forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 DC
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 36

Spectre
Junior MemberCroatia
344 Posts

Member since 10/11/2001

Posted - 31/08/2022 : 12:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Spectre a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01


Slažem se, al šta je tu je... Nekako je odavno već "mirisalo" na compendium. SMT je bio u sličnoj situaciji kao i Robinsonov Starman što se tiče reprinta, tako da kad je Starman dobio compendium bilo je samo pitanje vremena kad će i SMT. Nekad bih se nadao i Fibrinom izdanju, al ništa od toga do daljnjega tako da izgleda da je ovo jedini način za skupiti cijeli serijal.Ali razlika je u tome što je Starman ipak originalno dobio HC knjige sa cijelim serijalom (standardne veličine, ali ipak izgledaju lijepo), a SMT nije dovršen niti prvi niti drugi put u SC tako da mi je žao što sad ide samo u compendiumima, ali da, bolje išta nego ništa.

Filmovi, serije, super-heroji, stripovi - moj youtube kanal:
https://www.youtube.com/c/kanal301
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnikCroatia
11442 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 31/08/2022 : 12:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma znam, ali te HC omnibuse niti ne doživljavam s obzirom da su godinama nedostupni, a na second hand tržištu postižu sulude cijene.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud


https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 31/08/2022 12:48:12
Go to Top of Page

Spectre
Junior MemberCroatia
344 Posts

Member since 10/11/2001

Posted - 31/08/2022 : 12:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Spectre a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ma znam, ali te HC omnibuse niti ne doživljavam s obzirom da su godinama nedostupni, a na second hand tržištu postižu sulude cijene.Pretpostavio sam. Ja ih imam pa je drugačiji osjećaj. Tako da Compendiume ne uzimam, jedino mi je krivo što će The Shade mini serija biti uključena, ali nema veze, imam je zasebno.

Filmovi, serije, super-heroji, stripovi - moj youtube kanal:
https://www.youtube.com/c/kanal301
Go to Top of Page

zveles
Advanced MemberCroatia
3946 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 31/08/2022 : 14:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
Omnibusi ili compendium izdanje. Ja nemam tih problema. Imam cijeli SMT u sveskicama.
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
26044 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/02/2024 : 01:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
DC Reveals Affordable Collections and Elseworlds Updates
The comic publisher also announced DC Finest, a new series of collected comics aimed at being affordably priced and comprehensive collections of iconic DC characters. The titles are aimed at giving casual fans full continuities for their favorite characters while also providing completionist collectors an affordable option for stories of their favorite heroes. The books focus on characters and stories rather than creators, with DC also planning to release collections featuring specific genres as well, with the publisher noting that many of these volumes will feature material reprinted for the first time. The first wave of DC Finest will include collected editions titled The Flash: The Human Thunderbolt, Batman: Year One & Two, Wonder Woman: Origins & Omens, Catwoman: Life Lines, and Superman: The Coming of Superman.


Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 23/02/2024 01:49:54
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member3823 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 04/04/2024 : 22:37:46  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Alex Ross : Justice

Ovaj hvaljeni crtač je napravio još jednu suradnju s DC-em te odlučio ubaciti valjda svakog pozitivca i negativca iz univerzuma u 12 poglavlja ove priče.
Kingdom Come i Marvels nisu obilovali nekom skromnošću te su isto imali tendenciju pretjerivanju i epskim skalama, ali ovo je ipak novi nivo. Previše likova, previše interakcija, a scenaristički opet dosta nespretno. Svi plotlineovi se nisu mogli jednako dobro pratiti i ostalo je dosta stvari visjeti u zraku.
U uvodu to i nije tako strašno te je vrlo lijepo vidjeti neke scene i upoznavati se s poznatim likovima. Čak i dosta isklišeiziran zaplet je solidno odrađen. Ali onda nakon polovice se scenarij nepotrebno komplicira, dodaju se nove ideje, raslojavaju se skupine likova, a rješenje je dosta banalno.
Ono što scenarij ne može, može zato moćni crtež i vizualni spektakl. Stvarno je gušt gledati što sve Ross ovdje može izložiti i na kakav način. Samo praćenje crteža je prava nagrada, vizualno je ovo možda i jače od druga dva superhero stripa.
Justice ne nudi neku zadovoljavajuću priču i pati od količine i pretjerivanja. Uslijed tih ambicija nađe se tu dobrih ideja i zanimljivih zapleta, ali mnogo toga poslije ishlapi. No, zato je ovo vizualni spektakl i za DC ljubitelje mnogi od prizora ovdje su must see.
3/5

