forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Western za sva vremena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 79

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10219 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/04/2019 :  14:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
jedan od najboljih vesterna ikada 3:10 ZA YUMU

http://www.filmokaz.com/?p=1641
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10219 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/04/2019 :  16:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
nova stvar, THE WIND, 2018.
horor koji je smješten (vrijeme, mjesto) u vestern, a zapravo je taj film najviše drama. tematski je to slično mnogo poznatijem (i ponešto razvikanijem), također novijem uratku, The Witch (http://www.filmokaz.com/?p=535), samo što se radi o skromnijem, malom filmiću. tema "vrag u kolonijama" (ovdje: na Zapadu, prvi doseljenici osvajaju prostranstva) mi je zanimljiva. naravno, nije da je ovdje tema nešto elaborirana; prije se samo dotiče, tako da mnogim gledateljima neće ni biti jasno da ovaj film govori jednu širu priču, čak univerzalnu - čovjekovo iskušavanje u dalekim, nepoznatim, divljim predjelima, u usamljenosti, izvan ljudskih sveza i svijeta.
sam film je baš kako kažem, mali, tako da se ne može očekivati nešto vrhunsko. trebao bih ga još jednom vidjeti da se bolje odredim, ovako na prvu, pa dajem nekih 6, možda 6,5/10.

(ps - u svojim "istraživanjima" razmatrao sam The Witch bi li u vestern ili ne, i nisam se odlučio da ga stavim. sada se situacija možda mijenja, jer je došao jedan tematski sličan a stavljen baš na područje zapadne granice, u pravo vestern okružje. Vještica je kolonijalni period, 17. stoljeće i istočna obala, tj. prevestern ili kako bismo to nazvali. ima nešto takvih filmova, kolonijalni vestern, no Vještica se ne bavi vestern temama, akcije, borbe, osvajanja, nego više pojedincem i psihološkim stanjima te izričito magijom, vještičarenjem, demonskim... ali moja razmišljanja idu u pravcu: ako postoji tip filma, znači više sličnih filmova koji onda čine tip, onda možemo proglasiti da postoji takva i takva podvrsta vesterna. tako da The Wind zapravo vuče The Witch u vestern ----- premda, pravo rečeno, ni jedan ni drugi nemaju puno veze sa našim standardnim shvaćanjem vesterna, pa makar se The Wind odigrava na zapadnoj granici)

Edited by - stinky on 08/04/2019 16:59:38
Go to Top of Page

fandango
Average Member662 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 08/04/2019 :  21:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

vukozec
Senior Member1457 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 09/04/2019 :  13:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Da, odličan je originalni 3:10 za Yumu. Tih godina se snimalo puno vesterna i budžetske razlike su tada bile manje, tako da se može reći da su ti filmovi u startu bili u ravnopravnim položajima. 3:10 je jedan od onih vesterna za koji odmah na prvo gledanje vidiš da je iskočio iz mase, a to je napravio preko elementarnih stvari: scenarij, režija, gluma. Kao kad neki bend koji ima samo gitaru, bas i bubanj iskoči iz mora istih takvih bendova. Možda ga ponovim ovih dana, ako se odlučim otići u Kinoteku pogledati "odgovor" na njega Rio Bravo. Hawksa je smetao taj indivdizualizam u Yumi i Točno u podne, to što se zajednica ponaša kukavički i pojedinac je prepušten sebi. On je vjerovao da se šira zajednica (grad u sva 3 filma, a u širem smislu država i nacija) mora pokazati u pozitivnijem svijetlu. Tako sam ja shvatio motive za taj "odgovor" u vidu Rio Bravo (i kasnije recikliranje istih motiva u El Dorado i Rio Lobo).

Trebao bih ponoviti i Mangoldov remake, gledao sam ga kad je izašao u kinu i ne sjećam ga se previše, a kasnije sam uglavnom vidio da mu reputacija dobro kotira, premda je meni ostavio dojam (barem koliko se sjećam) da je to obični moderni holivudski film.

A Witch mi je pri vrhu horor watchliste već neko vrijeme, možda bih trebao potruditi se pronaći taj film dok nije previše ostario.

