forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 89

manhunter
Moderator

Switzerland
25645 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/02/2025 : 18:29:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Metallica - For Whom the Bell Tolls (Live) [Cliff 'Em All]

Evo odmah na početku: ja nisam baš neki Cliffov fan. Da je ostao u grupi, Metallica bi otišla u pravcu Megadetha. Imao je smisla za komponovanje, ali uživo je bio isuviše "divljački" za moj ukus. Meni se ipak više sviđa onaj kasniji "inteligentniji" i mističniji pristup.

Original 10/10
Ovaj nastup 5/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25645 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/02/2025 : 18:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo nešto za Tonta, idealno za birtiju.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1306 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/02/2025 : 18:40:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Upoznaj zemlju da bi je više volio, part 19. - Danska

alexts bi mogao prije ostalih pozitivno ocijeniti zadatak...

Laid Back - Bakerman

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25645 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/02/2025 : 18:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
A pošto Zula voli da putuje, evo malo Belgije sa balkanskim uticajem.

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
430 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 05/02/2025 : 19:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Jogurt

se oseća zapostavljeno, evo mu zadatka

ABC - The Night You Murdered Love

https://www.youtube.com/watch?v=2UPD4F8lNbc

Ne sećam se da sam to rekao, ali nema veze

Nažalost pesma mi baš i nije legla. Mogu da navedem na primer vokal koji mi se nije svideo, bas koji je znao da mi bude naporan; ali sve to nije previše bitno jer generalno pesma mi nije bila zanimljiva i nije mi se puno svidela. 3-
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8753 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/02/2025 : 19:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Yasmin Levy - Una Noche Mas

Kao prvo žena mi mi vodi plesnu školu tanga, ovo se pušta dva put tjedno. Kao drugo ovo je izvrsno... i kao treće nemoj nikad imat birtiju jer neće trajati jedno godišnje doba. Dobitni recept za konstantnu poslovnu uzlaznu putanju vec preko dvadeset godina su jeftine cijene i moj izbor glazbe (ma što aleks mislio o tom).

Ocjena: 9.5/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
430 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 05/02/2025 : 19:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Tonto, propustio si moj zadatak :)
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8753 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/02/2025 : 19:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Sorry, promaklo.

Marillion – That Time of the Night (The Short Straw)

Ovo je dobra rock stvar fine melodije, dobre razrade i ideje. Da je snimljena sedamdesetih bila bi mi sigurno interesantna, ovako je uništena najgorom vrstom 80's produkcije i kod mene ne prolazi... i da, ja ne cujem nikakvu razliku između Fisha i Peter Gabriela.

Ocjena 5/10

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25645 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/02/2025 : 20:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

nemoj nikad imat birtiju jer neće trajati jedno godišnje doba.

Hej, u poslovnoj školi sam imao diplomski osnivanje preduzeća i izabrao sam da otvorim kafić. Koncept, ime, logo, biznis plan, ponuda i sl. Od nas 20 sam ja imao najvišu ocenu.
Da mi je žena dopustila, ja bih taj plan sproveo u delo. Ali nije.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8753 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/02/2025 : 20:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Thin Lizzy - Still in Love with You - Nisam fan benda ni garry moorea. Volim blues, ali ovaj njegov mi je šminkerski i neuvjerljiv. Ova stvar još i ima neki štimung, ali solo sve upropasti. Jedva prolazno. 5.1/10

Swing Out Sister - Am I The Same Girl - Paradoksalno u odnosu na prethodnu stvar, ovo je žanrovski totalno van mojih interesa, ali mi je bolje. Ugodni pjesmuljak ko stvoren za ljetno brčkanje u moru uz zalazak sunca. 6.7/10

Night Shift - Ranjena - Što je ovo? Srpska Opća opasnost? Ultimativna lošost. 0/10

King Diamond- No Presents For Christmas - Volim ovaj ritam, ne volim soliranja. 5/10

Buddy Holly - Everyday - Beva, Zula ti je hakirao profil 10/10

Clara Luciani i Alex Kapranos - Summer Wine - Odlična stvar. Ovo mi je bolja verzija od one sa ville valom. 8.2/10

The Raveonettes - Love In A Trashcan - Fino, nisam slušao dosad. Odličan solo. Ovo ide za kafić.7.4/10

