forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/06/2019 :  23:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
2012. godine Urkaos je objavio demo album jednostavnog naziva Urkaos I koji je produkcijski na razini više nego što sam očekivao.
Čak bih rekao da je ovo najbolje isproduciran album od svih Swartadauþuz projekata koje sam do sada čuo, bez problema može proći kao oficijelni full-length album.
Vjerojatno je stvar u tome da Urkaos I zvuči modernije od ostalih u toj skupini bendova, bez obzira što ovdje nije odsvirano ništa inovativno.
Album se razlikuje od prethodnog izdanja Djävulens Ande po nekoliko stvari i sve izuzev jedne se mogu navesti kao pozitivna promjena.
Ambient je sada prisutan u puno manjoj mjeri, više nema niti jedna takva stvar u cijelosti, već je u nekoliko njih ubačen kao nekakav intro.
Gitaristički riffovi su opaki i imaju u sebi onaj klasični švedski prizvuk, kada ih čuješ nije teško pogoditi iz koje države dolazi njihov tvorac.
Sigurno da tu postoji utjecaj nekoliko starijih švedskih bendova, odmah sam se sjetio Setheriala i albuma od Hell Eternal nadalje.
Instrumentalni dio je odličan, ali zato vokal nije na tako visokoj razini, tj. meni osobno nije tako dobro sjeo kao muzika.
Ovdje je korištena više gruba nego tipična black vokalna izvedba, iako sam se nakon nekog vremena navikao na nju svejedno mislim da bi više odgovarao vrišteći vokal.
Kada se sve zbroji album na kraju zaslužuje vrlo dobru ocjenu, ali ostaje dojam da je mogao biti i odličan s drugačijim vokalom.
Nakon ovoga snimljen je drugi demo Urkaos II, ali s njime se neću baviti jer je u pitanju čistokrvni ambientalni album bez prisutnosti gitara.Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/06/2019 :  23:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
2015. godine Urkaos je objavio svoje trenutno posljednje izdanje, demo album Rehearsal XI.
Materijal je sniman još 2011. godine, vrlo vjerojatno čak i ranije nego onaj koji je završio na albumu Urkaos I.
Štoviše, na oba izdanja se nalaze gotovo iste stvari, ovdje je smještena samo još jedna više kao dodatni bonus.
Jedina razlika je u tome što Rehearsal XI verzija nema ambientalne introe u onih nekoliko stvari, tj. sadrže samo čistu gitarističku svirku.
Produkcija ipak nije tako dobra kao na Urkaos I, vjerojatno zbog toga što ovo nije dodatno ušminkano u studiju kao navedeni album.
Našao sam podatak da je Rehearsal XI djelomično sniman uživo bez publike pa nije ni čudo što je produkcijski slabiji od prethodnika.
Baš zbog toga ću vjerojatno uzeti Urkaos I kada se zaželim slušanja ovih stvari, onaj jedan bonus nije dovoljan mamac da izbor padne na Rehearsal XI.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/06/2019 :  22:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Došlo je vrijeme za najaktivniji Swartadauþuz projekt, bend čije ime Bekëth Nexëhmü u isto vrijeme zvuči čudno i moćno.
Swartadauþuz nije cijelo vrijeme jedini njegov član, već se za pojedina izdanja priključivao lik jednostavnog imena Lik.
U godini pokretanja projekta, 2010. objavljen je demo album Dauþuz, jedino od brojnih Bekëth Nexëhmü izdanja čiji naziv ne počinje sa De...
Dauþuz je originalno izašao na kazeti u samo 9 primjeraka (nisam čuo za sličan slučaj), a tek 2016. je doživio reizdanja na CD-u i vinilu.
Ovaj klip dolje je upravo to ponovljeno izdanje sa poboljšanim zvukum, a ja sam uspio pronaći za skinuti samo lošiju tape verziju.
Jedina prednost starije verzije je što zvuči sirovije nego reizdanje, ali s druge strane su prisutni šumovi koji donekle kvare užitak slušanja.
Na svom prvom izdanju Bekëth Nexëhmü osim sirovosti nudi i atmosferičnost koju nisu mogle narušiti ni gitare koje u pojedinim trenucima zvuče neuštimano.