Edited by - vukozec on 09/04/2019 13:33:40
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10219 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/04/2019 :  10:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Sva 3 su veliki vesterni, na mojoj listi najboljih, znači, u onom najužem krugu koji će sačinjavati nekih tridesetak filmova.
Ovo što Goran kaže u recenziji na filmokazu

"Howard Hawks je izjavio da je Rio Bravo (1959) snimio kao ispravku Zinnemannovog Točno u Podne i Davesovog U 3:10 za Yumu. ... No, onaj bitan zajednički motiv koji je Hawksa toliko iziritirao je protagonist koji pati od unutarnjih previranja. Psihološki vestern, kakve su to pomodne gluposti? Po Hawksu junak mora biti sposoban i pun samopouzdanja. Nema tu mjesta samopropitkivanju."

nije nešto naivno od strane Hawksa. To je dobro shvaćanje junaka. Ali je Zinnemann pokazao da se može uraditi sjajan vestern čak i kad se naruše ti kanoni nepokolebljivog junaka. U osnovi, junak i dalje ostaje nepokolebljiv, jer ne odstupa od svog kodeksa. Samo se sad stavlja u prvi plan i proces samopropitivanja, ulazi se malo u unutrašnjost junaka. To se Hawksu ne sviđa. S druge strane se daje konzervativna kritika društva, a to ne vidim što bi Hawksu smetalo, jer i on je na toj liniji. Pa i sam Rio Bravo ('obični' građani se povlače, junaci se suprotstavljaju bandi). Bit će da Hawks pod svaku cijenu želi zajednički pothvat, da se prikaže ona pionirska zajednica odvažnih (usporedi njegov film o pionirima The Big Sky). Oni izvlače tu širu sliku (država, nacija), a ne da bi već samo društvo bilo to pozitivno.

Hawks: postoje pioniri, ljudi koji su iskrčili šume, močvare, pustinje, pomeli Indijance i desperadose i tako omogućili Ameriku. Ostali, 'građani', nisu ni tako dobri ni hrabri, ali prihvaćaju to što im omogućuju pioniri i nastavljaju; oni dolaze naknadno i sve skupa je to jedna cjelina, sve je dobro naposljetku, jer ovi obični priznaju iznimne zasluge odvažnih, pionira.

Zinnemann: postoji junak i postoje obični. Među njima nema baš prave prohodnosti, oni nekako ostaju odvojeni. Junak će izvršiti svoje djelo, obični će ga napustiti-a-kad-sve-bude-gotovo-i-pohvaliti, ali sve to ostaje načeto sumnjom: društvo je licemjerno. Junak nakon posla odlazi, nema integracije u licemjerno društvo.

Bit će da se Hawksu ne sviđa taj beskompromisni pogled i da on smatra kako se mora raditi na prohodnosti junaka (pionira) i običnih, krotkih koji će nasljediti Zemlju.

I jedno i drugo shvaćanje ima svoje rezone, i jedno i drugo je izvrsno napravljeno. Točno u podne mi je moguće bolje od Rio Brava, ali to ću provjeriti nakon što sve dogotovim u svezi vesterna.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10219 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/04/2019 :  10:57:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Gledao sam dosta klasičnih vesterna u posljednje vrijeme, da malo presječem neovesterne.
Tu mislim na one standardne, kakvi su se snimali u pedestima (i prije) i koji ne spadaju među najpoznatije takve. Bilo mi je okej to gledati, lijepi filmovi. Neću sada nešto opširno, možda da spomenem one koji su me ugodni iznenadili.

BARBARY COAST 1938.
THE VIRGINIAN 1946.
PILLARS OF THE SKY 1956.

(kako sada čitam Blueberryja, samo da spomenem da Jeff Chandler u Pillars of the Sky daje jedan takav, dosta sličan lik: neortodoksni časnik, koji je vrlo sposoban na terenu, ima pionirskog iskustva i 'stručnjak' je za indijanska pitanja, dok je istovremeno izvan vojničke discipline, druži se sa veteranima (Lee Marvin) i cuga.)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10219 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/04/2019 :  08:44:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote


THE BIG TRAIL, 1930. - epska priča o osvajanju Zapada. Mladi John Wayne kao vodič karavane, čovjek koji poznaje divljinu i puteve, vjeruje u kodeks koji vlada na granici i zato će se obračunati sa zlikovcima. Ovo su filmovi koji su utjecali na stripove našeg djetinjstva, podjela karaktera je baš takva: s jedne strane dobri pioniri, s druge prevaranti, koljači i bitange. Između naseljenici koji traže obećanu zemlju. Pravi američki mit, a time što je mitski, znači da je svevremenski. Odličan film.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10219 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/04/2019 :  10:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Evo dva vesterna iz različitih era. Na imdb su oni spojeni ocjenom 5,9. To je još jedan primjer nepouzdanosti te masovne filmske baze, jer se moje ocjene dobrano razilaze, pa mi se tako i filmovi razilaze.

