forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Lastman 3 i 4
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/10/2024 : 13:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Kraj sage!

Deset godina poslije, vrijeme je za novi početak!

Dolina kraljeva, kao i njezini žitelji, umnogome su se promijenili. Richard Aldana trune u tamnici, a učitelj Jansen je sjena nekadašnjeg sebe. No zato se radostan događaj priprema oko Elorne i Gregoria koji su u međuvremenu postali odvažni satnici Kraljevske garde!

Granica Etera je, usto, utvrđena kamenim i, kažu, neprijelaznim bedemom ...

... ali takav mir ima svoju cijenu.

"Novo i spektakularno, to je pravi način da se zabave i autori i publika."
Katsuhiro Otomo (Akira)

"Veličanstveno!"
Yusuke Murata (One Punch Man)

"Seriji čestitam na ritmu, živosti i domišljatosti!"
Jirô Taniguchi (Daleko susjedstvo)

Nagrada za najbolju međunarodnu mangu - Japan expo
Zlatni grumen za mangu - Salon u Montreuilu
Najbolja serija - Festival u Angoulêmeu

Lastman 3 • Lastman 3 • 616 stranica • C/B + Kolor • 150 x 210 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Bastien Vivès • Balak • Crtež Bastien Vivès • Michaël Sanlaville • Prijevod Darko Macan • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 25.10.2024. • Cijena 27 Euro

Lastman 4 • Lastman 4 • 636 stranica • C/B + Kolor • 150 x 210 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Bastien Vivès • Balak • Crtež Bastien Vivès • Michaël Sanlaville • Prijevod Darko Macan • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 25.10.2024. • Cijena 27 Euro

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/lastman-3-lastman-3/1025/
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/lastman-4-lastman-4/1026/

Trouble will find me

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7269 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/11/2024 : 13:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Iznimno je uživanje bilo uroniti u ovaj svijet Lastmana kroz sve 4 knjige. Taman su mi došle zadnje dvije knjige dok sam ponovio gradivo iz prve dvije tako da su ovi dani bili prožeti čitanjem cijele sage.
Vives zna posao, i crtački i scenaristički i trebalo je smisliti cijelu ovu priču na manga način, a da ne bude praznog hoda. I stvarno, u tome je bez problema uspio. Zanimljivo štivo, miks svega i svačega, a kako idemo prema samom kraju, sve intrigantnije tako da se ne možeš odlijepiti od čitanja sve do samog kraja.

Ono što bih trebao istaknuti je da završni 12. tom možda neće ispuniti očekivanja čitatelja. Tako je bar moj dojam. S obzirom da sam bio potpuno ufuran u priču i očekivanja su bila možda prevelika (da sad ne spojlam), ali bez obzira na malo mlakušast završetak to mi ipak ne kvari dojam. Jer napraviti ovako zanimljivu europsku mangu na toliko stranica stvarno nisam očekivao, mislio sam da to znaju samo Japanci raditi.

Početak 8/10, nastavci 9/10, sredina serijala 10/10, završni tomovi 9/10, zadnji tom 7/10..

Sveukupno 9/10
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2278 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 07/11/2024 : 13:25:43  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Šta kraj ne valja?!? A jebemu Pa kako... ful sam se veselio kraju. Kraj mora bit najbolji, a ne 7/10
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7269 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/11/2024 : 16:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Možda tebi bude odličan kraj. Ja sam ipak očekivao malo drugačiju završnicu. Ima tu stvari koje su se sasvim dobro posložile, ali neke me nisu zadovoljile, pogotovo... oko sudbine Marianne i Doline kraljeva.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2278 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 08/11/2024 : 08:18:56  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Baš ću vidit, ovo mi je u planu za Interliber
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 08/11/2024 : 14:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ja još nisam uzeo, jedva čekam, ali samo da napomenem da postoje i dvije sezone crtane serije rađene po ovoj mangi i odlične su!

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000