Tempo je relativno spor i samo povremeno malo ubrza, tek toliko da razbije monotoniju prilikom slušanja.
Vokal ima vjerojatno najekstremniju screaming izvedbu od svega što je napravio Swartadauþuz, ovi vriskovi podsjećaju na vampira kojem je netko zabio kolac u srce.
Ono malo ambient ugođaja je uglavnom stvoreno kroz introe koji otvaraju i zatvaraju album, tako da u ovom omjeru više padaju u drugi plan.
U usporedbi s ostalim projektima ovaj album najviše ima sličnosti s Mystikom i njegovim prvim izdanjem Skalder från urskogens dunkla mystik.
Bez obzira na nešto lošiju produkciju Dauþuz je skoro pa odličan album, baš mi odgovara nešto ovakvo udaljeno od svih muzičkih trendova.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan

Edited by - DODSFERD on 26/06/2019 22:37:42
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/06/2019 :  15:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
De dunkla herrarna je jedini oficijelni full-length album kojeg je objavio Bekëth Nexëhmü, službeno se navodi da je izašao 2011. na vinilu iako je limitirana tape verzija bila dostupna godinu dana ranije.
Postoji podatak da je izlazak albuma dosta kasnio jer je povremeni član Lik pokušao zadaviti Swartadauþuza, zbog čega je došlo do zastoja u radu benda.
S obzirom da je Lik bio prisutan na još 2 kasnija izdanja čudi me da je Swartadauþuz više htio surađivati s njime, ali možda nije bilo tako strašno kako se u prvi trenutak čini.
Ispočetka mi je znalo zasmetati što De dunkla herrarna ima mjestimično dosta izražen synth i što svaka stvar sadrži laganije dionice.
Međutim, nakon određenog broja slušanja došao sam do zaključka da to odgovara ovom albumu jer mu daje kako mračnu tako i melankoličnu atmosferu.
Pravi primjer je stvar Svarta käftar skola sluka eder alla koja obiluje laganijim dionicama, ali unatoč tome djeluje tako upečatljivo i moćno.
Naravno, dosta zasluga ide i fantastičnoj vokalnoj izvedbi, vokal vrišti da se duša smrzne i teško je zamisliti imalo drugačiji način izražavanja za ovakvu muziku.
Jedini nedostatak je opet produkcija koja mi zvuči tanko, ali barem nije mutna pa se zvuk može poboljšati podešavanjem equalizera na pravu razinu.
Ne mogu reći je li De dunkla herrarna bolje izdanje od prvijenca Dauþuz, oba su na svoj način zanimljiva i kvalitetna pa fan ovakvog black stila sigurno neće pogriješiti s njima.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/06/2019 :  23:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
2013. godine Bekëth Nexëhmü objavljuje demo album De svarta riterna za kojeg je navedeno da je nastao u razdoblju od samo 5 dana.
Kao po običaju, album je prvobitno izašao samo na kazeti i tek nakon godinu dana doživio CD i vinil verziju.
S obzirom na produkciju nije mi jasno zašto je ovo tek demo, zvuk je kvalitetniji nego na prethodnom izdanju De dunkla herrarna i općenito za standarde ovakve vrste muzike.
To nije jedina razlika u odnosu na prethodnika, Bekëth Nexëhmü je posegnuo za promjenama koje jesu sitne, ali opet dovoljno primjetne kako album ne bi postao kopija prijašnjeg.
De svarta riterna je pravi primjer ambient black metala u kojem utjecaj ambienta nije prenapadan, doziran je točno onako kako zahtijeva situacija.
Tempo je sada osjetno brži nego na prijašnjim izdanjima i upravo na tim bržim dijelovima malo me podsjeća na Setherial album Nord.
Gledajući zvuk i atmosferu ovo mi dosta vuče na drugi Swartadauþuz projekt Gnipahålan i istoimeni album, jedino što se vokal drastično razlikuje.
Svaka od 4 stvari ide preko 10 minuta i ima dovoljno vremena da se razvije, ja bih samo kod zadnje izbacio drugu polovinu jer malo predugo traje taj instrumentalni dio u intro stilu.
