forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 89

Poli
Advanced MemberSlovenia
28616 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/07/2019 :  16:54:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Novi Opeth sa 13. albumom "In Cauda Venenum" (znaci "Poison in the Tail") i pjesmijom Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand - u 2 verzije, prva svedska i druga engleska.Thrash legende Exhorder se vracaju poslije 27 godina (!) sa albumom "Mourn The Southern Skies", ovo je prvi single.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27258 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/07/2019 :  02:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Gardsghastr je švedsko-američka kombinacija u kojoj sudjeluju Swartadauþuz i još nekoliko članova raznih američkih bendova, uglavnom potpuno nepoznatih.
Nije poznata ni godina osnivanja, a prije 3 mjeseca bend je objavio svoje prvo izdanje, dugosvirajući album Slit Throat Requiem za Profound Lore Records.
Gardsghastr na ovom albumu svira symphonic black, iako zadnjih godina više zaobilazim takav stil ne mogu ga potpuno ignorirati ako naletim na album vrijedan pažnje.
Stvar je u tome da se ovdje radi o atmosferičnijoj verziji symphonica, što mi ipak više odgovara nego onaj klasičniji ili koji je u kombinaciji s melodicom.
Muzika nije prenapadno simfonična iako je synth izražen i zauzima osjetan dio prostora, zvuk gitara ga dobro pokriva i ne dopušta mu da se otme kontroli.
Kao što je inače slučaj kod takve vrste muzike tako i ovdje ima dosta brzih dionica, vokal je umjeren i ne ide previše u screaming izvedbu.
Posebno me iznenadila posljednja stvar Outro jer se ne radi o bezbroj puta viđenom završetku albuma, ovdje ima i nešto vokala pa zato može proći kao klasična black laganija stvar.
Slit Throat Requiem je jedan od boljih symphonic trenutaka iz novijeg perioda, više nego solidno za poslušati čak i onima koji nisu previše vezani za takav stil.Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
28616 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/07/2019 :  22:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Rotting Christ sa split 7" EP-ja "Duality Of The Unholy Existence" (zajedno sa sunarodnjacima Varathron) sa pjesmom Spiritus Sanct
https://www.metal-archives.com/albums/Varathron/Duality_of_the_Unholy_Existence/780240Obituary sa novim singlom A Dying World, za seriju Adult Swim Singles
https://www.adultswim.com/music/singles-2018/47Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27258 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/07/2019 :  16:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Svartrit dolazi iz Švedske, osnovan je 2003. godine iako sve do 2010. nije imao objavljeno niti jedno službeno izdanje.
U jednom dijelu svoje karijere (2009.-2015.) član benda je bio i sveprisutni Swartadauþuz gdje je obavljao vokalne dužnosti na 3 albuma.
Na kompilacijskom/demo albumu Svarthetens ridå Swartadauþuz ipak nije bio prisutan, bez obzira što je izdanje objavljeno 2010. kada je on već bio u bendu.
Materijal s ove kompilacije datira još iz 2004. i 2005. godine, preuzet je s dva demo albuma koja ranije nisu bila objavljena kao zasebna izdanja.
Sve skupa se radi o samo 4 stvari u trajanju od 17 minuta tako da nije bilo smisla objavljivati ih na 2 izdanja, ali ovako zajedno situacija se mijenja.
Svarthetens ridå donosi klasični skandinavski black metal bez ikakvog odstupanja od takvog zvuka, kao po nekom zacrtanom planu.
Prve dvije stvari na švedskom jeziku više vuku na finsku black scenu i razne bendove koji gaje Darkthrone stil, dok su ostale dvije na engleskom i bliže švedskom zvuku bržeg tempa s kraja 90-ih godina.
Vokal je standardan za ovu vrstu muzike, nije preagresivan i zbog toga je relativno lako razumljiv.
Ovdje postoji određena monotonija, pogotovo kod prve dvije stvari, ali kako niti jedna nije dugačka teško će to predstavljati problem prilikom slušanja.
Najbolja između njih je Funeral of All Worlds, ostaje pitanje da li zbog zlokobnog imena ili dojma da je nešto raznovrsnija od ostalih.
Svarthetens ridå nije za one koji očekuju nešto novo, dok će fanovi starog klasičnog skandinavskog blacka moći pronaći barem poneki zanimljivi trenutak.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27258 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/07/2019 :  17:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Na isti dan, 29.09.2010. Svartrit je objavio sva 3 svoja studijska albuma što je slučaj na kakvog još nisam naletio, bez obzira što black bendovi znaju objavljivati hrpu izdanja u kratkom vremenskom periodu.
U bendu nisu puno razbijali glavu o imenima albuma i svi su označeni rimskim brojevima, malo olakšanje za slušatelje kojima skandinavski jezici predstavljaju problem.
Ovdje je svoj doprinos dao i Swartadauþuz koji je bio jedan od nekoliko vokala na ovim materijalima, i to onaj najbolji ako se nisam prevario u identifikaciji.
