T O P I C R E V I E W |
Jele |
Posted - 22/05/2012 : 10:07:32 Ovaj topik neka admin slobodno premjesti gdje želi. Htjela sam samo pohvaliti ekipu iz francuske medijateke u ogrizovićevoj koji su ažurni s bd produkcijom (bolje je izbor novijih djela nego starijih i s obzirom da se radi o javnoj knjižnici u zagrebu!) i zbog koje mi ostaje više para u novčaniku! na internetu imate katalog..pa tko još nije bio u ogrizovićevoj neka ode. Ima i teoretskih djela i enciklopedija ako koga zanimaju. primjetila sam da nitko ne spominje medijateku, a kako nije baš jeftino uvijek naručivati..:)"la bibliotheque est ton amie" i kao u svakoj knjižnici možete predložiti što bi se moglo naručiti..:) |
5 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
petar.pan |
Posted - 22/05/2012 : 21:23:45 jele samo me rastužuješ (vidi topic po redikuloznim imenom "majko moja..." |
Johnny Difool |
Posted - 22/05/2012 : 11:24:51 Moj profesor francuskog u osnovnoj školi imao je odličan pristup poslu, da ne kažem metodiku rada, pa nas je na jezik navlačio preko Asterixa, Taličnog Toma i Gastona s jedne, preko Brela, Preverta, Edith Piaf itd. s druge i preko Paris Matcha, Le Nouvel Observateura itd. s treće strane. Nama su jasno glavni bili stripovi, pa osim ne bog zna kakvog ali ipak znanja francuskog njemu vjerojatno mogu zahvaliti i na ljubavi prema stripovima. |
Jele |
Posted - 22/05/2012 : 10:46:51 znam da ima stripova na hrvatskom. i to u dobrim prijevodima. ali eto, možda to moja pedagoška solidarnost progovara i neki knjižničarski marketing, no francuski je lijepo učiti kroz stripove...puno je nas koji smo ga tako počeli učiti, pa i neke druge jezike i onda vrlo brzo prešli na ozbiljnije načine :).baš zahvaljujući ovakvim mjestima. nikad nije kasno. htjela sam samo napomenuti da postoje i da su otvoreni prema tome oduvijek, a u zadnje vrijeme sve više i više (po pitanju naručivanja)
|
King Warrior |
Posted - 22/05/2012 : 10:41:52 Jele, kada nesto procitas mozes da ostavis komentar ovdje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34842&whichpage=43 dobre(ili lose) preporuke su uvijek dobro dosle.  |
Mr. Bushido |
Posted - 22/05/2012 : 10:35:15 Mislim da je glavni razlog što ju nitko ne spominje taj što mnogi od nas ne znaju francuski jezik. Mislim, bar je kod mene tako.
A opet, nije baš ni slaba ponuda domaćih izdanja stripova iz francusko-belgijske produkcije, što starih, što novih. Upravo suprotno. |