De svarta riterna je još jedan album vrijedan pažnje svakog fana ovakvog black usmjerenja, nadam se da će Bekëth Nexëhmü zadržati približan nivo i na sljedećim izdanjima.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
6440 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 30/06/2019 :  00:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote


0:26 - Once upon Atrocity
2:08 - Thirteen Autumns and a Widow
9:24 - Cruelty Brought Thee Orchids
16:53 - Beneath the Howling Stars
24:39 - Malice Through the Looking Glass
31:11 - Heartbreak and Seance
37:46 - Summer Dying Fast
42:12 - Nymphetamine (Fix)
48:08 - Saffron's Curse
55:12 - Her Ghost in the Fog

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/07/2019 :  16:31:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
2014. godina je bila najaktivnija za Bekëth Nexëhmü i ona je otvorena s kompilacijskim albumom De fördolda klangorna.
Ova kompilacija je presjek radova iz razdoblja 2006.-2014. i kao takva predstavlja materijal neobjavljen na drugim izdanjima.
Moram priznati da nisam ljubitelj ovako dugačkih izdanja, 84 minute su u većini slučajeva previše, pogotovo kada nije sve idealno posloženo.
Produkcija je vrlo loša, teško je uživati čak i u zanimljivijim stvarima, a da ne govorim o onima koje nisu u tom rangu.
Baš zbog takve produkcije imam dojam da vokal nije dovoljno izražen i kao da je bačen skroz negdje u pozadinu.
Bez obzira na 84 minute nije baš poželjno kada se na album uvrsti nekoliko introa od 5-7 minuta dužine, a niti jedan od njih ne ponudi ništa osim monotonije.
Još se potrefilo da je najduža stvar 16-ominutna Mörkrets uråldriga makter ujedno i najslabija, nekakav symphonic u Limbonic Art stilu ne paše toliko za Bekëth Nexëhmü.
Zato je najbolja Dunklets svarta urkall jer ima izvrsnu atmosferu, a sa svojih 7 minuta trajanja ne može biti ni predugačka
De fördolda klangorna nije loše izdanje kada uzmeš u obzir da se radi o kompilaciji iz više vremenskih perioda, ali je sve moglo bolje ispasti uz kvalitetniju produkciju i manje introa.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
6440 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 03/07/2019 :  10:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 03/07/2019 :  23:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
De underjordiska valserna je demo album koji je objavljen samo na kazeti u limitiranih 10 primjeraka, nema dostupnih podataka o eventualnim drugim verzijama.
Da je slučajno preskočen ništa se ne bi izgubilo jer uopće nije od nikakve važnosti za Bekëth Nexëhmü diskografiju.
Album sadrži samo jednu stvar koja se može pronaći na prethodnoj kompilaciji De fördolda klangorna, a neshvatljivo je da se radi o onoj najslabijoj Mörkrets uråldriga makter.
Jedina razlika je u tome što ona sada traje 36 minuta umjesto prijašnjih 16, dok je sve drugo ostalo potpuno isto.
Swartadauþuz se dosjetio da u tih dodatnih 20 minuta ubaci ambientalni instrumental, vjerojatno najmonotoniji i najdosadniji koji sam ikad čuo.
Već sam prošli puta rekao da niti onih 16 minuta ne donose ništa zanimljivo i još uvijek stojim iza te tvrdnje.
Mörkrets uråldriga makter sama po sebi ne zvuči loše za takav stil, ali ne želim da Bekëth Nexëhmü svira symphonic black kao da je kopija Limbonic Arta.
Potpuno nepotrebno i sasvim sigurno najlošije izdanje u dosadašnjem dijelu Bekëth Nexëhmü diskografije, ne ponovilo se više.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 04/07/2019 :  01:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Među raznim drugim Bekëth Nexëhmü izdanjima iz 2014. godine svoje mjesto je pronašao EP De urtida krafterna.
S obzirom da se radi o izdanju koje sadrži dvije stvari u trajanju od samo 11 minuta, naravo da je uzorak premalen za ozbiljnije dojmove.
Ipak, ovaj EP je poslužio svrsi i donio barem kratke zanimljive trenutke, od nečeg ovakvog ne možeš ni očekivati nešto posebno drugačije.
Može se reći kako obje stvari zvuče više generički, ali svejedno nisu monotone i dosadne niti jednog trenutka.
