja kad likovi koji žive ovde počnu objašnjavati čoveku koji živi u USA (wintermute) kako je situacije tamo baš onakva kakvu oni vide na TV-u i NET-u, a ne kako on zaista živi. Plus kada za sve što se loše događa u Evropi i USA krenu da okrivljuju Putina. Kakva će komedija tek da bude ako Trump slučajno pobedi...  |
Carpe diem |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 01/11/2024 : 12:18:54
|
quote: Originally posted by DzekDenijels
Mnogo me zabavlja kad likovi koji žive ovde počnu objašnjavati čoveku koji živi u USA (wintermute) kako je situacije tamo baš onakva kakvu oni vide na TV-u i NET-u, a ne kako on zaista živi. Plus kada za sve što se loše događa u Evropi i USA krenu da okrivljuju Putina. Kakva će komedija tek da bude ako Trump slučajno pobedi... 
Nitko ne sumnja da je Kalifornija država u kojoj se vjerojatno pretjeruje s nekim ideološkim stvarima i da wintermuteu to smeta jer to nije njegova ideologija. Ali Kalifornija nije SAD u globalu. To je kao da kažeš da se u Bugarskoj i Danskoj isto živi jer su obje u EU. Wintermute sam kaže da ima opciju otići u za njega povoljniju državu, ali Kalifornija je i najbogatija država u SAD pa nije lako donijeti takvu odluku. On je uspio steći financijsku neovisnost radeći u Kaliforniji s napunjenih 49 godina života, pitanje je bi li to uspio u Idahou, recimo.
A Putin nije kriv za sve, ali definitivno nije ni nevinašce. |
Edited by - Beva on 01/11/2024 12:19:28 |
 |
|
Topic  |
|