PONY EXPRESS, 1953. - film koji se zove Pony Express i ima Charltona Hestona, čovjek bi tu tražio nešto (barem) blizu vrhunskog. Na žalost, ovaj film ostaje drven, običan, većim dijelom šablonski u lošem vidu. Charlton Heston je Buffalo Bill, a Forrest Tucker Divlji Bill Hickok. Njih će dvojica pomoći uspostavljanju komunikacijske linije Istoka i Zapada. I ovdje imamo taj američki mit (što je dobro) ispričan kroz istaknute točke (osnivanje Pony Expressa). Ne smeta ni to što je fikcionalizirano i povezano sa legendarnim likovima Granice kao što su Buffalo Bill i Divlji Bill i što je Pony Express prikazan kao sredstvo koje je odlučujući faktor da Kalifornija ostane u Uniji. Film, naime, radi zaplet sa separatistima, koji pokušavaju osujetiti povezivanje Kalifornije sa ostatkom, kako bi pokazali da je Kalifornija daleko od vlade i da je bolje da krene svojim putem, neovisna. Sve te ideje su dobre, ali tako traljavo izvedene. Jako drveni Divlji Bill, ovdje potpuno podređen u odnosu na Buffala. Pa sukob sa Indijancima i Buffalove partije sa njihovim poglavicom, sve je to sklepano bez prave organske veze sa cjelinom (iako je ideja bila pokazati opasnosti s kojima se susreću pioniri Pony Expressa; Indijanci su standardni motiv). Sredina filma, kada Indijanci opsjedaju kolibu u koju se sklonilo naše društvo, to me jako zamorilo, umjesto da ispuni akcijsku funkciju.
Tek je završetak opravdao naslov: vrtoglava trka i izmjena jahača, prevaljivanje dionica u trci s vremenom da se pobijede planovi separatista, to je dosta atraktivno. U tom smjeru je i trebalo raditi film, jer ipak se zove Pony Express i jahanje kroz divljinu, krajolike, svladavanje opasnosti, to je moglo činiti okosnicu.
Moja ocjena se približava više petici.

Dok se ocjena za TALL TALE, 1995. približava više sedmici.
Tall Tale nam donosi lijepu priču iz Disneyeve radionice o sukobu svijeta snova sa realnošću. Zločesti poduzetnik želi otkupiti sve farmere iz Paradise Valley; dolazi industrija, profit, realnost. Ali jedan farmer ne mari za te stvari, nego je vezan za zemlju, za pravi život. Sinu priča stare priče sa Granice, o velikim junacima američkog folklora. Sin sve to drži bajkama, ali kada zločesti industrijalci rane oca, sin poduzima iskupljujuće putovanje u zemlju snova i sreće se sa Pecosom Billom, Paulom Bunyanom i Johnom Henryjem. Ovi junaci će nadahnuti borbu i potaknuti zajednicu da se suprotstavi prljavoj industriji i poduzetništvu te sačuvati pravi život u Paradise Valley po kodeksu Zapada.
Zanimljivo je da industrija zabave priča ovakve priče (protiv same sebe, zapravo!); ali bez obzira ne sve, priča ostaje lijepa, neuprljana i vrijedi.
Jedan od boljih Disneyevih vesterna.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10219 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/04/2019 :  11:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with QuoteNisam do sada posebnu pozornost svrnuo na Curtiza, ali nakon dva sjajna filma popeo se na istaknuto mjesto.
VIRGINIA CITY, 1940. je vrhunska priča iz građanskog rata. Errol Flynn je sjevernjak, a Randolph Scott južnjak; oba predana strani za koju se bore. No, zaplet ove priče je takav da će se njih dvojica spojiti, a Flynn će biti spreman podnijeti prijeki sud za veleizdaju, jer je u južnjacima prepoznao ono najviše ljudsko, plemenitost, požrtvovnost, čast, dostojanstvo.
Ne želim se sada puno raspisati niti prepričati cijelu radnju; film u kojemu Humphrey Bogart ne dolazi do izražaja, ostaje u drugom planu koliko je dobra priča i koliko su dobra dva glavna protagonista, neka svatko sam provjeri.