Johnny Hates Jazz - Shattered Dreams - Reko alex da ne puštam, ali ja slušam sve, a komentiram ako stižem... i suprotno očekivanjima ovo mi je dobro. Ajd dobro, više okej nego dobro, ali dobro sad. 6.2/10

La Roux - I'm Not Your Toy - Moja draga voli, ja ne. Meni ovo glazba s prdež zvukovima. Nije ni čudo da moja draga voli i ovo i mene... puno prdim. 2.1/10

Tricky - Hell Is Around The Corner - Imo fazu u životu kad sam ovo mogao slušati. Bogu fala završila je. 5.1/10

Yazoo - Don't Go - Bright side of the 80's, Zula ziheraš, skuplja desetke 10/10

Fine Young Cannibals - Ever Fallen In Love - Nije mi dobar ni original pa kako bi bilo ovo. 3.3/10

Thom Yorke With Bjork - I've Seen It All - Odličan kontrast - koliko god bjork uvijek bila zanimljiva toliko će Yorke uvijek biti dosadan. 5.5/10

Genesis - Carpet Crawlers - Smaraju. 5.2/10

Depeche Mode - It's No Good - Vrhunski bend. Ova stvar mi čak ne ide u favorite. Apsolutni favorit mi je Master and servent. 7.7/10

Herb Alpert - Diamonds - ...i kao dijete sam jedva čekao da ovo završi kad bi naletilo na televiziji. 4.1/10

B'52 - Private Idaho - bend s najboljim vokalima u osamdesetima. 7.4/10

The Walker Brothers - I Can See It Now - Ugodno i opuštajuće, ali ništa više. 6.9/10

Jan Hammer - Crockett's Theme - uživao sam u ovom kao dijete, uživam i danas. 8.1/10

Pebbles - Mercedes Boy - ...a ono... kad te profesor pusti na ispitu samo da te više ne vidi 5/10

David Hasselhoff – The Passenger - Blasfemija. Zula ili deset ili nula. Ovaj put nula. 0/10

Nena & Kim Wilde - Anyplace, Anywhere, Anytime - Dobro urezano u moje uši. Više bi volio da nije. 4.4/10

Michael Jackson - Stranger In Moscow - ...a što da kažem. Ima par pjesama od Michaela koje ću rado poslušati, ova to sasvim sigurno nije. Čovjek je vrhunski radio što je radio, poštujem, cijenim i iz poštovanja neću ocijeniti jer kod mene to nema prolaz.

Pop Tops - Mammy Blue - Početkom sedamdesetih i loša glazba je bila bolja svega danas. 7.9/10

Zager & Evans - In the Year 2525 - Malo je kiksao zula sa Mammy blue, ali evo ga opet. 10/10

Paul Mauriat - Love is Blue - ...i otvaramo šampanjac! Alex za čistu desetku!!! Ma što deset, sto!!! Jedna od prvih pjesama koju sam snimio s radija na kazetu. Presnimio čači Nove fosile, tija me ubit. 10/10

Edited by - Tonto on 05/02/2025 20:31:41
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8830 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/02/2025 : 22:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

quote:

Nažalost pesma mi baš i nije legla. Mogu da navedem na primer vokal koji mi se nije svideo, bas koji je znao da mi bude naporan; ali sve to nije previše bitno jer generalno pesma mi nije bila zanimljiva i nije mi se puno svidela. 3-

Ustao si na levu nogu, što se pesme tiče? Probaj sa "When Smokey Sings" i "The Night You Murdered Love", singlove sa istog albuma. Ili možda odmah na neku pesmu sa The Lexicon of Love (Tears Are Not Enough, Poison Arrow ili najpoznatiju The Look of Love); ako i onda nemaš pozitivniju reakcije, nisu za tebe, potvrđeno.
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
430 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 05/02/2025 : 22:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Probaće se!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8830 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/02/2025 : 22:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Yasmin Levy - Una Noche Mas

Ja baš ne volim ovakvu muziku (kakvu - "špansku" - ala Visoke potpetice, ne ulazim u to odakle je ova pevačica), ali mi ovo prija, vokal je dobar (bez uobičajenog preterivanja u emocijama), a muzika fina tj sama pesma.

