Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
NESVRSTANI
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kurdy.jpg)
Croatia
10443 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 08/02/2025 : 11:59:47
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Dok san konobarija u Kazališnoj kavani 90% gostiju su bili stalni gosti. Manču su ostavljali skoro svi jer san radija kako triba, a i dobro san ih isfiltrira. Napuvane cicije bi kad bi ih skužija počele dobivat šugave kave i tople pive. Same bi se s vrimenon isfiltrirale. Usput, možda će zvučat čudno al za pare me boli kurac. Bitna mi je gesta.
Stvari su jednostavne. Uz drzavne namete i sva davanja jednostavno je nemoguce drzat normalne i pristupacne cijene. Odnosno bilo bi nemoguce da ne postoji manca. Kad ne bi postojala moja bi placa trebala biti skoro duplo veca, a to znaci da bi cijene trebale biti vece. Sto opet znaci da elvudima i dosadama pola kave placaju srednjoskolci i studenti i svi drugi koji velikom vecinom uvijek ostave nesto. U 23 godine ovog posla nikada, ali bas nikada nikome nisam ucinio nista lose s kavom (ni onome s kojim sam se potuka), ali poznavajuci ljudsku prirodu i prirodu ovog posla onima koji nikad ne ostavljaju mancu najtoplije bi preporucio da ne piju kavu dugo na istom mjestu.
Od turista zaradjujemo, ali od stalnih gostiju zivimo. S godinama zahvaljujuci jeftinim cijenama i atmosferi dobili smo i stalne turiste. Svi vole domaću i opustenu atmosferu osim prepotentnih glumaca i snobova. Za cijenu dobijes pice i sve sto te ide. Ostavljas mancu dobijes i susretljivost - u prevodu: mozes pribacit na juventus - naravno/nemam program, mos pustit doorse - naravno/steka mi internet, mogu dobit casu vode - naravno/voda na sanku, mozete mi nazavat taksi - naravno/nemam broj... Malo pretjerujem, ali ne previse.
Slažen se sa svime šta si napisa, ali osvrnit ću se samo na boldano. Nisan nikad napravija ništa šta bi nazva stvarno neprihvatljivin, i bez obzira koliko su mi neki gosti išli na živce uvik san bija profesionalan. Taj najgori kapućino koji san misecima servira jednoj pokondirenoj tikvi je u stvari bila voda s misrison kave, nasrana pjenon koju bi napravija od dvi kapi mlika, leda i jamnice. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 08/02/2025 12:00:18 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/maximus.jpg)
Switzerland
25691 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 08/02/2025 : 12:00:50
|
quote: Originally posted by BeaGea
Iz opisanog razgovora se lako vidi ja taj argument ne potežem u raspravi vec tek kad je slučaj gotov. Nikad nikome ne prijetim, rješavam stvari bez prijetnji i sa ironičnim smiješkom. Ako zovem gazdu onda ga zovem nema natad, konobaru to ne spominjem niti mu ičim prijetim, kak to delaju političari...
Naravno. Pošto tvoja rečenica "navek sam dobar s gazdom, pa ako konobar zajebava pitam ga jel mu stalo do posla ili hoće otkaz?" uopšte ne može da se shvati kao pretnja. Sve puca od konstruktivnog razgovora. Ja ne smem da pomislim koliko si pljuvačke popio u kafi. Konobarisao sam neko vreme kao mlađi, bolje da ne znaš šta sve konobari rade nadmenim gostima. Iako ja to nisam radio, ipak se zna neka granica. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 08/02/2025 12:01:52 |
|
BeaGea
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/yojimbo zec.jpg)
3932 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 08/02/2025 : 12:56:52
|
...pardon, ne pitam ga doslovno vec pogledom. Nikakvo busanje u prsa i "galama". To prepuštam krkanima. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
RAKOSI4
Advanced Member
![](AvatarUpload/vampir(2).jpg)
5067 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
RAKOSI4
Advanced Member
5067 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19786 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 08/02/2025 : 14:30:26
|
Neki buvljak na brodskom korzu i prodaju ploče. Ploče prodaju bez računa i za 20-30% višu cenu od uobičajene. I sad to nije za bojkot!? Jednostavno je riječ o pohlepi trgovaca i bojkot je jedini odgovor.
Možda su trgovci pohlepni, a možda ste i vi škrti. Sve je stvar perspektive. Jedino je jasno da bojkot neće ništa promijeniti. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 08/02/2025 : 14:31:56
|
Nije ni čudo šta NEsvrstanome pas jede kamenje,da mu daje redovno jist sigurno ne bi glođa Marjanski kamen ![](facepalm.gif) ![](facepalm.gif) ![](facepalm.gif)
Ko zna šta mu se pas zamirija ![](icon_smile_question.gif)
|
Edited by - RAKOSI4 on 08/02/2025 14:32:44 |
|
lwood
Advanced Member
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47392 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/02/2025 : 14:40:26
|
quote: Originally posted by tinton
Neki buvljak na brodskom korzu i prodaju ploče. Ploče prodaju bez računa i za 20-30% višu cenu od uobičajene. I sad to nije za bojkot!? Jednostavno je riječ o pohlepi trgovaca i bojkot je jedini odgovor.
Možda su trgovci pohlepni, a možda ste i vi škrti. Sve je stvar perspektive. Jedino je jasno da bojkot neće ništa promijeniti.
Nije,ne znan koliko se kontaš u cijene ploča al itekako su napuvane. Najjače mi je kad lik prodaje neka stara govna pa nabije cijenu ka da ih je Isus sluša.
|
narocito na one koji su uspješni.
|
|
lwood
Advanced Member
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47392 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/02/2025 : 14:44:19
|
quote: Originally posted by manhunter
Iz opisanog razgovora se lako vidi ja taj argument ne potežem u raspravi vec tek kad je slučaj gotov. Nikad nikome ne prijetim, rješavam stvari bez prijetnji i sa ironičnim smiješkom. Ako zovem gazdu onda ga zovem nema natad, konobaru to ne spominjem niti mu ičim prijetim, kak to delaju političari...
Naravno. Pošto tvoja rečenica "navek sam dobar s gazdom, pa ako konobar zajebava pitam ga jel mu stalo do posla ili hoće otkaz?" uopšte ne može da se shvati kao pretnja. Sve puca od konstruktivnog razgovora. Ja ne smem da pomislim koliko si pljuvačke popio u kafi. Konobarisao sam neko vreme kao mlađi, bolje da ne znaš šta sve konobari rade nadmenim gostima. Iako ja to nisam radio, ipak se zna neka granica.
ha,kad god pričaš s nekin udišeš njegove mrtve stanice osin ako nisi u skafanderu. Al dobro kužin da želiš reč da je bitna namjera. |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|