Može se pronaći nekoliko konfuznih riffova, tek toliko da razbiju melankoličnu atmosferu koja se pojavljuje u pozadini.
Vokal također prati muzičku podlogu, zvuči tako bolno kao da je pun patnje i pomalo naginje prema klasičnom depressiveu.
Produkcija je nešto bolja nego sam navikao kod većine Bekëth Nexëhmü izdanja, nije čak ni neophodno posebno podešavanje equalizera.
Teško je reći kako bi ovo funkcioniralo kao dugosvirajući album, ovako kao EP sigurno nema problema da bude povremeni izbor za slušanje.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/07/2019 :  16:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
U drugoj polovini 2014. Bekëth Nexëhmü je bio najaktivniji i izbacivao albume kao na traci, a tada je izašao i demo De forna sederna.
Naravno, opet je upotrijebio isti sistem pa je album najprije izašao na kazeti u limitiranih 10 primjeraka, a tek 2015. na vinilu i 2016. na CD-u.
Što se tiče zvuka, trebam se dobro zamisliti kada sam slušao nešto ovako monotono, osim zadnjeg instrumentala Vinterlandskapets klangor sve ostale stvari su gotovo identične.
Istina da ih nema puno, sve 4 su podjednake dužine i vjerojatno u toj njihovoj dužini leži dio razloga zašto ovo izgleda tako jednosmjerno.
Kada 10-ak minuta u prosjeku slušaš iste riffove i atmosferu onda se malo i uspavaš od silne repetitivnosti pa je moguće da materijal prođe nezapaženo.
Možda mi ni koncentracija nije bila na potrebnom nivou pa zato nije ostalo u sjećanju nešto posebno, iako sam dao dosta vremena ovom izdanju.
Vokal je zaista odličan, atmosfera koju daje synth se može osjetiti i razlikovati, ali gitaristički riffovi su monotoniji nego sam očekivao da je moguće.
Vjerojatno sam albumu trebao pristupiti na drugačiji način ili u neko drugo vrijeme, pa ga zato ne mogu loše ocijeniti i automatski otpisati za budućnost, neka čeka do nekog sljedećeg susreta.Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/07/2019 :  17:18:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Skroz na kraju 2014. godine Bekëth Nexëhmü je objavio nastavak prethodnog albuma pod imenom De forna sederna (Del II).
Album je izašao najprije kao izdanje pa reizdanje na kazeti, zatim u digitalnom obliku, a tek 2017. na CD-u i 2018. na vinilu.
Nažalost, na nekoliko mjesta sam pronašao samo tape verziju za skidanje na kojoj je ipak lošiji zvuk nego na ovom priloženom klipu.
De forna sederna (Del II) je gotovo preslikan njegov stariji brat; isti zvuk, ista atmosfera, isti vokal, a također ista monotonija i jednoličnost.
Jedina je razlika u tome što ovdje nema klasičnog instrumentala numeriranog kao poseban zapis, već su instrumentalni dijelovi izmiješani sa vokalnim kroz cijelu dužinu albuma.
Takvo nešto nije ni bilo teško za postići jer su ovdje prisutne samo dvije stvari podjednako razdijeljene na ukupnih 35 minuta.
S obzirom da je dužinski prosjek stvari još veći nego na prvom dijelu albuma, ispočetka se može učiniti kako ovdje vlada još veća monotonija.
Kod prve stvari Urtidens kall to stvarno jest tako, ali kod druge Det förgångna dunklet se ipak mogu primjetiti barem sitne varijacije u odnosu na cjelinu.
Naravno, to nije toliko izraženo i više se odnosi na synth nego na gitarističke riffove, ili se možda radi o tome da sam tu stvar pozornije slušao.
Kao i u prethodnom slučaju, vokal je najbolji dio albuma i još jednom je pokazao kakva izvedba najviše paše za ovakvu vrstu muzike.
De forna sederna (Del II) mi je trenutno malo bolje sjeo nego prvi dio albuma, ali ostaje činjenica da oba trebaju dobiti novu priliku za dodatno upoznavanje.Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/07/2019 :  23:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nakon prethodne vrlo aktivne godine Bekëth Nexëhmü je 2015. objavio samo jedno svoje izdanje, a radi se o nešto kraćem demo albumu De svartas urblod.