3,5/ 5

Laid Back - Bakerman

Ovo sam čuo (video na ovom spotu), kad sam krenuo na fakultet. Tad sam se setio jedne grupe, koja je kad sam završio šesti osnovne imala veliki svetski hit Sunshine Reggae - i shvatio da je reč o istoj grupi. U to vreme mi je delovalo da je prošla čitava večnost u tih nekoliko godina između. Kasnije čuh i White Hors, podsetih se na High Society Girl... Daleko su oni od neke stvarno dobre muzike (zato nema ocene ovaj put), ali nešto tako cool i opušteno, kao Bakerman retko ko može da napravi. Valjda se zato i zovu Laid Back (pre neki mesec su imali neku novu pesmu).

Bakerman is baking bread
Bakerman is baking bread
Sagabona kunjani wena
Sagabona kunjani wena

Nikad nisam saznao šta ovo znači, bolje da ostane misterija.
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
430 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 05/02/2025 : 22:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jogurt

quote:

Ustao si na levu nogu, što se pesme tiče? Probaj sa "When Smokey Sings" i "The Night You Murdered Love", singlove sa istog albuma. Ili možda odmah na neku pesmu sa The Lexicon of Love (Tears Are Not Enough, Poison Arrow ili najpoznatiju The Look of Love); ako i onda nemaš pozitivniju reakcije, nisu za tebe, potvrđeno.

Evo poslušao sam sve (jednom) sa quotovanog komentara i može se reći da ABC nisu za mene. Nisu mi loši, na primer ova pesma sa zadatka mi je sada malko bolje legla. Generalni problem mi je to što su im sve pesme previše razdragane i previše živahne za moj ukus, fali mi melodije i ritma malo. Evo sad prebirem po glavi i ne mogu da se setim nijednog primera pop benda za koji bi rekao da ima baš živahne numere a da volim da ga slušam.

Edited by - jogurt on 05/02/2025 22:53:19
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4920 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/02/2025 : 22:44:09  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Wooly Bully - Sam The Sham & The Pharaohs {Stereo} 1965

Klasik, bio i ostao odlična stvar. Teško je zamisliti Full Metal Jacket bez ove numere jer se odlično uklapa u tematiku filma.

Roky Erickson - Creature with the Atom Brain & Creature With the Atom Brain - Transylvania

Psihodelija i alternativni rock idu ruku pod ruku. Inovativno, odlično odsvirano, vanvremenska stvar. Čeka se Alexov osvrt filma jer ga je gledao u realnom vremenu.

Metallica - For Whom the Bell Tolls (Live) [Cliff 'Em All]

Kada pričam sa nekim o Metallici i čujem da ne smatra da su Ride the Lightning i Master of Puppets dva najbolja albuma ovog benda momentalno završavamo razgovor. Nakon smrti Cliff Burton-a ništa više nije bilo isto.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4920 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/02/2025 : 22:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Kada sam bio u Japanu u izakaji jedan pripit Džapaneros mi je rekao da slušam Bluegrass 45 ako hoću da čujem pravu muziku. Ajde da vidimo da li sam uspeo da pronađem bluegrass bend za koji Tonto nije čuo.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1306 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/02/2025 : 23:39:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sagabona kunjani wena

Nikad nisam saznao šta ovo znači, bolje da ostane misterija.

Baš sam išao pogledati značenje...
Na Zulu 🤣 jeziku znači:
hello, how are you
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1306 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/02/2025 : 23:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

A pošto Zula voli da putuje, evo malo Belgije sa balkanskim uticajem.

http://youtu.be/o-SHYry-SMs?feature=shared

Đelem, đelem na francuskom meni je ok. Nisam oduševljen, ali poslušao bih svaki put da opet čujem. Nisam siguran da francuski ovdje pomaže, a muzika je sasvim u redu.

Edited by - Zula on 05/02/2025 23:42:20
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1306 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/02/2025 : 23:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Malo me Manhunter potakao na naslov pjesme, dok je Tonto započeo sa Smokiejem. Da vidimo što radi Chris Norman nakon Smokieja, malo se promijenio, pjesme su ok, a muzika je čak bolja.

Chirs Norman - Gypsy Queen

Go to Top of Page
Page: of 89  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000