THE HANGMAN, 1959. je drugi sjajni uradak. Priča o beskompromisnom saveznom šerifu koji predano lovi zlikovce te zbog toga nosi nadimak Dželat. Robert Taylor i lijepa Tina Louise (nisam znao ovu glumicu, ali ovdje mi se izuzetno dopada).
Zaplet se vrti oko šerifa koji slijedi zakon i odmetnika koga lovi, a kojega zapravo čitav grad poštuje, jer se pokazao kao dobar čovjek. Šerif će sve poduzeti da ga identificira i uhiti, ali će ovaj slučaj nadrasti suho izvršavanje i potaknuti šerifa na preispitivanje, praktički ćemo imati egzistencijalni skok.

Ne želim ni ovdje sve ispričati, samo ću reći da se Curtiz pokazao kao veliki majstor. Ustvari su oba filma slična, jer se u obje priče postavlja teza da je život puno više (ili dublje) od ukopanih pozicija. Baš ono što bi i nama dobro došlo, izlazak iz simplificiranih frontovskih pozicija koje nemaju veze sa zbiljskim stanjem. Tamo neprijateljska strana, južnjaci: ali to je površina. Ispod toga je bogatstvo, jer i oni su pravi ljudi, koji se časno bore za smisleno oblikovan život (premda ta nastojanja na površini izražavaju kroz pogrešnu ideju; rijetko se može vidjeti ovakva otvorenost, da se prihvaća da su oni drugi u osnovi jednako sposobni za najviše ljudske vrijednosti, premda su istovremeno pogriješili na površini, recimo po pitanju ropstva itd.). Ovdje odmetnik: ali i to je površina, jer je to čovjek koji je posrnuo u jednom trenutku. U njemu ima puno više, uostalom šerif to na kraju prihvaća.
Filmovi koji idu iznad simplifikacija, koji nadrastaju vojni zakon i građanski zakon, jer zakoni su slijepi za bogatstvo varijabiliteta. Zakoni su polazište, a ne kraj.

Nestvarno dobri filmovi.

Edited by - stinky on 27/04/2019 11:37:13
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10219 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/04/2019 :  08:17:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Nakon starih, dva friška.
NEVER GROW OLD, 2019. je irski vestern. U središtu je pogrebnik koji se nađe između puritanaca koji žive biblijski i opakih tipova koji žive otpuštenih kočnica. Što je bolje za zajednicu: starozavjetni religijski život bez pića, kocke i žena ili bordeli i biznis, ali koji donose nasilje?
Moram reći da me film, malo je reći, ugodno iznenadio; obično ovakvi manji filmovi donose i manje neambiciozne priče. Ova je možda i preduboka za ovakav film, gotovo filozofija egzistencije. Zato ipak ostaje neko hrvanje, film ni sam ne zna što hoće reći (da tako kažem), ali već samo postavljanje pitanja, problemi koji se tu podižu, to je vrh. Izuzetan film, iako nije za one koji bi obične vesterne s pucnjavom i klasičnim akcijskim zapletom.

BUFFALO BOYS, 2018. je indonezijski vestern. Za razliku od prethodnog, ovo je vestern baš za klasičare: lijepa akcijska priča kakvu smo gledali mnogo puta, samo sa Meksikancima recimo. Stvar je ovdje prebačena na Javu; zli Nizozemac je svrgnuo dobrg sultana i potčinio sav narod, pretvorio ih u roblje praktički. Ali dolaze sinovi ubijenog sultana, pravi kauboji odgojeni na Divljem Zapadu i oni će povesti borbu i obračunati se sa zlikovcima.
Standardna priča, ali jako dobro napravljeno. Tko voli bonelijevske priče, mora voljeti i ovo.

Oba filma iznad 7/10, baš lijepa iznenađenja.
Go to Top of Page

lwood
Advanced MemberColombia
40031 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/05/2019 :  19:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ne gledan nešto westerne al prošle nedilje pogledah:
https://www.imdb.com/title/tt0075029/?ref_=nv_sr_2?ref_=nv_sr_2

ok filmić. 7/10

La libertad sublime derrama las auroras de su invencible luz. La humanidad entera,que entre cadenas gime,comprende las palabras del que murió en la cruz

https://www.zuana.com/


Go to Top of Page

fandango
Average Member662 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 31/05/2019 :  12:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10219 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/06/2019 :  20:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
LEAN ON PETE, 2017.
U red neovesterna s konjima, ali ne rodeo, nego utrke. Trkačko-kladilačka scena je platforma na kojoj se razvija ova lijepa drama o jednom dječaku. Nisam očekivao neku kvalitetu, no film me ugodno iznenadio. Zato ga prijavljujem.