Vjerojatno zbog činjenice da se ne radi o klasičnom novom materijalu, objavljen je samo na kazeti bez kasnijih reizdanja na nekom drugom mediju.
De svartas urblod sadrži 5 stvari, prva i zadnja su instrumentali u intro stilu, dok su ostale 3 već ranije objavljene na kompilaciji De fördolda klangorna godinu ranije.
Postoje gotovo neprimjetne razlike koje se odnose samo na drugačiji završni mix, baš moraš pustiti obje verzije jednu za drugom da bi ih uho uopće moglo registrirati.
Već sam ranije rekao da mi kompilacija De fördolda klangorna nije nešto posebno, ali je sreća da su od tamo uzete 3 stvari koje spadaju među bolje, a među njima je i najbolja Dunklets svarta urkall.
Kao na spomenutoj kompilaciji tako je i ovdje užitak slušanja pokvarila loša produkcija, kada su već izabrane trebalo se potruditi i ove stvari ponovo snimiti.
Zato sam mišljenja da je De svartas urblod nepotrebno izdanje, jedina prednost je kolekcionarski faktor i mogućnost slušanja ovih stvari bez kopanja po predugačkoj kompilaciji.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/07/2019 :  00:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Negdje na ljeto 2016. Bekëth Nexëhmü je objavio svoj predzadnji demo album pod imenom De dunklas återkomst.
Ovoga puta su sve 4 verzije albuma (digital, kazeta, CD, vinil) izašle u kratkom razdoblju od nekoliko mjeseci.
De dunklas återkomst se dosta razlikuje od važnijih prethodnih radova benda koji se mogu pronaći na oba dijela albuma De forna sederna.
Ovdje ni približno nema onakve monotonije i jednoličnosti, od početka pa sve do kraja prisutno je puno promjena ritma, zvuka i atmosfere.
Iako je album numeriran sa 6 različitih zapisa ovdje je teško pronaći granicu koja razdvaja instrumentale od tekstualnih stvari, zbog toga što se i te tekstualne sastoje od nekoliko dijelova gdje instrumentalne dionice zauzimaju dosta prostora.
Zbog ubačenih laganijih dijelova ovo izdanje me podsjeća na album De dunkla herrarna, ali ipak nije na tom nivou i nema toliko zanimljive muzičke ideje.
Cijelo vrijeme se proteže sumorna i melankolična atmosfera čemu dodatno pogoduju ti laganiji dijelovi i mjestimično preizraženi synthevi.
Vokala ima vrlo malo i idealno se uklopio u takav zvuk jer djeluje kao da u sebi nosi veliku patnju i bol, bez problema bi mogao proći u svakom klasičnom depressive bendu.
De dunklas återkomst je izdanje koje sigurno neće nadmašiti prva 3 Bekëth Nexëhmü albuma, ali će sasvim dobro sjesti kada slušatelj poželi odmak od učestale muzičke jednoličnosti.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/07/2019 :  23:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Odmah nakon prethodnog izdanja De dunklas återkomst Bekëth Nexëhmü je objavio svoj posljednji demo album De glömdas ursjälar.
Kako je od tada prošlo ravno 3 godine pitanje je što će dalje biti s ovim bendom, čak i pod uvjetom da snimi kakav novi materijal hoće li se i koliko razlikovati od dosadašnjeg rada.
Za De glömdas ursjälar se može reći kako se na neki način razlikuje od svega prijašnjeg, u pitanju je izdanje koje se nikako ne može zamijeniti s bilo kojim drugim.
Album sadrži samo jednu stvar En förglömd ursjäl u trajanju od 40-ak minuta koja predstavlja spoj black metala i čistog ambienta.
Prva polovina je prava blackerska, nakon 20 minuta ona potpuno staje i nastavlja laganom synth intro dionicom, da bi nakon nekoliko minuta skrenula u ambientalni ugođaj.
Dosta sličan sistem je već napravljen na albumu De underjordiska valserna, ali ovo je neusporedivo bolje u svim segmentima, krenuvši od stilskog usmjerenja, preko kvalitetnih ideja pa sve do zvuka i produkcije.
Čak i ovaj ambientalni dio ne djeluje onako naporno, možda baš zbog toga što nakon onih zanimljivih prethodnih ideja dođe kao nekakav trenutak opuštanja.