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member3823 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 06/04/2024 : 12:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Nastavljam s Ligom pravde i poznatim pričama

Tower of Babel

Mark Waid je poznat scenarist i prilični brend u modernom američkom stripu. Po najavama i pričama oko ovog stripa očekivao sam nešto što će me "izuti" i što će biti uistinu intrigantno. Premisa je dosta generična i ti šokantni potezi s početka djeluju tako olaki. Kad otkrijemo ono što Batman radi, ni tada mi to nije tako intrigantno bilo. Strip nema puno stranica i razrada je dosta nagla za ovakvu značajnu priču i eventualni razdor unutar Lige pravde.
Waid je domišljat u nekim situacijama i sama ideja je pohvalna, dapače jako puno je to potencijala ovdje. Problem je što one prave, zanimljive stvari krenu tek negdje na kraju stripa i u zadnjih par stranica iskupi mnoge svoje greške od ranije. No, opet velika većina stripa djeluje kao neka superherojska generika s jednom kontroverznom idejom koja se utapa u prosječnoj pozitivci vs. negativac priči. Vrijedi pročitati jer ne uzima puno vremena i vidimo zanimljivi aspekt Batmana, ali sažetak priče djeluje udarnije negoli sam strip, nažalost.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member3823 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 18/04/2024 : 18:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Infinite Crisis

U pohlepi za još malo evenata i okupljanjem što većeg broja likova na istom mjestu, DC je lansirao još jedan event.
Pročitao sam izdanje od ČK koje je okupilo glavni serijal, ali priča je dosta šira od toga i trebalo bi imati neki kontekst. No, usprkos tome, vidjelo se da je zaplet dosta šturo sklepan. Ovo je ideološki nastavak Crisis on Infinite Earths, ali je ipak nešto bolji i čitljiviji.
Johns, svojim manama usprkos, je jako dobar blockbuster pisac i solidno se uživio u pisanje ovakvih gigantskih priča i multiverzumskih zavrzlama.
Priča ima definitivno cool momenata i nije sve bačeno u vjetar, ali sveukupno ispada relativno solidni superhero event. Kaotičan i pompozan, ali nema toliko pokrića.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member3823 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 21/04/2024 : 15:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
52

Nakon Infinite Crisisa, DC je upotpunio svoj famozni pomak za godinu dana svoje događaje i otvorio novi kontinuitet. No, kreativna ekipa je odlučila prikazati tu "preskočenu" godinu i prikazati svijet bez glavnih aktera Lige pravde. Izazovan zadatak, a tempo od jednog poglavlja tjedno ubitačan. No, zadaća je povjerena četvorici velikih autora od ranije povezanih s DC-em (Johns, Morrison, Waid, Rucka). Za svaki od 52 tjedna tradea je ista ekipa u creditsima, pa je teško razaznati tko je što napisao. Također, u takvim uvjetima neminovno je da crtež i kvaliteta istoga oscilira.
Priča prati više "sporednih" likova iz DC univerzuma u raznim nevoljama nakon epohalnog crisis eventa. U početku je to postavljeno kao zanimljiva detektivska priča i fascinira taj humani element u DC univerzumu. Ipak, ima ovdje i kozmičkih i mračnijih priča, a nekako se to sve u ovom dugom serijalu zapetlja. Na momente se priče mogu pratiti bez ikakvog poznavanja univerzuma, ali u nekoliko navrata se dogode tako neobične stvari i obrati, katkad vrlo navrat-nanos, da je bolje opskrbiti se predznanjem.
Sveukupno, gradacija je ponovno prema epohalnim sukobima i pričama "većima od života", u tipičnom američkom stilu. Svejedno, ovo je na razini izdavačkog pothvata za svaku pohvalu. Serijal koji, manama usprkos, vuče na daljnja čitanja i uistinu je zanimljivo zapleten. Volio bih da se drukčije raspleo i da se nisu toliko ustrajno ustezali spominjati neke svoje veće igrače jer ovi sporedni su nekako utopljeni u svojoj sporednosti na kraju.

4/5

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page
Page: of 36 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000