Author |
Topic |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29418 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/09/2024 : 08:43:11
|
Naši se junaci nalaze duboko u džungli, gdje im brige zadaju neobični majmuni... Callista će ugroziti živote svojih sunarodnjaka, ali Granite i Narvarth, nasreću, budno paze... Jesu li oni tek obični pijuni? Tko njima manipulira? Tko vuče konce igre? U toj je igri sve moguće, pravila su promjenjiva... A konkurencija naprosto zastrašujuća!
Kolorka 292 • Ustanak pijuna • 208 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Christophe Arleston • Crtež Adrien Floch • Prijevod Tony Šercer • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.9.2024. • Cijena 30 Euro
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-292-ustanak-pijuna/1005/
|
Trouble will find me |
|
Hajo
Senior Member
1877 Posts
Member since 26/12/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21162 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 21/09/2024 : 00:20:45
|
17 albuma ukupno,još 2 knjige dobar strip |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 21/09/2024 00:21:30 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40410 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2484 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7284 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 17/12/2024 : 12:43:05
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Nisam ljubitelj antropomorfnih stripova (Plašt i očnjake vjerojatno neću nikad pročitati, sorry momci ;)), ali ipak sam dao šansu ovom stripu zbog SF elemenata. I nisam se prevario. U principu se u potpunosti slažem s Kerempirom, početak nešto ne obećava, treba dosta da bi te uvuklo u radnju, a likovi idu iz nevolje u nevolju poput esssegesee-ovih Mikija ili Bleka. Tek ono pravo počinje od 3. albuma, počinju se otkrivati dijelovi intriga što je tek vrh sante leda očito velikog misterija koji obavija planet. Tako da me je 5. album baš ostavio na iglama i sad jedva čekam dalje.
Jedino još nisam s crtežom na ti, previše mi je tu nerazumljivih i nakrcanih kadrova, ali sve se izgura kad je priča zanimljiva.
Markose, koji je broj kolorke drugog integrala? :)
Nakon drugog integrala mogu se samo nakloniti scenaristu. Koja divna avantura u koju čitatelj samo mora uroniti i prepustiti joj se. Za razliku od prvog integrala ovdje nemamo nimalo praznog hoda, priča toliko dobro drži vodu, misteriji se samo povećavaju i ne možeš se odlijepiti od čitanja do samog kraja koji je odličan.
Zanimljivo je da je ono što nas intrigiralo s kraja prvog integrala vrlo brzo razriješeno na početku drugog integrala. Ali to je bio samo uvod u još veći misterij koji drži čitatelja na iglama do samog kraja knjige.
E sad, ne znam šta će biti u sljedećih 8 albuma (to su znači još dva integrala). Zašto to kažem, jer je na kraju ovog integrala priča po meni potpuno zaokružena. Što se mene tiče ne mora ići dalje, ali baš će biti zanimljivo vidjeti što je to Arleston još smislio.
S crtežom i dalje nisam na ti, presitni kadrovi, često se uopće ne može razaznati šta je crtač htio reći sa svojim kadrovima, pogotovo u akcijskim scenama. Ima tu raskošnih scena, ali općenito nije mi neki dojam.
Prvi integral - 8,5/10 Drugi integral - 9,5/10 Cijeli ciklus - 9/10
I Markosu opet pitanje, može li se znati koji su brojevi kolorki zadnja dva integrala? |
|
|
|
Topic |
|