Author |
Topic  |
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11925 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Heisenberg
Average Member

.jpg)
Serbia
812 Posts
Member since 06/11/2022 |
Posted - 22/11/2023 : 14:41:52
|
 |
I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks! |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11925 Posts
|
Heisenberg
Average Member

.jpg)
Serbia
812 Posts
Posted - 16/01/2024 : 18:20:20
|
U pripremi:

|
I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks! |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11925 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11925 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11925 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11925 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11925 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11925 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11925 Posts
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
Heisenberg
Average Member

.jpg)
Serbia
812 Posts
Posted - 03/11/2024 : 14:24:44
|
Da. |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2387 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
naker
Advanced Member

5474 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Heisenberg
Average Member

.jpg)
Serbia
812 Posts
Posted - 30/01/2025 : 08:35:40
|
Kude rekli da ga kreću? Čisto me zanima izgled :) |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2387 Posts
|
Heisenberg
Average Member

.jpg)
Serbia
812 Posts
Posted - 30/01/2025 : 09:58:43
|
A ček, gledam na FB njihovom nema ništa o FMA, znam da kod komšija nema COBISS pa ne mogu nikako da vidim ima li išta upisano kao što gledam na našem srpskom COBISS-u, su rekli možda na nekom gostovanju ili vamo nanforumu? |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2387 Posts
|
Heisenberg
Average Member

.jpg)
Serbia
812 Posts
Posted - 30/01/2025 : 10:39:04
|
Sad videh, lepo i kod vas da se pojavi ova manga, mnogo je dobra. |
 |
|
Grzi
New Member

130 Posts
Member since 10/02/2016 |
Posted - 30/01/2025 : 11:23:24
|
za mene, jedna od najljepših priča ikada ispričanih. taj chokehold u kojem je FMA (zajedno sa Narutom i Bleachem) držao internet od 2004. do 2006. je bilo nešto posebno.
nadam se da će uspjeti, jer mislim da više ljudi treba doživiti ovu priču, al jedina šansa im je nova publika. anime fanovi ili imaju onaj boxset, ili sakupljaju fullmetal edition, ili ih ne zanima fma lol.
da su išli sa HC kolekcionarskim izdanjima (kao Fullmetal Edition), mislim da bi bilo uspješnije jer bi privuklo ljude koji već imaju tankobon izdanje na engleskom a ne da im se sakupljati Fm edition. |
 |
|
Heisenberg
Average Member

.jpg)
Serbia
812 Posts
Posted - 30/01/2025 : 11:45:28
|
Ja posedujem svih 27 od čk, treba da ih pročitam pošto sam gledao FMAB (imam gajbi ceo anime na blu ray disku, uzeo preko britanije) |
 |
|
naker
Advanced Member

5474 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 17/06/2025 : 22:27:24
|
* Osvrt se odnosi na ceo serijal, ako ima spojlera sami ste krivi.
Čelični alhemičar (#1-27)
Dva brata nisu mogli da podnesu gubitak svoje majke, pa su odlučili da se igraju boga i menjaju zakon prirode tako što će iskoristiti svoje znanje alhemije kako bi povratili njenu dušu. Ali naivni klinci nisu znali da je ovaj čin zabranjen i da svaki vid konverzije ljudske duše zahteva recipročnu žrtvu ljudskog tela. Sve je pošlo naopako i stariji brat je izgubio ruku, dok je mlađi poginuo tokom magijskog rituala. Stariji brat onda odlučuje da žrtvuje još jedan svoj ud, svoju nogu, kako bi povratio svog brata, ali čak i za to plaćena je prevelika cena jer brat je izgubio telo i jedina opcija da ostane živ je da se njegova duša veže za viteški oklop. Stariji brat će prihvatiti da postane zvanični alhemičar za vladu kako bi imao na raspolaganju resurse kako bi povratio telo svog brata i uspeo da oživi svoju majku iz mrtvih...
Čelični alhemičar je fantazijska steampunk avantura u manga shonen formatu. Ed i Al su braća alhemičari u svetu gde posebno nadareni ljudi barataju znanjem alhemije koje im daje specijalne moći. Društvo u kojem žive je organizovano po rigidnoj vojničkoj hijerarhiji i njihova zemlja često ratuje sa drugim nacijama. Strip je avantura u pravom shonen smislu reči i likovi će često putovati po celoj zemlji i steći nove prijatelje, ali i sukobiti se sa svojim neprijateljima. Glavni negativci vuku inspiraciju iz hrišćanske mitologije i nose naziv po sedam smrtnih grehova. Posle svake bitke sa njima sledi odmor i trening, nakon kojeg glavni likovi nauče svoju lekciju i iz bitke izađu zreliji i snažniji. Iako su u centru pažnje dva brata, u serijalu postoji sijaset originalno osmišljenih sporednih likova. Iako gro radnje otpada na priču oko spasavanja tela mlađeg brata i njihove majke, kako priča odmiče tako postaje složenija i mračnija. Neki od najboljih delova stripa su kada se otkrije pravo stanje stvari u društvu i kada se otkrije ko zapravo rukovodi njihovom zemljom, i iz kog razloga. Pojedini obrti i šokovi zaista znaju biti neočekivani i pametno osmišljeni.
Dragon Ball mi je i dalje najbolja shonen manga koju sam iščitao, ali Fullmetal Alchemist ne zaostaje mnogo. Nemam zapravo nijednu krupnu zamerku na ovaj strip, sve je ovde odlično od priče i premise dela, do zanimljivih scena borbi, humora, pa i do širenja priče koja sa svakim sledećim tankobončićem postaje bolja i bolja jer se saznaje prava slika sveta. Serijal ima 27 delova, i odlično je doziran i nisam ni u jednom momentu osetio da je nepotrebno dugačak. Kraj takođe na visokom nivou kao i ceo serijal uostalom, poentiranje priče ne može da bude jednostavnije, ali zapravo je genijalno koliko je pametno napisano. Čelični alhemičar je odlična manga, malo me blam da sam tek sad iščitao ovo ispravno hvaljeno delo. Odlično štivo  |
 |
|
Topic  |
|