forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 87

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27055 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/06/2019 :  15:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kao što sama riječ kaže, Digerdöden dolazi iz Švedske i jedan je od nekoliko Swartadauþuz projekata.
Iako je osnovan još 2005. tek 2017. je objavio svoj prvi album Majestätens dunkla håg, i dödens profana ståt.
Kada naletiš na nešto ovakvo stvarno treba imati strpljenja za višekratno slušanje jer su velike šanse za odustajanje već nakon prvog susreta.
Album je pravi primjer mizantropskog black metala, zvuči jako prljavo što je sigurno dodatno pospješeno lošom produkcijom.
Kako ne bi sve otišlo u monotoniju i hrpu teško razumljivih zvukova, nakon žešćih i bržih dolaze laganiji i sporiji dijelovi među kojima se može pronaći nekoliko instrumentala.
Vokal nije ujednačen već sadrži minimalno dvije različite izvedbe, a jedna od njih je više u pripovjedačkom stilu.
Ovo je vjerojatno snimano s ciljem da bude što je moguće više underground, pa će tako ostati neprimjećeno čak i među užim krugovima black fanova.
Sasvim solidno kada se uši naviknu na ovakav zvuk, samo nije za svakodnevno slušanje i konzumiranje u većim količinama.Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27055 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/06/2019 :  16:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Trolldom je još jedan Swartadauþuz projekt koji nije pretjerano aktivan, nije poznata godina osnivanja, a jedino izdanje je demo Av gudablod röd... iz 2016.
Demo sadrži samo dvije stvari u trajanju od 27 minuta i nudi nešto potpuno drugačije u odnosu na Digerdöden.
Za Trolldom je navedeno da svira atmospheric black, možda je i pokrenut s tom idejom, ali ovaj demo ima u sebi dosta elemenata symphonic stila.
Atmospheric je glavna nit vodilja u prvoj stvari En eldbeklädd begravninsritual..., dok druga Av nagelbyggt, från döda män... više vuče na symphonic.
Čak bih rekao da je tu prisutno dosta sličnosti sa početna 2 Limbonic Art albuma, toliko puno syntheva koji dominiraju plus prilična dužina trajanja.
Meni osobno je ta druga stvar problematična jer sam očekivao čisti atmospheric na osnovi uvodnih pola minute, pa me na neki način šokirao nagli prijelaz u osjetno drugačiji zvuk i atmosferu.
Av gudablod röd... bi se mogao svidjeti onome tko traži baš ovakav zvuk, ali za moj ukus ipak ima previše simfonije i premalo gitara.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27055 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/06/2019 :  21:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Gnipahålan je jedan od aktivnijih Swartadauþuz projekata koji u svom sastavu ima još jednog člana iz Njemačke na mjestu bubnjara.
Iako do sada još nije objavio oficijelni full-length album ne nedostaje mu drugih izdanja, prije svih nekoliko dugosvirajućih demoa.
2016. godina je bila najaktivnija i tada je izašao demo Vånnalösa Urskepnader sa svojih zavidnih 65 minuta trajanja.
Zvuk na ovom izdanju je tipičan skandinavski black iz druge polovine 90-ih godina s dosta atmosferičnosti prožete blagom dozom sirovosti.
Ubačeni synth ni približno nije tako napadan kao npr. kod Trolldoma, baš se idealno uklopio u cjelinu jer obogaćuje atmosferu a ne stvara simfoničnost.
Vokal cijelo vrijeme prakticira klasičnu screaming izvedbu i zato djeluje ujednačeno, upravo ono što najviše tražim kod ovakve muzike.
Kao mali nedostatak bih naveo činjenicu da su polovina od 13 stvari instrumentali, mada su neki odrađeni na stvarno visokom nivou.
Vånnalösa Urskepnader možda neće dati dojam nečeg posebnog, ali se mora priznati da je odrađen onako školski, po pravilima i bez vidljivijih grešaka.
Jako dobro izdanje koje će sasvim sigurno pronaći svoje mjesto u osobnoj kolekciji kao nešto čemu ću se povremeno vraćati.Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27055 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/06/2019 :  00:19:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
2 mjeseca nakon Vånnalösa Urskepnader Gnipahålan je objavio sljedeći demo album jednostavnog naziva Gnipahålan.
U odnosu na prethodno izdanje Gnipahålan već ima osjetnih promjena, tako da sam u prvi trenutak bio pomislio kako sam pogriješio i otvorio neki drugi bend.
Ne mogu reći da ovdje ima išta moderno, ali se svejedno u svakom trenutku može osjetiti da nije u pitanju onaj stari klasični zvuk.
Atmosferičnost je još uvijek prisutna dok se sirovost gotovo potpuno izgubila, muzika je kompleksnija i potrebno je više vremena za njezino istraživanje.
Zvuk je na trenutke dosta mračan, a stvar Genom strishågade tider nudi nekakvu kaotičnu horor atmosferu.
Vokal više nije klasičan screaming, jako rijetko povuče na takvu izvedbu i dosta varira kako bi još više naglasio promjene.
Zbog svega toga album u sebi ne skriva monotoniju, puno promjena tempa, zvuka i vokala ne dopuštaju da se slušatelj uspava u jednoličnosti.
Unatoč tome što je drugačiji nego sam očekivao Gnipahålan je vrlo dobar album, ako imaš dovoljno strpljenja da mu pružiš priliku jer nije od onih koji sjedaju na prvo slušanje.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
28391 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/06/2019 :  08:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Slayer / Anthrax
Papp László Aréna, Budapest, Hungary / 11.6.2019