I se osjetno razlikuje od prethodnog kompilacijskog izdanja Svarthetens ridå, što je u neku ruku očekivano zbog vremenskog razmaka i ubacivanja različitih vokala.
Svartrit na ovom albumu još uvijek zvuči dosta skandinavski, samo osjetno udaljeno od zvuka finskih bendova koji je bio ranije prisutan.
Pojedine stvari mi dosta vuku na Gorgoroth stil, ali ne onaj s njihovih početaka nego onaj s Destroyera i još nekoliko albuma nakon njega.
Vokalna izvedba varira od jedne do druge stvari, sa screaming vokalom sam prilično zadovoljan jer idealno paše, dok onom drugom (vjerojatno originalni član Sir N.) ipak fali agresivnosti za ovakvu muziku.
Upravo taj vokal je razloga zašto mi ovaj album nije prošao zapaženije nego što jest, da je cijelo vrijeme korištena screaming izvedba vjerujem da bi mi u najmanju ruku bio vrlo dobar.
Ovako ću vjerojatno neke stvari preskakati ako se u budućnosti ponovo odlučim da ga preslušam, I je solidan album koji bi uz malo promjena sigurno bio bolji.Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27258 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/07/2019 :  21:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
II je drugi studijski album benda Svartrit izašao isti dan kao i ostala dva, a sniman je krajem 2009. baš kao i prvijenac.
S muzičke strane ovaj album neće ponuditi ništa posebno drugačije, a što je najgore, može se reći kako je dosta lošiji nego prethodnik.
Stvarno nisam očekivao da ću ovdje pronaći toliko dosadnih trenutaka i neinventivnosti, kao da je skupljen materijal predviđen za otpis i uvršten na album tek toliko da se nešto objavi.
Kako drugačije objasniti izlazak 3 albuma u isto vrijeme, osim činjenicom da si objavio gotovo sve što si snimio bez prethodno izvršene selekcije.
II također u sebi sadrži sličnost s Gorgoroth zvukom, još veću nego prije, ali je problem u kopiranju najgoreg razdoblja tog benda viđenog na albumima Incipit Satan i Twilight of the Idols.
Svartrit je na trenutke počeo sličiti i na švedski Arckanum iz razdoblja albuma Kostogher i Kampen, iako je to primjetno više u vokalu nego u samoj muzici.
Ti albumi Arckanuma nisu loši, pogotovo Kostogher koji je vrlo dobar, ali Svartrit ni približno nije uspio napraviti nešto tako upečatljivo.
Ovdje su prisutna čak 3 vokala a samo jedan može zadovoljiti svojom izvedbom, ostali pomalo beskrvni i neprilagođeni za ovakvu vrstu muzike.
Jedina stvar koja malo odskače od cjeline je The Venom Fangs of Hell, sve druge se zaboravljaju gotovo isti trenutak kada ih čuješ.
Moram pohvaliti produkciju koja je na puno većem nivou od same muzike, ali u ovom slučaju to je mala utjeha i ne predstavlja skoro nikakvu prednost.Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27258 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/07/2019 :  22:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
III je treći i trenutno posljednji album iz Svartrit diskografije, iako je objavljen u isto vrijeme kao i prethodna dva, ipak je snimljen nešto kasnije od njih.
Na prvom albumu su svi tekstovi bili na švedskom jeziku, na drugom su švedski i engleski ravnomjerno podijeljeni, dok je ovdje švedski opet jedini izbor benda.
S obzirom da me prethodni II dosta razočarao nisam ni ovdje očekivao drugačiju situaciju, na kraju je ipak ispao bolji iako ništa pretjerano.
III je zvukovno jako sličan II, opet je tu prisutan Gorgoroth u većoj i Arckanum stil u manjoj mjeri, ali je vokalna izvedba ujednačenija nego na prošlom albumu.
Najveći problem je ubacivanje elemenata drugih metal pravaca što se ponavlja na svim albumima benda, ako izuzmem kompilaciju Svarthetens ridå iz konkurencije.
Niti ovdje se ne može pronaći nešto što će ostati u sjećanju barem kraće vrijeme, previše je to jednolično bez pravih ideja koje bi podigle interes kod slušatelja.
Zadnje dvije stvari najviše iskaču iz cjeline, ali samo zato jer su odsvirane na akustičnoj gitari u pagan stilu, što ovdje ne donosi nikakav pozitivan efekt.
III nije potpuno razočaranje kao prethodnik, samo sumnjam da će to biti dovoljno da ga još ponekad zavrtim u budućnosti.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik20000 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/07/2019 :  17:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Slušaš metal i na švedskom? Mada, slušati na švedskom ili Baba Jagu i Bubu Corellija, na isto ti ga dođe, ne razumiješ ni jedne ni druge.

Go to Top of Page
Page: of 89  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000