Black polovina albuma obiluje promjenama tempa što je sasvim normalno za stvar ove dužine, gitare zvuče ubitačno moćno i izvrsno se uklapaju u ponuđenu atmosferu.
Atmosferičnost je prisutna na većem dijelu iako se zbog agresivnijeg pristupa ovo ne može svrstati pod klasični atmospheric, na sporijim dijelovima baš djeluje sumorno i jezivo hladno.
Vokal je uvijek bio među najboljim stvarima koje Bekëth Nexëhmü može ponuditi na svojim radovima, niti ovdje nije ništa drugačije jer njegovi vriskovi unose toliko energije u svoju izvedbu.
Sve ovo je ispratila i vrlo dobra produkcija koja nadmašuje demo standarde u ovoj muzici, s vremenom je bend napredovao u tom segmentu kako bi užitak slušanja bio cjelovit.
De glömdas ursjälar može ići rame uz rame sa prva 3 Bekëth Nexëhmü albuma, ako će kojim slučajem biti posljednji u karijeri benda barem će ostati upamćen kao idealan oproštaj.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/07/2019 :  00:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ovaj lik posjeduje svih 7 albuma koje je Bekëth Nexëhmü objavio na CD formatu, jedino ga jebe izgovor švedskih riječi dok predstavlja albume.

https://youtu.be/CcMbx8UMBfQ?t=290

Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
6440 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 10/07/2019 :  01:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member7053 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 10/07/2019 :  06:08:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote

Trljam ruke.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/07/2019 :  23:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Azelisassath dolazi iz Švedske i radi se o još jednom Swartadauþuz projektu koji je u ovom slučaju uzeo ime benda kao svoje umjetničko - Azelisassath.
Azelisassath ima još jednog člana pod imenom Htassasileza, ako je vjerovati navedenim podacima on je obnašao vokalne dužnosti samo na prvom albumu benda.
Inače, svaki od njegova 3 albuma ima tekstove na engleskom jeziku što je rijetkost za Swartadauþuz projekte, a prvi od njih In Total Contempt of All Life je izašao 2014. godine.
Album predstavlja old school black metal kakav su svirali skandinavski bendovi u drugoj polovini 90-ih godina, prije svega oni s norveške scene.
Zvuk mi malo vuče na početke finskog benda Diaboli kada se isti furao na Burzum, samo što vokal nema tako izraženu screaming izvedbu.
Muzika posjeduje dobru dozu hladnoće u sebi, atmosfere nema baš puno i može se pronaći uglavnom u pretposljednjoj stvari Eternal Fires of Desolation.
Produkcija je malo bolja nego što sam očekivao, pogotovo kada se napravi usporedba s prvim albumom Diabolija Mesmerized by Darkness.
Iako ne donosi ništa novo In Total Contempt of All Life ne bi trebao proći nezapaženo kod fanova ovakvog zvuka, vrlo dobar album za povremeno slušanje.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 12/07/2019 :  00:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nešto oko pola mjeseca nakon izlaska prvijenca, Azelisassath je objavio svoj drugi studijski album zlokobnog imena Evil Manifestations Against Mankind.
Ovdje u postavi više nije prisutan Htassasileza već je Swartadauþuz sve sam napravio, od vokala do svih odsviranih instrumenata.
Iako bi cover albuma mogao sugerirati da se radi o nekakvom depressiveu, to ipak nije otišlo u takvom smjeru bez obzira na prisutnost nešto tužnije atmosfere.
Evil Manifestations Against Mankind je u svakom slučaju atmosferičniji nego njegov prethodnik i zvukovno nešto bliži novijem valu black metala.
Hladnoća još uvijek smrzava dušu slušatelja, ovdje čak i u većoj mjeri nego ranije, a to je još više izraženo kroz vokal nego kroz samu muziku.
Vokalna izvedba je stvarno jezivo hladna i to je još jedan od nekoliko različitih stilova koje Swartadauþuz koristi na svojim projektima.
Jedina zamjerka se odnosi na to što je upravo vokal ostao u drugom planu i nedovoljno jasno istaknut, trebalo ga je pogurati malo prema naprijed jer ovako zvuči dosta nerazumljivo i jednolično.