http://www.paranoid-zine.com/galerije/slayer-anthraxAnything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27055 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/06/2019 :  22:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Danas je ravno 30 godina od izlaska prvog Obituary albuma Slowly We Rot. Iako je sljedeći Cause of Death još bolji, ovaj također ulazi među one legendarne albume koje je death metal ponudio u ono vrijeme.
Obituary je bend kojeg je nemoguće zamijeniti s nekim drugim zbog prepoznatljivog vokala Johna Tardyja.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27055 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/06/2019 :  22:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Uvodna stvar sasvim sigurno spada među najbolje trenutke albuma.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27055 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/06/2019 :  23:25:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Prošlo je 20 godina od izlaska Marduk albuma Panzer Division Marduk. Ne skrivam da se radi o jednom od slabijih albuma benda, sasvim sigurno najslabijem od onih 5 iz perioda sa Legionom.
Panzer Division Marduk ima samo brzinu i gotovo ništa drugo, atmosfera ne postoji, a čak je i Legionov vokal slabiji nego inače.
From the Tumulus Depths od francuskog Ravensblooda je pravi primjer kako se radi ubitačno brz album koji po svemu nadmašuje ovaj Mardukov.
Da ne ispadne kako na njemu nema ništa pozitivno, izdvajam ovu stvar kao najbolju jer me malo podsjeća na određene trenutke s albuma Nightwing.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27055 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/06/2019 :  00:56:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Još jednim demo albumom pod imenom Häxbål, koji je izašao samo dan nakon prethodnog, Gnipahålan je zaokružio 2016. godinu.
S obzirom na zvuk i produkciju čini se kao da je Häxbål sniman ranije nego ostala 2 i bilo bi idealnije da je izašao barem prije albuma Gnipahålan.
Ovo je stilski sličnije albumu Vånnalösa Urskepnader, najviše zbog vokala koji na oba izdanja prakticira screaming izvedbu.
Zvuk je prilično atmosferičan, a zbog sumornog ambijenta i više underground vokala podsjeća me na australski Drowning the Light.
Produkcija je vjerojatno najlošija u usporedbi s ostala 2 albuma, mada nije tako strašno kada slušaš preko dobrog playera uz podešene equalizere.
Na osnovi dosadašnjih izdanja mogu reći da Gnipahålan radi vrlo dobru muziku i pokazuje da ne treba potpuno zanemariti demo bendove.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27055 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/06/2019 :  01:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
2017. godine Gnipahålan nije bio tako aktivan i ograničio se na kraća izdanja među kojima je svoje mjesto pronašao EP I blodets kamp...
Ovdje se nalaze samo dvije stvari ukupne dužine 12 minuta i teško je takvo izdanje uzeti za ozbiljno, iako mi je na kraju drago što ga nisam preskočio.
Kada počnem slušati nešto s čime nisam upoznat, na osnovi početnog instrumentalnog dijela imam svoju predodžbu kakav bi vokal bio najidealniji za takav zvuk.
Tako je bilo i ovdje, ali iznenadio me potpuno drugačiji vokal od očekivanog, zvučao je dosta čudno kao da je rađen za neki drugi bend, a možda i za drugu vrstu muzike.
Neću reći da je loš već ga jednostavno ovakva muzika nadmašuje za klasu, radije bih umjesto njega slušao neku agresivniju i više black izvedbu.
Zato je instrumentalni dio odličan, a sigurno da je i kvalitetnija produkcija nego što Gnipahålan inače ima zaslužna za takav dojam.
Uopće mi nije smetalo ni što riffovi na trenutke zvuče generički, toliko su dobro pogođeni da druge stvari nisu previše bitne.
I blodets kamp... je odlično muzičko izdanje s neadekvatnim vokalom, ali unatoč tome o njegovom preskakanju nema niti govora.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27055 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/06/2019 :  17:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Danas je ravno 20 godina od izlaska drugog Kampfar albuma Fra Underverdenen.
Nije dostigao kvalitetu moćnog prvijenca Mellom Skogkledde Aaser, ali se svakako radi o vrlo dobrom albumu koji po ničemu nije slabiji od onih nakon njega.
Iako mi pagan/viking nije toliko zanimljiv kao neki drugi podžanrovi black muzike još uvijek mogu poslušati ovako kvalitetnu stvar.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
27055 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/06/2019 :  17:16:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Iako nema brzinu ovo mi je najbolja stvar na albumu kada uzmem u obzir instrumentalnu i vokalnu izvedbu.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
28391 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/06/2019 :  08:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Burning Witches sa novim singlom
video: https://youtu.be/Jr0hcJw8km8

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
28391 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/06/2019 :  22:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

U3p mile m! Jesam li ja to pod kruskom prespavao posljednih mjesec dana ili u kokosnjaku!? Pa kako to tek danas saznam da su DSO vec prosli mjesec izdali novi album!? Auuuuuu!!!! Bacam se na slusanje, odklop!


Deathspell Omega - "The Furnaces of Palingenesia" (2019)


A tu su i ovi Islandci sa drugim albumom... prava orgija.

Misþyrming - "Algleymi" (2019)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 87  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000