forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Batman 48 - Ego
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/11/2024 : 15:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

Osam klasičnih priča o Mračnom Vitezu od istinske strip-legende!

BATMAN: EGO I DRUGE PRIČE, ova jedinstvena knjiga o Batmanu, djelo je majstorskog pripovjedača, nagradama ovjenčanog scenarista i crtača Darwyna Cooka. Sadrži njegove priče o Mračnom Vitezu, priče koje se ističu vizualnom ljepotom i dubinom pripovijedanja, sve nastale u razdoblju od deset godina.

U ovom ekskluzivnom tvrdoukoričenom izdanju nalazi se hvaljeni strip BATMAN: EGO, specijalni broj BATMAN/THE SPIRIT, crtani roman CATWOMAN: SELININA VELIKA PLJAČKA te kratke priče iz poznatih edicija BATMAN: CRNO I BIJELO, SOLO i HARLEY QUINN.

Batman 48 • Ego • 272 stranica • C/B + Kolor • 212 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Darwyn Cooke • Crtež Darwyn Cooke • Prijevod Zoran Veles • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 12.11.2024. • Cijena 37 E

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/batman-48-ego/1041/

Trouble will find me

john connor
Senior Member

Serbia
2696 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 10/11/2024 : 16:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Savrseno. Preporuka kao kuca.

Sada ostaje Kryptonite, i New Frontier, ukoliko ima interesovanja.

Marko jel moguc izlazak Solo? Jedan broj je ovde.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4533 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 11/11/2024 : 23:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Cooke je sjajan, drago mi je što se objavljuju njegovi stripovi i jedva čekam da nabavim svoj primerak. Kopiram osvrt ako nekome pomaže:

- Ego / Cooke je genije, a sve je počelo sa prvim stripom koji je uradio i koji je naravno bio o kome drugom negoli o Batmanu. Kratka priča koja prati sukob Batmana sa svojom psihom tj. nadmetanje Bruce vs. Batman ko ima veći ego od njih dvojice. Za današnje standarde ništa novo jer je u međuvremenu izašlo mali milion stripova gde Batman ratuje sa svojom psihom, ali za ono vreme pre više od dvadeset godina deluje da je bilo poprilično osvežavajuće i inovativno, i verovatno je inspirisalo mnoge kasnije autore. Zanimljiv mi je i canon da je Cooke odlučio da se za origin priču o Jokeru referiše na The Killing Joke i nesreću u fabrici. Cooke je ovde bio tek na začetku svoje strip karijere, i u crtežu je se jasno vidi karikaturalnost proizašla iz njegovog prethodnog iskustva rada u animaciji. Meni se sviđa, i svidela mi se i priča. Kratko, ali efektno.

- Catwoman: Selina's Big Score / Jedino loše što imam da kažem za ovaj strip je užasna naslovnica koja kao da je proizašla iz Čarlijevih Anđela.. Ali ko je do sada imao prilike da se susretne sa stripovima ovog autora cenim da zna šta može ovde da očekuje. Heist-krimi-triler sa Catwoman u glavnoj ulozi kojoj gori pod nogama i treba joj lova hitno. Otimačina je preveliki zalogaj za nju samu, pa se okuplja ekipa koja zajedno planira da izvede pljačku, i gde naravno svako ima neka svoja očekivanja i skrivene motive.. Cooke je genije, šta drugo reći. I dalje je Parker nedodirljiv, ali Selina je dobro ispričana i super nacrtana priča, zabavno štivo.

- Here Be Monsters & The Monument / Dve c/b priče, prva bolja od druge.

- Date Knight / Gde je Batman, tu je i Catwoman i njihova igra mačke i (šiš)miša. Na priči je radio i Tim Sale, a to nikada nije loše.

- Deja Vu / Rimejk stare priče Night of the Stalker, u kojoj se pojavljuje ko drugi negoli Stark (Parker).

- Crime Convention / Batman & Spirit, nuff said.

- Killin' Time / Priča o Harley. Previše detinjasto, kao crtani za decu. Najlošija priča zbirke.

Čeka se od Cooke-a DC: The New Frontier
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000