Kada bih tražio njegov projekt koji je stilski najsličniji ovom albumu onda bi izbor pao na Gnipahålan, a ni Bekëth Nexëhmü nije previše udaljen od toga.
Evil Manifestations Against Mankind sigurno ne spada u vrh vokalnog izražavanja, ali kako je instrumentalno na vrlo visokoj razini vokal neće puno smetati za uživanje u slušanju.
Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan

Edited by - DODSFERD on 12/07/2019 00:45:19
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
6440 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 13/07/2019 :  03:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
6440 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 13/07/2019 :  03:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
29294 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/07/2019 :  12:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

same zene

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/07/2019 :  14:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Svoj posljednji album Total Desecration of Existence Azelisassath je objavio početkom 2015., najprije na kazeti a tek 2017. na vinilu i CD-u.
Kao na prethodnom albumu tako je i ovdje Swartadauþuz jedini koji je sudjelovao u stvaranju materijala, barem što se tiče njegovog muzičkog dijela.
Unatoč tome Total Desecration of Existence nije identičan prethodniku, a najveća razlika je vidljiva upravo u vokalu koji ionako varira najviše od svega kod ovog benda.
Njegova izvedba više ni približno nema onakvu hladnoću kao na Evil Manifestations Against Mankind, više vuče na tradicionalniji pristup koji ne naginje previše niti na jednu stranu.
Gledajući sami zvuk ovdje se može pronaći svega pomalo; žestine, melodije, atmosfere, melankolije, tame, pa čak i djelić depresivnog ugođaja.
Odmah nakon introa prva stvar Obsessions of Self-destruction donosi taj klasični depressive dodir u obliku laganijeg instrumentalnog uvoda.
Nešto slično se ponavlja na još nekoliko mjesta u ovih nešto preko 40 minuta materijala, ali ti dijelovi su vrlo kratki pa ne mogu značajnije usmjeriti prema takvom zvuku.
Rekao bih kako je album vrlo ujednačen, teško je pronaći išta što bi se istaknulo u prvi plan, iako sve skupa ima dovoljno zanimljivog za ozbiljnije slušanje.
Kako god okreneš, Total Desecration of Existence mi sigurno neće biti bolji od prethodna dva albuma, ali ću ga sa zadovoljstvom uvrstiti u kolekciju da ga slučajno ne zaboravim.Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
28079 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/07/2019 :  15:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Svoje trenutno posljednje izdanje u bilo kojem obliku Azelisassath je objavio 2018. godine kao EP pod imenom Past Times of Eternal Downfall.
Ne računajući ponavljanja ovdje se nalaze samo dvije stvari, a kako su obje prisutne u dvije verzije može se reći da ih sveukupno ima 4.
Te takozvane verzije se mogu uzeti pod rezervu jer su toliko slične jedna drugoj da nije lako primjetiti minimalne razlike čak i kada ih detaljno usporediš.
Radi se o tome da su one najprije objavljene na kratkom demo izdanju Promo, a nakon nekoliko mjeseci ponovo snimljene i sve skupa uvrštene na ovaj EP.
Dojam je da starije verzije s demo kazete zvuče za nijansu oštrije, ili se možda samo čini zbog činjenice da sam ih uglavnom slušao preko uštimanog playera.
Što se tiče stilskih značajki, u pitanju je klasičan black metal s riffovima koji se relativno brzo pamte jer se slični (ako već ne identični) mogu često čuti u ovoj vrsti muzike.
Ima tu atmosferičnosti, opakih i sumornih gitara, bržih i sporijih dionica, te puno svega onoga što inače karakterizira Azelisassath kao bend.
Kada bih napravio usporedbu s prijašnjim albumima, ovaj EP najviše sliči posljednjem Total Desecration of Existence, jedino vokal nije tako agresivan kao ranije.
EP kao takav svakako dobiva prolaznu ocjenu, samo je nepotrebno bilo ponavljati stvari kada su razlike one najminimalnije koje ljudsko uho može registrirati prilikom slušanja.
Past Times of Eternal Downfall je više namijenjen kolekcionarima, dok svi ostali mogu slušati ove stvari s prethodnog demo izdanja i neće ostati zakinuti za ništa novo.
Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000