Neobična poveznica, po liniji alternativni cowboy way lajfstajl (ovdje konjske utrke) je film solidno cijenjenoga Montea Hellmana - COCKFIGTER, 1974. Cockfigter prikazuje život na rubu pasioniranih aktera scene borbe pijetlova. Da, ne biste pomislili da postoji "vestern film" koji se bavi pijetlovima. Eto, i toga ima. Naravno, samo za one koji vole proširiti granice razmatranja: za takve je Cockfighter obavezna lektira.
Go to Top of Page

vukozec
Senior Member1457 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 25/06/2019 :  22:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
U srijedu 3.7. u kinu Tuškanac (zatvorenom, ne ljetnom) Divlja Horda, director's cut. Veliki film na velikom platnu.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10219 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/07/2019 :  09:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
HATFIELDS & MCCOYS, mini serija, 2012.

https://www.imdb.com/title/tt1985443/

Sukob između dvije obitelji, praktički na plemenskoj osnovi, gotovo da podsjeća na krvne osvete iz nama bliskih krajeva. Dodatno je zanimljivo što se susjedi nalaze na granici Zapadne Virginije i Kentuckyja, pa kroz čitavu stvar probijaju zamršenosti američkog unutrašnjeg uređenja u sudskim, zakonskim, političkim različitostima pojedinih država.
Obavezno pogledati.
Go to Top of Page

vukozec
Senior Member1457 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/10/2019 :  15:15:59  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
http://kinotuskanac.hr/cycle/portreti-talijanski-vesterni-sergia-leonea

Od 28.11. Do 30.11.2019.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10219 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/10/2019 :  08:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ponovio FARGO, 1996.
Na Fargo uvijek umrem od smijeha, u pojedinim likovima i odnosima ovdje je postignuto savršenstvo. Ipak, da bi čitav film bio savršen, fali mi bolji lik šerifa. Dapače, lik šerifice, a taj je lik jedan od važnijih, mi je jako nezadovoljavajuć. Tu možda nije trebalo ići na komiku, karikaturu. Ona i njen pospani muž, ma to mi nije smiješno ni najmanje, nego dosadno.

Perfekcija je lik pokretač radnje. Službenik šonjo, najneugledniji stvor na svijetu ---- ali sada tu imamo taj obrat koji ovoga lika lansira u zvijezde: taj bijednik, mucavac, plašljivac, bezličnjak ima VOLJU. On pokazuje jednu životnost kroz sve te oklope najgrđeg mediokritetstva. Taj kontrast je savršeno izražen. Sva komika počiva na tom nesrazmjeru, toj neočekivanosti.
Ne vjerujem da su Coeni čitali Bergsona, ali to što su ovdje postigli je direkt primjena njegove teorije o komičnom (ima mala knjižica O smijehu, vrijedi pročitati). Bergson taj mehanizam komike zove: vrag na oprugu. "Vrag na oprugu" je izlaženje iz standardnog, uhodanog, recimo, kada slučajno vidimo na ulici da se netko popikne. Tada dolazi do nesuvislih pokreta, padanja, a taj izlazak iz standarda mi doživljavamo kao ono komično.
U Fargu je to podignuto na čitav karakter čovjeka i tamo gdje šonjo službenik izlazi iz svog karaktera, to je za umrijeti od smijeha. A "izlazak iz karaktera" je zapravo čitava radnja; zato Fargo ostaje za mene jedan od nasmješnijih filmova.

No, ovdje ga bilježim, zato što ga stavljam u neovestern. Coeni dosta operiraju sa vestern folklorom i primjenjuju na nove načine. Fargo je jedan zimski vestern, u američkoj provinciji, sa pravim outlawima. Sam zaplet probija klasične vestern postavke, jer se glavnina odvija u pravcu komedije, ali ipak ostaje puno elemenata koji me sile da ga stavim na listu 1. druge kategorije najboljih vesterna svih vremena 2. neovesterna.

Edited by - stinky on 29/10/2019 08:03:41
Go to Top of Page
Page: of 79 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000